Hjem Hud og hår Eksem

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

AnonymousAnonymous
Redigeret 7 oktober, 2017, 06:18 i Eksem
Hej alle sammen

Jeg har lige et spørgsmål om noget lidt underligt eksem, jeg har i ansigtet, som jeg lige vil høre jer, om I kender noget til.

Det viser sig om et rødligt, tørt og betændelseslignende område omkring næsen og munden. Nogle gange er det som om der er små bumser imellem, men det er egentlig i småtingsafdelingen. Området er bare ofte rødligt, tørt, lidt ømt og skæller lidt og man må dække det for at kunne holde ud at se på det.

Jeg har nu fået noget creme for det, der hedder Mycostatin, som jeg skal smøre det med morgen og aften. Har I mon erfaringer med denne creme, om den virker? eller har I mon fået andre behandlinger mod sådant 'udefinerbart eksem'?

Håber, at høre fra jer og blive lidt klogere på dette irriterende fænomen :-)

kh C
«13456712

Kommentarer

 • Hej C

  Jeg har nu døjet med samme slags eksem i ansigtet,omkring næsen og ned imod munden, som du beskriver....jeg har prøvet både bakterie ceme og svampe creme uden effekt so far...mycostatin er også svampe creme,men jeg er alligevel meget interesseret i at høre fra dig, om det afhjalp dit problem.
  Har du også perioder hvor det svinder i et par dage for så atter at vende tilbage med fuld rødme og styrke?

  MVH S.
 • Hej S

  Tak for dit svar! det er dejligt at føle, at man er i samme båd med andre, der har det samme problem:-) - selvom det jo er ærgerligt, at vi begge skal lide af det;-)

  Jo, det har det med at komme og gå lidt, men 'bryder ud' mest nu her, hvor vi går den kolde sæson i møde, og hvor huden i forvejen bliver lidt mere tør end normalt.

  Jeg vidste ikke, at Mycostatin var et svampemiddel...hmm, det var da interessant - min læge sagde ikke rigtig noget om, at det var svamp, men det kan da godt være! jeg er lige startet med cremen, så det er lidt usikkert, om det virker endnu.

  Har du selv fundet et godt middel mod det?

  kh C
 • Hej med jer,

  Hvor pudsigt at høre andre beskrive det eksem, jeg også selv lider af. Som I andre også skriver, er huden tør og med røde knopper - i mit tilfælde optræder det omkring munden - charmerende :)

  Mit eksem dukker op hvert efterår - når vejret bliver koldere. Jeg har haft det i mange år efterhånden og har derfor prøvet alverdens ting:

  1. Har været ved allergi-læge, som ikke kunne finde nogen allergier

  2.Har fået hormoncreme, som kun hjalp på kort sigt.

  3. Har fået svampemiddel, som ikke hjalp en dyt.

  Min læge har opgivet at finde ud af, hvad det er, men har til gengæld fundet noget, der virker. Nemlig en lille skrap pille, der hedder Zitromax. Der er vist kommet en kopi på markedet inde for de sidste par år, men kan ikke lige huske navnet på den. Det er en pakke med 3 piller, der tager al eksem - indtil året efter - så er det forfra...

  Men men... det er jo ikke fedt at fylde sig med medicin, så hvis nogen har et godt råd, så vil jeg meget gerne høre det.

  Hvordan virker svampemidlet på din hud, blyant?

  Mange hilsner
  Kandelaber1
 • Hej Kandelaber

  Tak for dit svar. Jeg har som sagt ikke prøvet det der creme Mycostatin så længe, så jeg kan ikke rigtig bedømme endnu, om det virker.

  Men ellers vil jeg da HELT klart foreslå min læge at give mig en recept på det der Zitromax (eller hvordan man nu staver det), for det er bare for irriterende at gå rundt med, og ser bare ikke særlig godt ud. Og ting, der går ud over ens ansigt er ofte bare lidt mere ømtålelige end andre ting!

  Så tak for svaret! :-)

  kh C
 • Skæller, rødt og tørt. Det lyder som psoriasis.
  Ganske vist går ansigtet mest fri for det, men min mand har altså en smule engang imellem. Det kunne jo tænkes at være det, når svampemidlet ikke virker. Ja, det er da bare et forslag.
  Der skal bruges binyrebarkhormoncreme.

  Hvis det var mig ville jeg lade en hudspecialist kigge på det. Så er chancen for det bliver rigtigt behandlet større.
 • Hej Billedgalleri

  Ja, jeg har nu prøvet Mycostatin i en lille uges tid nu, og det virker altså ikke - så svamp har jeg ikke!:-) det er da altid godt at vide. Jeg tror, at næste skridt måske skal være en ordentlig (specialiseret) hudlæge, der kan se på det, hvis min egen læge ikke kan finde ud af, hvad det er. Gad vide, om der er ventetid for at komme til hudspecialist?

  kh B
 • Hej blyant1

  Der plejer ikke at være særlig lang ventetid. Jeg har nogle gange fået fjernet nogle "pletter" i ansigtet.
  Der har vel været en ventetid på ca 10 dage.
  venlig hilsen
 • Jeg syntes jeres beskrivelse kunne minde om dette :

  http://www.apoteket.dk/Sygdomsleksikon/ ... sacea.aspx

  Men måske tager jeg fejl..
 • Hej Tulle!

  Tak for input. Måske er det en afart af rosacea, jeg har - men mit er slet ikke så udbredt over ansigtet som på billedet fra artiklen, du linkede til. Min hud er fuldstændig normal i hele ansigtet på nær lige omkring munden fra en afstand af ca. 1-2 cm fra læberne og så 1-2 cm ud derfra. og så stopper det fuldstændig. Så det er hverken op ad kinderne, næsen, panden eller noget, kun lige rundt om munden i et slags bånd... det er virkelig meget mystisk - måske også derfor de kalder det 'udefinerbart eksem'?! :-)

  Har ikke rykket på lægen endnu, men må vist snart til det... må altså finde noget, der virker, for eksemer i ansigtet er altås bare så irriterende!
 • Hej Blyant1
  Nu kommer jeg i tanke om, at min mands datter havde noget lignende da hun var 15-16 år, men det forsvandt efter nogle få år..jeg husker ikke lige hvornår, men hun har det ikke mere, det kan måske være en trøst til nogen - nu kender jeg jo ikke alderen på jer :)
Log in eller Registrér for at kommentere.