Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

1246712

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej !

    Jeg har selv meget tør hud og lidt eksem i ansigtet og på min højre albue....

    Jeg kan varmt anbefale DECUBAL ! Den fås på apoteket og er faktísk ret billig, af en uparfumeret creme at være.

    Ansigtscreme 75 ml: 86 kr.

    De har også en god håndcreme til ca.90 kr og en nogenlunde øjencreme til 103 kr.

    Den kan nok også bruges på kroppen...

    Og den cellefornyende creme uden parfume fra NIVEA DNAge, øjencremen koster 130 kr, nat- og /dagcreme koster 150 kr- får hos FØTEX og MATAS og er nogengange på tilbud....


    Kærlig hilsen
    Rebecca.
  • Indstillinger
    Hej nu har jeg læst alle indlæg og undre mig meget over hvorfor ingen læge har nævnt at det kunne dreje sig om Seborrosik Eksem.

    Jeg har haft denne type eksem i lidt over 10 år og har fuldstændig samme symptomer som hovedparten af jer andre og det bliver værst ved denne tid.

    Min læge + hudlæge er begge 100 % sikre på hvad det er jeg fejler men er også fair nok til at sige at .....intet desværre stort set virker. Jeg har snart på eget intiativ prøvet ALLE cremer, piller med mere ....ofte produkter jeg har lært om via andre forums og brugere og indtil videre må jeg give mine læger ret.....intet virker. Derfor ser jeg frem til at høre om foregående brugers behandlinger på bispebjerg hospital ...måske de kan hjælpe.

    Nedenstående er lidt om lidelsen:

    Seborroisk eksem er et rødt, skællende eksem huden såsom omkring næsefløjene, i øjenbrynene eller bagved ørerne.


    I ansigtet ses eksemet specielt ved:

    næsefløje
    mellem øjenbrynene
    i den midterste del af øjenbrynene.
    Fra disse områder kan eksemet med rødme og skæl sprede sig til pande, kinder og området omkring munden.

    Ved seboroisk eksem ses fedtet udseende, klidagtige skæl, rødme og kløe i de såkaldte seboroiske områder: hovedbunden, ansigtet, kindernes furer og øjenbrynene, ørerne og eventuelt på overkroppen. Lidelsen forværres om vinteren, mens sommerens sol har en gavnlig effekt.

    En hudsvamp, Pityrosporum ovale, spiller en vigtig rolle som forværrende faktor. Man kender ikke den nøjagtige mekanisme, men behandling rettet mod svampen mindsker skælproblemerne.

    Foruden årstidernes skiften har også stress og alvorlige sygdomme tendens til at få skældannelsen til at øges.
  • Indstillinger
    Hej allesammen.

    For dem, der nævnte symptomer som rødmen og blærer på og omkring læberne, så kender jeg de alt for godt! Jeg har bøvlet med det siden 1994 og ved, hvor lammende det kan være!

    Jeg kan se diverse forslag til hudsygdomme, men har nogle af jer overvejet, at det kunne være fødevareallergi? I følge moderne medicin kan fødevareallergi ikke være årsagen, men jeg opdagede for nogle år tilbage en direkte sammenhæng mellem mit indtag af mælkeprodukter og udbrud af rødmen og væskende blærer på læben! Da jeg først stoppede helt med mælkeprodukter, ændrede det sig radikalt og jeg kan nu forhindre udbrud fuldstændigt ved at undgå mælkeprodukter.

    Jeg finder det dog stadig meget hæmmende, at jeg ikke kan tåle mælkeprodukter, da de jo bruges i rigtigt mange fødevareprodukter (hvilket kan gøre det besværligt at spise på restaurant eller hos venner). Jeg er derfor begyndt på SensiStop-kuren for at se, om det kunne være en permanent løsning på problemet. Virker det ikke, har jeg tænkt mig at forsøge med akupunktur. Jeg lover at give en opdatering her på siden, hvis det løser problemet.

    Hilsen Kirsten
  • Indstillinger
    Jeg vil også gerne lige byde ind med nogle ideer. Jeg har store røde plamager i hovedbunden som lægen kategoriserer som psoriasis-lignende eksem (så er han vist helgarderet). Nu er jeg så også begyndt at få røde plamager 1-2 cm under øjnene, ved næsen, i ørerne og overlæben. Det betegner lægen på samme måde. Det jeg har i hovedbunden kan holdes væk i perioder med stærkt binyrebarkhormon gel (Synalar). Det jeg har i ansigtet kan holdes nogenlunde væk med noget andet creme, jeg desværre ikke kan huske navnet på.

    Mit blusser op ved stress, søvnmangel og selvfølgelig den mørke årstid. Jeg er blevet godt træt af at anvende alt det creme, så jeg er i gang med en vitamin/grøntsagskur. Af vitaminer tager jeg en multi-vitamin pille samt to ekstra D-vitamin piller (en samlet mængde på 25 mikrogram D-vitamin). D-vitaminer har tidligere virket positivt på mine plamager i hovedbunden. Efter denne kur nu har stået på i 11 dage, er eksemet ca. halveret.
  • Indstillinger
    mht til rødme ved næse og mundregionen. rødme, skallende, til tider ømt, og er typisk værst i vinterperioderne. man føler sig aldeles utiltrækkende. det kommer og går...kender det alt for godt. Jeg har prøvet alt mellem himmel og jord. hold jer fra hormonsalver. Det gør det kun værre når behandlingen afsluttes. jeg vil gøre opmærksom på at dette indlæg blot er nogle personlige observationer og ikke nødvendigvis er det endegyldige svar.
    i mit tilfælde er det en mildere grad a psoreasis. psoreasis optræder typisk symmetrisk. det mest normale steder at få udslet er albuer og knæ, men nogle er også uheldige at have det i ansigtet som mig. jeg ved ikke hvordan jeg ellers kan forklare det end at man kan tale om en indre påvirkning og ydre påvirkning. her er en liste af ting jeg skal være opmærksom på for at undgå at mit udslet går amok:

    få nok søvn, undgå stress, undgå kaffe, lad være med at ryge, undgå sukker, syltede og sure ting. lad være med at bruge produkter som indeholder parfume. drik masser af væske og spis evt fiskeolie og sørg for at få en varieret sund kost. dvs masser af frugt og grønt. lad være med at spise mad der har været stegt.

    fordi der opstår skællen, kan huden meget nemt sprække og en masse bakterier kan hobe sig op og skabe infektionslignende tilstande som resulterer i rødme. for at undgå det starter jeg dagen med et bad. det bløder huden op og gør den nemmere at arbejde med. derefter tager jeg en lille klat LOCOBASE FED CREME og smører det på mens jeg står i badet. jeg gnubber forsigtigt typisk i 3-5 min. VIGTIGT (det tager tid). derefter skyller jeg det forsigtigt af. det efterlader en filmlignende overflade som er den helt rigtige mængde af fedt for huden. det gør at huden samtidig kan ånde uden at der opstår infektioner. jeg supplerer med en tjæreshampoo som hedder therva og bruger den på både krop og i håret. den er genial.
    tro mig jeg har prøvet alt...lige fra antibiotikum til svampemidler til hormonsalver uden god virkning....lige fra den dyreste La mer creme til den billigste salve...noget af det virker i meget korte perioder, men det ovenstående metode med locobasen virker mest stabil.
    hold jer fra perfumerede stoffer. brug neutral vaskemiddel til eksempel
  • Indstillinger
    Hej til alle,

    Samme eksem har jeg haft to gange i mit liv nu. Første gang for 3 år siden, stod det på i 3 mdr. hvorefter jeg blev behandlet med 333mg Tetra Cyclin, hvilket selvfølgelig forudsagede 1 år med svamp i underlivet....meget ufedt!!

    For ca. 4 mdr. siden opstod symptonerne igen, og denne gang blev jeg rådet til af lægen, og bruge Mildison som fåes i håndkøb, absolut ingen forbedringg, og da jeg efterfølgende blev rådet til at bruge Metronidazol af en anden læge, kunne denne læge underrette mig om, at symptonerne blot blev værre hvis man stoppede med brugen af Mildison...tak for det!!
    NÅ med efter 2 mdr. med Metrodidazol, uden forbedringer!! talte jeg med slægtning omkring problemet, og hun foreslog "TEA TREE OLIE" i KONCENTRERET form. Det skal være koncentreret, selvom at der på flasken står at det skal fortyndes. Jeg tog en vatpind, dyppet i tea tree olien, og smurte den på de angrebne steder hver aften i 4 dage. Og væk er den betændelse, som det jo egentlig er! Nu er der gået 3 uger efter endt behandling og der fremstår kun den skønneste hud, som bliver bare bliver mere og mere fin. Bemærk venligst at området man behandler, sagtens kan blive rødt, men det forsvinder efter få dage.

    Det er bare fantastisk, og så er det behandling uden alle de skadelige stoffer, som findes i den anbefalede medicin, som ovenikøbet ikke virker!

    Mvh
  • Indstillinger
    Hej alle sammen..

    Jeg ved ikke om det i snakker om er det samme som jeg har, og jeg er derfor i tvivl om jeg skal købe det der hedder metronidazol-creme eller -gel?

    Jeg bliver ved med at have sådan nogle små røde prikker/bumser i ansigtet, samtidig med at mine kinder er lidt røde med en form for pletter eller sådan.. Når jeg har været i bad, plejer jeg at vaske mit ansigt, men efter det får jeg sådan en tør hus og huden begynder at skalle lidt, eller hvad nu man siger..

    Ps. Er der nogle der ved hvad metronidazol-creme eller -gel koster?
  • Indstillinger
    Håber der er nogle kloge hoveder der måske kan komme med et godt råd.
    I min graviditet begyndte jeg pludselig at slå ud rundt om næsen, prøvede at smøre med Locoid (hjalp ikke) så prøvede jeg med Fucicort (det holdt det nede, men er jo ikke så sundt i længden) lægen gav min Nizoral shampo som jeg skulle vaske med (hjalp ikke) og nu smører jeg med Metronidasol og Mildison dagligt, har iøvrigt også været på 3 dages Citromax behandling (INTET HJÆLPER)...
    Jeg er helt eksem agtig rundt om næsen og ud på kinderne, men det er ikke tørt, huden er bare grim og boblet, og klør indimellem- og jeg er ganske ulykkelig, og villig til at gøre hvadsom helst for at få det væk...
    Nogle gode råd derude?
  • Indstillinger
    Hey allesammen -og ISÆR Stine 01 ;)
    -Jeg fik mit første eksem "anfald" da jeg ventede mit første barn. (26 år siden) Det var en rigtig nedtur for ligegyldig, hvad jeg gjorde forsvandt det ikke og jeg lignede tilsidst en mindre komodovaran ;);)
    Dengang kunne man ikke gøre noget ved det så det var en tung affære ;)
    MEN ;) fortvivl ikke Stine ;) Idag er det faktisk ret nemt at gøre noget ved det, du skal bare være lidt tålmodig for det tager nogle måneder og anfaldene forsvinder ikke for altid, men kan holdes i skak.
    Mine blusser op ca, hver 8 år. Men er ikke længere så slemme som første gang på grund af medicinen ;);)
    DU MÅ ALDRIG BRUGE CORTISONCREME! da det forværrer udslettet!
    Grunden til at det hjalp lidt for dig at bruge Fucicort er at det er et penicillin produkt og eksemen skal behandles med penicillin.
    Du skal gå til din læge og få:
    Tetralysal 300mg (en tablet en gang daglig)
    tag den før du går iseng, kan give kvalme.
    Rozex 0,75% Metronidazol creme (påsmøres 2 gange daglig i 2-4 mdr) kan i starten få eksemen til at blusse op lige når man smører cremen på så smør' det på inden du skal sove første gang ;)
    Jeg har opdaget at, hvis du samtidig spiser Berthelsen levertran kapsler, 1 daglig heler eksemen næsten med det samme ;)
    Brug ikke nogen form for creme i ansigtet under udbrud, det forværrer tilstanden.
    Til daglig brug mellem udbrud for at holde blodsprængninger og "rødmossethed" nede kan du bruge Hemoven Face (Matas) og RoC DermatologiC CALMANCE (Matas) specielt om vinteren ;)
    Prøv at skriv: Hudatlas i dit Google søgefeldt, så kommer der netadresser på to hudatlas, hudatlas1 og hudatlas2 ... åben dem begge. De findes også under www.huddoktor.dk -det er selvfølgelig ikke rart at se hvor slemt nogle er angrebet, men jeg har selv fundet et klart billede af min eksem derinde, hvilket har hjulpet mig til at få den korrekte hjælp ;)
    Håber du kan bruge dette til noget og husk at du, når du starter medicineringen, først ser ændringer efter 4-6 uger. Kløen i ansigtet vil dog allerede forsvinde efter ganske få dage :)
    Det er det hele værd at være tålmodig ;)
    Held og lykke ;) -Eksemsen-
  • Indstillinger
    Hej lidelsesfæller
    Mit første og indtil nu eneste udbrud startede med en lille rød plamage ved venstre næsefløj.
    Jeg smurte med noget cortisoncreme, jeg havde liggende. Det skulle vise sig at være det værste jeg kunne gøre.
    Eksemet bredte sig rødt, kløende og hævet med knopper og skæl til kinder og omkring mund.
    Hudlægen forklarede, at jeg var overfølsom over for cortisoncreme og aldrig måtte komme i forbindelse med det.
    Kom på penicillinkur, hvilket hjalp. Det er nu 10 år siden.
    Her i januar fik jeg i næsen et lille, blødende sår, som ikke ville hele. Gik til ØNH-læge, som ordinerede smøring med cortisoncreme. Havde hudlægens advarsel i baghovedet, men tog chancen.
    Såret i næsen helede - intet udslet i ansigtet, men..... i denne uge kom en lille rød plamage ved venstre næsefløj!!!
    Kontakter hudlægen - han er på vinterferie. Har i mellemtiden - 4 dage -forsøgt mig med Aloe Vera Gel repair fra Aloe Vera Group (fås i Matas). Det er bladgel fra økologisk dyrkede aloe vera planter, ikke tilsat parabener og parfume.
    Det har lindret meget og eksemet har ikke bredt sig. Hævelsen er faldet, knopperne væk. Der er lidt rødme og skæl tilbage.
    Vil fortsætte med aloe veragel og håber det tager det hele, så jeg kan undgå penicillinkur.
    Det må tiden vise. Som eksemsen2 skriver: Det er det hele værd at være tålmodig
Log in eller Registrér for at kommentere.