Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

1235712

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej!
    Jeg har nu selv haft noget lignende eksem i et par uger, men har heldigvis fundet en kur for et par dage siden! :)
    Jeg startede med at lave noget "magnetvand". Det er kogt vand der er afkølet hvori man putter en magnet, og lader det ligge i et døgn. Så kan man duppe det på eksemen et par gange dagligt.

    Det hjalp, men fik det ikke til at gå helt væk, og så var det at min mor syntes jeg skulle prøve inotyol salve. Det er godt nok til røde barnenumser, men det virker også på eksem! Og nu er mit eksem faktisk helt væk! :D
    Men pas på med at bruge det på ansigtshuden (hud der ikke er dækket til i det hele taget) når der er solskin, for salven indeholder tjære, og tjære bliver varmt når der kommer sollys på, så salven kan faktisk give forbrændinger hvis det kommer i stærk sol. Et tyndt lag kan dog bruges om dagen her om vinteren hvor solen ikke er så stærk. Jeg bruger det selv inden jeg skal sove.

    Håber det virker for nogen af jer :)
  • Indstillinger
    jeg har haft sådant eksem i flere år - prøvet alt muligt også flere af de råd, som jeg har læst her. Jeg har haft meget stort held med først at rense "eksemen" af med rensemælk, putte alm. ansigtscreme på. Herefter dypper jeg små stykker (feks toiletpapir) i rød ålborg (ja du læste rigtigt) og lægger dem på de små sår - lader papiret sidde i ca 10 til 15 min. Alkoholen renser sårene. Herfter smører jeg de angrebne steder med en mild eksemcreme med hydrocortison i. Dette gør jeg morgen og aften. Efter en lille uge forsvinder sårerne. Så snart at jeg mærker, at det mindste er på vej gentager jeg processen - det virker hver gang. Jeg har dette problem ca 1½ måned hvert år, men denne kur er den enenste, som har virket for mig, jeg har prøvet alt mellem himmel og jord. Held og lykke
  • Indstillinger
    Hej med jer.
    Jeg har siden midten af marts haft et underligt udslæt ved venstre næsefløj. Det irriterede mig ikke synderligt, men da det ikke gik væk begyndte det at irritere mere. Jeg begyndte at barbere mig hver dag, da det virkede som om skægvækst forøgede udslættet. Efter nogle uger kom der pludselig en smule af det samme ved mit venstre øje.
    Jeg gik derfor på nettet og faldt over denne tråd. Jeg undersøgte også hudatlas og blev enig med mig selv om at det er perioral dermatit.
    Jeg har lige været ved lægen og gjorde ham opmærksom på hvad jeg havde fundet på nettet. Jeg gjorde ligeledes opmærksom på, at cortison typisk forværrede udslættet.
    Min læge ordinerede 2 cremer. Jeg har fået Hydrocortison med terramycin og metronidazol actavis. Jeg har fået instruks om at smøre udslættet under mit øje med hudrocortisonen, og smøre udslættet ved næsen først med et tyndt lag hydrocortison creme og derefter metronidazol. Jeg spurgte om han godt nok mente at jeg skulle bruge cortison, men det sagde han at jeg skulle da det var en rigtig god creme. Jeg oplyste at der stod på nettet at det ofte virkede men at det derefter kom igen stærkere. Han oplyste at det skyldes at mange ikke laver kombinationen med metronidazol cremen.
    Jeg må indrømme at jeg er noget forvirret. I indlægssedlen på hydrocortisonen står der at det ikke må bruges i ansigtet, og at det ikke må bruges mod perioral dermitit...Jeg undrer mig også over at jeg skal først påsmøre en creme, for derefter at påføre en anden oveni? jeg troede ikke det ville virke...ved ikke helt hvad jeg skal gøre
  • Indstillinger
    Hej alle sammen,

    Jeg har det samme slags eksem under næsen, og omkring munden, dog har jeg ikke været til hudlæge med det endnu... Jeg har forsøgt alverdens creme og salver, uden held.... Men nu bruger jeg levertran salve 2 %, og det virker, også ret så hurtigt....
  • Indstillinger
    Drop creme og piller med det samme! Det er spild af penge og heller ikke sundt i længden! Jeg har haft det eksem/udslæt siden jeg var 11 år gammel under næsen og på hagen og har prøvet alle mulige lægemidler og cremer for at få det til at stoppe. Lægemidlerne virkede og fik det til at forsvinde indtil jeg stoppede med at bruge dem, så kom eksemen igen. Derudover var det længe om at forsvinde.

    Jeg har nu prøvet at spise fiskeolie med omega 3. To kapsler om dagen. Der er gået 5 dage og udslættet er næsten allerede forsvundet. Tænk at noget så simpelt som et kosttilskud kan hjælpe. Og så er det oven i købet sundere og billigere. :)

    Jeg håber i kan bruge rådet. Det har i hvert fald hjulpet mig !
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har i længere tid været plaget af rød eksem omkring øjne og mund. Min læge fortalte mig at jeg havde rosacea og gav mig en binyrebarkhormon-salve, men uden resultat, tværtimod synes jeg det blev værre.
    Jeg fik en henvisning til en hudlæge og der har jeg været i dag, han siger at jeg har Perioral Dermatitis og derudover fortalte han er binyrebarkhormon kan forværre Perioral Dermatitis, så pas på med hormon-cremer og lad være med at tage lægens ord for gode varer, de ved åbenbart ikke altid hvad de snakker om..
    Hudlægen fortalte mig, at man skal undgå alkohol, stærk sol og for meget kosmetik. Derudover fortalte han mig at hvis jeg vil bruge en ansigtscreme, så skal det være en let creme uden olie og den må ikke være for fed.
    Han gav mig en recept på piller og noget salve, så det glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang med, for ja, man kan ikke holde ud at gå rundt med eksem i ansigtet.
    Skal nok skrive, når jeg er færdig med kuren :)

    Min egen erfaring er også at jo mere jeg stresser, desto mere slår jeg ud, varme bade og kulde irriterer også min hud voldsomt.
    Og så tror jeg heller ikke det er helt uden betydning hvilken make-up fjerner man bruger (og i det hele taget make-up), jeg har brugt en fra matas, som fåes i en "krukke", som min hud slet ikke kunne lide.

    Håber der var nogle der kunne bruge mine råd til noget og hvad hudlægen har sagt :)

    Hilsen Alexandra
  • Indstillinger
    Jeg vil bare dele min erfaring med eksem i ansigtet som hverke læger eller hudlæger kunne komme med forklaring på. Jeg har været på tetracykling, zirtomax 2 x, elocon samt div. cremer.

    MEN...så var det jeg gik til en colonbehandling, og efter denne, kombineret med inegn gluten, hvedemel og så lidt sukker som muligt, plus en creme der hedder Betnovat er det simpelthen fuldstændigt forsvundet. Hvilken en af de faktorer der er hovedårsag kan jeg pt. ikke sige, det er formentlig en kombination. Værd at prøve!! Jeg døjede med det i et års tid, og i virkelig udtalt grad. Dt startede ved næsen, bredte sig til flere steder i ansigtet, på brystet og halsen, til en grad der gjorde det umuligt at være intim med min kæreste. Nu er det endelig ovre og jeg synes bestemt det er værd at give videre til jer andre. Det kunne være det virker for jer også.

    Mvh. Janne
  • Indstillinger
    Jeg har med interesse læst alle jeres indlæg, da jeg selv søger en løsning på de tilsyneladende samme hudproblemer, som jeg har haft igennem rigtig mange år. Brugt cremer der i første omgang fjerner symptomerne, for derefter at forværre dem.
    Det forslag jeg lagde mærke til gik igen, og rent faktisk havde virket uden bivirkninger, var f.eks. at spise omega-3 eller levertran. Jeg gik straks i gang, med at spise fiskeoliekapsler med omega-3, to om dagen, og det hjalp STRAKS på det udbrud af eksem jeg havde. Min hud har nu været pæn i fem dage (som creme har jeg brugt en almindelig babysalve fra apoteket).
    Jeg kan ikke konkludere om det vil hjælpe på længere sigt, men måske forebyggende, og mindske udbrud af eksem. Jeg blev ihvertfald rigtig glad og tilfreds, og vil fortsætte med at tage en fiskeoliekapsel om dagen (evt. en ekstra hvis der kommer et udbrud af eksem) - så tusind tak for jeres forslag og erfaringer! Hilsen Sille
  • Indstillinger
    Jeg vil bare lige kaste en bold i jeres tråd.

    Jeg har haft atopisk eksem/børneeksem siden jeg var 1 år....siden astma, akne og en masse hudproblemer igennem årene.

    For 1 år siden blev jeg rigtig desperat, fordi jeg ikke følte min egen læge tog mig alvorligt. Jeg kastede mig derfor skeptisk ud i alternativ behandling.

    Jeg fik foretaget Iris-analyse samt VEGA-test og fik påvist mange fødevare intolerancer (fx. mælk/ost, hvede, sukker, aspartam, paraffin, oregano, chili, tobak, tomat, kartoffel, svinekød og oksekød) samt svagheder i mave/tarmsystem + lever/lymfe. Fik også lavet vitamin og mineral test og tager nu store doser af især D vitamin, C-vitamin + zink)....fik mælkesyrebakterier jeg skulle tage hver aften inden sengetid. Fik at vide at min hud er helt normal - hvilket jo ingen mening gav dengang....men allerede efter få uger forsvandt det hele. Og jeg føler mig SNYDT af min læge der i 28 år gladeligt har udskrevet hormoncremer og piller til mig!!! Tænk sig, alt det lort jeg har proppet på og i min krop! Jo vist har det virket - på symptomerne - men ikke en eneste læge jeg har mødt, før mødet med det alternative, har taget sig af HVOR symptomerne kom fra.

    Efter jeg har lagt min kost om er alle ubalancer, der har hæmmet mig hele livet, forsvundet og jeg har spist min astma væk. Selv min allergi overfor dyr er forsvundet. Jeg har lyst til at skrive det er et mirakel, men det er nærmere at jeg endelig lytter til min krop og har taget et ansvar for den.

    For mig er der ingen tvivl om at alle sygdomme skyldes ubalancer i vores krop. Som en akupunktør sagde til mig: der findes ingen sygdomme, kun syge mennesker.

    Mvh Theresia
  • Indstillinger
    Kære ansigts-eksem-lidelsesfæller.

    Jeg har haft peroral dermatitis i de sidste 5 år, med udbrud ca hver 6. månede ved hagen, omkring næsen og øjenbrynene. Det er jo ufarligt MEN vældig generende især hvis man er forfængelig med sit udseende. Det kan jo ligne til en forveksling acne.

    Jeg arbejder selv med medicin og har været ked af de mange, langvarige anti-biotikakurer som jeg har været nødsaget til og besluttede sidste gang at det måtte ende.

    To ting som virker på min peroral dermatit (det er næsten væk):

    1. Fiskeolie i store koncentrationer 1500-2000 mg/dagligt.

    2. Avène Soothing moisture mask fra Apoteket. Fed ansigtsmaske for hypoallergikere til en rimelig pris.

    God fornøjelse.
Log in eller Registrér for at kommentere.