Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

1356712

Kommentarer

  • Indstillinger
    Dejligt at du har fået noget der virker :)

    Det kunne jo tyde på, at det alligevel er det jeg linkede til

    http://www.apoteket.dk/Sygdomsleksikon/ ... sacea.aspx

    Der er den creme jo nævnt.

    Men det vigtigste er jo, at der er noget der kan hjælpe :)
  • Indstillinger
    Et alternativ der virker helt fantastisk hurtigt!!!!

    Efter i flere måneder at have lignet en rødspætte med at alvorligt tilfælde af skoldkopper, fik jeg også stillet diagnosen Perioral Dermatitis, og ordineret Metronidazolcreme. Efter 5 uger uden synderlig virkning var jeg klar til at prøve noget nyt. Jeg startede med hver aften at smøre en gang yoghurt naturel i ansigtet, og det reducerede knopperne noget. Tilfældigvis havde jeg også en vareprøve på en creme liggende, og besluttede mig for at prøve - det kunne ikke blive meget værre....

    EFTER 2 DAGE VAR UDSLÆTTET KRAFTIGT REDUCERET, EFTER 14 DAGE ER DET STORT SET VÆK !!!!!

    Cremen hedder Sheer Transformation - Renewing Creme fra Ole Henriksen. Den er desværre ret dyr, men til gengæld særdelses effektiv. Normalt er jeg slet ikke til så dyre cremer, men her er pengene fantastisk godt givet ud !
  • Indstillinger
    hej:-)
    jeg syntes lige jeg ville joine, da jeg også har eksem ved næsen! jeg har haft det i omkring 9 år efterhånden hvor det nogle gange går væk nogle dage men så kommer det også tilbage. Og ligessm jer så bliver det også værre når vejret skifter. jeg har været ved adskillelige læger, specialister osv og ikke en dyt har det hjulpet.

    da jeg så flyttede til Århus fik jeg ny læge og hun konkluderede at det kune kunne være --- altså et navn jeg ikk husker, da det noten er i min kalender som jeg ikk kan finde efter jeg er flyttet:-S sorry

    MEN, det jeg kan sige er; det har noget at gøre med de ekstra kirtler man har til at sidde midt pande, omkring næsen og omkring mund og hage, måden hun konkluderede dette på var udfra en beskrivelse jeg gav at et voldsomt udbrud nogle år forinden.
    dengang slog det ud de ovennævnte områder og det var R I G T I G slemt! jeg har prøvet salver(fucikort), cremer, fedtcremer, laserbehandling, piller som eryzin og tetracyklin..
    eryzin får jeg det ret dårligt af og tetracklin virker nogenlunde men eksemet kommer jo altid tilbage selvfølgelige. fucikort skulle være noget af det bedste salve, men det fik jeg udbrud af til sidst.. lægens menings om dette var at jeg nok ikk kunne tåle salver så?!?!? og den salve havde jeg brugte meget længe mange gange.. (de læger altså) jeg har sidenhen prøvet nye salver uden der skete noget..

    for nyligt prøvede jeg en salve der hedder Elocon og den virkede som mirakel middel MEN nu hvor vejret er skiftet virker den knap så godt, og desuden skal man jo bruge det HVEEER dag alligevel = RØV!!

    hvad jeg ellers kan fortælle lægen sagde er, at det er kronisk:-( der er intet at gøre ud over at prøve at holde det i skak med piller osv.

    det skyldes at de kirtler jeg nævnte er overfølsomme og det slår derfor ud fx når vejret skifter..

    dog vil jeg prøve den pille der blev nævnt, det er da rarere at nøjes med 3 piller end flere bøtter om året:-)

    tror nok det var hvad jeg kunne bidrage med..
  • Indstillinger
    Hej:-)
    Jeg er helt klart af den opfattelse, at eksem ikke er en sygdom men en mangeltilstand, mangel på essentielle omega 3 fedtsyrer, samt en dårligt fungerende fordøjelse/tarmfunktion. Alle de cremer og pillebehandlinger som I foreslår er kun symptombehandling, ikke årsagsbehandling, hvorfor eksemet straks vender tilbage igen, når de optimale vilkår er til stede, f.eks stress, kulde, dårlig kost mm. Tarmsystemet og huden er vores største udskillesorganer og hvis tarmen ikke fungerer f.eks efter en antibiotikakur eller ved dårlig kost med for få grønsager og fibre, så udskiller huden kroppens affaldsstofferne ofte med eksem og uren hud til følge. Prøv dagligt at spise en god vitaminpille, nogle gode mælkesyre bakterier samt en masse god omega 3/fiskeolie. Køb det hos din lokale helsekost så du er sikker på at få nogle gode produkter. Jeg har også erfaring med, at eksem rundt om munden kan skyldes den tandpasta man bruger, specielt er Colgate slem, hvor imod Zendium ikke synes at give problemer, men prøv dig frem.

    Anette
  • Indstillinger
    Hej alle

    Det er mig, der er blyant, og som startede tråden, og men som nu står som 'tidl.medlem' længere oppe i tråden - kom til at få Netdoktor til at slette min profil, men har oprettet mig igen :-)

    Nåh, til emnet: det er et rigtig godt indspark i debatten, Anette! Jeg har faktisk oplevet, at siden min svigermor sendte mig på levertran-kur her for et par måneder siden, så er mit eksem nærmest væk! og jeg er stoppet med Metronidazol-cremen fordi den aldrig helt fjernede problemet. Så det er meget rigtigt, at det har med kosten at gøre. Jeg har dog altid spist meget sundt, med masser af frugt og grønt, masser af fibre, gode olier osv, men det var tilsyneladende Omega-3 og 6-fedtsyrerne og A og D-vitaminerne deri, der har gjort udslaget! :-)

    Det er i hvert fald dejligt, at jeg nu kan vise mig frem uden foundation! fin hud, ingen kløe mere, alt vel! :-)

    Jeg spiser enten Peter Möllers levertran med citrus eller en anden kopi-olie, der minder meget om den (Super Tran, vist nok) og den er ligeså god, synes jeg.

    Kærlig hilsen B
  • Indstillinger
    Hej alle sammen...

    Sad lige og kiggede lidt herinde for at se om jeg kunne finde svar på et problem jeg har og det i beskriver med rødme, kløe i ansigtet og de steder i beskriver det 1-2 cm fra munden ovs lyder nøjagtig som det jeg døjer med. bortset fra at jeg også har lidt fra næsen og ud over kinden er der nogen af jer der også har det der..?? mit kom i udbrud eller hvad det nu hedder første gang for mange år siden men så forsvandt det ligesom i en år række for så en vinter at vende tilbage og nu har det bare gentagende vendt tilbage hver gang vi sakker mod vinteren.. jeg har både været til alm læge og hudlæge men ingen kunne give mig svar fik noget crem at smøre med schering hedder det men det var også bare kortfristet at det virkede... jeg vil virkelig gerne finde noget der hjælper da det et kæmpe problem for mig lige nu er nemlig arbejdsløs og har kun erfaring inden for butik men hmm er ik så nemt at få et butiksarbejde med sådan udslæt i ansigtet og det ligesom om at putte makeup på genere det.. men hvis nogen kan nikke genkendene til det må i da gerne skrive...

    Maria
  • Indstillinger
    Den hudlidelse der bliver beskrevet i denne debat lyder som perioral dermatitis, som er latin for noget så simpelt som eksem rundt om munden. Det kan dog også fremkomme rundt om næse og ved øjnene også, men er generelt værst omkring munden og på hagen. Den kan behandles ved eksempelvis Zitromax eller den billigere variant Azithromycin Teva som indtages som piller sammen med Metronidazol Actavis som udovertes 2 gange dagligt.. Disse er alle antibiotika midler. Den kan kommer igen hyppigt, men kan også være i bero i flere år for så at fremkomme igen. Man kan være så heldig at man efter en enkelt behandling aldrig får det igen, men det er forskelligt fra person til person. Der er ikke nogen umiddelbar logisk forklaring på hvorfor den opstår, men det væsentligste er vel også at den kan kureres, om ikke andet for en periode. Almindelige læger vil som regel udstede cordizon cremer, men de vil kun hjælpe kortvarigt for på længere sigt at gøre det værre, så antibiotika "kuren" er den eneste udvej... Hudlæger kender til sygdommen, så påsøg en sådan for yderlige info.
    Håber at have kunne være til hjælp, for eksem i hovedet er ikke noget man skal leve med!
  • Indstillinger
    Hej Lilje

    Tak for dit indlæg - efter længere tids behandlinger med diverse cremer osv, så har jeg slået mig til tåls med at have en lille smule af udslettet tilbage, som jeg vist ikek kan komme af med. Jeg brugte også Metronidazol-cremen to gange dagligt i nogen tid, men det tog ikke hele balladen. Men jeg skulle heller ikke kombinere det med piller! måske er det her, fejlen ligger. For jeg endte med at droppe Metro-cremen helt fordi jeg blev træt af ikke at se nogen virkning. Nu har jeg forsøgt med sådan en fed baby-creme fra Matas til 'vind og vejr' og det tager ligt toppen af det, nu hvor det også er så koldt ude. Men måske - når jeg gider at rykke på det igen - så kan jeg spørge min læge om kombinationen af Metronidazol-cremen med det ekstra, du nævner.

    Tak for rådet!

    kh Blyant
  • Indstillinger
    Hej alle,
    Jeg har med stor interesse læst alle jeres indlæg omkring eksem i ansigtet. Jeg har selv fået det for omkring en måned siden for første gang og var meget interesseret i at høre hvad I har gjort for at få bugt med det. Det er meget ubehageligt og man føler sig rigtig dårlig tilpas. Mit eksem starter også nedenunder næsen og trækker så lidt ud til siden af munden. Det er rødt med små blister og klør også lidt.
    Jeg har ikke forsøgt mig med bakteriedræbende cremer men startede i stedet op med fiskekapsler som Anette har anbefalet (vi havde nogle kapsler liggende herhjemme) og det har hjulpet helt ekstremt. Jeg har taget kapslerne i 4 dage og eksemet er allerede næsten væk - det er helt UTROLIGT. Jeg vil på det kraftigste anbefale at I prøver det!
    Held og lykke!
    Christina
  • Indstillinger
    Hej alle stakler
    Jeg har selv døjet med eksem i knap 18 år, dog med pauser på 6mdr.-3 år.

    Jeg havde specielt et år de værste udbrud på hele kroppen, men specielt også i ansigtet. Jeg kan bogstaveligt talt stå på apoteket og sige:
    "den har jeg prøvet", til stort set alle produkter. De få produkter der rent faktisk virkede, var kun midlertidig lindrende, hvorefter udbruddet faktisk bare blev værre.

    Jeg fik til sidst i forløbet bare nok af alle læger, hudspecialister og cremer og valgte at tage en "kold tyrker" og prøve ingenting. I ca. 1½ mdr. lignede jeg en blanding af en fisk og et rødt monster, hvorefter jeg havde en periode på hele 3 år uden noget som helst. Jeg kunne sågar bruge parfumeholdige produkter og spise stort set hvad jeg ville.

    Jeg siger ikke det virker 100%, kun at man skal passe på med creme-overdrivelser. Jeg spiser i dag fiskeoliekapsler og longo-vital hvilket virker forebyggende.

    Jeg har desværre denne vinter fået et mindre tilbagefald og får nu snart en henvisning til Bispebjerg hospitals (københavn) eksem-afdeling, som skulle være meget langt foran med forskning og viden om eksem og anden hudirritation. Bor du i nærheden, vil jeg råde dig til at få en henvisning hertil af din læge, da jeg faktisk efter det ovennævnte år havde opgivet håbet, men her ved de hvad de snakker om hvilket er fantastisk, i forhold til min egen læge gav mig to forskellige cremer som jeg begge var overfølsom overfor.

    Selvom citatet: "eksem er ikke helbredeligt, det kan kun lindres", er meget deprimerende, så må man jo kæmpe for det.

    Dog står jeg og mangler en helt almindelig fugtighedscreme da jeg har meget tør hud, både på krop og i ansigtet, men da jeg har prøvet de mest almindelige vil jeg høre om nogle her har en god én?
    Evt. Dexem, er der nogen der har prøvet den?

    Hilsen Kristina
Log in eller Registrér for at kommentere.