Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

2456712

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej!

    Jeg kommer lige fra hudlægen (en måneds ventetid) på grund af symptomer som de ovenstående, og hun mente det var perioral dermatitis. Det har jeg så søgt på på nettet, og det kan godt passe (selv om jeg selvfølgelig næsten ikke havde udbrud i dag!). Jeg fik en recept på antibiotika,men jeg venter nok lige lidt.

    Mange hilsener fra Gaesten9
  • Indstillinger
    Hej igen

    Er det antibiotika, du har fået, mon det samme som Kandelaber beskriver længere oppe i tråden? Zitromax, vidst nok. Det var vist en bredspektret fætter, som skulle slå alt ihjel... jeg skriver til min læge i aften over nettet og hører hende, om hun vil se på det igen, eller om hun vil sende en recept på noget nyt...
    Glæder mig til at kunne se normal ud i ansigtet igen:-)

    kh B
  • Indstillinger
    Hej 'medramte'!

    Det er tetracyclin og skal tages morgen og aften i 6 uger.

    Man skal i hvert fald ikke bruge binyrebarkhormon (cortison?).

    Synes I at stress o.l. gør det værre?

    Hilsen Gaesten9
  • Indstillinger
    Hej 'gæst' :-)

    Nej, jeg synes egentlig ikke, at stress påvirker det så meget - det er mere bare kulden, tror jeg, der kan gøre det værre, fordi huden bliver hurtigere tør. Sådan oplever jeg det i hvert fald. Lige i disse dage, før jeg får noget nyt fra lægen, synes jeg det faktisk bliver værre og værre, og den kan jo godt være fordi jeg cykler til arbejde om morgenen i morgenfrosten:-)
  • Indstillinger
    Hej Blyant

    Mit er ikke så tørt, det er mere isolerede små 'blærer', men omkring mund og hage. 'Perioral dermatitis' betyder vel bare betændelse rundt om munden, så det er måske alligevel forskellige 'slags', vi har.

    Tetracyclin bruges åbenbart også mod acne, men mine knopper er mere blærer end filipenser.

    God weekend!

    Hilsen Gæsten
  • Indstillinger
    Hej igen 'gæst'

    Næste kapitel i følgeton'en om min hud: jeg har nu talt med min læge og fået recept på noget nyt creme, jeg skal smøre med, en creme med antibiotika i, som jeg skal smøre det med i 1-2 måneder! er det ikke ret lang tid? nåh, men det lyder da af noget af det rigtige, idet Kandelaber ovenfor i tråden fik en antibiotika-kur, som virkede. Jeg tænker bare, at det er lang tid at smøre med antibiotika...

    Nåh, men det var sidste skud på stammen;-)

    Må i gang med det samme, da jeg snart skaller helt væk...

    kh B
  • Indstillinger
    Man skal ikke bruge binyrebarkhormon, skriver en.
    Det er noget vrøvl, for at sige det. Jeg har selv haft en formidabel virkning af netop den creme.
    Det kommer da virkelig an på, hvad det drejer sig om.
    Man skal ikke gætte sig til hvad det er for eksem/udslet, men få det undersøgt og bruge det rette middel.
    Det får man undersøgt hos en hudlæge. Psoriasis behandles med cortison, men også andre hudlidelser behandles med den creme. Men det kan kun en specialist afgøre, hvad der er bedst og rigtigt.
    Der er også hudlidelser, der naturligvis ikke skal behandles med cortison. Alle forsøg og gætterier hører ingen steder hjemme, hvis man vil have løst problemet.
  • Indstillinger
    Hej Blyant

    Det lyder da godt med det creme, og 1-2 måneder er vel ikke så lang tid, når den antibiotika, som min hudlæge talte om, også skal tages i 6 uger. Og pillerne kan gå ud over bakteriefloraen i maven og skeden.

    Hilsen Gæsten



    Hej Billedgalleri

    Jeg fik ikke udtrykt klart, at det er til perioral dermatitis, man ikke skal bruge binyrebarhormon. Det var hudlægen, der sagde det. Det kan hjælpe lidt først, men så risikerer det at blive værre.

    Hilsen Gæsten
  • Indstillinger
    Hej igen Gæsten

    Ja, du har da ret i, at det nok ikke er så slet alligevel med de 1-2 måneder - taget i betragtning, at det som du siger ikke går ud over hele kroppen (inkl. mave osv.) men kun virker lokalt.

    Jeg skal nok give lyd om, hvordan det virker:-)

    Cremen, jeg har fået, hedder i øvrigt Metronidazol...

    kh B
  • Indstillinger
    Hej igen

    Jeg ville bare lige sige, at jeg synes Metronidazol-cremen faktisk ser ud til at virke ok! det er ikke et super hurtigtvirkende præparat, men med små skridt så ser det ud til at blive lidt bedre...

    en opmuntring til jer andre, der søger løsning på samme problem:-)
Log in eller Registrér for at kommentere.