Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

1234568

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Sue
    Jeg ved godt at det er tidligt at dyrke sex, men som du påpegede er det meste af min barndom for længst forsvundet. Jeg følte mig klar, men står nu med følgerne. Efter en helt liv hvor man har stået alene og uden forældres støtte når man havde mest brug for det, kan jeg ikke længere se det som en mulighed at snakke med dem. Jeg ville da også blive lidt chokeret som mor, men nu har jeg denne her gode veninde (1 måned ældre end jeg), og hun havde snakket med sin mor om præcis det samme omkring sex og p-piller. Vores mødre minder normalt meget om hinanden, men i dette tilfælde havde min venindes mor støttet sin datter fuldt ud, snakket med hende, og hjulpet hende. Noget min mor i den grad ikke valgte.
    Jeg ved godt at i tilfælde af abort ville man fratage sit ufødte barn sin ret til at leve, men jeg vil aldrig kunne leve med et barn i mine arme der kunne være min søster eller bror. Det store spørgsmål er vel også om dette foster nu også er et menneske eller blot et foster?
    Jeg vil ikke virke uretfærdig, men i en situation som fx min egen, kan jeg ikke se at et muligvis meget ungt foster skulle have mere ret til et liv end jeg. Jeg er jo stadig selv i katagorien "barn", og hvad så med de mange år af min ungdom der ville blive taget fra mig?
    Lige nu ønsker jeg vel egentlig bare at kunne starte på en frisk, men i tilfælde af at være gravid vil denne mulighed blive frataget mig hvis jeg vælger at beholde barnet.
    Måske er jeg moden, men ikke nok til at være mor. Jeg ser ikke en abort som at slå et menneske ihjel.

    Louise
  • Indstillinger
    Kære Louise.

    Din mor elsker dig, det er jeg sikker på og hendes modstand eller manglende opbakning mht.p-piller kan godt tolkes som en mors måde at vise kærlighed og bekymring på. Da jeg var 14 forstod jeg heller ikke mine forældre og alle deres forbud, for jeg mente virkelig at jeg var meget moden og vidste hvad jeg ville med mit liv.
    At du dyrker sex i en alder af 14 år, viser med al tydelighed at du ikke er så moden som du selv tror, hvis du var, ville du vide hvor uklogt det er at udsætte sig selv for uønsket graviditet, når man ikke er gammel nok til at tage ansvaret.
    Foster betyder barn "ufødt barn" Louise - der er derfor ikke tale om, at noget ikke er et barn endnu.
    Når du bliver lidt ældre vil du se tilbage og forstå din mor til fulde - du vil med garanti heller ikke, når den tid kommer, bifalde at din egen datter dyrker sex, mens hun blot er et barn selv!
    Vi skal alle leve med de valg vi hver i sær træffer og hvis du bliver gravid og vælger abort, skal du leve med det altid - noget der måske synes ret overskueligt når man er 14, men hvad med senere når man får børn og tænker tilbage på det barn man engang valgte fra fordi man havde handlet uansvarligt og umodent? Du har RET til abort, den ret kan jeg ikke tage fra dig, men jeg har også RET til at fraråde det - tal med din mor og lyt til hende!
    Hilsen Sue
  • Indstillinger
    Hej Louise.

    Har du overvejet at kontakte Mødrehjælpen? De kan vejlede dig. De har oven i købet en reklame her på siden:-)
    Telefonnummeret er 70 11 12 12.
    Jeg ønsker dig alt godt, uanset hvad det hele ender med.

    Venlig hilsen KB
  • Indstillinger
    Tak til både Sue og KB
    Jeg ved at jeg ikke er så moden som jeg måske håber, men det skal lige understreges at jeg ikke kan snakke med min mor om det. Jeg har lidt af alt fra mobning til spiseforstyrrelser, og mine forældre har vidst det, men aldrig nogensinde talt med mig om det. Jeg har flere gange sagt: "Mor, kan vi ikke godt tale om det", men svaret har altid været at hun havde for travlt eller at hun ikke ønskede at snakke om det, men gerne ville bestille en psykolog-tid til mig.
    Det er ikke hvad man ønsker af sin mor. Hun har tilmed fortalt at hun har fortrudt at have fået mig, uden hun vidste at jeg hørte det.
    Men endnu en gang tak. Nummeret er jeg glad for.
    Og Sue - måske er vi ikke enige, men det er rart at høre andres holdning og have nogen der lytter.
    Jeg er dog stadig enig med mig selv i, at hvis jeg er gravid, skal jeg ikke have det barn.
    Louise
  • Indstillinger
    Kære Louise.

    Selvom jeg ikke mener at du er moden nok til at dyrke sex, skal du have ros for din modne debat stil.
    Selvom vi ikke er enige du og jeg, håber jeg alligevel at du har kunnet bruge noget af det jeg har skrevet. Om ikke andet håber jeg, hvis du ikke er gravid, at dette har været forskrækkelse nok til, at du sætter sex på standby til du bliver lidt ældre - for din egen skyld.
    Jeg ønsker dig alt godt - har selv en datter der nærmer sig din alder og derfor har det bevæget mig helt særligt at debattere med dig.

    Hilsen Sue.
  • Indstillinger
    Redigeret 19 oktober, 2008, 07:48
  • Indstillinger
    Først vil jeg sige, at jeg kun sporadisk har læst denne tråd. Og jeg kan konstatere, at selvom det nok er omkring et år eller halvandet siden, jeg sidst var herinde, så er debatten fuldstændig den samme.

    De samme argumenter.. Ingenting er sket der.
    Jeg formoder, at venter jeg et år med at komme herind igen, så vil det være det samme.

    Til spørgsmålet:

    "Har man – i moralsk forstand – ret til at udslette liv, når blot sociale, økonomiske eller psykologiske hensyn taler for det? "

    JA!
    I det tilfælde at alternativet er værre.
    Og hvem skal vurderer dette? Det skal forældrene dog med kvinden som havende vetoret.
  • Indstillinger
    Jeg er glad for alle spørgsmålene, rådene og besvarelserne i har givet mig.
    Det er fuldstændig sandt at når man konstant bliver belært om et emne, let kan falde i for nysgerrigheden. Det er blandt min omgangskreds desuden meget normalt at dyrke sex, men jeg har bestemt også lært at der medfølger konsekvenser.
    Det har været rart at kunne dele det med nogen, og forskellige synspunkter har givet mig en bedre viden og forståelse for emnet omkring abort og hvorfor man bør/ikke bør vælge at få foretaget en.

    Som en sidste ting håber jeg at alle forældre derude, til hver en tid - chokerede eller ej - vil støtte jeres unge og hjælpe dem i emnerne sex, prævention og abort.

    Louise
  • Indstillinger
    Hvis mine forældre havde udstyret mig med kondomer og p-piller da jeg var 14, ville jeg klart have tolket dette, som en accept af at jeg dyrkede sex.
    Det gjorde de ikke. Hvis jeg skulle have overnattende gæster og der var drenge iblandt, sørgede mine forældre for at vi sov i hver vores værelser og jeg vidste at jeg ville såre og skuffe dem meget, hvis jeg trodsese dem.
    For mig har det været vigtigt at der var disse rammer for hvad jeg som barn kunne tillade mig og hvad jeg ikke kunne. Jeg håber at jeg overfor mine børn vil være lige så klar i mine signaler og en lige så god rollemodel som mine forældre har været for mig.

    Sue.
  • Indstillinger
    Citat:

    "...jeg kan konstatere, at selvom det nok er omkring et år eller halvandet siden, jeg sidst var herinde, så er debatten fuldstændig den samme.
    De samme argumenter.. Ingenting er sket der.
    Jeg formoder, at venter jeg et år med at komme herind igen, så vil det være det samme."

    Svar:

    Det tror jeg også roligt, du kan forvente! Debatten vil efter al sandsynlighed forblive den samme, også om et år, om 5 år, om 10 år. De samme argumenter fra begge sider - for der VIL altid være forskellige opfattelser af emnet "fri abort". Den ene part får aldrig overbevist den anden part. Og det er vel egentlig ikke så mærkeligt... :-)
    God dag til alle.

    Venlig hilsen KB
Log in eller Registrér for at kommentere.