Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

1234579

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Karina

    "et foster er et liv men ikke et menneske, før det bliver født"

    Her er jeg nødt til at rette dig. Foster betyder ufødt barn - altså er der tale om et barn, hvilket jo også er tydeligt gennem stort set hele graviditeten. Selv et aborteret foster i 12.uge - er tydeligtvis et barn med ansigt tær fingre osv. Jeg vil anbefale dig at se noget billede materiale om emnet.

    Sue
  • Indstillinger
    Hej Sue

    Jeg er selv blevet scannet i uge 11 og mange gange senere og ved godt, hvordan et foster ser ud. Men jeg mener stadig ikke at det er et menneske men et foster. Det har ikke noget somhelst at gøre med, hvornår fosteret ligner et menneske (en abe ligner også et menneske men er det ikke).Er et ufødt barn = et menneske? For mig ligger svaret i ordet UFØDT. Så længe man er ufødt, er man ikke et menneske. En kattekilling er også først en kat, når den bliver født. Indtil da er den bare et foster.

    Når et foster bliver født og kan leve udenfor livmoderen, er det et menneske. Den dag vi bliver født, er vi mennesker - efter min overbevisning.

    Og ja, der sker en magisk forvandling i det øjeblik barnet bliver født. Pludselig bliver det et selvstændigt individ. Det tager sin første vejrtrækning, og navlestrængen klippes. Det må da siges at være en forvandlig der vil noget!

    Jeg tvivler på, at det nogensinde bliver forbudt med abort i Danmark. Tværtimod tror jeg, at grænsen bliver rykket med tiden, så man kan få abort meget senere end idag.

    Du er det eneste menneske, jeg til dato har drøftet emnet med, som er imod abort. Så hvis det bare ligner statestikken på landsplan, så må der siges at være et STORT flertal, der er for abort.

    Jeg ved godt. at vi aldrig bliver eninge, men jeg har lov til at have min overbevisning lige så vel, som du har lov til at have din.

    Jeg prøver ikke at overbevise dig om at jeg har ret, for din sandhed er helt sikkert rigtig for dig. - Men jeg ville ønske, at du også var lidt mere åben den anden vej. Ellers bliver det, for mig at se, mere en diskussion om ret og uret frem for en debat.

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Hej Karina.

    "Men jeg mener stadig ikke at det er et menneske men et foster."
    - Du kan mene hvad du vælger at mene, men ordet foster betyder altså stadig ufødt BARN - et faktum der er svært bestride.

    Iøvrigt plejer vi også hvor jeg kommer fra, at sige at en kat har killinger i maven, men sådan taler vi måske forskelligt afhængigt af hvor vi bor/kommer fra.

    Du synes jeg skal være mere åben - fair nok. Jeg kunne ønske mig det samme af dig, så du måske kunne se tingene fra min side.
    Du siger at du har set scanningsbilleder - okay, men har du også set billeder af aborterede fostre, billeder taget med et rigtigt kamera?

    Jeg er godt klar over at de fleste danskere i dag, ville stemme for en fastholdelse af den frie abort, men jeg er samtidig optimistisk og tror derfor på at mere oplysning, vil fremme forståelsen - det er bare så pokers bekvemt at bevare status qvo.

    Sue
  • Indstillinger
    TIl Sue

    Jeg er skam åben over for dig. Til forskel fra dig skriver jeg ikke, at det du siger er løgn - Jeg har bare en anden opfattelse af verden.

    Igen; Din sandhed er den rigtige for dig - Lige som min sandhed er den rigtige for mig. Ingen af os har mere ret end den anden. For der kan godt være flere sandheder.

    Vi kan altså ikke bestemme, hvad andre vælger at gøre, og vi skal ikke være fordømmende over for andre. Og dem der vælger at få en abort gør jo ikke noget ulovligt, så her er der da slet ingen grund til at dømme.

    Det handler for mig at se ikke om, hvem der har ret, for det synes jeg, at vi begge har. Det handler heller ikke om, at få dig til at mene det samme som mig. Men det fremgår ret tydeligt af dine indlæg, at du mener, at vi andre burde have samme holdning til tingene som dig.

    Ha' en god dag

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Hej Karina.

    Det er fint at du har et andet syn på verden end jeg måske har, men hvad et ord der kan slåes op i en ordbog betyder, står altså ikke til diskution.

    Sue
  • Indstillinger
    Du forstår ikke, hvad jeg mener. Jeg ved godt at foster betyder ufødt barn, men hvorvidt et UFØDT barn er et menneske og dermed har et menneskes rettigheder, står der ikke noget om i ordbøgerne.

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Hej Karina.

    Hvis det ikke er et menneske, hvad er det så?

    Med hensyn til rettigheder, bør ethvert menneske født som ufødt, have ret til beskyttelse.

    "Enhver har ret til liv, frihed og personlig sikkerhed.

    Alle er lige for loven og har uden forskelsbehandling af nogen art lige ret til lovens beskyttelse."

    Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, vedtaget den 10. december 1948 af FN’s generalforsamling.

    Sue
  • Indstillinger
    Til Sue

    Som kvinde er det ens eget valg og mening der bestemmer det, og ikke andres.
    Alle kvinder har et ansvar, men selv står jeg med forældre der ikke ønsker at støtte mig, og skammer sig over mig. Jeg kan ikke få fx p-piller, og derfor kan uheldet jo være ude. Ingen skal nogensinde fortælle en at man ikke må få en abort (vi har trods alt fri abort i Danmark), og ingen skal tvinge en til det. Man skal selv overveje det. Lytte til sit hjerte. Finder man for mange problemer med det (lige fra økonomiske- og sociale problemer, til forhold og modenhed) så vælger man hellere at vente. Man kan jo få sit ønskebarn når man selv er klar - også for barnets skyld.

    Måske har et barn ret til denne verden, men barnet har vel også ret til et ordentligt liv?
    Hvis man som kvinde ikke er 100 procent sikker på at man vælger at lade barnet blive født i den tro at kunne sørge for barnet, så er det ikke det rigtige valg.

    Louise
  • Indstillinger
    Hej Louise.

    Du har RET til fri abort og jeg kan derfor ikke sige at du ikke må, men jeg kan fraråde det på det kraftigste - det har jeg RET til fordi vi i DK har ytringsfrihed.

    Jeg er ked af at høre at dine forældre ikke støtter dig, men heldigvis kan man godt ha`et rigt liv alligevel, gode venner, arbejde, en sød kæreste, drømme osv.

    Det er vigtigt at man forstår at det er et barn man bærer inde i sin mave, når man er gravid. Det er derfor et lille barn - ens eget lille barn man tager livet af, når man får en abort. Der ligger masser af informationsmateriale til rådighed på internettet om netop dette emne og det kan være meget givende at undersøge nærmere.

    Hilsen Sue
  • Indstillinger
    Kære Louise.

    Har lige været inde og kigge lidt på "Dagbogen" og læst hvad du har skrevet der.
    Du har virkelig brug for dine forældre/din mor lige nu - ikke i form af en tilladelse til at få p-piller, men i form af kærlighed og tryghed.
    Du er 14 år gammel og ude hvor du ikke skal være og hvor du slet ikke kan bunde.
    Du har et helt liv foran dig at dyrke sex i, hvorfor har du så travlt - nyd din barndom for den er alt, alt for hurtig forbi - ja, måske er den det allerede.
    Jeg håber ikke du er blevet gravid eller noget der er værre - sex fører meget andet med sig.
    Jeg kan godt forstå din mors umiddelbare reaktion, for jeg tror ikke at nogen mor ønsker at sit barn på 14 dyrker sex. Jeg håber du får talt ud med hende, hvor svært det end må være og at du derefter venter nogle år med alt det besværlige.

    Hilsen Sue
Log in eller Registrér for at kommentere.