Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

1246789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mette.

    Du kan da ikke mene at det er et udtryk for ansvarlighed først at gøre sig tanker om hvor vidt man vil være gravid eller ej, den dag barnet er en realitet?

    I stedet for at få et barn som man "helt sikkert" ville komme til at hade, kunne man jo vælge at lade det leve hos nogle mennesker der ville elske det?

    Jeg mener at kondomet er en god måde at beskytte sig på fordi det beskytter mod både uønsket graviditet og seksuelt overførte sygdomme. Med kondomet som med al anden prævention, må man dog gøre sig det helt klart før man har sex, at det kan svigte og i såfald må man være parat til at tage det ansvar som dette kan medfører, men det er du og jeg selvfølgelig ikke enige om.

    Sue
  • Indstillinger
    Redigeret 19 oktober, 2008, 07:45
  • Indstillinger
    Til Sue1234

    Man kan så sandelig godt være kristen i forskellige grader.
    Jeg er kristen - ikke fundamentalist, som jeg tror du er (ret mig hvis jeg tager fejl), men jeg tror på Gud. Jeg er døbt og konfirmeret og mine børn er døbt. Men jeg tager ikke bare alt, hvad der står i biblen, for gode ord.
    Man kan altså godt være kristen og være for abort. Jeg har aldrig selv fået en abort, men jeg kender flere der har - af forskellige årsager.
    Hvorfor har du så travlt med, hvad andre vælger at gøre? Burde du ikke bare sørge for at holde din egen sti ren? Jeg synes, at du lyder meget fordømmende over for andre mennesker og deres valg i livet.
    Du skriver, som om kun du kender sandheden. Hvem siger at din sandhed er mere rigtig end min og andres? Heldigvis kan der godt være flere sandheder, og hvad der er rigtigt for dig behøver ikke nødvendigvis at være det for mig.

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Hej Karina.

    Kald mig fundamentalist om du vil, for jeg vil våge at påstå at det ikke er muligt at være kristen og samtidig forsvare drab på uskyldige - men forklar mig da venligst hvordan det hænger sammen.

    Du siger at jeg skal nøjes med at koncentrerere mig om at holde min egen sti ren - men man både kan og bør tænke på andre end een selv også, og det ufødte menneske er altså min næste i lige så høj grad som du er.

    Jeg er ingen spåkone, så hvilket liv et adoptivbarn vil få, skal jeg ikke udtale mig om. Alle mennesker oplever både godt og skidt - også ønskebørn, men det betyder jo ikke at man hellere ville have undværet at blive født, vel.
    Abort er således en egoistisk handling uanset hvordan man så forsøger at undskylde den.

    Sidst men ikke mindst, behøver du vel ikke æde hele bibelen råt, hvilket ikke forventes af kristne, men det nye testamente skulle gerne være det du bygger din kristne tro på - hvad ellers.

    Sue
  • Indstillinger
    Hej Pontiaco.

    Du mener at man ikke kan have en holdning for eller imod abort, hvis ikke man har stået i situationen eller hvad?
    Kan jeg således heller ikke tillade mig at have en holdning for eller imod fri hash, uden selv at have prøvet det?

    Jeg vil gerne selv om jeg er uenig med dig, rose dit lange personlige indlæg.
    Du ved i dag at du aldrig igen vil have en abort og det er jeg glad for at høre. Jeg tror dog ikke at dit liv ville have været hverken ringere eller bedre i dag, hvis du havde valgt anderledes, vi mennesker er gode til at tilpasse os nye situationer - vi skal bare slippe vores behov for absolut kontrol først.

    Tak for dit indlæg i tråden.

    Sue
  • Indstillinger
    Til Sue

    Nej, jeg vil hellere spørge dig, som jo virker til at være eksperten:

    Hvad siger bibelen eller det nye testamente egentlig om abort? Og lad nu være med at komme med de ti bud, dem kender jeg godt, og de siger efter min overbevisning ingenting om abort. (da der ikke står nogen steder, at et lille foster = din næste) Så vidt jeg kan se, siger det nye testamente ikke noget som helst om, at man ikke må få en abort.

    Her må du igen rette mig, hvis jeg tager fejl.

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Redigeret 19 oktober, 2008, 07:46
  • Indstillinger
    Citat:

    "Men til dem der siger at aborter er mord.....
    Hvad nu kvinden er blevet voldtaget, skal hun igennem en graviditet og fødsel som hele vejen skal minde hende om det overgreb der er sket hende.
    Hvad hvis kvinden var narkoman og ude af stand til at tage vare på sig selv, hvordan skulle hun tage vare på et lille barn. Skal barnet så kastes rundt i systemet, er det værdig for et barn.
    Hvad nu hvis.....
    En abort er ikke bare sort og hvid, der er så mange forbehold at tage hensyn til. Så igen mener jeg det er meget personligt, som kun de envolverede kan tage stilling til....."

    Svar:

    Lige præcis! Rigtig godt skrevet. En abort er ikke bare 'sort & hvid'. Der kan være rigtig mange aspekter, man skal forholde sig til i den enkelte situation. Og det er nok lettest at forstå, hvis man selv har været i en situation, hvor man har haft abort inde på livet.

    Med hensyn til at blande kristendom ind i debatten, så står der i Bibelen, at vi ikke skal dømme hinanden. Ud fra dette mener jeg, at det er forkert at kalde abortsøgende kvinder for "mordere"...

    Venlig hilsen KB
  • Indstillinger
    Hej Karina.

    Hele bibelen og i særdeleshed ny testamente er en lektion i kærlighed. Elsk din næste som dig selv er buddet overalt. Gud siger om det ufødte barn at han har kendt os allerede før vi blev født, hver et hår på vore hoveder har han talt og han har skabt os i sit billede.

    Ordet abort findes ikke i bibelen, for det er et nymodens ord der skal dække over det oprindeligt brugte fosterdrab.

    Kan du virkelig læse bibelen, Kristi ord til os og ud af det tolke, at drab på hans skabninger er iorden - det tror jeg altså ikke på. Ud fra den filosofi vil alt der i såfald ikke nævnes ordret i bibelen jo kunne tolkes som okay - pædofili, røveri, vold osv... Gud er kærlighed, behøver man sige mere?

    Vi skal ikke dømme, men vi skal i kærlighed forsøge at vejlede hinanden så vi ikke ender langt væk fra Herren, alt andet ville kunne ses som liggyldighed og mangel på kærlighed til næsten.

    Sue
  • Indstillinger
    Redigeret 19 oktober, 2008, 07:47
Log in eller Registrér for at kommentere.