Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

Redigeret 16 december, 2008, 17:14 i Åben debat om abort
Har man – i moralsk forstand – ret til at udslette liv, når blot sociale, økonomiske eller psykologiske hensyn taler for det?

Er hvert enkelt menneskeliv ikke uerstatteligt og derfor også ukrænkeligt?

Jeg har hentet disse gode spørgsmål fra foreningen Respekt for menneskeliv og kunne godt tænke mig at høre jeres forskellige svar.

Hilsen Sue. Med håbet om en god debat.
«13456789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg mener at er man ansvarlig nok til at blive gravid, så må man blive ansvarlig nok til at tage ansvar for det liv man har skabt.. Det er enhver kvindes pligt at beskytte sig mod unødig graviditet og kønsygdomme!! Det er min mening.
  • Indstillinger
    Da jeg ikke opfatter et foster indtil ca.18-20 uge som et liv, så er det helt validt i mine øjne at få en abort, her eller i udlandet.

    Og det er helt uanset grundene til valget.

    mvh
    MetteS
  • Indstillinger
    Et foster har et bankene hjerte allerede i uge 5, og er et barn med arme og ben i uge 8, fra uge 8 og frem er det kun finjusteringen der bliver færdig.
    Så et foster er i teorien allerede et liv fra uge 5, men et barn fra uge 8.

    Mvh en mor til 3, som 3 gang blev scannet i uge 5 og uge 8..
  • Indstillinger
    Spørger du om hvad årsagen er til at en kvinde vælger at ødelægge sit liv?

    Man må da håbe at alle dem der mener det er så forfærdeligt at tage et liv - er vegetarer, - ellers må vi da kalde det hykler-koret.
  • Indstillinger
    - det ville iøvrigt være klædeligt at udvise mere respekt for de mennesker der rent faktisk lever, - end dem der endnu ikke er født.
  • Indstillinger
    - og iøvrigt - hvor er mandens rolle henne i dette her?
    Ham der siger - fandens til uheld, - hende der får det fjernet - og bærer skylden og sorgen resten af sine dage.
    Han går fri.
  • Indstillinger
    Hej alle.

    Tak for jeres svar.
    Een af jer spørger hvor manden rolle er henne i denne snak? Et meget godt spørgsmål faktisk, men jeg er dog ikke sikker på at vi vil være enige om svarene.
    Fek.s går jeg ind for ligestilling og mener derfor at manden har ligeså meget ret til at bestemme over sit barn, som moderen har. Det må være ganske forfærdeligt som far der ønsker sit barn, at miste det.

    Een anden skriver at der ikke er tale om et barn, før end langt henne i graviditeten. Det passer jo simpelthent ikke. Det liv der suges ud gennem et plasticrør under et abort indgreb - har arme,ben, fingre, tæer osv.

    Hilsen Sue
  • Indstillinger
    Da jeg var yngre var jeg imod abort. Mente, at hvis man kunne lave børnene kunne man også få dem. Må sige, at jeg med tiden har ændret syn på det. Ikke at forstå, at jeg synes det er en god løsning på en graviditet, men jeg mener, at det kan være en bedre løsning, end at få et barn der er uønsket, "i vejen", hvor der ikke er overskud, hverken økonomisk, følelsesmæssigt eller med andre ressourcer. Er selv alene med to børn, og ved, hvor stort og krævende et ansvar det er, at være en god mor for disse. Jeg tror ikke, jeg selv kunne gennemføre en abort, men jeg har nu, hvor jeg er blevet ældre og selv er mor, en forståelse for de kvinder, der vælger at få fjernet et barn, for at have overskud til de børn man allerede har, eller hvor det ventede barn blot vil være en klods om benene. Der bliver født så mange børn, som ikke har et nemt og godt liv. Så var det dog bedre at vælge, ikke at føde barnet.
  • Indstillinger
    Hej Troldepus1.

    "Da jeg var yngre var jeg imod, men nu da jeg er ældre...."
    Du får det til at lyde som op at det er håbløst naivt at være pro-liv!
    Når jeg læser dit indlæg tænker jeg mere på beslutningen om at beholde en hundehvalp/kattekilling eller ej, end på et barn - for det lyder ikke til at du betragter det ufødte, som et menneskebarn.
    Jeg synes det er forfærdeligt at vi i DK i en oplysningstid som vores, dræber børn helt lovligt - det er galsbab ganske enkelt og der er ingen undskyldning for den slags overgreb.
  • Indstillinger
    troldepus1 -> Jeg synes det er flot af dig og dejligt at læse, at du - trods du selv er et helt andet sted i livet, - har overskud, rummelighed og ressourcer til at forstå andre menneskers valg - udfra deres helt anderledes ståsted i livet.

    Det er flot.
    Det mest udbredte er at man kun forstår sig selv, eller det man selv har været igennem/er blevet forskånet for at være igennem.

    .

    Angående det der nævnes omkring ligestilling længere oppe i tråden, kan jeg kun svare, at 100 % ligestilling kan komme på tale, den dag mandens/faderens krop, hormorner og liv - påvirkes af foster og barn i samme omfang som moderens.
Log in eller Registrér for at kommentere.