Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

2456789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg synes ikke, jeg får det til at lyde, som om det er naivt at være pro-liv. Hvis du læser, hvad jeg skriver, så står der faktisk, at jeg ikke synes, at det er en god løsning på en graviditet. Jeg skriver i øvrigt også "vælger at få fjernet et barn" Jo, jeg betragter det også som et barn!
    Jeg kan bare sige, at som jeg er blevet ældre og selv har fået børn, så er der kommet nogle grålige nuancer i livet, det er ikke så sort eller hvidt længere. Jeg synes ikke man kan dømme andres beslutninger og handlinger, hvis ikke man har stået i deres sko! Det kan måske være kærlighed til sit ufødte barn der gør, at nogen fravælger det. Det kan rent faktisk være, at man er realistisk om sin egen situation og utilstrækkelighed og derfor tager en beslutning, som man resten af sit liv skal leve med.
    Ofte hører man i de forskellige medier om børn, som bliver dårligt behandlet af forældre der har fået dem, selv om de ikke engang kan passe på sig selv. Jeg ved ikke ligefrem, hvor sjovt det kan er at være et af disse børn.
    Jeg er ikke ude på at dømme nogen. Vi skal alle leve med de valg vi nu engang tager.
    Har du lyst at kommentere er du velkommen, jeg slutter min debat herfra med ordene om, at vi ikke altid skal se på folks handlinger, men måske nærmere på deres intentioner.
  • Indstillinger
    Til Sue1234

    Der er jeg nu slet ikke enig!
    Er det så heller ikke i orden at få en abort, hvis barnet/fosteret har livstruende sygdomme, alvorlige misdannelser, kromosomfejl m.m.? Og hvis jo, hvad er så forskellen? Hvad gør dig til dommer over, hvad der er rigtig og forkert? Jeg spørger bare.

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    I visse tilfælde havde det været langt at foretrække at der havde været mulighed for abort - fx dengang i midt 50'erne, hvor du kom til verden.

    Fri abort er glimrende, så længe det ikke misbruges istf. prævention, som åbenbart er såååå svært for mænd at I (nej, kun de mænd, der fjumser rundt med kvinder altså) ikke tør krænge et kondom på!

    Jeg opfatter overhovedet ikke et 12 uger gammelt foster som liv/barn. Det er blot nogle cellerklumper, der i bedste fald kunne været blevet til noget - men som var uønsket og derfor blev fjernet. No big deal :-)

    Mette
  • Indstillinger
    DINGDONG (Mr. Storm):

    Ja, det er da muligt - men jeg beklager at jeg INTET følte, da jeg fik en abort for 10 år siden. Jeg skænkede det ikke en ekstra tanke.

    Og jeg går iøvrigt ind for en hæjere grænse for abort - evt. den svenske på 18 uger, eller den engelske på 21.

    Om det er ansvarsforflygtigelse eller ej, tja - dey afhænger af øjnene, der ser. Jeg synes det er ansvarligt at tage stilling - og meget nemt (i din M/M situation) bare som sædvanlig at agere Rasmus Modsat.

    Hvor mange aborter var det lige der var for 50 år siden? Ret mange .... ulovlige og sk... farlige ikke mindst. Og nu har vi det laveste abort tal siden frigivningen - jeg jubler over det.

    Mette
  • Indstillinger
    Godt skrevet MetteS1

    Mvh Karina
  • Indstillinger
    Hej Mette.

    Hvor mange aborter der blev foretaget før aborten blev fri, findes der ingen tal/statistikker over, så hvor kommer dit indtryk af "ret mange" fra?

    Mens du jubler over det laveste aborttal siden aborten blev fri, glemmer du at antallet formenteligt er langt højere i dag, end nogensinde. Ihvertfald er der aldrig blevet solgt så mange abort piller som nu og man må jo formode at de bliver brugt fordi der er begrundet mistanke om at en uønsket graviditet kan være opstået!

    Iøvrigt ved jeg ikke hvorfor antallet - højt eller lavt gør nogen forskel for dig, du synes jo ikke at at de små menneskebørn der bliver suget ud af deres mødres liv, er andet end en klump celler, der vel ikke har mere værdi end en uønsket fodvorte?

    At du ikke føler noget for dit eget barn er dit problem, og et meget stort problem at have hvis du spørger mig.

    Det er sjovt at du har sådan et behov for at udlevere folk her på siden, som du ikke er enig med! Tja..

    Sue.
  • Indstillinger
    Redigeret 4 juli, 2008, 09:17
    God sommer
  • Indstillinger
    Sue:

    Nu er det ikke en ABORT pille, for man er først gravid, hvis et befrugtet æg har sat sig fast - det er en pille, der forhindrer at noget sætter sig fast, HVIS man skulle være blevet befrugtet (hvad man jo langt fra er i alle tilfælde)

    Jeg er sikker på at vi er mange der har taget fortrydelsespillen (som den hedder) hvis man skulle være i tvivl - istf at gå 4 uger og vente, og i givet fald udsætte sin krop for en evt. abort.

    Du ved jo ligeså godt som jeg, at det ikke er ethvert samleje, der resulterer i sex - selvom det er foretaget på det mest optimale/kritiske tidspunkt.

    Jeg opfatter det som super ansvarligt at have en pakke fortrydelsespiller i skabet - i lighed med at have en pakke kondomer i tasken !!!

    ABort er ubehageligt fordi det er en gang narkose, en mulig indlæggelse, mulige følger - så derfor er det at foretrække at aituationen ikke opstår. Og ja, jeg kan godt huske, at du ville lære dine børn om Pausemetoden/Kalendermedtoden som forebyggelse af graviditet ..... GOSH, så skal vi da virkelig have aborter!

    At jeg er efter Mr. Storm skyldes ganske enkelt at han er et ubegaheligt menneske, der udelukkende er her for at antage den modsatte holdning af hvad end du måtte debattere; og helst en holdnin, der bringer folks pis i kog. Manden er ganske enkelt syg i roen ! Så efter al hans chikane, både her og andre steder, har jeg INGEN medlidenhed med ham - og synes han skulle skrubbe hjem under stenen igen.

    Jeg kender 2, der har fået illegale aborter tilbage før 1960 ! Og hvis man læser om det, så var der mange - og med mange kedelige følger.

    OG lige meget hvad du siger, om det er ulovligt eller ej at få foretaget aborter, så forekommer de ..... fact of life !

    Vi er ikke enige, og blir det næppe - men eet kan du vel ikke anfælgte - og det er at tallet af provokerede aborter er kraftigt faldende?
    (jvf. danmarks statistiks officielle tal).

    Mette
  • Indstillinger
    "ikke ethver samleje, der resulterer i GRAVIDITET" skulle der selvf. have stået :-)

    Det andet burde vel være sandt :-)

    Kan jeg udbede mig et nyt tastatur med bedre staveegenskaber???

    Smil
    Mette
  • Indstillinger
    Hej Mette.

    Du spørger om ikke jeg er enig i at antalle af provokerede aborter er faldene, sådan som statistikken jo viser og jo - hvis statistikken omfattede alle provokerede aborter, også dem vi ikke kan registrere fordi de bliver foretaget hjemme med fortrydelsespillen (der blir solgt i stort tal), så ville jeg da være ret begejstret, men da det jo ikke er tilfældet, synes jeg ikke vi har det helt vilde at fejre.
    Man er gravid det øjeblik befrugtningen finder sted og ikke først når det befrugtede æg har sat sig fast i livmoderen - det er derfor man også har noget der kaldes ægleder graviditet/graviditet uden for livmoderen...
    At du kender to der fik en abort før aborten blev fri, er ikke stof nok til et statistisk brugbart materiale der kan give et reelt billede af de faktiske forhold - på samme måde som aborter ved brug af fortrydelsespillen heller ikke er noget vi kan registrere, men kun gisne om - og det gør vi så hver især.
    Jeg mener ikke at jeg skulle have skrevet til dig nogen sinde, at jeg ville lære min datter om sikre metoder, men at metoden bliver brugt.

    Hilsen Sue.
Log in eller Registrér for at kommentere.