Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Spørgsmål :

1234689

Kommentarer

  • Indstillinger
    Redigeret 1 oktober, 2008, 10:19
  • Indstillinger
    Citat:

    "Jamen herregud KB1234 - så er alle provokerede abort problemer jo næsten løst, hvis "man bare" skal fortryde og ændre holdning bagefter !!! Nej, den er for tynd, den spand holder ikke vand !!! MetteS har ret, det er dobbeltmoral så det batter!"

    Svar:

    Jeg er ikke enig med dig. Har du aldrig ændret holdning til noget, og derefter forsvaret din nye holdning?
    Jeg mener stadig dét, jeg skrev - at der ikke nødvendigvis er tale om dobbeltmoral.

    Venlig hilsen KB
  • Indstillinger
    Redigeret 1 oktober, 2008, 10:21
  • Indstillinger
    Citat:

    "En abort er vel en abort enten vi skriver 1960 (før abortens frigivelse) eller 2008, og er man som kristen imod abort ændrer man næppe holdning. Det er det jeg mener med "at alle blot kan sige de fortryder og har ændret holdning" så er aborten pludselig legal. Nej, vi er så absolut ikke enige!"

    Svar:

    En abort er en abort, uanset årstallet, ja.
    Måske blev kvinden først kristen senere...? Dét kan vi jo ikke vide noget om.
    Med hensyn til, om man blot kan sige, at man har ændret holdning og at aborten dermed er legal - så var det faktisk slet ikke dét, jeg mente.
    Når den omtalte kvinde i dag er imod abort, synes hun sandsynligvis heller ikke, at hendes egen abort i 60'erne var legal. Det syntes hun jo nok dengang - men sandsynligvis ikke længere, da hun har ændret holdning.
    Nej - enige er vi ikke, og det gør jo heller ikke så meget:-)

    Venlig hilsen KB
  • Indstillinger
    Hej KB1234

    Den tidligere formand havde ikke skiftet mening mht abort. Han sagde, at der altid var en vej ud, og at abort aldrig skulle være en mulighed. Han brugte samme ordvalg som Sue1234, og det stødte selvfølgelig mange mennesker, og derfor blev konens abort lækket.

    Efter afsløringen måtte han trække sig. Samme parti havde læge Inge Krogh, som også havde et noget anstrengt forhold til sandheden.

    Jeg synes, at der her er tale om noget meget værre end dobbeltmoral.
  • Indstillinger
    Redigeret 1 oktober, 2008, 10:21
  • Indstillinger
    Hej Pilar.

    Jeg beklager, at du synes, mine indlæg er "ordkløveri" - men jeg kan ikke formulere mig anderledes, hvis jeg skal frem med dét, jeg gerne vil sige:-)
    Vi kan jo også bare konstatere, at vi ikke er enige.
    God dag til dig.

    Venlig hilsen KB
  • Indstillinger
    Hejsa Karina, Solhat55 og Pilar07.

    Karina - Du mener først der er tale om et barn, den dag barnet er født og kan klare sig selv, hvad er det inden den tid og sker der pludselig en magisk forvandling eller hvad?
    Hvad med alle de fuldbårne børn der ikke kan klare sig selv efter fødslen, må de heller ikke kaldes børn? Spændende syn på sagen du har, må jeg sige!

    Pilar - De spørgsmål jeg stillede i starten var taget fra RFM`s hjemmeside. Til spørgsmål af den art, findes mange forskellige svar og jeg ønskede at høre dine/jeres... Hvad er der galt i det?

    Solhat55 - at du ønsker at ignorerer trådstarter, fordi du ikke er enig i vedkommendes holdning, siger da langt mere om dig end om mig (trådstarter). Er du overhovedet interesseret i debat og udveksling af synspunkter? Man får den tanke at det ikke er det du er kommet efter - og i såfald hvad så?

    Hilsen Sue
  • Indstillinger
    Hej igen Pilar.

    Der ville altså blive borgerkrig i DK hvis den frie abort blev afskaffet? Hvis det skete på demokratisk vis, ville du vel ikke gribe til våben?
    Jeg tror modsat dig ikke at den frie abort er kommet for at blive. Jeg er overbevist om at man i et mere og mere oplyst samfund ikke vil blive ved med, med skyklapper på at slå små børn ihjel.
    Vi brænder heller ikke hekse af længere i DK, så tiden og oplysthed flytter trods alt ved nogle ting.

    Sue
  • Indstillinger
    Til Sue

    Et foster bliver til et menneske den dag det bliver født. Om dette menneske så kan klare sig må tiden jo vise.
    Livet starter i undfangelses øjeblikket. Men et liv er ikke lig med et menneske. Et dyr er også et liv, og dem må vi gerne aflive.
    Man må ( efter min mening) gerne slå et liv ihjel men ikke et menneske, et foster er et liv men ikke et menneske, før det bliver født, og derfor synes jeg abort er helt i orden indtil ca. uge 18 - 20.
    Liv og menneske er ikke det samme.

    Måske lyder det lidt kringlet, men jeg har på bedste måde forsøgt at forklare, hvordan jeg ser tingene.

    Mvh Karina
Log in eller Registrér for at kommentere.