Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er det angst?

1356789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har haft det on and of igennem et par år. Problemet er bare at hvis jeg får en ting afklaret, så går der ikke længe inden jeg bekymre mig om noget nyt, hvilket jo er enormt anstrengelser og tager livsglæden fra en. I starten vidste min kæreste også kun en lille smule om hvordan jeg havde det, men efter et tidligere psykolog forløb, blev jeg bevidst om, at det blot belastede mig yderligere at jeg ikke kunne tale med nogen om hvordan jeg havde det. Så min kæreste ved fuldstændig hvordan jeg har det og hvad jeg tænker, han forsøger ar støtte og berolige mig når tingene køre helt af sporet, hvilket er rart. Andre gange kan han selvfølgelig have lidt svært ved at forstå hvorfor jeg ikke bare lytter til hvad lægerne siger, men i stedet igen vender tingene til bekymringer.

    Hvor længe har du haft det sådan ? Det er rigtig rart at skrive med en som ved hvor hårdt det er at være i den her situation, for selvom andre prøver at være støttende så er det ikke det samme, som når man snakker med en som selv kender følelsen.
  • Indstillinger
    Jamen for mig er det helt nyt. Det startede for ca halvanden måned siden med de symptomer jeg har beskrevet i første indlæg. Sidenhen har symptomerne så udviklet sig, og kan ikke slippe de bekymringer. Prøver hele tiden at sige til mig selv, ej stop nu med at tænke på det hele tiden og tænk på noget andet. 5 minutter efter tænker jeg på det igen :(
  • Indstillinger
    Men synes godt nok den halvanden måned virker som en evighed. Kan nærmest ikke huske hvordan det er at være "normal"
  • Indstillinger
    Den følelse kender jeg godt, men som min tidligere psykolog sagde til mig, så skal man ikke tænke stop med den tanke, for jo mere man ikke vil tænke på en bestemt ting, jo mere kommer man til det. Men trods forskellige redskaber er det heller ikke lykkedes mig at lade vær, jo indtil angsten rammer et vis niveau og når den gør det så fylder den alt.

    Jeg bruger ind imellem mindfulness, og det kan godt hjælpe kortvarigt. Man kan hente en ok app til det og ellers kan jeg anbefale Lone Overby Fjorbacks bog, mindfulness, der er også en cd med, hvor der er forskellige øvelser.

    De symptomer jeg har nu, har også kun været der i en måned, men jeg har tidligere oplevet andre symptomer hvor jeg var lige så angst. Den gang blev jeg undersøgt hos lægen og på sygehuset flere gange, uden at de fandt noget. Først derefter kunne jeg nogenlunde slippe brkymringerne eller i hvert fald leve med dem. Men som sagt så går der ikke længe inden at det er noget nyt jeg bekymre mig om, det er så frustrerende.
  • Indstillinger
    Nej det kender jeg også godt, man vil bare gerne have ro i sine tanker og kunne være glad og ubekymret, men det et svært når man står midt i den situation vi gør.
  • Indstillinger
    Okay. Vil helt sikkert prøve app og bog. Håber jeg kan slippe af med det her på et tidspunkt. Er så frustrerende det her :(
  • Indstillinger
    Ja det er meget frustrerende og ikke til at holde ud. Håber at du kan bruge app'en og bogen til noget. Ellers kan jeg også anbefale bogen slip angsten, synes i hvert falde den virker indtil angsten når et vis niveau.
    Mit problem er at jeg endnu ikke har fundet redskaber der virker, hvis angsten virkelig topper. Den er der jo hele tiden, men lige pludselig kan ens tanker løbe fuldstændig løbsk og så kan jeg slet ikke komme ned igen. Så hvis nogen har redskaber til dette er de mere end velkommen til at komme med dem eller hvis der er nogen der har gode erfaringer med behandling i Århus området.
  • Indstillinger
    Ja. Hvis jeg da også bare kunne accepterer det som værende angst. Men er jo svært når man selv er ganske overbevist om at man rent faktisk fejler noget alvorligt, som lægen bare ikke har opdaget :( googler konstant sclerose da jeg kan overbevise mig selv fuldstændig om at det er det jeg har. Pga snurren i fødderne og nogle gange hænderne :(
  • Indstillinger
    Kan sagtens følge dig, for jeg kan heller ikke acceptere at det er angst. Jeg bliver ved med at tænke at min krop simpelthen ikke kan lave alle de her symptomer med mindre der er er noget fysisk i vejen, og når de ikke kan finde noget i de alm prøver, så tænker jeg straks at det er noget alvorligt.

    Men du kan prøve at se dette link, det viser hvor mange symptomer som angst kan give. Nogle gange kan det berolige mig lidt.

    http://www.sundhedslex.dk/angst-symptom ... -symptomer
  • Indstillinger
    Ork de symptomer har jeg læst de første 50 gange vil jeg tro ;) beroliger mig lige 5 minutter måske, så hjælper det ikke mere :(
Log in eller Registrér for at kommentere.