Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er det angst?

Redigeret 19 november, 2014, 02:26 i Angst
Hej.
Har nu i halvanden uge gået og haft det rigtigt dårligt. Startede med det lige pludselig kom til mig da jeg sad og så fjernsyn. Fik lige pludselig ud af det blå meget underligt. Som om det hele var helt uvirkeligt og føltes som om jeg blev helt følelsesløs. Skyndte mig at ligge mig ned så jeg ku falde til ro. Den her episode skete igen dage efter: begyndte herefter at have det underligt hele tiden. Svimmel og som om jeg rendte rundt i min egen verden. Var meget ubehageligt og vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv, så rendte sådan sertbare rundt hele tiden. Det begyndte også at prime en smule i mine fødder og nogle gange i den ene hånd. Jeg er stadig svimmel ret tit, tit kvalme og ondt i maven. Den ene aften blev mine ben pludselig helt kolde oven i alt det andet. Blev meget bange, så måtte en tur til vagtlægen. Han kunne ikke umiddelbart finde ad af hvad jeg fejlede, men skrev til min læge at jeg skulle have taget nogle forskellige blodprøver, bare de mest basale. Der var ikke noget der.
Jeg bliver nu ved med at bekymre mig for om jeg fejler noget, da der stadig primer i mine fødder og nogle gange bliver mine fødder helt kolde og det gør ondt i mine ben. Kan næsten ikke få varmet dem op igen når først de er kolde. Når jeg Googler aymptomerne kommer der bla. Sclerose, hvilket ikke ligefrem har hjulpet på mine bekymringer. Kan ingenting spise da jeg absolut ingen appetit har, så tvinger mig selv til at spise bare for at få noget ned, men det er ikke meget det bliver til. Og kan se jeg allerede har tabt mig.
Fik at vide af vagtlægen at det kunne være angst. Men kan det godt det når jeg har det sådan her hele tiden?
(Min læge har ikke ville kigge på mig fordi jeg får ny læge fra d. 18, så de ville ikke sætte alt muligt i gang fik jeg at vide, så har bare måtte gå og vente:(
Hilsen Camilla
«13456789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Umiddelbart lyder det ikke som angst, hvis det er en permanent tilstand du er i.
    Det med at du har haft "uvirkeligheds følelse" og ligesom føler dig uden for din krop kunne godt være angst symptom. Men det andet tyder ikke på det.

    Umiddelbart skal du nok holde dig fra at læse alt for meget på nettet omkring symptomer. Man kan virkelig blive paranoid og få alle mulige sygdomme til at passe med de ting man oplever.

    Så tag en snak med lægen igen om hvad du oplever. Kommer du ikke videre der prøv evt. en psykolog, hvis du føler det lige så meget at du er "bange" for at have diverse sygdomme, det kan også sætte sig som en permanent tilstand
  • Indstillinger
    ..Og der er ikke sket nogle store ting i dit liv den seneste tid ?. Dødsfald eller andet lignende?
    Det kan der godt komme reaktion på noget tid efter, selvom man tror man egentlig har fortrængt det
  • Indstillinger
    Nej umiddelbart har der ikke været noget der kan have udløst det. Vagtlægen spurgte også om jeg gik og bekymrede mig meget eller noget. Synes ikke normalt jeg gør det, men lige for tiden gør jeg jo. Kan ikke koncentrere mig om andet end om jeg fejler noget slemt. Selvom jeg ligger og ser fjernsyn følger jeg ikke rigtigt med, fordi jeg ligger og spekulerer. :(
  • Indstillinger
    Er det noget du før har tænkt tidligere i dit liv - om du fejler noget eller evt. andre der har fejlet noget som har vist sig at være slemt ?

    Hvis lægerne umiddelbart ikke kan finde noget, så overvej psykolog. Ved godt det er let at skrive, når det ikke er en selv, men det hjælper ofte.

    Evt. giv det 1-2 uger til og sæt så deadline til at gå til psykolog, hvis det ikke er blevet bedre. Bliver det endnu værre, så selvfølgelig noget før
  • Indstillinger
    Har før prøvet at jeg har troet mine symptomer har været et eller andet slemt. Men har bare ikke prøvet at have det sådan her før, hvor jeg ikke kan fokusere på andet. Og når jeg vågner om morgenen er det det første jeg tænker på. Så får straks kvalme og ondt i maven :( men ja der er vel ikke andet for end at se tiden an, og så må jeg tage den derfra :/
  • Indstillinger
    Hører meget gerne fra andre der kender kender til de symptomer jeg har :(
  • Indstillinger
    Hej Camilla
    Dine symptomer syntes jeg umiddelbart er meget sammenligende med sygdomsangst.
    Sygdomsangst er at være angst for at blive eller være syg.
    Din læge vil højst sandsynligt give dig en henvisning til psykolog, som kan hjælpe dig igennem det.

    Mvh Casper
  • Indstillinger
    Det kunne også være generaliseret angst - døjer jeg en del med. Meget med ondt i ledende, stikken i højre arm, svimmelhed.

    Nogle af symptomerne:
    Autonomt
    Hjertebanken eller hurtig puls, sveden, rysten, mundtørhed

    Psykiske
    Svimmelhed eller ørhed, uvirkelighedsfølelse,

    Fra bryst og mave
    Fornemmelse af åndenød, kvælningsfornemmelse, trykken eller smerte i brystet, kvalme og uro i maven
    Kilde - angstforeningen.

    Jeg gik til hypnotisør samt psykolog for det, og det hjalp meget.

    Du kan evt tage en angst test: http://oakwell.dk/test-dig-selv/ - oversigt over teste indenfor angst, stress og depression.
  • Indstillinger
    Hej Camilla.
    Jeg tænker sagtens at dine symptomer kan være forsaget af angst og tænker om det måske handler om sygdomsangst.
    Min læge mener at jeg har det man kalder bodily disorder syndrome, som er en ny betegnelse for mennesker hvor kroppen reagere fysisk på noget det er udløst af overbelastning. Tænker også at jeg har sygdomsangst, fordi jeg konstant bekymre mig for at fejle noget alvorligt (ofte kræft). Mine symptomer er der hele tiden, de kan blive mindsket i perioder hvis lægerne har kunne afkræfte noget ved undersøgelser, men der går ikke længe før der så bare dukker noget nyt op. Jeg tænker hver gang, at nu må det være noget alvorligt fordi min krop ikke kan lave den slags symptomer, men hver gang har undersøgelser afkræftet, at der er noget galt og efterfølgende er symptomerne mindsket eller forsvundet.
    Men føler virkelig med dig og de tanker du har.

    Hilsen Lene.
  • Indstillinger
    Mange tak for jeres svar. Er rart at høre at jeg ikke er den eneste der har det sådan. Har sidenhen været ved min læge som lavede en neurologisk undersøgelse, på baggrund af mine føleforstyrrelser. (Balance, reflekser, gang osv.) han sagde at han ikke kunne finde noget som helst der indikerede at jeg skulle fejle noget, så han mente også at det nok var en form for angst. Fik at vide af ham at jeg bare skulle huske på at han havde sagt at jeg altså ikke fejlede noget. Dette hjalp også et par dage, kunne stadig mærke symptomerne, men blev ikke bange over det. Nu er det desværre bare blevet værre igen. Bekymrer mig om det konstant, googler hele tiden mine symptomer og kan slet ikke fokuserer på andet. Kan heller ikke sove. Bliver ved med at tænke hvad nu hvis lægen har taget fejl :(
Log in eller Registrér for at kommentere.