Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

brændende tunge syndrom

12345679»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Alle.
    Jeg har haft brændende mund tunge siden 2013. Diverse svampekure hjalp ikke. Det hlalp mig meget at smøre tunge og gummer med rapsolie. Jeg har en lille skål stående med økologisk rapsolie og et par dråber citron i, til at smører tungen med, det sparker lidt gang i spytkirtlerne, men det må ikke komme på tænderne med citrus i.
  • Indstillinger
    Kære alle
    Det glæder mig, at debatten om "brændende tunge syndrom" er åbnet igen, da man kommer til at føle sig meget ensom med denne kroniske lidelse, hvilken jeg tidligere i dette forum har beskrevet som værende et ulideligt helvede, hvor lægevidenskaben tilsyneladende er lige så famlende, som én selv i forsøget på i det mindste at opnå en smule lindring.
    Jeg har siden 2010 haft en kronisk brændende smerte i højre side af tungeranden uden at have synlige tegn.
    De første tegn var en ændring af spyttet i forbindelse med en smule svie i tungeranden og i slimhinderne i højre side af mundhulen. Jeg henvendte mig til min tandlæge, som sagde: "Det er Burning Mouth, det er noget, der kommer og går." Det forsvandt bare aldrig, men blev blot værre - til det uudholdelige! Siden har jeg været hos øre-næse-og halsspecialist, allergispecialist, Tandlægeskolen og smertelæge. Ingen kunne forklare årsagen til mit smertehelvede, man valgte blot at kalde det en"nerveskade"uden yderligere forklaring eller opfølgning.
    Altså blev jeg sat i smertebehandling bl.a. med Lyrica, som også giver mundtørhed med svie, men som ikke hjælper på den ensidige brændende smerte i højre side af tungen.
    Måske er det kun jer i dette forum, der helt forstår, hvordan man langsomt mister livsglæden og savner en engageret lægevidenskab, der sætter sig ind i vores situation. De pårørende falder fra, hvis de overhovedet sætter sig ind i ens lidelse - man mærker måske ovenikøbet, de tænker:"Hun kan da ikke blive ved med at være syg - og der er da ikke noget at se!"
    Det har undervejs været en støtte for mig, at "Lajla" på disse sider har støttet mig med de råd og den vejledning, hun selv har modtaget i sit sygdomsforløb!
    Nu kunne man af ovenstående tro, at jeg har mistet modet og opgivet min kamp om lindring af den brændende tunge, men det har jeg ikke! Jeg håber, at der investeres i mere forskning i BMS i fremtiden, både med henblik på forklaring af denne uudholdelige lidelse og dermed evt. behandling eller smertelindring.
    Idet jeg håber, at denne debat fortsætter
    Med venlig hilsen lone45
  • Indstillinger
    Hej Lone45

    Jeg ved jo hvor ubehageligt det er hvis man har bidt sig i tungen og får en blære. Det du oplever er jo af en anden kaliber.

    Tungen har refelkszoner ligesom fødderne, ørerne og andre dele af kroppen. Således afspejler højre tungekant højre lunge.

    Har du haft luftvejrs problemer i den periode hvor tungeproblemerne opstod eller har du fået lægeordineret medicin, forinden som kan have påvirket slimhinderne ? Man ved f.eks. at ACE hæmmere har været involveret i nogle tilfælde af brændende tunge syndrom.

    Et psykisk eller fysisk trauma kunne også tænkes at have udløst problemer.

    Liponsyre (Alfa lipoinsyre) har i nogle forsøg vist sig lovende mod denne lidelse.

    Nogle gange kan en biokemisk tungediagnose kaste lys over om der er bestemte cellesalte som man mangler der kan være skyld i et underlæggende helbreds problem.

    http://www.helseurt.com/tungediagnose-biokemisk/
Log in eller Registrér for at kommentere.