Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

brændende tunge syndrom

1356789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Laila,
    Fførst må du slå koldt vand i blodet, jeg ved det er nemmere sagt end gjort. jeg lider selv af det samme, men det kan gøre det værre at du bliver ophidset.
    Prøv at lave en dagbog og din hverdag. f. eks hvad du spiser (alt skal med) og hvornår. registrer om der er nogen ændring, om det bliver værre efter du har spist noget specielt. Så laver du dit eget system f.eks 0-5 hvor 0 betyder ingen reaktion og 5 betyder en meget slem reaktion evt. om hvornår det slemme løjer af igen. Dette gør du over et stykke tid og så læser du igennem dine optegnelser og ser m der er noget der går igen.
    Jeg prøver selv at gøre det samme.
    Du kan evt. gå op til din tandlæge (de er rigtig gode til at se om der er noget i vejen i munden)
    Du kan også få din læge til at tage nogle blodprøver, man kan ud af disse se en masse forskellige ting, bla om der skulle være noget der indikere kræft (selvom det tror jeg nu ikke du har)
    pøj øj
    Knus
    Bassen
  • Indstillinger
    Der findes specialister i tungelidelser. Tandlægen kan henvise.
  • Indstillinger
    Mange tak for svar!

    Bassen1 du har ret, jeg bliver nød til at berolige mig selv, for jeg føler også smerten bliver værre, jo mere jeg tænker på det og det ophidser mig endnu mere... Ang. føre en dagbog over al fødeindtag tror jeg er en rigtig god ide, mange tak, det vil jeg tage i brug.

    Persille1, kender du nogen speciallæge i tungelidelser, eller kan du anbefale en god tandlæge?

    Jeg har faktisk i de her to dage taget andet i betragtning og søgt en masse på nettet, og tror jeg har brændende mund syndrom, som nogle også har skrevet noget om i denne debat. Jeg har læst at natron skulle være godt, men jeg har ikke kunne finde det nogen steder... Jeg har været i apoteket, helsebutikker, bilka og matas, men ingen har det :(

    Er der nogen rare sjæle, som ved hvor man kan få det? og hvad der ellers er godt for at dæmpe den brændende fornemmelse?

    På forhånd mange tak!

    Mvh

    Leila
  • Indstillinger
    Hel allesammen.
    Jeg har læst om jeres håbløse kamp mod brændende tunge og mund. Jeg har selv kæmpet med det et år og den sidste måneds tid blev det så slemt, at jeg var på panikkens rand. Så læste jeg at tandpasta og diverse mundskyl kunne irritere slimhinderne i munden og man kunne bruge natron til at børste tænder i. Jeg har i lidt over en uge brugt natron til tandbørstning og gnedet natron på tungen og godt rundt i gummerne og skyllet med vand efter 20 sek. det har taget de grimme belægninger på tungen og metalsmagen i munden, og munden brænder ikke mere. Lad være med at børste tungen, det gør kun ondt værre.
    Hilsen Madsen
  • Indstillinger
    Hej Leila.
    Natron køber du i alle butikker, det er det man bruger når man bager æbleskiver og det smager som salt.
    Hilsen Madsen
  • Indstillinger
    hej leila
    jeg er ked af at jeg først har set dit indlæg nu,jeg er ked af at sige det,men alle dine symtomer er helt klart nogle der matcher burning mouth syndrome
    det er en mærkelig læge du har,han kan ikke være bekendt at komme med sådan en udtalelse,jeg håber virkelig du snart får en afklaring,og helst
    en posetiv en.jeg vil gerne hjælpe dig med gode råd hvis du får brug for det
    karin:-)
  • Indstillinger
    Hej Laila

    Jeg ser også først dit spørgsmål nu. Det er nogle år siden min tandlæge fortalte mig om en, der var specialist i tungelidelser. Jeg husker desværre ikke adressen, andet end det var i København
    Jeg spørger ham gerne, hvis du ønsker det.
    Som Madsen skriver, natron købes i alle supermarkeder, købmænd o.s.v.
  • Indstillinger
    Hej alle jer med brændende mund og tunge.
    Det er ofte i overgangsalderern problemet opstår. Rødkløverekstrat virker godt hvis det er pga. overgangsalderen der opstår tør og brændende mund.
    Rødkløver indeholder en anden form for østrogen og er uden bivirkninger.
    Jeg har taget det i 3 uger og har fået det meget bedre nu, så det kan varmt anbefales.
    I kan bla. finde det på, Herrens Mark.
    Hilsen Madsen
  • Indstillinger
    Hej Lone45
    Jeg har også brændende mund og har været hos tandlæge,læge,hudlæge og øre næse halslæge, jeg har lidt af denne sygdom i et år nu og en læge jeg var hos sagde det var immumforsvaret der angreb slimhinderne, så nu sender min læge mig på Rigshospitalet da han mener jeg skal have binyrebarkhormon, men når det brænder mest smøre jeg Aloe vera gelly på mine slimhinder det helbreder ikke, men så længe jeg ligger med Aloe vera på har jeg fred for denne brændende fornemmelse, jeg vil bare sige til dig at jeg syntes det er en god ide at starte en forening.
    Håber der også er andre der syntes en forening måske kan hjælpe os.
    Hilsen
    Lajla1234.
Log in eller Registrér for at kommentere.