Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

brændende tunge syndrom

1234689

Kommentarer

  • Indstillinger
    Redigeret 1 juli, 2014, 09:03
    Hej til jer med brændere tunge og mund, jeg er 63 år , fik så lige pludselig en meget tør mund en nat, og min tunge og mund var meget varm. Var til læge fik noget svampemiddel det hjalp ikke. Nu tygger jeg sukkerfri tyggegummi om natten tager jeg en pastel for tør mund, lægger den på tungen eller under tungen og indtager ikke noget med for meget sukker.
    Men det er ikke den rigtige løsning leder videre.
  • Indstillinger
    Hej Lajla!
    Tak for dit hurtige svar! Jeg er så heldig, at jeg kan få lov til at benytte en vens computer, derfor sidder jeg her igen i dag! Det glæder mig, at du er kommet så langt i forløbet, at du har fået et middel, der lindrer ( her tænker jeg på Lyrica).
    Personligt er jeg endnu ikke påbegyndt en receptpligtig medicinsk behandling, idet jeg stadig har et håb om, at man kan finde den egentlige årsag til lidelsen.
    Jeg har prøvet apotekets håndkøbsmedicin (sugetabletter og gel)- uden virkning. I en periode forsøgte jeg en kur med Alfa Liponsyre - uden virkning. Derefter kontaktede jeg en smertelæge som forsøgte med akupunktur- uden virkning. Samme smertelæge anbefalede mig at forsøge med et af de såkaldte TCA - mediciner eller Gabapentin (svarer vist til Lyrica). Jeg har endnu ikke prøvet disse mediciner. Øre, næse og halsspecialisten sagde nerveskade og foreslog neurolog (jeg er derfor spændt på at høre, hvad en neurolog egentlig kan gøre?) Det sidste, jeg har hørt er, at mundskyldning med Tabasco skulle have en virkning (lægeligt råd, brugt i USA): Begynd med én dråbe i et glas vand til mundskyld og trap så op! Dette vil jeg naturligvis også prøve!
    Men lige nu er jeg så heldig at være med i et forsøgsprojekt på Tandlægeskolen, et projekt, der ledes af en fantastisk entusiastisk og engageret projektleder, der holder modet oppe på mig!
    Når jeg mærker lindring, og dermed igen mærker livet, skal jeg nok fortælle jer det! Idet jeg håber, at vi fortsat kan støtte hinanden i dette debatforum, følger et varmt ønske om god bedring!
  • Indstillinger
    Kære alle.
    Vil lige bidrage med mine sidste erfaringer. Har fået diagnosen morbus sjøgren
    der medfører gener i mund og øjne i form af tørhed og brændende fornemmelse.
    Øjnene kan dryppes men desværre har jeg også kun fået løsningen med sukker
    frit tyggegummi mod tørhed i munden. Oveni har jeg fået gener omkring mund
    og læber som kun kan holdes nede med brug af steoridcreme, hvilket ikke er
    holdbart i længden.Er der nogen der har et godt råd til stramme ømme læber
    udover læbepomade etc. det lindrer men helbreder ikke.
    God sommer
    Eva 2002
  • Indstillinger
    Hej
    Har du prøvet Aloe vera gelly til dine læber, jeg har også problemer med mine læber jeg prøvede først aloe vere læbepomade men det var ikke godt nok, så prøvede jeg Aloe vera gelly og det hjalp meget på mine læber de er næsten helt fine nu, jeg sværmer jo lidt for Aloe vera og jeg spurgte damen jeg handler Aloe vera hos hvordan det kunne være at Aloe vera gelly var bedre hun sagde så der var mere fugt i, jeg ved ikke om du har læst her at jeg i de snart 16 måneder jeg har haft burning Mouth brugte meget Aleo vera i min mund det helbredte ikke men det gav fred for smerterne, så da jeg også fik problemer med læberne og jeg viste at Aloe vere helbreder mange ting så var det naturligt for mig at prøve det, vil du prøve at du ikke ved hvor du skal købe det kan du bare spørge mig, jeg bruger Gelly fordi det er den der er mest Aloe vera i, de andre mærker er bare efterligninger.For at slutte af vil jeg lige sige at nu bruger jeg ikke så meget aloe vera da jeg for Lyrica for min mund og det smertestiller mig.
  • Indstillinger
    Tak Lajla1234 for dit svar
    Jeg har prøvet forskellige slags Aloe vera præparater og så en gel, men måske
    er det ikke samme mærke som du har haft glæde af. Vil rigtig gerne have det
    nøjagtige navn og mærke på den gelly du har haft glæde af.
    venlig hilsen
    Eva2002
  • Indstillinger
    Hej Eva
    Du kan skrive til BirgitteF@hotmail.dk og bede hende om en Aloe Vera Gelly den koster kr. 149,00 og er fragtfrit på fakturaen står der at du inden for 90 dage kan leverer det brugte produkt tilbage og så få pengene hvis det ikke hjælper dig, der findes flere Aloe vera på marked, men denne er originalen og indeholder mere aloe end andre produkter på marked, hendes produkter hedder Forever, du kan så bede om et log in til hendes hjemmeside, hvis du har lyst til det, kan du ikke lide at bare skrive til hende så skriv Kate har henvist dig, hun kender mig godt jeg har handlet så meget med hende og henvist andre med BMS, jeg var også på en drikkekur i et par måneder men det virkede ikke så der fik jeg også alle mine penge tilbage,men som sagt havde jeg ikke kunne holde den brændende fornemmelse ud hvis jeg ikke havde haft Aloe vera gelly til at smøre på de brændte steder så hold smertene op et par timer, så længe der var aloe vera gelly på, nå men du må bare prøve selv og er der noget skriver du bare igen. Held og lykke med det.
  • Indstillinger
    Kære Lajla 1234
    Tusind tak for dit lange svar med gode råd og oplysninger. Jeg vil prøve at gå
    videre med det.

    God sommer
    eva 2002
  • Indstillinger
    Eva
    Var det ikke en ide at komme med på vores facebook gruppe så har du da nogen at snakke med gruppen hedder brændende mund og vi er gode til at hjælpe hinanden.
    Hilsen
    Kate
  • Indstillinger
    Kære Lajla1234.
    Er ikke på Facebook og har heller ikke planer om det.
    Må nøjes med vores debatforum.
    Tak for tilbudet.
    Venlig hilsen eva2002
  • Indstillinger
    Okay vi snakkes ved.
    Hilsen
    Kate
Log in eller Registrér for at kommentere.