Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Ældre, hvor er I ?

1910111214

Kommentarer

  • Jeg er ikke overrasket, tværtimod. Det irriterer mig at man sender et hjælpemiddel ud til nogen uden at sikre sig, det kan anvendes.
    Der skal indtastes numre, så man kan få opkaldet igennem blot ved at trykke på et bogstav. Men telefonen er meget teknisk eller også er den fejlbehæftet. Hvad ved jeg.
    Man burde i det mindste sikre sig der var nogen i omgivelserne, der magter at klare den slags. Ellers er det spild af tid og penge.
  • Hvorfra har man teldelt telefonen som hjælpemiddel?
    Jeg har indstalleret en teleslynge, som også er et hjælpemiddel. Her kommer de fra forretningen og indstallerer og sætter op, samt sikrer, at man har forstået hvordan den bruges. Teleslynge kan igen kun tilsluttes en fastnettelefon. Det er jeg utilfreds med, fordi man tvinger os til at være kunde hos TDC.
    De nye fjernsyn har ikke en indgang man kan sætte teleslyngen til, så jeg har et af de anlæg, som ikke kan bruges fuldt ud. Jeg kan høre telefonen, men det er eneste funktion der virker. Da den blev sat op, virkede den både til fjernsyn, telefon og dørklokke.
    På dørklokken virker den muligvis, hvis jeg vidste hvordan man tilslutter den.
    Fjernsynet ved jeg også kan virke sammen med teleslyngen, men det er noget med en radioforhandler man skal have ud., og lave en speciel tilslutning. Jeg husker ikke mere hvordan det skulle gøres, for jeg er også træt af alle disse "goder", hvor man glemmer, at tingene forandres.
    Jeg tænker, at den ældre du kender, kan få en ud og sætte telefonen op, men det koster penge.
    Alt det med spild af tid og penge, kan du godt glemme.
    Det spekulerer man ikke på, det er bare ærgerligt, hvis skidtet ikke virker.
  • Jeg ved godt jeg kan glemme det, men det irriterer mig kommunen bruger penge til den slags uden at sikre sig det kan bruges.
    Du spørger hvorfra den kommer, den er leveret af hjælpemiddelcentralen.

    Betale sig til hjælpen, tjae, men så må kommunen da give meddelelse om den slags og sørge for det bliver udført.

    Jeg har ikke forstand på teknik, men en teleslynge, skulle den ikke kunne bruges uden telefon. Det fungerer i kirker og andre steder. Men det er måske noget helt andet.
  • Teleslynge til telefonen virker både på ringetonen og selve telefonen og kun på TDC`s telefoner. Den virker også i forbindelse med mikrofoner som er beregnet til det bl.a. i kirkerne, Det Kongelige Teater o.s.v.
    For mit vedkommende betalte man revalidering, som jeg var glad for, men uddannelsesstedet havde ikke råd til, at installere teleslynge. Så var jeg og mange andre lige vidt.
    Sådan er det bare.
  • Hvad med at ringe til Ældresagens afdeling i din by, de har noget, som jeg tror hedder Hjælpende Hænder.
  • Det der før var DEJLIGT er nu FEDT, hmm.

    Men hvorfor siger og skriver unge mennesker: Mig og min kæreste. Det hedder da: Min kæreste og jeg. Er det ændringer i sproget eller er det fordi de ikke kan finde ud af, hvornår mig og jeg bruges.
    Jeg lader ikke som om jeg selv er perfekt, det er jeg ikke. Men det der : MIG og min kæreste, MIG og Kim eller MIG og Line.
    Bevares, jeg må affinde mig med det, men alligevel, det kribler i mig. Jeg hører og læser det igen og igen. Er der andre der undrer sig, bare lidt.
  • Hej Persille

    Det har nok til alle tider været sådan, at ældre mennesker klager over de unges sprog ;o)

    Men jeg kan sagtens forstå dig. Jeg undrer mig også tit.

    Det er selvfølgelig mangel på god opførsel, hvis man nævner sig selv først, og altså siger ”mig og min kæreste”.

    Derudover er der meget kludder med disse stedord (jeg, mig, du, dig, de, dem osv.). Jeg oplever også en tendens til over-korrekthed, altså når nogen prøver at gøre sig så meget umage med disse stedord, at de kommer til at skrive forkert, altså f.eks.:

    ”Læreren gik ud til de, der stod uden for klassen”

    Og det er jo lige så forkert.

    Ifølge sprogforskere er der en tendens til, at man efterhånden vil acceptere den forkerte sprogbrug som korrekt. Men det skurrer altså også i mine ører.

    Jeg har det på en måde sværere med engelske ord og udtryk, der bliver oversat tankeløst, f.eks.

    ”Han nikkede med hovedet” (Hvad pokker skulle han ellers nikke med?)

    Og nu er man begyndt at ”adressere” problemer! Da jeg så udtrykket for flere år siden, undrede jeg mig meget. Men sådan hedder det på engelsk. På dansk ville vi vel sige ”tage fat på problemet” eller ”beskæftige sig med problemet”, men nu taler alle om at ”adressere problemer”. Jeg synes, at det lyder grimt. Men man vænner sig vel til det!

    Langt sværere har jeg haft det med, at mange mennesker siger ”du”, når de mener ”jeg” eller ”man”. Det kommer selvfølgelig af, at ”man” på engelsk hedder ”you”.

    Det mærkeligste er, når en ung pige i fjernsynet, helt uden at blinke siger til en mandlig interviewer: ”Det er helt vildt ufedt, når du har menstruation og kommer kørende på cykel op ad en bakke, og du så mærker, at dit menstruationsbind sidder på tværs!”

    Jeg er bange for, at der ikke er noget at gøre!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • He, he, om føje år kan vi ikke forstå sproget mere. Måske er det lige meget, for til den tid svæver vi på en sky eller "noget" og er helt ligeglad med jordiske sprog, tror jeg.


    FREMADRETTET, det ord får mig til at "se rødt". Men det er naturligvis min egen skyld.
    "Hvor får de det fra".
  • Forleden dag var min mand og jeg til vores barnebarns fødselsdag, han fyldte 10 år. Vi havde bl.a. købt en T-shirts til ham og hans begejstring var ikke til at tage fejl af. Han udbrød: ”hold da op mormor, hvor er den fed”. Skønt udtryk…

    Jeg har børn, svigerbørn og børnebørn i næsten alle aldre, og det er jo helt fantastisk at lytte til dem. Som jeg siger lyt og forstå:-). Jeg har seks børnebørn mellem 3 og 16 år. De har alle bidraget til, at jeg i dag er den jeg er, jeg fylder hele tiden noget nyt i min rygsæk:-)

    De unge eksperimenterer med at udtrykke sig på forskellige måder gennem sproget, musikken og tøjet. Og sådan tror jeg altid, det har været. De forsøger at finde deres identitet. Men børn og unge udvikler sig hele tiden, og det gør deres sprog også.

    Jeg tror ikke, der er grundt til bekymring, når det gælder unges sprog, men snarere at vi mener, der kun er én rigtig måde at tale på.

    Sproget er i en fantastisk udvikling, og den hverken kan eller skal vi stoppe.

    Hilsen Sofie
  • Åh, mon ikke du misforstår "samtalen" en lille smule. Jeg kender udemærket de unges måde at tale på, jeg har selv børnebørn.
    Naturligvis har alting ændret sig og bliver ved med det.
    Men derfor kan man jo godt undre sig lidt over det hele.

    Lyt og forstå.
Log in eller Registrér for at kommentere.