Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ældre, hvor er I ?

1910121415

Kommentarer

  • Indstillinger
    Og forresten Linette, du som har interesse for planter. Hvad mener du om den plante, jeg skrev om, som døde af chok. Syntes du ikke det er underligt.
  • Indstillinger
    Jo det var underligt med den plante. Sådan noget kan få nogen til at tænke på lidt overnaturligt. Det var min første tanke, men da du ikke beskrev nogen andre hændelser, så er det nok bare noget der kan ske.
    Jeg har selv haft oplevelser, af det man kalder overnaturligt, jeg var også i de yngre år, meget følsom overfor mennesker der ville begå selvmord. Det var ikke rart, for man kan jo ikke sige noget til nogen om det. Sådan havde min mormor det også.
    Jeg ser altid sådan noget, som ingen andre lægger mærke til, og det er ikke en gang overnaturligt, men noget der forskrækker mig. Det forskrækker mig, at man kan sidde ved en fest, ved samme bord,hvor en dame siger til sin bordherre: Pas på dit glas. Hun tog glasset ud af hånden på ham, og satte det på bordet. Jeg sad på den anden side af den herre, og mit blik opfattede, at der var noget galt med hans hånd. Blikket gik videre op til ansigtet, det så livløst ud. Så nev jeg ham i kinden, ingen reaktion. Så påkaldte jeg tjeneren, vi skulle have fat i en ambulance, jeg skulle også finde hans kone.
    Manden havde fået hjertestop, min iagttagelse reddede hans liv. Falckcentralen var nærmeste nabo til hotellet, så de var der med det samme. Han blev genoplivet inden de kørte med ham.
    At man kan sidde ved samme bord, tage hans glas, uden at bemærke den livløse hånd. Det gør mig bange.

    Har du prøvet Gabor sko? De har dem i tre forskellig læster. Jeg kan ikke gå med de højhælede i længere tid, men jeg kan have dem på en hel aften uden at få ondt i fødderne. Jeg har problemer med, at kunne bøje min ankel, så foden kan få den rigtige vinkel ned i skoen. Det er så ærgerligt.
    Jeg har også sådan en rigtig sød sko med stilethæl og ankelrem, men jeg kan ikke få den på uden hjælp. Højhælede støvler, de er så pæne, men jeg skal have nogen til at hjælpe mig med at få dem af og på.
    Min ryg er tovlig lige for tiden. Jeg har tid på sygehuset, for nærmere undersøgelse.
    Så må jeg se hvad de siger til den. Jeg har fået den opereret i 2008 for spinalstenose. Jeg ved ikke som noget kan komme igen.
  • Indstillinger
    Hej, ja jeg har prøvet gabor sko. Men skohandlere er ikke flinke til at tage de brede hjem, det er pokkers besværligt. Jeg forstår ikke, hvordan jeg før kunne klemme mine fødder ned i smalle sko uden de store problemer, men den går altså bare ikke i dag.
    Og jeg vil under ingen omstændigheder have konesko. Gad vide af hvilken grund de skal se så grusomme ud.

    I det hele taget er sko lavet i en skrækkelig kvalitet. Jeg forstår de unge mennesker mest går i sportsforretninger. Deres fødder er jo kæmpestore i dag.

    Nå, men det hele skal ikke gå op i jammer og klage, prøv at se og høre denne lille dreng. Jeg håber det er tilladt at lægge det ind. Han er så kær og meget dygtig.

    http://www.youtube.com/watch?v=57sfRo26 ... re=related
  • Indstillinger
    Han er dejlig både at se og høre på.
    Vi er også en musikalsk familie. Mit mindste barnebarn var kun lige fyldt to år, da hendes forældrer gav mig en cd med et enkelt nummer på. Jeg troede det den ældste af deres børn, men det var den mindste. Den blev også lagt ud på en hjemmeside, men uden billeder. Jeg ved ikke om den er til at finde mere.
    Men jeg har den i en af de gamle computere.
    De havde den gode vane, at de hver aften "sang dagbog", deres far improviserede på et keybord, alt efter hvad børnene sang. Det er et uddrag af sådan en "dagbog" jeg fik. Hun kunne dårligt nok tale, men holde rytmen og sætte nogen forståelige ord på, det kunne hun.
    Jeg vil heller ikke have de der gammelkonesko på, man har vel lov til stadigvæk, at se godt ud, ikke.
    Unge mennesker med store fødder har store problemer med at købe ordentligt fortøj. Den ene af mine sønner bruger str. 51, den ældste af hans sønner, som endnu ikke er konfirmeret bruger str. 45.
    Musik og sang er en dejlig beskæftigelse, man bliver så glad når man spiller, især når vi optræder og der er et dejligt publikum, så kommer man hjem med et godt humør og overskud.
    Den lille dreng her, har et usædvanligt talent, hans glæde smitter helt ud gennem computeren.
  • Indstillinger
    Tak for det skønne link med den lille dreng.

    Jeg gik også med Klip-klapper, men husker ikke helt, hvordan de så ud, men skønne var de.
    Er der ikke nogen som har et billede med dem ?
  • Indstillinger
    Jeg har kigget med på netdoktor længe og skrevet en del. Nu føler jeg interessen er forsvundet lidt. Jeg ærgrer mig en smule over det. Det er den bedste debat side der findes. Den er så nem at finde ud af og man kan redigere, man er sin egen herre. Ingen bliver umyndiggjort.

    Jeg har selv fået hjælp efter at have ledt i ca 3 år på nettet. Af den grund ville jeg da gerne hjælpe med det, jeg kender til, hvis jeg kan.

    Men, der er opstået en tendens til at nogle skriver et spørgsmål og mener det kun er en "brevkasse".

    Man har værsgo at svare på spørgsmålet eller holde sig væk og man må ikke debattere de forskellige spørgsmål, der kan opstå som følge deraf.
    Hvis man vil debattere meninger, så bliver man banket oven i hovedet.
    "De" har stillet et spørgsmål og "brevkasseredaktøren" kan svare eller lade være.
    Alle undskylder derefter, fordi et indlæg debatterer emnet.

    Man er jo næsten blevet nervøs for at debattere noget som helst. Svar eller lad være. Så er det jeg mener det ikke er så interessant mere. Man kan ikke lave en ny tråd for at debattere det spørgsmål eller nærliggende ting. Så er pointen jo væk.
    Det er vel også på tide, jeg finder noget nyt, at kaste mig over. Nu må jeg se, hvor længe jeg kan holde mig væk.
  • Indstillinger
    Jeg har fundet ud af, hvordan de der klip klappere så ud.
    Jeg fandt en film i Netto, "Danmark fra 1945 til 1970", hedder den.
    Her er vist de diskuterede klip klappere.
    Forøvrigt en rigtig god film, hvor man ser livet som det var. Jeg har nu altid husket hvordan det var, jeg har aldrig tænkt tilbage eller ønsket mig "de gode gamle dage" tilbage.
    Vi flyttede på landet, da jeg var ni år. Vi boede der i fem år. Det var de dårligste år af min opvækst og jeg ser bestemt ikke den periode som noget, der er værd at ønske sig.
    Det interessante ved filmen er, at man kan følge udviklingen til det samfund vi har i dag.
    Vores generation, samt vores forældrer fortjener ikke, at man nu påtænker, at skrue ned for velfærden. Uden os og uden slid for dagen og vejen, havde vores samfund ikke været som det er nu.
    Men jeg har altså set de omtalte klip klappere.
  • Indstillinger
    Jeg hopper lige op på Persilles indlæg.

    Åh, Persille – hvor er jeg ked af at læse dit indlæg. Også fordi jeg tror, jeg med min ”undskyldning” i en debat er kommet til at påvirke, at du er blevet lidt træt af det. Som du givet ved, finder jeg dit indlæg meget væsentligt – men det var mig, der fik vendt den den vej, fordi jeg stillede et spørgsmål som måske ikke vedkom emnet helt så meget. Derfor undskyldte jeg.

    Jeg er meget enig med dig i, at det netop ER et debatforum, og man derfor ”i snakken” kan komme en hel del omkring. Bare se denne her debat, der dog godt nok springer rundt. Og jeg synes, den er noget så rar og hyggelig at kigge med på, og så gerne at flere debatter udviklede sig i den retning.

    Også jeg ser denne tendens til at mange tror, at det netop er en brevkasse med spørgsmål/svar – som man naturligvis ikke skal melde tilbage på. Mange ser det jo netop som en service for dem alene – som naturligvis ikke kræver en høflig tilbagemelding. Og det er rigtigt, at ”man” ofte bliver dybt fornærmet, hvis der så kommer et bud, der er anderledes, end man forventede.

    Jeg tror, du har fuldstændigt ret i, at pointen er væk – at mange netop ikke ser det her som et debatforum. Det vil jo også kræve, at man – inden man overhovedet går ind med et indlæg – skal læse netdoktors betingelser. Og – det er vel for meget at forlange nu om dage. :-)

    Men – så er det så meget desto vigtigere at vi, der gerne vil debattere – netop holder fast, og så må vi tage de hak i tuden, der undertiden dukker op, og det sker jo også i en debat. Jeg har godt nok også fået nogle gevaldige huk, og det er vel også derfor jeg ikke er bange for at sige undskyld, hvis jeg uanet kommer til at træde på nogle sarte ligtorne.

    Jeg håber meget snart at læse indlæg fra din hånd igen – jeg er i hvert fald meget glad for dine kloge og indsigtsfulde meninger, som jeg ofte tager til mig.

    Du er faktisk en af dem, jeg i grunden godt kunne tænke mig at lære nærmere at kende – det har jeg tit tænkt.

    Et vamt knus til dig.
  • Indstillinger
    Kære lotte123

    Jeg kiggede lige for at se om jeg skulle have ris for mit indlæg. Ellers ville jeg jo ikke være mig. Til min store overraskelse skriver du så venligt til mig, tusind tak for det.
    Nej nej, og atter nej, det har intet med din undskyldning at gøre. Næe, jeg har læst de hak, du har fået og tænkt meget over det.
    Det sidste “hak” jeg så fik, fordi jeg gerne ville debattere emnet gjorde, jeg tænkte endnu mere over det.

    Hvorfor skriver jeg her har jeg spurgt mig selv. Fordi det interesserer mig og jeg gerne vil hjælpe. Nogle få skriver tilbage og er glade for et svar.
    Det bliver jeg glad over.
    Men, når man har gjort sig umage for at give et svar og så intet hører eller bliver bebrejdet man har en mening bliver jeg ked af det.

    Så er det jeg tænker: Det er på tide at holde pause fra en “brevkasse”, hvor man ingen mening må have.
    Hvad har jeg ud af det, når jeg ikke bliver glad over det.

    Vi er meget enige lotte123 om mange ting og jeg har tænkt det samme om dig.

    Du har ret, her debatterer vi. Her taler vi sammen om mange ting. Naturligvis kan man ikke springe sådan rundt i emner, hvor det drejer sig om bestemte ting, men det er der jo heller ikke tale om. Man udtrykker, hvad man mener om disse ting.
    Det må da være en smule mere end en brevkasse.
    Jeg holder bare en pause fra “brevkassen”. Jeg må gøre noget, jeg bliver glad over. Det trænger jeg til.

    Også et varmt knus til dig.


    Kære Linette.

    Jeg har læst dit indlæg om klik klapper. Min mand siger, den film har vi. Nu skal den ses. Tak for din oplysning.




    ps. Nu har jeg set hele filmen. Min barndoms klip klapper så jeg intet til. Kun nogle træsko. Men dem er det ikke.
  • Indstillinger
    Jeg var sikker på, at det var sådan nogen. Hvad kan vi så finde på, for at se hvordan de så ud?
    Synes du ikke filmen er god?
    Jeg har set den to gange, den fortæller ærligt om livet i den periode.
    Hvor så de gamle dog rigtig gamle ud. Sådan ser vi ikke ud mere.
    Vi er på mange måder rigtig godt stillet, når bare man altså ikke har brug for hjemmeplejen og sådan noget.
    Jeg opdagede i går, at pensionskontoret eller også er det skat, har snydt mig.
    De har modregnet i mit pensionstillæg, på grund af en livsforsikring eller det man kalder ophørende livrente. Det må de ikke.
    Her er computer og internet et vidundermiddel. Da jeg læste det i en avis i går, blev jeg klar over, at jeg hører til blandt de 6500 ældre de har snydt, og som staten nu sætter folk til at finde. Det interessante er også om de har snydt min mand. Det drejer sig for mit vedkommende om 3000 kr. pr. md.
    Det er mange penge.
    Det er oprindelig ikke min pension, men min mands. Jeg har arvet pengene, og lod dem fortsætte med at udbetale som da min mand levede.
    Jeg må have gang i pensionskontoret og skat i morgen.
    Det snyd koster mig også, så jeg ikke kan få varmehjælp.
    Men de må altså ikke modrenge i sociale ydelser, med lige den form for pension jeg blev begunstiget med.
Log in eller Registrér for at kommentere.