Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Tilbagevendende depressioner?

13334353739

Kommentarer

 • Hej igen

  De der følelser, er jeg ikke dus med endnu; jeg synes ikke jeg kan mærke dem rigtigt. I terapien talte vi om at mærke tilbageholdelsen, f.eks. spænde i kæben, bide tænderne sammen, og så finde ud af hvor det stammer fra? Det synes jeg ikke engang jeg kan før bagefter en episode, her er virkelig noget at arbejde på.
  I underbevidstheden er jeg ellers hele tiden opmærksom på det, men der er åbenbart ikke hul igennem endnu! KH Helle8
 • Hej

  Det går lidt bedre nu, mit fokus var nok ’skævt’ og forvirrede mig selv.
  Siden sidst fik jeg endelig hul på at fortælle venner om traumet og terapien, jeg blev lidt lettet og glad, nu kan jeg også ’trække' på min veninde, hvis eller når jeg har behov.

  Terapeuten sagde at traumer og neuroser skal ’luftes’ for at forsvinde, hvis de bliver inde i dit mørke, vokser de, man får det altså værre.
  Er det også din erfaring – fortæl gerne din historie? KH Helle8
 • Hej igen
  Har du prøvet terapi over nettet, hvordan synes du om det, virker det godt, bedre eller dårligere for dig??? Fortæl gerne din erfaring, tak. KH Helle8
 • Hej igen

  Nå, nu kan jeg selv fortælle min erfaring. Forleden lykkedes det at gennemføre en session på skype.
  Det er vigtigt at man kan se hinandens udtryk og kropssprog for at få fuldt udbytte. Det er en fordel at man sparer transporten, kan sidde hjemme i sin egen stue, men det effekten af ’gøre det vi taler om’ er ikke så stærk og pludselig kan hænderne være større, når man laver gestus foran kroppen.

  Terapeuten mener at jeg godt kan mærke mine følelser, men det er svært for mig at sætte ord på dem, desuden føler man ikke hele tiden noget, så er man ’neutral’.
  Kommentarer til dette er velkomne. KH Helle8
 • Hej igen

  Sidste gang handlede terapien om endnu et af de punkter hvor min Krænkers holdning og formulering hindrer mig i fri udfoldelse, noget jeg faktisk meget gerne selv vil, men ikke kan, fordi kroppen ikke vil med. Derfor arbejder jeg nu med at finde en formulering som er helt min egen og sætter mig i stand til at lade kroppen følge med.
  Har du en god formulering som virker for dig? Forslag er velkomne.

  Jeg er jævnligt til Body – sds massage inden terapien. Udover at gøre det godt for kroppen og åbne den, blev det næsten også en coach (terapi) time som handlede om at tænke positivt, lade følelserne være der, også de negative, selvom jeg ikke véd hvorfor jeg har det sådan, samt dybe vejrtrækningers betydning for velbefindende.
  KH Helle8
 • Hej igen

  Er det også nyt for dig at hjernen danner arvæv når man har været udsat for meget alvorlig stress? Det er det for mig, men overrasker alligevel ikke.
  Det påvirker signalstofferne som styrer bl.a. humør og følelser sikkert også meget mere. Ikke så underligt at det har så mange konsekvenser for en at være udsat for overgreb og det er så langvarig en proces at blive hel. Hvad mener du?

  I terapien sidst havde jeg en sjælden dag med ro på, så det blev nærmest status over hvad jeg har opnået med fremskridt på forskellige områder. Et stykke tid bliver der længere imellem sessionerne.
  Jeg har stadig opmærksomhed på de for mig tunge emner som følelser, jeg mærker ikke så meget vreden, men kan høre den i mit ordvalg og tonefald. KH Helle8
 • Hej igen

  Et stykke tid har jeg haft problemer med at deltage i debatten, men jeg er her igen.
  For tiden vælter tingene ned over hovedet på mig, som de fleste andre kan jeg bedst lide stabilitet, men man er ikke altid selv herre over hvad der sker fra forskellige instansers side.

  Jeg bruger det jeg har lært i terapien, tager mig af mig selv og forbereder mig på de nødvendige samtaler og breve så godt jeg kan, trods ubekendte faktorer, prøver at tage det roligt og lade være med at tro det værste. Ellers må jeg vende det der sker, næste gang i terapien. KH Helle8
 • Hej igen

  Heldigvis er det blevet nemmere at skrive og redigere i besvar boksen.

  Et stykke tid har jeg bare ikke haft nogen energi.

  Forrige gang var den store overskrift KRISE; endelig har jeg fået løst det meste, så der er lidt ro på de store sager lige nu.

  Senest var overskriften så energi, vi talte om hvad der giver mig energi og at jeg har en leder indeni som nok skal hjælpe mig videre.

  B vitaminerne er vigtige i sammenhæng med nerver og med til at modvirke depression, men Body sds massøren nævnte at man ikke får B12 i kosten, det er i råt kød og forsvinder ved varmebehandling.
  Véd du om det kun er et vegetar eller veganer problem, eller om alle faktisk burde have det som kost tilskud? KH Helle8
 • Nu har jeg selv kigget lidt på spørgsmålet om B12. Ifølge opslagsværket findes B12 også i f. eks. æg, så det kan være veganer 'problem'. B12 oplagres i leveren og genbruges under normale omstændigheder.

  Ved tarmproblemer med ringe optagelse af næring fra føden kan der være behov for tilskud, det skal nok konstateres ved en blodprøve hos lægen.

  Har du en erfaring eller yderligere oplysninger, er du velkommen. KH Helle8
 • Hej igen

  Først lidt mere om B12: er faktisk ikke et vitamin men egentlig en bakterie, som er svær for det moderne menneske at genanvende, faktisk mangler rigtig mange B12 i kroppen veganer eller ej.

  Emnet i terapien var igen energien; Det jeg tænker på allerede inden jeg står op, ligner faktisk et af min Krænkers mønstre.
  Eftersom jeg er meget 'oppe i hovedet' hjælper det at flytte opmærksomheden til at mærke hvordan kroppen har det, og stå op når den er ok, i stedet for at tænke på hvad dagen byder på, om det er noget jeg har lyst til eller ej.

  Det er lidt skræmmende for jeg tror der er mange mønstre som trænger til et blive erstattet med noget andet, godt at jeg har terapeuten til at hjælpe med at få nye idéer. KH Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.