Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tilbagevendende depressioner?

1282931333439

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Alle sammen

    Jeg er helt ny, herinde.

    Men jeg har igennem næsten hele mit liv følt at jeg har været tynget af depression. Jeg har selvfølgelig haft nogen lettere perioder. Men føler at det nærmest er der hele tiden i en eller anden grad.
    Jeg tror at det bare er noget jeg har vendt mig til.

    Har i haft det sådan før at man bare lever med det?
    At man bliver lidt i tvivl om hvad man skal gøre?

    Nu er der gået så lang tid at jeg er blevet lidt i tvivl om det måske bare sådan jeg er eller det simpelthen er depression!
  • Indstillinger
    Velkommen til

    Depression kan sikkert godt blive en tilstand man vænner sig til, men det er vigtigt at få den behandlet, jo før jo bedre. Jeg véd jo ikke hvorfor du har det sådan, du er velkommen til at læse med og dele dine tanker med os her på ND. Som du kan se skriver jeg lidt næsten hver dag. KH Helle8

    PS Det virkede mere logisk at dele mit seneste indlæg op.
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Det strejfede mig, at jeg var så godt som 100 % tilstede, det er jeg ellers næsten aldrig. Tankerne kører i flere lag som vi tidligere har talt om. Weekenden er allerede begyndt. Den bliver forhåbentlig god, også for dig. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    I dag fik jeg gæster og nu jeg er træt, så jeg kom ikke til Synlighedsdagen. Jeg håber, du måske har lyst til at fortælle lidt om det på et tidspunkt.

    Pludselig fik jeg en følelse af ikke at kunne finde mig selv, og som så ofte kan jeg ikke lige finde ud af hvad jeg har lyst til, eller behov for. Måske i virkeligheden bare en lur. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    I dag er en af de sjældne gode. I går hjalp det at tage ekstra kalk, og gå tidligt i seng. Man får let meget kaffe, ude og sammen med andre.

    Jeg kom faktisk afsted til messe, fik sat ansigt på nogen jeg nethandler hos, og udvekslet erfaringer. Jeg kan godt blive ør i hovedet og ’nu kan jeg ikke rumme mere’ følelsen melder sig, men det skete ikke. I stedet løb jeg tør for kontanter og varekapacitet. KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej Maria

    Blev du væk igen? Var mit svar nok til dig? Jeg ville gerne kunne skrive noget mere til dig, jeg synes selv det var meget lidt jeg kunne sige. Jeg håber så du kan tale med din læge og få behandlet depressionen til bedste for dig.
    Måske er der andre som kender mere til det du oplever? KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Forleden så jeg i et blad om forskellige typer spisere; over-, trøste-, sukkerspisere osv. Jeg tror mest jeg er hastespiser, enkle, nemme, hurtige måltider, også selvom de er råsunde, bliver – eller blev det - tit pga. pludseligt behov for noget, manglende energi til at forberede en ret. m.m.
    Det blev også forbundet med at man mærker sine følelser - mere? når man sidder og spiser uden at foretage sig andet; det kunne godt passe på mig. Jeg er endnu ikke på det rene med at forbinde mad med følelser, men det jeg beskriver her, er måske en flig af det?

    I forbindelse med at mærke følelser ved måltider, fik jeg den tanke at det kunne være en medvirkende årsag til søvnproblemer; når jeg går til ro, dukker dagens begivenheder op og kræver tit at blive vendt igen, selvom jeg ikke synes jeg spekulerer. Gad vide om der er en sammenhæng med kramperne?

    Nogen bud derude? KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Det gode gik hurtigt over. Der skete godt nok et par ting jeg blev glad for, men også et par uheldige ting som midlertidigt skyggede for glæden. Jeg har fået et bedre træningstilbud der hvor jeg kommer, mod at give afkald på noget jeg lettere kan få andre steder. Jeg fik en midlertidig fysisk skade, så nu humper jeg lidt rundt. Desuden fik jeg en besked som jeg blev ked af, men den har jeg reageret på, så det skulle være ude af verden, bortset fra at det bl.a. handlede om ’jeg forstår ikke, hvad mener du’ problematikken, om at være tydelig når jeg udtrykker mig. KH Helle8

    PS Det foregående indlæg kan komme til at figurere igen, jeg håber nogen vil komme med deres bud på ?
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Terapidag; jeg ville vente med at skrive her til bagefter. Vi fortsatte lidt fra sidst og talte om, at når man ser et billede, vækker det en følelse og man reagerer med den erfaring man har. Det kom til at handle om angst for hunde og hvordan jeg kan handle anderledes i dag end med den erfaring jeg har fra tidligere episoder.
    Det er i virkeligheden noget af det gestaltterapien går ud på – at afkode gamle handlemønstre og erstatte med en ny fornuftig efter de muligheder man har nu. De tidligere er jo præget af traumatiske hændelser og for det meste irrationelle.
    Gevinsten for mig er også at blive bevidst om, hvordan jeg på en god måde, måske allerede tackler de ’farlige’ situationer. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    I dag var jeg en tur i parken, det er virkelig rigtigt! Hunde ser anderledes ud, og jeg er ikke på den måde bange, kun opmærksom.
    Der sker nogle ændringer i mine relationer; venner flytter og nye kommer til for tiden, men det giver mig heller ikke bekymringer, som det tidligere ville have gjort.
    Jeg har det godt i dag(?) KH Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.