Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tilbagevendende depressioner?

1262729313239

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Helene
    Endnu engang må jeg give dig ret i at terapien roder op i alt det der trænger til opmærksomhed. Hvis ikke jeg havde fat i den ene ende i form af terapien kunne jeg være på randen af en depression. Det er utroligt som det kan veksle.
    Lige nu prøver jeg at være vedholdende, (stædig) med fokus på det positive. Jeg har trods alt fået ordnet nogle småting, så de ikke hober sig op. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    I dag synes jeg er lidt blandet, energien er heldigvis god, men jeg fornemmer nogle forstyrrende tanker om hvordan weekenden går og hvornår jeg får bund i mine projekter, så jeg kan komme videre med andre praktiske ting. God weekend.
    KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Så er jeg tilbage, med noget at tænke på og forholde mig til. Min Krænker véd nu at jeg har et problem i forhold til de umotiverede slag, men vi kunne ikke rigtig få talt om det; jeg blev så overrasket at jeg ikke kunne svare på den undskyldning jeg fik! Desuden er min krænker selv meget psykisk belastet og jeg må vælge mine ord med omhu, for at det ikke bliver værre for os alle.
    Den nærmeste tid må vise om det er en mulighed til at være endnu mere åbne og få anderledes fat i hvordan vi har det i familien. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Nå, jeg nåede det næsten – at skrive i går, det blev altså i dag. Jeg var længe om at komme i gang, men fik heldigvis energi til at holde dagens aftaler med et par veninder. Jeg nyder virkelig at have energi, det er bare for sjældent endnu.
    Maden er god for mig’ – en sætning jeg er blevet anbefalet at bruge, jeg tror det er bedre at sige: ’Maden giver mig energi’; det vil jeg prøve. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Nå i dag begyndte ellers så godt som jeg kunne forvente, men helbredet skred som det gør ind i mellem. Lige nu véd jeg ikke hvorfor. Måske dukker det op senere.
    Tja, jeg tænker stadig på det nye aspekt i min situation, jeg syntes ellers det er overvejende positivt. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Da min veninde var på besøg, havde jeg mulighed at fortælle om alt det her, men jeg gjorde det ikke endnu. Ubevidst tror jeg, at jeg har brug for at bearbejde det mere for mig selv, at min Krænker nu kender til min situation. KH Helle8
  • Indstillinger
    Har aldrig fået diagnosen depression hvis man da kan få det, men jeg er ret sikker på jeg har depression og den kommer hver gang jeg fejler noget jeg meget gerne vil gøre rigtigt som min uddannelse. Og jeg plejer altid at prøve at ignorere det men det er jo nok ikke den bedste ide.
  • Indstillinger
    Hej

    Velkommen til dig også. Hvis du selv er sikker, er det nok rigtigt, ellers kan du prøve testen her i ND. Jeg kan kun opfordre dig til at tale med din læge om det. Depression kan blive kronisk og har altid en årsag. Gå endelig ikke for længe!

    Véd du hvorfor du bliver depressiv? Måske har du fået en idé om det, ved at læse med. Det lyder som om du er perfektionist og at det er forbundet med præstationsangst. Tidspunktet for dit indlæg kunne tyde på søvnbesvær.
    God bedring Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Forleden kom der et skarpt lys ind, selvom det var mørkt. Jeg tænkte det var fuldmåne og måske grunden til søvnbesvær den nat, sådan har jeg det en gang i mellem, månen tiltrækker jo vand som er ca. 75 % af os, ligesom jordkloden.

    Jeg læste lige et andet sted – en mente, at den depressives tilstand er kroppens forsøg på at få en til at tage den med ro; en interessant tanke. Måske bliver man apatisk hvis eller fordi man ikke lytter til dens behov. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene

    Dette er et delvist svar til en anden på spørgsmål om depression altid har en årsag. Eftersom der dukker andre læsere op med deres indlæg, synes jeg også det er relevant at have med her, om end emnet kunne være mere uddybet.

    Hvis depressionen ikke er udløst af en konkret hændelse, kan det være fysisk sygdom eller lavt selvværd; hvis man hele tiden får negativ respons, du må ikke, du kan ikke, du er grim, dum eller andet negativt. KUN ment som eksempler! Det man kalder arv og kår spiller også ind; hvis nogen i nærmeste familie har tendens til det, kan man selv lettere få en depression, og har man haft en kan man nemmere få det igen, dermed være sagt at man gør det, man kan jo være heldig at få den rette hjælp. Om depression kan være i sammenhæng med andre psykiske sygdomme – det vil jeg tro. Indirekte ja, der er altid en eller anden årsag. KH Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.