Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Irriteret slimhinder i urinrøret efter blærebetændelse

123578

Kommentarer

  • Indstillinger
    PS. den eneste der umiddelbart hjælper på mig, er vand vand vand, og er ved at blive skør af, at drikke alt det vand....
  • Indstillinger
    Det hjalp i sin tid for mig at vaske sin med intimsæbe foran og bagi HVER gang jeg havde haft afføring... Det gjorde, at min blærebetændelse forsvandt hvilket gjorde jeg jo ikk fik pencillin og efter nogle måneder forsvandt symptomerne med den brændende fornemmelse... Netop fordi urinrøret fik fred fra den skrape pencilin og derved fik lov at genopbygge slimhinderne i fred...
  • Indstillinger
    Øv, hvor er vi mange der har samme problem - bare i forskellig grad. Det er så fortvivlende når der ikke er noget der hjælper. Jeg har selv prøvet det meste af af det der kan læses om her i tråden. Jeg er efterhånden en ret voksen dame med mange års erfaring (gode og dårlige) i irriteret blære/urinrør. Allerede for mange år siden opdagede jeg, at trusseindlæg kunne jeg simpelthen ikke tåle at bruge. Tror at det måske har noget at gøre med det plastik der er inde i dem, fordi jeg har siden i stedet brugt papirlommetørklæder (eller toiletpapir i en håndevending) som trusseindlæg, uden problemer. Jeg kan heller ikke tåle at gå med trusser i syntetisk stof og bruger kun bomuldstrusser. Desuden undgår jeg skyllemiddel i mit undertøj - bruger i stedet en kop eddike som også holder tøjet blødt. Lige nu har jeg desværre endnu en tur med svien/smerter efter vandladning. Som der er andre der også skriver herinde, gør det ondt, måske 5-10 min., andre gange en halv til en hel time eller turevis i løbet af dagen. Om natten er der nogenlunde fred:-)
    Jeg kan også genkende problemer med musklerne i underlivet, mørbraden, som en bruger skriver om. Det er bare svært at vide, hvad der er hvad, men måske er der en sammenhæng, og det kan ikke skade at gøre nogle øvelser der forebygger og hjælper på spændingerne. Gynækologerne har en pjece med disse strækøvelser, men kan sikkert også googles.
    Er der nogen der har erfaringer med forværring af nogert man har spist eller drukket??? Jeg tænker på sådan noget som f.eks. meget cola eller andet som blæren kunne reagere på.
    Jeg tager hormonstikpiller et par gange om ugen, for at modvirke tørre slimhinder, men det er nok kun virksomt for os i - eller efter - overgangsalder:-)
    Kh mig!
  • Indstillinger
    Jeg nyder tiden uden smerter i fulde drag. Efter at blevet ætset med det lapex, eller hvad det nu hedder, hver uge i et halvt år, havde jeg kun lidt irritation. Efter 3-4 måneder var smerterne så slemme igen, at jeg måtte derned. Denne gang valgte jeg en anden løsning. En meget kraftig pillekur, og det virkede perfekt. Alle smerter forsvandt. Kan dog ikke huske hvad de hed.
    Min gynækolog sagde også, at jeg skulle regne med at det ville komme igen på et eller andet tidspunkt, især da sex kan irritere rigtig meget på urinrøret.

    Under hele forløbet har jeg spist trænebær i pilleform, og vil blive ved med det resten af livet, for det har holdt blærebetændelsen helt væk. I over et år har jeg spist Membrasin, og de har også hjulpet rigtig meget på alle slimhinder i kroppen, så de er også guld værd.

    For et par måneder siden begyndte jeg på det der homøpati pga. jeg tit er syg. Efter jeg er holdt op med at spise sukker, gluten og laktose, så har jeg slet ikke mærket noget dernede. Jeg tror ikke det har noget med gluten og laktose at gøre, men sukkeren har rigtig meget at sige, især når det handler om ubudne gæster i urinrøret.
    En anden mulighed kunne være D-vitaminer. Vi er mange i Norden der mangler det, og det er med til at styrke imunforsvaret. Har selv lige fået taget en blodprøve, som viste jeg stort set ikke havde et imunforsvar pga. mangel på D-vitaminer.
  • Indstillinger
    Tak for dit indlæg Dididiva1. Jeg vil prøve membrasin - tager i forvejen tranebærpiller og d-vitamin :-)
  • Indstillinger
    Du skal være obs på, at der går omkring 2 måneder fra du starter på membrasin til du kan mærke en forskel.
  • Indstillinger
    Kære Dididiva,

    Ved godt det er længe siden du har skrevet, men jeg lider voldsomt ar samme problem og vil spørge dig, om du ikke vil skrive navnet på den læge, som gav dig de piller som virkede på dig? Jeg har nemlig prøver alt og er ved at blive skør.

    Er du stadig rask?

    Mh

    Sille
  • Indstillinger
    Hej Sille.

    Desværre er han gået på pension, men pillerne hedder Roxithromycin Orifarm 300mg. Desværre så er jeg ikke rask, og vil aldrig blive det. Har lige været på denne kur igen, men nu kan jeg leve med det. Og det er næsten et år siden jeg fik dem første gang, og har ikke mærket noget til det i mellemtiden. Jeg fik at vide, at sex var en stor synder og så længe jeg er seksuel aktiv skal jeg regne med at det kommer tilbage engang imellem. Jeg har begge gange fået dobbelt dosis 1 tablet 2 gange dagligt i 10 dage. Håber de også hjælper på dig.

    Pøj pøj med det.
  • Indstillinger
    1000 tak - hvor længe gik der inden de begyndte at virke? Og hvor længe blev smerterne væk, da du var færdig med kuren? Kan du mærke dit hele tiden eller kun nogen gange?

    Undskyld de mange spørgsmål, men jeg er ved at være desperat.

    Jeg er for tiden ikke seksuel aktiv, men det er kommet tilbage alligevel:-(

    Det stjæler alt min overskud, men det kender du jo alt til.

    Ved de hvad dine smerter skyldes, eller er det stadig "bare" følsomme slimhinder?

    Kh
Log in eller Registrér for at kommentere.