Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin som blodtryksbehandling - et forsøg!

123457»

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej Kameliadame.

    Jeg har nu i 3 uger taget 3 calmag om dagen og mit blodtryk ligger stadig fint lavt.Der skal nok lige gå et par uger til, så vil jeg prøve at trappe ned med mine SPARKAL, som er vanddrivende( dele dem i 4 og gå langsomt ned).

    Jeg håber virkelig det lykkes, da jeg ikke kan acceptere en stigning både af kolesteroltal og sukkertal.

    At stigningen er på grund af det vidste jeg ikke hvis du ikke havde skrevet
    det, tusind tak for det.

    Min læge er ikke så smidig. Han syntes ikke om det. Syntes mine tal er så fine, men hvad hjælper det hvis det andet stiger. Så det bestemmer jeg altså selv.

    Jeg er nødt til at gå langsomt ned fra om 2 uger, da jeg de sidste 6 uger også har trappet stofskiftemedicin ned med hæslige oplevelser til følge, det kørte alt for højt. Nu har jeg det næsten godt igen.

    Jeg håber det hele lykkes for dig selv, det var ærgerligt det ikke kune lade sig gøre med D vitaminerne.

    Du må have en rigtig god bedring og god sommer.

    Hilsen Inge lise.
  • Indstillinger
    Hej Albiniussen

    Vi mennesker er altså meget forskellige. Mener du, at dit blodtryk er faldet, så det er blevet normalt, alene fordi du har taget 3 Cal-mag dagligt i tre uger? 3 Cal-mag giver jo kun i alt 25 mikrogram D-vitamin. Normalt skal der mere til, før man kan få en blodtrykssænkende virkning.

    Du skriver, at du har været i medicinsk behandling for stofskiftet, og at du nu er trappet ud af medicinen, fordi stofstiftet var blevet for højt. Jeg har læst, at et for højt stofskifte godt kan give højt blodtryk. Jeg prøver lige at finde et sted, hvor der står noget om det:

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/stofs ... 3%B8jt.asp

    Kan det ikke være udtrapningen af stofskiftemedicinen, der har sænket dit blodtryk?

    Ligegyldig hvad årsagen er, vil jeg ønske dig til lykke dig med, at det nu er en mulighed for dig at prøve at trappe ud af Sparkal. Jeg kan godt forstå, at du vil gå forsigtigt frem. Og jeg synes at det er en fin ide at fortsætte med Cal-mag.

    Jeg kan godt forestille mig, at din læge ikke synes om, at du bruger D-vitamin som blodtrykssænkende middel. Men at tage D-vitamin i den mængde mener jeg da, er klogt og fuldstændig harmløst, og hvorfor tage blodtryksmedicin, hvis det ikke er nødvendigt? Det er da underligt, at din læge ikke synes, at det er fantastisk, at du måske helt kan undvære medicin for både stofskifte og blodtryk. Det er da en succes, som en læge burde være ovenud tilfreds med.

    Angående den vanddrivende medicins tendens til at give forhøjet kolesterol og forhøjet blodsukker, så bliver jeg lidt betænkelig ved, at jeg åbenbart har givet den information, sådan uden videre. For der findes jo tilfælde, hvor folk er nødt til at tage vanddrivende medicin, ligesom jeg selv har gjort i flere år. Derfor er jeg nødt til at skrive, hvor jeg har oplysningerne fra, og noget om, hvor stor risikoen er. Kroppen er en kompliceret organisme, så der er mange ting, der spiller ind.

    Desværre har jeg ikke lige nu kræfter til at lede efter de præcise oplysninger. Jeg vender tilbage med dem senere.

    Tak for omsorgen. Ja, jeg håber, at jeg får styr på både levertal og blodtryk. Mit seneste tiltag er at lytte mere efter min krops behov, når det er muligt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej kameliadame.

    Nej det er ikke faldet fordi jeg har taget calmag i 3 uger.

    Jeg opdagede for en måned siden at det var blevet så fint og tængte at det MÅSKE var fordi jeg havde taget UNIKALK ca.6 måneder.

    Jeg har i 5 år haft for lavt stofskifte, som jeg fik eltroxin for. så lavede de medicinen om og jeg fik euthyrox, som er stærkere, hvorfor jeg blev overbehandlet. Nu trapper jeg derfor ned af medicinen.

    Jeg får stadig stofskiftemedicin bare 30 % mindre end tidligere, fordi euthyrox er kraftigere end eltroxin.

    Min læge har ikke fået noget at vide om D vitaminerne.

    Nu prøver jeg så at trappe ned med 1/4 SPARKAL af gangen samtidig med at jeg tager cal mag og ser hvad der sker.

    Nu er min læge åbenbart meget forstående og har lånt mig et blodtryksapparat med hjem i 6 uger så det bliver kontroleret konstant.

    Hilsen Inge lise.
  • Indstillinger
    Hej Inge Lise

    Du må undskylde, at jeg misforstod dig. Nu kan jeg godt huske dine tidligere indlæg.

    Du tager altså stadig stofskiftemedicin, men i en mindre dosis, og du har taget D-vitamin længe, fordi du faktisk på et tidspunkt havde D-vitaminmangel. For tre uger siden skiftede du fra Unikalk til Calmag, fordi vi her på Netdoktor bragte information om, at det var en god ide at få kalk, der er kemisk bundet til citrat, og desuden også, at det var en god ide at få magnesium sammen med kalk. Derudover har du længe taget den vanddrivende medicin Sparkal mod forhøjet blodtryk.

    Du skrev, at din læge ikke er så smidig, og at han ikke synes om det. Det var nok det, der fik mig til at tro, at du nu var på vej til helt at trappe ud af AL din medicin.

    Nu forstår jeg det sådan, at din læge er flink nok, men at han bare synes, at alle dine tal er så fine nu, at du ikke skal begynde at nedsætte din dosis af blodtryksmedicin.

    Og det synspunkt kan man vel godt forstå. Men sagen er jo, at du nemt og hurtigt kan trappe Sparkal op igen, hvis det ikke går at undvære blodtryksmedicinen.

    Blodtryksmedicin har jo bivirkninger, og derfor må det jo være bedst, hvis man kan undgå at tage blodtryksmedicin. Det er da et forsøg værd at prøve at nedsætte Sparkal.

    Jeg lovede at fortælle, hvorfra jeg har informationerne om den vanddrivende medicins tendens til at give højt blodsukker eller diabetes samt forhøjet kolesterol. Man kan jo ikke komme med sådanne opsigtsvækkende informationer uden at give folk mulighed for at tjekke dem ;o)

    Men lige for tiden har jeg ikke overskud til at finde disse informationer frem. Det må komme i et senere indlæg.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej
    måske dette kan bruges, faren for diabetes er tilstede ved brug af Centyl der er vanddrivende, men kun hvis man i forvejen er disponeres for type 2
    Dette er på engelsk ..google kan oversætte....mener jeg
    http://www.ehow.com/about_5427968_centy ... fects.html
  • Indstillinger
    Hej alle interesserede

    Jeg lovede at skrive, hvorfra jeg har mine oplysninger om, at vanddrivende medicin kan give risiko for forhøjet blodsukker eller måske endda diabetes og desuden forhøjet kolesterol.

    Det link, du bringer, Dowling, giver flere ret alarmerende oplysninger. Heldigvis er det jo sådan, at man, når man er i blodtryksbehandling, regelmæssigt får taget blodprøver, så problemer fra medicinen vil normalt blive opdaget.

    Jeg vil nu supplere med oplysninger på dansk.

    Der findes åbenbart flere forskellige slags vanddrivende medicin. Jeg har alene fokuseret på vanddrivende medicin af den type, der kaldes thiazid diuretika. Jeg har selv gennem et par år fået Centyl med kaliumklorid, og Albiniussen/Inge Lise får Sparkal. Begge dele er thiazid diuretika. De engelske oplysninger i indlægget fra Dowling vedrører Centyl.

    Når jeg overhovedet begyndte at interessere mig for disse ting, var det, fordi jeg i december 2009 fik målt ret høje blodsukkerværdier, og mit kolesteroltal var steget markant. Det undrede mig, for jeg har ikke ændret kostvaner, siden mit totalkolesterol for flere år siden blev målt til 4,3. Men i december 2009 havde jeg som sagt fået Centyl med kaliumklorid i et par år.

    Den tidligere radiodoktor Carsten Vagn-Hansen skriver bl.a. om vanddrivende midler af denne type:

    ”Problemet ved denne behandling er, at den kan medføre for lavt kalium, for meget urinsyre i blodet, udløse type 2 sukkersyge og for højt fedtindhold i blodet. I små doser er risikoen dog meget lille.

    Vanddrivende midler af thiazidtypen kan medføre mangel på Q 10, magnesium, kalium og zink.”

    Citatet er fra denne Internetside:

    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/blodt ... 3%B8jt.asp

    Da jeg trappede ud af Centyl her i foråret faldt mit blodsukker og mit kolesteroltal til normale værdier.

    Andre oplysninger angående Centyl med kaliumklorid:

    I Sundhedsstyrelsens produktresumé kan man læse, at en almindelig bivirkning, som mere end 1 ud af 100 får, er nedsat glucosetolerance og hyperglykæmi, altså forhøjet blodsukker. Der står desuden angivet, at der er en risiko for diabetes mellitus, altså type 1-diabetes, men hyppigheden er ukendt.

    Produktresuméet foreligger som et HTML-dokumenet, så jeg kan ikke bringe et link til det. Men det kommer frem som første hit, når man søger på www.google.dk på eksempelvis ordene Centyl og diabetes samtidig, sådan:

    http://www.google.dk/search?as_q=Centyl ... afe=images

    Oplysninger om Sparkal fra Sundhedsstyrelsens produktresume:

    Der nævnes bl.a., at mellem 1 ud af 10 og 1 ud af 100 får hyperglykæmi, altså forhøjet blodsukker, men der står ikke noget om diabetes.

    I ingen af produktresuméerne, hverken for Centyl eller for Sparkal, nævnes risikoen for et for højt fedtindhold i blodet, som Carsten Vagn-Hansen omtaler. Men der findes en lægeserie, der udgiver små, kortfattede beskrivelser af forskellige helbredsproblemer. Der er også en, der hedder ”Kolesterol”, og den omtaler faktisk, at forskellige slags medicin, herunder vanddrivende medicin af thiazid-typen kan give forhøjet fedtindhold. Bogen skriver dog ”lipider” i stedet for fedt, men det er det samme. Der er en kort omtale nederst side 21 og en lidt længere omtale på side 25-26. Følgende link skulle være en henvisning til hele bogen:


    http://books.google.dk/books?id=h7lS9gm ... ol&f=false

    Det vil altså være en god ide at undvære vanddrivende midler, hvis det kan lade sig gøre. Men det kan det desværre ikke altid :o(

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    lindaroselindarose
    Redigeret 20 september, 2020, 14:35

    D-vitamin - weightworld.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.

Log in eller Registrér for at kommentere.