Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin som blodtryksbehandling - et forsøg!

12357

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Brugernavn

    Tak for linket!

    Jeg så godt nyheden på tekst-TV umiddelbart efter, at jeg havde lagt mit indlæg på i går.

    Jeg anede ikke, at det var så dyrt at få foretaget en undersøgelse for D-vitamin-mangel. Problemet er jo nok, at det er de raske, sundhedsbevidste mennesker, der beder om en undersøgelse, mens dem, der har et helbredsproblem ikke kender noget til, at årsagen kan være D-vitaminmangel.

    I min bekendtskabskreds er der i hvert fald mange, der har fået konstateret D-vitaminmangel. Selv om undersøgelsen skulle være dyr, er jeg overbevist om, at samfundet vil spare mange penge på længere sigt ved at tjekke D-vitamin-statussen hos folk, der skranter, i stedet for som nu, hvor lægerne ofte bare bilder folk ind, at det nok er ”noget psykisk” eller overgangsalderen.

    O. k. der er altså ikke dokumentation for, at D-vitamin hjælper på hjerte- og karsygdomme ifølge sundhedsmyndighederne her i Danmark. Det er følgelig grundforskning, jeg laver for tiden ;o)

    Og det er da meget spændende. Faktisk kan jeg jo heller ikke sige, at jeg får et positivt resultat ud af det. Det vil tiden vise.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej angående disse D vitaminner så har jeg ikke meget fidus til dem , ihvertfald dem som brugte og er stoppet med det er Multi-tabs D3 og jeg fik
    ledsmerter i fleresteder på kroppen, jeg ved ikke om det er fordi jeg også
    tager betablokker på 50 mg en om dagen jeg har hjerteflimmer, jeg tog
    pinex 4-6 om dagen mod smerter, og jeg spekulerede på om det måske var disse D vitaminer det er ihvertfald ved at gå væk, jeg synes bare at i burde vide det, det var min læge der anbefalede mig dem fordi jeg mangler Dvitaminer, men jeg vil have dem hvis jeg skal have disse ledsmerter tak.
  • Indstillinger
    Hej Bent

    Ledsmerter er et almindeligt symptom på D-vitaminmangel.

    Du skriver, at du fik ledsmerter af at tage D-vitaminer. Jeg vil virkelig råde dig til at kompensere for din D-vitaminmangel, for organismen har brug for D-vitamin, for at du kan holde dig rask.

    Jeg tror faktisk, at der er sandsynlighed for, at en betablokker og en høj dosis D-vitamin er en dårlig kombination. For betablokker virker ved at nedsætte mængden af noradrenalin, og en af D-vitamins funktioner er at skabe balance i signalstoffer som noradrenalin.

    Hvis jeg var dig, ville jeg bede lægen om hjælp. For du kan jo ikke gå rundt med D-vitaminmangel ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    HEJ:

    Efter at have læst jeres mange indlæg om D vitaminer får jeg målt mit blodtryk 3 dage i træk morgen , middag og aften og for første gang i 5 år er det faldet fra højt til lavt.

    Jeg har taget D vitaminer det sidste halve år, hvd jeg aldrig har gjort før.

    Jeg er temmelig overrasket, der er aldrig noget andet der har hjulpet.

    HILSEN INGE LISE.
  • Indstillinger
    Om forskning i brug af D-vitaminer

    Når sundhedsmyndighederne udtaler at der ikke er dokumentation for, at D-vitamin hjælper på hjerte- og karsygdomme, så skal dette forstås således, at der i det eller de forsøg, som sundhedsmyndighederne referer til ikke findes en sammenhæng. (Som man siger på engelsk: absence of proof is not proof of absence".).
    Derved ikke sagt, at der ikke kan findes en sammenhæng, hvis forsøget stilles op på en anden måde.
    Det er almindeligt, at der konkluderes på negativ bevisførelse, men dette er i virkeligheden meget uvidenskabeligt.

    At noget ikke er bevist kan også betyde, at der ikke er forsket i emnet.
    Her skal man huske på, at hovedparten af sponsor-pengene til forskning kommer fra industrien.
    Industrien sponsorere selvfølgelig den forskning, som kan komme dem selv til gode, hvilket hovedsagelig vil sige forskning i udvikling af symptomdæmpende medicinering / behandling, som kan patenteres.

    Godt at vi er nogle, som tør følge vores egen kropsfornemmelse.
    Havde jeg ikke gået mine egne veje, men havde fulgt speciallægernes anbefalinger, så havde jeg været en grøntsag i dag.
  • Indstillinger
    Hej Brugernavn

    Du har fuldstændig ret. Selvfølgelig findes der dokumentation. Jeg har selv læst det. Men det er åbenbart ikke noget dokumentation, som sundhedsmyndighederne har taget hensyn til/ har lyst til at bruge. Det er på den baggrund, at jeg lidt ironisk kalder mit eksperiment for grundforskning.

    Hvis jeg havde accepteret at nøjes med den almindelige lægebehandling her i Danmark, var jeg for længst død. Det ligger i den menneskelige natur at kæmpe for sit liv. Og det gør vi så.

    I øvrigt er jeg helt på det rene med, at der vil være mennesker, der mener, at jeg eksperimenterer med mit liv ved at forsøge at behandle forhøjet blodtryk med så store doser D-vitamin, når jeg ikke har D-vitamin-mangel. Men hvis noget går galt, kan jeg jo hurtigt stoppe forsøget, således som jeg har gjort en gang tidligere.

    I øvrigt vil jeg ikke umiddelbart mene, at D-vitamin vil kunne virke blodtryksnedsættende på alle. Jeg vil tro, at det afhænger af årsagen til blodtryksforhøjelsen. Hvis blodtryksforhøjelse f.eks. skyldes en karforsnævring på grund af en masse aflejringer indvendig på karvæggen (det man i før i tiden kaldte forkalkning), tror jeg ikke, at D-vitamin alene kan afhjælpe problemet. Hvis blodtryksforhøjelsen derimod er relateret til stress, vil D-vitamin muligvis kunne hjælpe. Det er i hvert fald mit umiddelbare gæt.

    Til Inge Lise

    Hvor lyder det godt, at du omsider har fået dit blodtryk nedbragt. Af hensyn til ”forskningen” (!) kunne jeg godt tænke mig, hvis du ville svare på følgende:

    Hvor højt var dit blodtryk i disse 5 år, uden at det var muligt at få det bragt ned?

    Hvilke blodtrykssænkende midler brugte du – uden succes - i løbet af disse 5 år?

    Hvad lå dit D-vitamin-tal på, da du for ca. et halvt år siden fik konstateret D-vitaminmangel? (Hvis du rent faktisk fik konstateret D-vitamin-mangel. Det skrev du jo ikke, ser jeg nu!)

    Hvor stor en dosis D3-vitamin har du taget/tager du?

    Hvad ligger dit D-vitamin-tal på nu?

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Redigeret 30 juni, 2010, 02:52
    HEJ KAMELIADAME.

    Jeg fik konstateret forhøjet blodtryk for 5 år siden, men har sikkert gået meget længere med det.

    Jeg regner med det er kommet på grund af stress grundet en tidligere arbejdsplads, som jeg forlod for 4 år siden.

    Jeg har ikke nogen problemer med hjerte, lunger,nyrer eller lign. og jeg har et meget fint kolesteroltal og ingen sukkersyge.

    Det eneste jeg kan nævne er at jeg er stofskiftepatient.

    Da jeg fik det forhøjede blodtryk konstateret lå det på 180-200.

    I de 5 år under behandlingen har det ligget på 150-160.

    Jeg har i 5 år spist pr.dag fgl. 100mg tenormin.

    og 55mg. sparkal.

    sparkal indeholder 5mg. amiloridhydrochlorid og 50mg. hydrochlorthiazid.

    tenormin indeholder atenolol.

    Jeg har aldrig fået tjekket mine D vitamintal. Jeg begyndte at tage dem fordi det skulle være godt for knogler og led ( jeg har kunstige knæ og er 61 år.)

    Jeg tager 2 UNIKALK FORTE hver dag.
    indholdet er fgl. 400 mg calcium og 19 vitamin D.

    Nu har mit blodtryk i en uge ligget på 110- 130.



    Jeg har desværre heller ikke den store tillid til læger, speciallæger og endokrinologer mere, jeg har oplevet for mange fejltagelser.

    HILSEN INGE LISE.
  • Indstillinger
    Hej Albinussen

    Du skriver, at dit blodtryk lå på 180-200, da det for 5 år siden blev konstateret, at du havde et forhøjet blodtryk. Og så har du i disse 5 år taget Tenormin og Sparkal for at normalisere blodtrykket, men det er aldrig blevet normalt. Jeg forstår det sådan, at det hele tiden har været for højt, selv om du tog medicin.

    Jeg forstår sandelig godt, at du ikke har tillid til læger, når din læge ikke har gjort noget for at hjælpe dig. Der findes jo masser af forskellige slags blodtryksmedicin. Det er lægens pligt at undersøge, om medicinen hjælper og finde et andet præparat, hvis ikke medicinen hjælper. Det er jo ikke sundt at gå rundt med for højt blodtryk.

    Sikke et held, at du nu har fundet ud af, at D-vitamin kan hjælpe. 19 mikrogram D-vitamin er ikke ret meget. Hvis 19 mikrogram D-vitamin dagligt kan betyde, at du nu kan trappe ud af blodtryksmedicinen, så er det jo fantastisk.

    Tenormin er jo en betablokker, og Sparkal er vanddrivende medicin. Jeg har selv prøvet at få en betablokker som blodtryksmedicin, da jeg fik konstateret forhøjet blodtryk i sin tid. Jeg blev meget syg af den (depression, træthed, søvnforstyrrelser og mareridt). Har du ikke haft bivirkninger af medicinen?

    Jeg tror, at det er vigtigt at nedtrappe Tenormin meget gradvist. Som der står i indlægssedlen kan man få meget ubehagelige symptomer, hvis man stopper med det lige pludseligt. Men så vidt jeg forstår, så er du også meget forsigtig.

    Et blodtryk angives jo normalt med to tal, et tal for det systoliske blodtryk, og et tal for det diastoliske. Man plejer at skrive en skråstreg mellem de to tal, f.eks. sådan: 135/85. De tal, du skriver, ser ud til kun at handle om det systoliske blodtryk, altså det højeste af de to tal.

    Det lyder godt, at dit systoliske tryk er kommet ned på 110-130.

    Det er jo helt andre mængder af D-vitamin, jeg bruger til mit forsøg. Jeg er nu klar til næste nedtrapning af min blodtryksmedicin, som jeg regner med, skal finde sted her i weekenden, hvis ikke der sker noget stressende. Jeg har indkøbt et bundt bladselleri og et bundt rabarber, som jeg skal have tilberedt. Hver gang jeg trapper ned på blodtryksmedicinen, sørger jeg for at spise ekstra meget af de to ting, for de virker jo også blodtrykssænkende. Det er vigtigt, at jeg bruger alle de midler, jeg kender.

    Mange hilsner og god weekend

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej

    Inge Lise tager 2 stk. Unikalk Forte. Så det giver ialt 38 µg D-vitamin dagligt.

    Hilsen Niels
  • Indstillinger
    Hej.

    Ja det er forstået rigtigt.

    Ja jeg tager 2 unikalk hver dag så det er 38 ug hver dag.

    Jeg ved godt at der er 2 tal når man tager blodtryk, men de andre har jeg aldrig husket andet at de også var for høje, omkring 90- 100 og de ligger nu på ca 60-70.

    Jeg har lige taget trykket og det viste 128/78 puls 61 (lidt højt denne gang)

    Jeg har aldrig haft problemer med sparkal og tenormon.
    Derimod kan jeg ikke tåle AMILKO og ATENOR



    Jeg trapper også meget forsigtigt ned, i første omgang med tenormin, hvor jeg plejer at tage en om morgenen og en om aftenen. Nu tager jeg kun 1/2 om aftenen og hvis jeg ikke får problemer og blodtrykket stadig er pænt( jeg har lånt et apparat), så vil jeg om 3 uger trappe den sidste halve ned om aftenen.

    Tak for den oplysning om bladsellerierne og rabarberne, det vil jeg også prøve.

    Hilsen Inge Lise
Log in eller Registrér for at kommentere.