Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

1678911

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Birgitte

    Jeg mener, at der gælder den samme regel for alle slags antidepressive midler, inklusive de lægeordinerede: Hvis man får en dosis, der er for stor, er virkningen ofte ikke til at skelne fra de symptomer, det antidepressive middel skulle kurere!

    Det taler man bare ikke så meget om. Læger undgår helst at tale om det, formodentlig fordi mange depressive i forvejen er modstandere af at tage medicin og kun nødigt lader sig overtale til at tage medicin. Eller også ved lægerne det ikke.

    Jeg har fundet information om sagen på engelsksprogede internetsider.

    Hvis du ikke mangler jern (som leveren behøver for at kunne omsætte medicin normalt), vil jeg mene, at du er på den sikre side, hvis du tager tre kapsler om dagen.

    Min fejl var, at jeg tænkte: ”Når denne dosis virker så godt, så må det virke endnu bedre, hvis jeg tager en ekstra kapsel!”

    Men sådan forholdt det sig ikke. Og i bagklogskabens lys må jeg jo også sige, at der vel heller ikke kan tænkes noget, der er bedre end at føle sig rask!

    Det tog mig et par uger at rette op på fejltagelsen.

    Du har fuldstændig ret: det er det værste ved perikon, at man står helt alene med sin egen behandling. Men som sagt: jeg vil tro, at du er på den sikre side, når du ikke går højere end tre kapsler dagligt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak for svar Kameliadamen. Så bør jeg nok bare fortsætte med de 3 kapsler om dagen. Jeg har de sidste to dage haft det lidt træls sådan on off. Vi har fået omgangssyge inden for døren herhjemme, og for at være ærlig kan jeg ikke rigtig skelne om jeg har en snert af det eller om det er psyken der driller (ved godt det lyder mærkeligt, men for mig er de fysiske symptomer lidt det samme - nedsat appetit, tunghed/sitren i kroppen mm) - derfor kom jeg til at tænke på, om jeg mon tog for høj dosis med de 3 kapsler, og skulle prøve at gå ned på 2 :-)

    Jeg ser lige tiden an en uges tid endnu (det har det taget for manden og mellemste datter)

    Det er egentlig piv irriterende sådan hele tiden at scanne og tjekke sin krop og sin tilstand, og det er i virkeligheden nok et af mine store problemer, så måske man skulle læse lidt af ham Svend Brinkmann, som er oppe i tiden - han mener jo vi skal holde op med at mærke os selv hele tiden ;-)

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    PS. Har jeg mon ikke taget perikon længe nok til at kunne indtage alle tre kapsler samtidig -fx inden sengetid?
  • Indstillinger
    Tillader mig lige at skrive igen og denne gang slet ikke om perikon, men om B-vitaminer. Da jeg har stor tillid til at du Karmeliadamen ved noget om det - tillader jeg mig at skrive her fremfor at lave et nyt debatopslag.

    Jeg vil igang med at tage et tilskud af b-vitamin og overvejer egentlig det som - du Jens- anbefalede nemlig B- anti stress (tror jeg de hedder).

    Jeg har nu forsøgt at læse mig lidt om B-vitaminer og jeg forstår det ikke rigtigt.
    Nu kommer mine spørgsmål:
    - en B-vitamin består den af alle B vitaminerne (altså B1, B12 og hvad de nu hedder allesammen)?
    - er det bedre (for sådan en som mig, der gerne vil kvikke psyken) at udvælge en enkelt gruppe B-vitamin fx. B1 (som bla er god til hjernen)?

    Nogen der kan hjælpe eller som ved noget omkring dette?

    God weekend til jer alle :-)
  • Indstillinger
    PS. Kan man tage for meget B-vitamin? Eller udskiller kroppen selv det den ikke har brug for?
  • Indstillinger
    Hej Birgitte

    Tak for tilliden ;-)

    Man kan både købe B-vitaminer, der indeholder et enkelt af B-vitaminerne, f.eks. B1 eller B12, og B-vitaminer, der indeholder forskellige mængder af ALLE B-vitaminerne.

    Det gælder om at tage en B-vitaminpille, der indeholder alle de forskellige B-vitaminer i én samlet pille.

    Årsagen er, at B-vitaminerne er afhængige af hinanden for at virke optimalt. Derfor gælder det også om at købe et kvalitetsprodukt, for det kræver specialviden at kombinere B-vitaminerne, så de optræder i de rette mængder i forhold til hinanden og til, hvor meget organismen har brug for af hvert enkelt B-vitamin.

    Man plejer at sige, at man vanskeligt kan få for meget B-vitamin, eftersom B-vitamin er vandopløseligt. Det overflødige kommer simpelthen ud med urinen.

    Jeg er klar over, at der nok vil være mennesker med en specialviden, der kan finde på at modsige mig. F.eks. ved jeg, at der er nogen, der siger, at visse af B-vitaminerne kan overdoseres – især B12 og B6. Men hvis du køber et almindeligt kvalitetsprodukt i en helsekost, vil du være på den sikre side. Der skal meget store doser til, før der (muligvis) kan komme negative virkninger.

    Hvis man har en viden om, at man mangler ét bestemt B-vitamin, kan man godt i en periode tage dette bestemte B-vitamin. Men det er vigtigt, at man samtidig tager en pille, der indeholder ALLE B-vitaminerne.

    Jeg vil lige gøre dig opmærksom på, at B6 også er meget vigtig for psyken. Og ved stress er det også vigtigt, at man får nok af mineralet magnesium.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tusind tak for dit meget fine og fyldestgørende svar :-) det gav rigtig fin viden og svar på mine spørgsmål.

    Jens anbefalede mig det tilskud der hedder anti stress B- vitamin. Som jeg ser er den sammensat af b-vitaminer (men om alle er med skal jeg vist lige undersøge nærmere), magnesium og C-vitamin.

    Lige nu tager jeg fiskeolie, en multivitamin og D-vitamin til min aftensmad. Til nat tager jeg 1 magnesium kapsel med 300 mg (er gået fra 2 til 1 pga maven)

    Så jeg vil søge lidt videre om det skal være den ovennævnte eller en anden B-vitamin. Men vil sørge for det bliver en med alle b'er i :-)

    Igen tak for du tog dig tid til at svare :-)

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej :-)

    Sikke en fin tråd med megen god info. Tak for det.

    Jeg syntes ikke jeg kan læse mig til, hvordan man overgår fra kemimedicin og så til perikon. Altså er det ok at starte op med perikon mens man udtapper kemien?

    Kh
  • Indstillinger
    Det er godt at du får lidt ud af indlæggene, Birgitte. Men nu har vi også Kameliadamen som heldigvis forholder sig sagligt til emnet.

    Birgitte, mht. B vitamin kan du altid tage en snak med en i helsekost og så høre ad. Anti B stress er jo som navnet siger, en højere sammensætning da den stressede krop netop, blandt andet, nedbryder B-vitamin som blandt andet er godt for nervesystemet (riboflavin).

    Så er der en der spørger om man kan blande perikum med kemisk ordineret antidepressiva. Det vil jeg på ingen måde anbefale at man gør. De to ting spiller ganske enkelt ikke så godt sammen. Igen kan spørgeren måske tage kontakt til en biopat eller lignende.

    Mvh
    Jens
  • Indstillinger
    Du må endelig tage psykofarmaka imens du tager perikon, det kan give alvorlig psykose.

    Du skal være helt ude af din "medicin" før du må starte op, det skal være ude af kroppen, så Jeg Vil sige at du skal der lade gå 1-2 uger efter du er stoppet, er ikke sikker på hvor længe det er om at forlade kroppen,
Log in eller Registrér for at kommentere.