Hjem Sind og psyke Angst

Perikum

2456712

Kommentarer

  • Hej Kamelia og tak for dit hurtige svar :)

    Jeg har for et par siden tage cipramil i cirka 2 år, men brød mig ikke om bivirkningerne, og min læge er desværre ikke særlig kompetent i mine øjne, da han bare vil henvise mig til en psykiater, så derfor jeg er nysgerrig efter at se om Modigen har en positiv virkning på mig.

    Er det via en blodprøve at jeg kan se om jeg er i underskud af D-vitamin, eller hvordan foregår det? Jeg har for ikke så længe siden fået tjekket lever og kolesterol tal som var som det skulle være, men er ikke klar over om man også via den prøve kan se om jeg mangler D-vitamin?

    Endnu engang tak for den hurtige respons!

    Claus
  • Hej Claus

    Ja, lægen kan tjekke for flere forskellige mangeltilstande, herunder D-vitaminmangel. Det sker via en blodprøve. Og du er nødt til at få foretaget en ny blodprøve.

    Du skriver, at du lige har fået foretaget en blodprøve til undersøgelse af lever og kolesterol. Det var dejligt, at der ikke var problemer med de to ting. Men så vidt jeg ved, får man normalt ikke tjekket sin lever, undtagen i særlige tilfælde, f.eks. hvis man tager medicin, som det jo er leverens arbejde at omsætte.

    For en sikkerheds skyld vil jeg derfor lige advare dig om, at perikon kan reagere uheldigt sammen med lægeordineret medicin. Hvis man ønsker at tage perikon sammen med lægeordineret medicin, som man får for andre sygdomme, er man i hvert enkelt tilfælde nødt til at spørge sig for, for at finde ud af, om de to ting uden problemer kan forenes.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Okay, det vil jeg så lige få taget næste gang jeg er hos lægen, men jeg regner dog ikke med at underskud af D-vitamin kan være den eneste årsag til at jeg har det som jeg har det, da jeg også har lidt af svær panik angst, som jeg dog efterhånden har fået kontrol over - stress og andre belastninger har påvirket mig til også at blive deprimeret, men derfor kan det selvfølgelig ikke skade også lige at få tjekket om jeg er i mangel af D-vitamin :-)

    Jeg tager heller ikke nogen former for anden medicin ved siden af, og som sagt har jeg ikke den store tiltro til min læge og fortsætter derfor med Modigen, selvom det måske kan virke lidt hasarderet, men jeg har en god fornemmelse med det....

    Tak for dit svar!

    Claus
  • Hej Kamelia.. :)

    Jeg er selv blevet diagnoseret med en depression som ellers har været udiagnoseret siden jeg var 16 (jeg er 23 idag)... Jeg har været hos lægen, og han har lavet en henvisnign til en psykolog.. (tak.. Men.. ??) nå, men ihvertfald.. jeg er ikke på nogen former for medicin, dog p-piller... (jeg ved godt perikum kan influere herpå - derfor ikke det mit spørgsmål handler om)
    Jeg har hvertfald i tankerne at starte på perikum, og jeg har undersøgt mulighederne... I helsen kan man købe et perikum produkt indeholdende 0.9 mg total hypericin, og anbefalingen er 1-2 kapsler om dagen.. Skal jeg så stadig gå op i dosis.. kan se dem i taler om er 0.3 mg....

    Håber du kan hjælpe..
    Hilsen jette
  • Hej Jette

    Det lyder godt, at du har været hos din læge. Fik du også taget blodprøver, så det kunne blive konstateret, om der eventuelt er fysiske årsager til din depression? Jeg tænker på mangeltilstande, så som jernmangel eller D-vitaminmangel. Begge dele er kendt for at kunne være (medvirkende) årsag til depression. Og jeg tænker på lavt stofskifte, som også kan udløse en depression.

    Det er meget vigtigt at blive grundigt undersøgt. Du må undskylde, at jeg lægger så meget vægt på dette, men en psykolog kan jo ikke gøre noget ved hverken jernmangel, D-vitaminmangel eller lavt stofskifte.

    Du skriver, at du ikke tager nogen former for medicin, men dog P-piller. Sådan som jeg har forstået det, så kan perikon/perikum betyde, at der er en lille risiko for, at P-pillerne ikke virker helt så godt. I den situation kan man jo bruge et ekstra præventionsmiddel, altså kondom i den periode, hvor man afprøver perikon.

    Så kommer vi til problemet med styrken af pillerne, og her vil jeg bede dig holde tungen lige i munden og huske tilbage til skolens undervisning i procentregning!

    Jeg forsøgte i et tidligere indlæg at råde bod på den forvirring, der tilsyneladende er i visse tekster, der rådgiver om den anbefalede perikon-dosis ved en egentlig depression.

    Men det har tilsyneladende IKKE hjulpet dig!

    Vi prøver igen: Ved en egentlig depression og ikke bare tristhed anbefales det at bruge 3 kapsler (eventuelt 4) af den type kapsler, der indeholder 300 mg perikonekstrakt, altså 900 mg i alt om dagen (eventuelt 1200). Disse kapsler skal være standardiseret, så hver kapsel indeholder 0,9 mg totalhypericin. Hypericin er blot ét af de mange indholdsstoffer, men det er det stof, der bruges til at standardisere efter, så man har en garanti for, at der er den samme mængde i hver kapsel.

    Så langt så godt. Det kan forstås, håber jeg :o)

    Du skriver så, at jeg har nævnt tallet 0,3. Ja, det har jeg. Men det var 0,3 PROCENT.

    Og hvis du nu bruger dine erfaringer fra regnetimerne, så vil du kunne se, at de 0,9 mg totalhypericin, som der er i hver enkelt kapsel svarer til en styrke på 0,3 procent. For 0,9 mg af 300 mg er det samme som 0,3 procent.

    Det vil altså sige, at af det produkt, som du har fundet i en helsekostforretning (er det Calmigen?) skal man også tage 3 kapsler (evt. 4) om dagen, hvis man vil kurere en egentlig depression.

    Men hvis jeg var dig, ville jeg købe apotekets produkt, som hedder Modigen, fordi jeg mener, at man dér vil få den bedste rådgivning – ikke om den anbefalede dosis ved depression, naturligvis, for det må de ansatte ikke give, men om eventuelle interaktioner med andre ting.

    Jeg håber, at jeg nu har ryddet enhver misforståelse af vejen ;o)

    Kameliadamen
  • Hej jeg er ny her...


    Vil hør om der er nogen der ved om perikum kan arbejde sammen med alprox som jeg får mod panik angst?? jeg får nu 1mg 3 gange daglig.. Jeg
    skal trappes ned i okt o,5 mg...

    Venlig Hilsen Annette..

    PS: Er der nogen der har haft det godt med perikum så man med det kan leve et godt liv???
  • Hej Anette

    Ja, jeg har gode erfaringer med perikon, som du kan læse dig til i denne debattråd. Men, som jeg har skrevet tidligere, har jeg aldrig hørt folk berette om positive erfaringer med perikon mod angst – kun mod depression.

    Og så er der spørgsmålet om, hvorvidt perikon og Alprox kan forenes.

    Hvis du kigger i www.interaktionsdatabasen.dk, vil du se, at der står, at kombinationen er uproblematisk.

    Men det tror jeg altså ikke på!

    Sagen er, at perikon sætter fut i det lever-enzym, der nedbryder Alprox. Det betyder, at perikon sørger for, at din Alprox-pille hurtige kommer ud af organismen. Og det er jo absolut ikke farligt. Det har interaktionsdatabasen ret i.

    Men, men … når din Alprox-pille hurtigere er ude og væk, får du også hurtigere abstinenser :o(

    Og hvis du i forvejen er ved at trappe ud af Alprox, bliver nedtrapningen lidt for uoverskuelig, efter min mening.

    At perikon sætter fut i nedbrydningen af Alprox, kan du se i skemaet i nedenstående link. Du vil kunne se, at Alprox, der har indholdsstoffet Alprazolam, nedbrydes af leverenzymet CYP 3 A4. Og at perikon er en såkaldt induktor af leverenzymet 3A4, vil sige, at perikon fremskynder nedbrydningen af alprazolam.


    http://pro.medicin.dk/Specielleemner/Emner/315043

    Hvis det var mig, ville jeg ikke tage perikon og Alprox sammen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej mange tak for dit svar.. Ved du om der findes andre midler
    der kan hjælpe mod angst??

    Mange hilsner Annette..
  • Hej Annette

    Nu har jeg ikke ret meget erfaring eller viden om angst. Men jeg ved da, at der findes lægeordinerede midler mod angst, som ikke er afhængighedsskabende, sådan som Alprox er.

    Jeg har set, at der somme tider bruges noget lægeordineret medicin til at lindre en nedtrapning af midler som Alprox.

    Hvis du med spørgsmålet hentyder til naturlægemidler, så kan jeg nævne baldrian, som virker beroligende, og som ikke skaber afhængighed. Baldrian fås i forskellige udgaver – også i standardiseret og kontrolleret udgave på apoteket. Men så er der lige spørgsmålet, om baldrian kan forenes med din nedtrapning af Alprox, og det ved jeg ikke, og jeg tvivler også på, at baldrian vil være tilstrækkeligt effektivt.

    Det er en hård kamp at komme ud af Alprox, men jeg er overbevist om, at du vil få det meget bedre efter udtrapningen. Problemet med Alprox er jo, at man ikke ved, om den angst, man har, er ens ”egen angst”, eller et abstinenssymptom, skabt af afhængigheden af Alprox. Nu ved jeg jo ikke, hvor længe du har taget Alprox, men så vidt jeg ved, kan afhængighed opstå ret hurtigt.

    Har du prøvet psykoterapi hos en kvalificeret behandler?

    Jeg kan ikke lige huske, hvor jeg har læst om lægeordinerede midler, der gives ved nedtrapning af midler som Alprox. Jeg leder lige … jo, der står noget om det på www.benzoinfo.dk i listen med svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende nedtrapning:

    http://www.benzoinfo.dk/nedtrapning/faq-dk.php#p25 (spørgsmål 22-25. NB spørgsmål 25 omhandler naturmidler)

    Jeg håber, du finder en løsning.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej..
    Jeg er ny her på siden..
    Jeg vil høre om der er nogen som kan svare mig på om Perikum, har en negativ bivirkning på sex livet, lige som lægens depressions midler har..?
    og om jeg skal have en større dosis da jeg vejre godt til. :-(
    jeg får ikke andet medisin end akarin, som jeg meget gerne vil ud af, pga. bivirninger, som træthed og impotens..
    Kan nogen hjælpe mig med et svar..

    Kh perle
Log in eller Registrér for at kommentere.