Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

12526272830

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har desværre ikke en løsning på det med sår der falder af, ud over at man skal sørge for at bruge noget fugtighedscreme fordi man generelt "tørrer ud".

    Men jeg har en anden og for mig VIGTIG observans:
    Jeg har haft store problemer med min hud siden jeg var ca. 16-18 år og faktisk ind til 40 år.

    Jeg har siden jeg var ca. 18 år jævnligt brugt cremer med bl.a. Binyrebarkharmon pga. tør hud. Dette virkede som regel nogenlunde, men jeg fik dog også ret fedtet hud. Og bumserne kom stadig. Der kom nogen store bylder, og har endda oplevet det inde i selve øjet så jeg har været til øjenlæge 3 gange for at få punkteret disse.

    Det kommer af stafylykokker-bakterier, som næres af disse hormon-cremer. Så efter sidste gang er jeg stoppet med alle disse cremer og bruger nu udelukkende apotekets 24-timer creme i ansigtet. Og det virker. Slut med fedtet hud - den ser fin og sund ud nu. Og vigtigst: Slut med bumserne.

    Jeg tog Isotretinoin da jeg var ca. 38 år, og det virkede sådan set. Men måske jeg slet ikke havde behøvet dette? Måske jeg bare skulle have droppet hormon-creme og valgt apotekets?

    Så jeg vil varmt anbefale apotekets 24-timers creme. Det er heller ikke nær så dyrt som fx Avene o.lign.
  • Indstillinger
    Hej alle mennesker, der som mig selv var tvivl.

    Jeg bruge meget tid på at undersøge isotretinoin, inden jeg startede på kuren - Virkede det? Var det farligt? Hvilke bivirkninger var der ved det? Hvordan ville min krop have det efter kuren? VILLE DET KURERE AKNE FOREKOMSTEN FOR ALTID?

    Jeg skriver her inde, da dette forum for mig var med til at give mig en masse god information, men samtidig også skabe en masse tvivl om hvorvidt det var en god ide.

    MEN DET VIRKEDE FOR MIG!

    Lidt om mig selv:
    Jeg er en fyr på nu 29 år og har haft bumser siden den tidlige teenage alder.
    Jeg har prøvet det meste fra cremer og solarie, til pille-kur og spise sundt. Men intet kunne fjerne dem helt. Jeg havde altid bumser i ansigtet og i mine senere år sad de hovedsagelig på halsen og i panden. Men så hørte jeg om isotretinoin og gav det en chance.


    Jeg skulle være på kuren i 6 mdr., men stoppede efter 5, da de umiddelbare bivirkninger blev for meget for mig.
    Kapslerne jeg fik hedder Isotretinoin Orion 20 mg og jeg tog 2 kapsler om dagen.

    Kuren er hård ved kroppen.
    Jeg fik meget tørre læber og næsebord, og mine fødder var meget ømme. Under kuren have jeg heller ikke de samme kræfter som jeg plejede, men for mit eget vedkommende kan jeg kun sige, at DET VAR DET HELE VÆRD!

    Det er nu næsten over et år siden at jeg stoppede og jeg har kun oplevet en enkelt bums eller to i ansigtet.

    Under selve kuren drak jeg mig også fuld en gang i mellem. Nogle læger anbefaler ikke at drikke, og nogle anbefaler at drikke minimalt. Selv kunne jeg ikke altid lade værd, men det kan påvirke dine lever tal at drikke og da isotretinoin kan gøre det samme, må man gøre op med sig selv, om man vil tage den chance. For din lever kan tage skade!

    Jeg vil anbefale Isotretinoin til en hver der har så meget akne, at det går ud og selvtilliden og selvværet.
    For selv om der kan være bivirkninger ved at tage pillerne, så påvirket min akne mig så meget, at det var værd at tage chancen.

    Held og lykke og skriv endelig til hrgademichael@gmail.com, hvis der skulle være nogle spørgsmål.
  • Indstillinger
    Er der nogen, som efter endt behandling har forsøgt på graviditet?
    Der står forskellige steder, hvor lang tid man bør vente - fra 1-3 måneder. Det kunne være rart at høre fra nogen, som havde været i samme situation.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg ville blot vaske ansigtet i vand uden noget tilsat.

    HUSK - det er bedst at røre sin hud så lidt som muligt, både når man er i bad og ellers. For jo mere man rører sin ansigtshud, jo mere spreder diverse bakterier sig. Når du er i bad skal du bare lade vandet skylle dit ansigt uden berøring.

    Mht. creme, så brugte jeg også Avene dengang jeg var på Isotretinoin. Men synes den er alt for dyr, så jeg er skiftet til en creme der hedder Apotekets 24 timers creme. Den koster ikke ret meget, den er parfumefri og allergivenlig, og den er behagelig at smøre på.
  • Indstillinger
    Jeg har været rigtig glad for at bruge Avène Clanance serien til hud under medicinsk behandling. Vasker mig i hovedet med deres ansigtsrens morgen og aften og derefter deres creme i samme serie. Synes det er pengene værd :)
  • Indstillinger
    Efter jeg har været i bad eller vasket mig ansigt, skylder jeg altid efter med koldt vand og tørrer ansigtet med et lille håndklæde - som jeg kun bruger en gang.
    Jeg gør det, for at forhindre at der potentielt kan komme flere bakterier i mit ansigt. Samtidig sørger jeg også for at skifte hovedpude betræk et par gange om ugen.

    Bare lige et par råd her fra :-)
  • Indstillinger
    Hej jeg er en 17årige dreng, jeg har nu været på kuren i snart 5 måneder, har ikke rigtigt set nogle forbedring, jeg dyrker sport og lever sundt. Ved i hvad det kan skyldes?

    Derudover fik jeg en mail fra min hudlæge om, at min nyretal var steget (forhøjet nyretal), fordi jeg indtog noget kosttilskud. Er der nogle herinde der kan fortælle mig, hvad det vil sige og om det kan have en betydning for nyren i fremtiden. Er ret bekymret og bange for at fortætte behandlingen...
  • Indstillinger
    Hejsa, jeg er en fyr på 20 der som 18 årig døjede meget med bumser og acne. Derfor blev jeg efter at have prøvet alt lige fra TV shop reklamer for bumse creme til alt hvad matas har i håndkøb henvist til en hudlæge. De er som hovedregel ikke meget for at give stærk medicin mod acne, men alligevel fik jeg lov at få recept på Isotretinoin. Det fik jeg egentlig lov til ved at overdrive problemet lidt og fortælle hvor håbløst jeg synes det hele var - så hvis man virkelig ønsker at gøre noget ved det, så skal man pynte på sin tilstand så man kan få noget stærkt mod acne. Ulempen er så at det er super stærkt og at det tørrer huden ekstremt meget ud. Derfor smurte jeg mig selv i fugtighedscreme, læbepomade mm. flere gange dagligt for ikke at tørre helt ud. Jeg skulle tage det i 6 måneder men stoppede en måned før da jeg blev ofte syg og skidt tilpas pga. den stærke bivirkning. Det var selvfølgelig hårdt og irriterrende at gå igennem alt det for at komme af med Acne, men det virkede ekstremt godt og var det hele værd.

    Mvh Thomas
  • Indstillinger
    Du kan køb isotretinoin (roaccutan) her fra en licenseret apotek uden forudgående recept (kræver en nem online konsultation) https://dk.treated.com/akne/isotrex#clik
  • Indstillinger
    Redigeret 29 september, 2019, 06:11

    Piller mod bumser - nonacne.dk Veldig bra produkt!

Log in eller Registrér for at kommentere.