Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeres erfaringer med diskusprolaps i nakken!

123457

Kommentarer

  • Indstillinger
    For knapt tre år siden oplevede jeg, da jeg stod op en morgen, at det sagde "knas" i nakken og SÅ gjorde det ondt! Jeg forsøgte mig med en kiropraktor - han forsøgte at hive hovedet af mig og intet af hvad han foretog sig, hjalp det mindste. Hold jeg væk fra kiropraktorer med problemer i nakken. Jeg mistænker, at hans "øvelser" gjorde det hele meget værre :-(

    Så til lægen som henviste til en reumatologi - lang ventetid!

    Lang historie kort: I april 2013 blev jeg på Københavns Privathospital i Jægersborg opereret for en diskusprolaps ml. C5/C6 med indsættelse af en "CeSPACE PEEK"-tingest i stedet for den ødelagte skive: Jeg blev opereret om torsdagen. Fredag blev jeg udskrevet, og om mandagen var jeg på arbejde!

    Jeg har stort set ingen gener haft: Bortset fra at min venstre tommelfinger er lidt følelsesløs. Men i forhold til smerterne jeg havde forinden, synes jeg, at dette er en ringe "pris" at betale.

    Min opfordring til alle jer, der er usikre på, om det er forsvarligt at lade sig operere, kan jeg kun opfordre til, at I gør det.
  • Indstillinger
    Redigeret 31 oktober, 2016, 18:39
    Hvad hed din læge der opererede dig , på Privathospitalet

    og hvordan går det nu ??

    Steen3320
  • Indstillinger
    Hej kovnefisk,
    mine symptomer er meget lig dine, men jeg har dog "kun en mistanke om én discus" i nakken. Jeg var ude for et biluheld for 5 år siden, og har siden haft store gener med hovedpine, svimmelhed, låst nakke, manglende følelse og snurren i armen, og store smerter. Og alle de bivirkninger i hverdagen: manglende søvn, koncentrationsbesvær osv. osv. et helvede - og hverdagen kan være uoverskuelig. Undersøgelserne dengang viste dog ikke en diskus, kun en discus som var trykket i den ene side.
    Som regel er det blevet bedre efter en periode, for så at vende tilbage med fuld styrke et stykke tid efter. Så ja, det føles som et skridt frem og to tilbage.
    De sidste 14 dage har været ulidelige, jeg skal starte et genoptræningsforløb hos en FYS i 4 uger, og hvis det ikke hjælper så er der måske operation.
    Jeg er desperat, er næsten villig til at prøve hvad som helst bare jeg kan få min hverdag tilbage.

    Jeg kan ikke give dig nogle gode råd, for jeg mangler dem selv. Men nogle gange er det rart at finde ud af, at man ikke er alene om at have det sådan. Især når man ikke synes at lægen tager en seriøs nok (han vil ikke henvise til en røntgen eller MR, for det fik jeg jo for 5 år siden...)
    Så jeg føler med dig og håber at du får det bedre!!
    Mvh. den positive
  • Indstillinger
    Hej Positive :)

    Jeg er lidt interesseret i at høre hvordan det går med din svimmelhed og iøvrig også med det andet :) ???


    Jeg har selv været i smerte helvede... så hvis der er nogen der beder mig gå af h...... til... tja så har jeg været der :)

    melle
  • Indstillinger
    Hej Klovnefisk

    Der er nu gået et godt stk. tid hvordan har du det ??

    Jeg har læst dine indlæg svar osv... Jeg kender selv til dette frygtelige helvede.. for at sige det mildt...

    I dag er jeg dog rimelig fri af smerter.. samt kan sove rimelig...

    men døjer lidt med det du beskriver svimmelhed samt utilpashed... men fysisk går det faktisk OK..

    Er der andre der har erfaring med dette..

    Jeg går og har gået til alt... Og har fået diagnose langvarig stress.... Og har fulgt alt med dette psykolog osv... men hmmm.. føler mig ikke stresset... samt har Ok styr på det meste..

    Foruden den der svimmel utilpashed..

    Har andre prøvet noget lignede efter diskusprolaps i nakken ??


    melle
  • Indstillinger
    Jeg har haft det nu i 22 dage og det gør pænt ondt i armen og nakken mest armen den venstre... Jeg skal til en mr scanning og så må vi se om jeg skal opereres ved det ikke endnu. Men har et spørgsmål til jer andre der osse har det. Er det et farligt sted at blive opereret der i nakken? Er lidt nervøs hvis jeg skal opereres... Og hjælper en operation så smerterne går væk? Jeg kendte en engang der havde diskusprolaps jeg ved han havde det skidt og dårligt kunne gå så langt håber ikke jeg får det sådan... Nogen gange har jeg ondt i nakken og andre gange i underarmen og overarmen og jeg har haft kvalme nogen gange og lidt svimmel... Jeg tager en ipren på 400 mg 3 gange dagligt 2 panodil zaap 3 gange daglig 1 halv kodein 2 gange dagligt og 1 dolol 2 gange daglig og så så smøre jeg mig med Deep Freeze Cold Gel 2% http://www.naturesbest.co.uk/pharmacy/d ... 501060030/ flere gange dagligt og alligevel har jeg store smerter der ikke kan holdes ud og kan ikke sove om natten uden at min arm er over mit hoveder...

    Venlig Hilsen Pumagirl65
  • Indstillinger
    Hej Pumagirl

    Det lyder meget som min situation... Diskosprolaps i nakken... Men først må du afvente resultat fra Mr-scan. Og så herefter en vurdering om operation. Jeg gik dog planken ud og var så heldig at prolapsen trækkede sig tilbage og smerter forsvandt. Det gør det i en del tilfælde. Men det kan dog være så slemt at man må operere.. Operation : Er som du selv siger risiko betonet. Godt eksempel er at jeg fortalte kirugen, jeg var faktisk indstillet til operation men valgte at give det lidt tid for at se hvad der skete. Men jeg fortalte at jeg kendte 4 som havde diskosprolaps i nakken 1 sagde operation med det samme, og han har ingen problemer i dag. Nr. 2 sagde ligeså. nr. 3 . har fået operation og har i dag stadig smerterne og er meget medtaget og på førtidspension, nr. 4 sagde lad dig ikke operere hvis du kan undgå det, han har stadig smerter men kører videre på piller. Lægen på OUH sagde det er måske et meget godt billede af det. Som sagt, jeg kom så på Middelfart ryg center og fik en meget god medicinering, som er meget vigtig. jeg havde voldsomme smerter i ca. 2 måneder includeret meget lidt eller ingen søvn, dvs. sov 5 min vågen igen sov 4 min vågen igen pga. smerter, vildt... Men i dag er jeg total smerte fri, ingen smertestillende, og søvn er nu ført ca. 1 år efter begyndt at være stabilt... Jeg ved det er en hård tid du er I.. Men du skal selvfølgelig sammen med din læge finde den løsning der passer bedst til dig. Ingen operation : Er også risiko betonet. Psykisk samt hvis nerverne bliver for længe trykket kan det give varig men. Jeg har kraftig kraftnedsættelse samt stadig øm i den nerve der går ud fra nakke ned i skulderblad igennem skulder bag på arm i triceps, i underarmen og ud i tommel og pege finger, ( symtomer kan dog være forskellige alt efter hvilke hvirvl prolapsen er i.
    For at forvirre dig.. kan der også være tale om en forsnævring i nakken, der hvor nerven går ud fra hvirvel, som jo kan give de samme symptomer, eller slidgigt. Tal med lægen om disse og alt efter hvad i kommer frem til må der være en vej :)

    Så meget vigtig hvad der kommer ud af din scanning, samt lægens vurdering.
  • Indstillinger
    Heei Melle123 ;)

    Hvor længe gik du med smerter? og hvad gjorde du for at smerterne blev mindre? Ja jeg tænkte det nok er der var en risiko ved operation og særligt når det var i nakken er sgu lidt bange for at hvad der kan ske... Men at vente at se tiden an er osse mega hårdt da det er virkeligt udholdlige smerter jeg har det gør mega meget ondt jeg kunne tude kan slet ikke beskrive mine smerter men mellem 1 0g 10 ligger jeg langt over 10... Kan kun sidde med armen ind mod sofaen og når jeg sover ligger jeg med armen op over hovedet og det er ret trættende at ligge på denne måde... Okay læste lige du gik i 2 måneder men hvad gjorde du for at få dem ned smerterne? Ja forestiller mig hvor slemt du havde det det er bestemt ikke rart.. ;) Men er da dejligt for dig de er væk nu ;) Jeg tror nu jeg vælger hvis det er det der skal til en operation Jeg er osse meget ramt af mange sygdomme har lige haft Karpal Tunnel Syndrom men det gik i sig selv på operatonsdagen så blev ikke opereret men fik tlf nr så jeg kunne ringe hvis det kom igen og nu kom det her møg så hmm.. Har du stadig kraftnedsættelse idag? Jeg har osse kraftnedsættelse i hele venstre arm Håner det bliver bedre med tiden el efter operation.. Ved du om det bliver bedre med tiden el efter operation? Ja vil tale med læge om der kan være tale om forsnævring i nakken.. Tusind tak for svaret Blev glad for smiler ;) Hvis det er kan du skrive til min mail lianne41@gmail.com

    Knuus Fra Pumagirl65
  • Indstillinger
    Hvordan går det med dig Anja06
  • Indstillinger
    Hej Anja.. Jeg formoder det er mig du spørger :) Er ikk lige helt erfaren bruger af dette :)
    Men det går faktisk ganske fint nu. Efter diskus prolabs. Er jo ikke blevet opereret men har haft en hård tid med genoptræning osv. ikke mindst psykisk besværligheder :) .. Men alt i alt, nu er der fremgang, mærkbart, men der skal kæmpes og det gør jeg stadig :) Har du brug for min erfaring, er du velkommen til spørge, jeg er nu blevet meget bevidst samt har utrolig medfølelser for smerter i dag... Er det noget jeg vil støtte eller gør en forskel for er det dette... I det omfang samt de muligheder jeg nu har :) Vigtigst er jo at man selv skal have et overskud før end man kan uddele af det :) Og det har jeg faktisk fået tilbage igen, dog ikke helt i top .. endnu :) ... Nemmere på mail : brianmeldgaard@hotmail.com Skriv og spørg bare om hvad der end kan hjælpe dig :)
Log in eller Registrér for at kommentere.