Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeres erfaringer med diskusprolaps i nakken!

123578

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære allesammen.
    Jeg syntes lige jeg vil fortælle min historie også.
    Jeg er en kvinde 32 år
    som i juni 2008 fik konstateret en diskusprolaps mellem 5/6 halsvivlsøjle.
    Jeg har haft det på nødagtig samme måde som andre herinde, nemlig at ingenting hjalp hverken genoptræning piller fysse ringe ryg center alt prøvet men intet hjalp.
    Og har hele tiden fået at vide at opration var en meget dårlig ide, da det nok ikke ville hjælpe.
    Så jeg bliver sendt i arbejdsprøvning i ca 12 timer ugeligt hvor det gik rimeligt trås mange smerter og ingen piller til hjælp.
    Så lige pludseligt finder kommunen ud af at jeg aligevel skal have en vudering på opration efter 2 år.
    så den 6 april 2010 bliver jeg opreret da de lige pludselig siger ,jeg kan blive lam på grund af den trykker på min rygmav.
    Denne opration har ikke hjulpet mig endnu.
    Jeg er helt ude af den. Havde håbet at det hele ville blive godt efter oprationen men nej.
    nu har jeg også fået at vide at jeg har begyndende karpaltunnel syndrom og en golfalbue som ikke kan operers.
    Og kommunen mener de kan sende mig ud i 37 timer job altså en raskmeling med alle de skånehensyn de har givet mig må ikke løfte tunge ting udføre statisk arbejde bruge nakke,skuldre,arme,og hænder.
    skal til møde med sagsbehandlern på fredag og er virklig alvorlig bange for hun tager mine sygedagpenge.
    Hvordan ser jeres arbejdssituationer ud ?
    kæmper i også med kommunen?
    håber meget i kan svare mig
    med venlig hilsen kristella32
  • Indstillinger
    Hej alle,
    Jeg blev i april 2009 opereret på Hamlet for 2 prolapser i nakken - og det har jeg godt nok ikke fortrudt. Jeg havde inden da voldsomme mange smerter og ingen kræfter i armene. Disse smerter er jeg er helt fri for nu og styrken er også blevet bedre i armene. Idag er der så andre ting som jeg så må tage hensyn til pga. operationen - men hellere det end at have så voldsomme smerter.
  • Indstillinger
    Noget af det mest skræmmende med en prolaps i nakken, er, at i sundhedsvæsendet kender man ikke den gode behandling man kan få idag. Nogle når at få bestående skader inden de får denne behandling. Det er simpelthen skræmmende!
    Vi har teknologien!
    Kandidaten hos min læge sagde ”vi jo måtte håbe at det ikke var en prolaps, for de operationer lykkes jo oftest ikke”.
    En person, stadig under uddannelse i 2011, har sin viden fra 80’erne!

    Det er ikke hvor vi er!!!

    Jeg fik konstateret min prolaps meget hurtigt med en MR scanning – og hurtigheden var grundet mit privilegium med egen sundhedsforsikring. Fra det at jeg var hos egen læge, gik der 3-4 uger til jeg var opereret. Egen læge kan nemlig anbefale en MR scanning - noget som ellers er speciallægens privilegium. Sundhedsforsikringen gjorde at hun kunne anbefale det.
    Den korte behandlingstid har været stærkt bidragende til at der ikke opstod skader på rygmarven

    Hvis du har en mistænkt prolaps vil jeg sige:

    · Få en MR scanning snarest!!
    En stor prolaps kan ved undersøgelse gemme sig, også for din speciallæge. MR ser det bløde væv, prolapsen er et sådant.

    · Betal din scanning selv, hvis du ikke har sundhedsforsikring, så du er sikker på at få den = det rette beslutningsgrundlag. (Ca. 3.000)

    · Betal din operation hvis den er påkvævet og ventetiden er flere måneder. Jo hurtigere du bliver opereret jo større helbredelses grad. Statistikker efter 3-4 måneder og opefter er særdeles forfærdelig læsning.
    Kan det offentlige ikke tilbyde hurtig behandling, så tag sagen i egen hånd. (Ca. 65.000)

    Det handler om hvorvidt du skal leve resten af dit liv på piller, gemt op i et sofahjørne, uden fremtids udsigter. Det lyder barskt, men det resultat er også for høj en pris. Det var hvor jeg var.

    Min operation:
    Jeg havde de klassiske C5-C6 smerter med følesesløshed i pege og langefinger, stramninger rundt håndled, og voldsomme smerter i nakkepartiet. Min disk var meget slidt og sad lidt løs.
    Jeg fik en kikkertoperation, hvor man gik ind fra fremsiden af halsen, tog disken væk, gik igennem søjlen og fjernede prolapsen, og satte en ny disk af plastik ind. Den fremgangsmåde minimerer risikoen for skade på rygmarven under indgrebet.
    Dagen efter operationen satte jeg mig ind i en taxa og kørte hjem.
    Jeg var på muskelafslappende og stærkt smertestillende i døgndrift i ca. 3-4 uger men helbredelsen kom meget hurtigt.

    Da jeg vågnede efter operationen var smerterne i hænder/fingre væk, og smerten i nakken var ny. Ca. 90 % af disse operationer helbreder.
    Jeg ER helt helbredt – kun genoptræning ifbm stivgørende operation, og dertil hørende muskelsmerter står tilbage.
    Idag er der gået 3 måneder siden operationen – jeg var tilbage på job efter 8 uger - i bil for øvrigt -, og jeg er nu på fuld tid igen.
    Jeg fik mit liv tilbage hos Center for Rygkirurgi. Og jeg ville give alt jeg ejer, for det som jeg har fået.

    Jeg håber at min historie kan hjælpe nogen til at se, at der KAN gøres noget – selv uden privilegiet med sundhedsforsikring. Det er dyrt – men i perspektiv er det en billig pris for at få sit liv tilbage.
  • Indstillinger
    Hej,
    jeg researcher til en radiodokumentar om operationer med diskusproteser i nakken. Vi vil derfor gerne i kontakt med personer, der har været igennem operationen og høre om jeres erfaringer - gode som dårlige.
    Du må meget gerne skrive tilbage til os, evt. med et telefonnummer, så vi kan ringe dig op.
    Mvh.
    Marie Nielsen
    mvni@dr.dk
  • Indstillinger
    Hejsa
    Jeg har i over 2 år , med jævne mellemrum, haft smerter i venstre arm, der især viste sig, når jeg kørte bil. Jeg havde været hos min læge flere gange og været hos en speciallæge, der konstaterede "tennisarm". For ca. 4 uger siden gik det helt galt, med konstante voldsomme smerter i venstre arm, nogle gange som om den var 3 gange så stor som normal, og ville eksplodere, andre gange som om der var ild i den. Var hos egen læge og vagtlæge, hvorefter jeg blev sendt akut på hospitalet. Her blev jeg tilset af 5 læger, og jeg var indlagt 2 dage med medicinering og bad derefter selv om at få en MR-scanning. Blev så sendt hjem med besked om, at der ifølge MR-scanningen ikke var noget galt, og at det kun var muskelsmerter. Jeg skulle bare tage nogle panodiler, så ville det forsvinde. Men smertestillende medicin virkede bare ikke, og jeg var helt i panik pga smerter, så jeg kontaktede Mølholm Privathospital i Vejle. Fik en tid til undersøgelse d. 11. august. Lægen på Mølholm fik en kopi af MR-scanningen, som jeg havde fået taget før, som der ifølge hospitalet ikke var noget galt med. Jeg mødte op d. 11. august. Lægen spurgte, hvor jeg havde ondt. I venstre arm herfra og dertil, svarede jeg. Det sidder mellem 6. og 7. nakkehvirvel, sagde han. Så kiggede han på MR-scanningen, og sagde HOVSA, der sidder den. Den skal bare ordnes, så er du frisk igen. Jo før jo bedre. Hvis den bliver siddende for længe kan den lave varige skader på nerveroden, og så vil smerterne aldrig forsvinde. Jeg fik en operationstid d. 22. august kl 14.00. Blev opereret, og da jeg vågnede op efter operationen, var smerterne i armen væk. og jeg har lige fået min første nattesøvn i 4 uger SKØØØNT. Så lyt ikke til den første, den bedste læge. Lægen på Mølholm har lavet mere end 1.300 operationer for diskosprolaps. Han vidste hvad han havde med at gøre..........og smerterne er bare helt væk. Jeg er begyndt på arbejde i dag, 2 dage efter operationen, og har det bare fantastisk godt.
  • Indstillinger
    Hej alle sammen; 2011
    Jeg havde et biluheld imens jeg var på arbejde...på vej til en borger.... Jeg undgik at køre i en traktor og tog autoværnet indstedet for :o( Det her skete i Februar måned ... ingen på kontor kunne hente mig så jeg arbejdede videre indtil Maj Måned hvor jeg en morgen ikke kun stå ud af sengen, så mange smerter havde jeg. Jeg meldte mig syg.. Fik Akupunktur, Kiropraktor; Fisioruriske Massage... I August både Reumatologen samt Neurologen afviste mig blankt de vil ikke se mig, de mente ikke at jeg havde fået den rette behandling???!!! Så startede jeg ved fysen som kun forværret mit tilstand :o( Jeg kun ikke holde smerterne ud... de var så kraftige at jeg kastede op:o( På det her tidspunkt tag jeg et smertestillende som hedder Palexia som er en Depot pille (Morfin) 50 Mg 4x om dagen samt Ibumetin 600 Mg 4x om dagen. Min Læge prøve så at få mig ind på sygehuset for at tage nogen røntgen billede... det lykkes for ham og jeg kommer ind i Nov. resultat var Diskus prolaps i nakken C4/C5/C6...Men de kun ikke se det hele og sendte mig til en MR scanning i Dec. der kun man se, der også var et trauma på højre side og derfor så mange smerter højre arm, skulder, hånd samt fingeren!! Var ret hurtig til Nuerolog en rigtig rar mand som faktisk sagde med det samme som tingene de så ud så vil en operation tage smerter af min arm men ikke i min nakke! Og at jeg var for ung til at blive opereret. Neurologen sagde til mig, om jeg ikke var sød at stoppe med at tage alt det Morfin... Så han forslog at jeg begyndt at tage noget som hedder Lyrica.... Jeg indtage idag 300 Mg om dagen samt 2x ibumetin og nogle dage kan jeg også tage Panodiler... Lyrica virker ret godt fordi det er et smertesillende samt går det i nervebaner hvor du føler du slapper totalt af indstedet for at være spændt hele tiden... Jeg valgte operationen fra og indstedet skal jeg lære at leve med det... det bliver ikke nemt ... men når valget er imellem Kolera eller pest..Så beholder jeg det jeg har:o(
    Jeg føler med jer alle sammen...Ønsker jer alt held og Lykke....
  • Indstillinger
    Hej med Jer

    Jeg har haft en diskusprolabs i C5/C6 og blev opereret for den og blev smertefri. Har været smertefri i 5 år og har nu igen fået de samme smerter og fik en MR skanning, som viste at der ikke var noget galt og at titaniumpladen sidder som den skal. Har stærke smerter i ryggen samt nervesmerter, muskelspændinger- mest om natten og er på 2x 10 mg oxynorm samt 3600 mg Gabapentin mod nervesmerterne. Smerterne rykker sog også rundt og ikke 2 dage er ens mht smertebillede. Jeg er ved at gå ud af mit gode skin af smerter til trods for alt den medicin og jeg kan heller ikke arbejde fuldtids- ikke køre bil og derved heller ikke handle selv m.m Er der nogen der har oplevet at få samme smerter igen lang tid efter en operation på den måde og uden at nogen kan finde ud af hvad det er? Har været til 2 reumatologer, neurolog, ostiopat og ingen kan finde nogen forklaring. Får det heller ikke umiddelbart bedre af fysioterapi.

    Respons på denne historie modtages gerne- da jeg er desperat

    Mvh Anja
  • Indstillinger
    Hej Tak for alle de gode indlæg.

    Jeg havde i 2007 en begyndende prolaps i C4, med tilhørende ulidelige smerter i 5 måneder. Blev scannet og min læge henviste til fysioterapi. I mellemtiden var jeg også hos en kirurg, der straks mente at jeg skulle opereres forfra i halsen, helst inden 2 uger, ellers ville det blive meget værre.

    Tilbage hos lægen, som havde fået et brev fra kirurgen om at en operation kunne overvejes!, anbefalede han mig ikke at blive opereret. Jeg rejste fra den ene fysio til den anden, og fandt en som benyttede traktion, og vups efter to behandlinger var smerterne væk. Behandlingen fortsatte i et par år, men ca. 3-4 gange årligt kom der et "anfald" af smerte som kunne vare i 2-7 dage.

    Så blev jeg af en læge i Flensborg gjort opmærksom på Helle Emmertsen og Relaxotic: www.relaxotic.de

    Helle, fra Rungsted, har et bevægelses center i Meierwick ved Flensborg, som hun har drevet i 25 år. Teknikken kan i læse om på hjemmesiden.

    I 1 år var jeg der flere gange om ugen, og blev uddannet i hvordan vores mikro muskler fungerer og hvordan vi med tankens kræft kan forlænge muskulaturen, og derved forebygge skade og smerte.

    Jeg har nu været smertefri i næsten 2 år, og har lært at mærke efter når der er optræk til "angreb", så jeg med det samme kan kompensere med musklerne så smerten slet ikke når at opstå.

    Princippet består i at det er i musklerne at smerten opstår, i knogler er der ingen nerver, og musklerne kan vi manipulere til at undgå eller "gå igennem" smerten.

    Se på Helle hjemmeside med video indslag på dansk..

    mh Per
  • Indstillinger
    Nu er jeg lidt nysgerrig. Ved en CT scanning har det vist sig at jeg har en "Bredbaset discusprolaps med højresidig overvægt" ved C5/C6.

    På daværende tidspunkt var jeg til udredning hos en neurolog. Jeg spurgte til hvad det betød for mig og han sagde han ville mene at jeg skulle undersøges med henblik på operation, men det skulle jeg tale med min læge om.

    Min læge griner og fortæller at de fleste, på et eller andet tidspunkt, har haft en discusprolaps i nakken, med det er kun de, der er blevet scannet, der ved det.

    Det forsvinder af sig selv og skal ikke behandles.

    Min neurolog gav mit et udskrift som han sagde ville være godt at have hos mig i tilfælde af at jeg får andre, svære symptomer, så kan de hurtig se hvor der skal sættes ind. Der står hvor min prolaps er.

    For tiden døjer jeg med meget svimmelhed og kvalme men mener at det er normal overbelastning af min nakke / dårlig sidde stilling osv.

    - mit spørgsmål går dog på hvorfor min læge reagerer som han gør og forsvinder disse nakke prolapser af sig selv i nogle tilfælde?
  • Indstillinger
    Grundet kraftige smerter i højre skulder og arm og en følelsesløs pegefinger fik jeg via en MR scanning konstateret diskusprolaps i 5-6 nakkehvirvel.
    Min læge forklarede mig at der KUNNE opereres, men det skulle være aller-allersidste udvej.
    Fysioterapi og kiropraktor skulle prøves først.
    Det blev de, men efter 5 måneder - hvor smerterne kun tog til - blev vi enige om at "de professionelle" på hospitalet skulle overtage.
    Jeg fik en indkaldelse til hospitalet i Århus, men der var mindst 5 måneders ventetid så jeg var ikke sen til at bede om privathospital og det blev bevilget.
    For to år siden blev jeg opereret med fuld tilfredshed for en anden lidelse hos OPA i Århus, så dem henvendte jeg mig til igen.
    Her blev jeg undersøgt og senere opereret af Peter Høst som er specialkirurg i neurologi.
    Operationen skete gennem halsen hvorved man kan komme ind og udskifte den dårlige diskus med en plast-skive og tro mig: Det er slet ikke noget at regne set i lyset af de smerter man pludselig ikke har mere ...!
    I skrivende stund er det 14 dage siden operation, og jeg har kun irritationen over ikke at må gå ud og grave i haven tilbage - der skal lige gå 4-6 uger før man atter må tage fat!
    At tænke sig - alle smerter er væk!
    Tak til Peter Høst og OPA for godt håndværk.
Log in eller Registrér for at kommentere.