Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeres erfaringer med diskusprolaps i nakken!

Redigeret 25 april, 2017, 09:02 i Diskusprolaps
Kære alle,

Jeg blev ramt af 2 diskusprolapser i nakken i starten af november 08, og døjer stadigvæk med det.

Jeg har brugt oceaner af tid på at finde information om dette på nettet, og synes jeg savner nogle svar på hvordan sådan et forløb udvikler sig, efter porlapsen er opstået.

Mine første 2 måneder var med ulidelige smerter, og nul søvn om natten. Så begyndte der en stille og rolig fremgang, og smerterne aftog lidt. Har sågar haft dage hvor det har været helt udholdeligt, en helt fantastisk fornemmelse - havde næsten glemt hvordan det føles.

Der hvor jeg savner nogle svar er: Har I også oplevet at det var nogle gang 2 små skridt frem og så 1 tilbage... og nogle gange 3 tilbage?
Har I oplevet at smerten "flytter" sig? At en uge er det måske mest i armen og en anden mest i skulderen.
At føle jer utilpas med kvalme og svimmelhed?

Håber I vil dele jeres oplevelser med mig.

Mange hilsner Klovnefisken
«1345678

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej klovnefisk
  min historie er som flg:
  13/6 08 havde jeg ondt i skulderen da jeg vågnede og da jeg stod op flyttede det sig til arm og hånd,det var op til en week-end og tlf kontakt til vagtlæge lørdag med besked om at tage lidt panodil og ibuprofen , kontakt igen søndag blev set af vagtlæge og fik oridineret mandolgin , egen læge mandag og indlagt pga formodet blodprop i hjertet hvilket jeg ikke selv troede på udskrevet igen med besked om at gå til egen læge og få undersøgt for diskusprolapser ,smerterne var hele tiden forskellige dog har jeg altid ondt i venstre hånd og pege - og lang -finger , nogle gange prikkende og stikkende andre gange som om der er hældt benzin på og så sat ild til , blev så d 28/8 efter behandling med fysioterapi og div undersøgelser med mr scanning opereret for 2 diskusprolapser i niveau 5/6 og 6/7 , der er også en i niveau 3/4 som de ikke vil operere , derefter 12 uger med halskrave , uden nogen virkning , har nu 9 måneder efter det startede stadig konstant ondt i hånd og fingre som ovenfor samt skiftende smerter i arm og skulder , får nogle gange de mest forfærdelige smerter i venstre arm , når de kommer ved jeg ikke hvad jeg skal gøre ,tager selvfølgelig smertestillende medicin , men kan alligevel ikke være nogen steder , har endda prøvet at tage en skuffe ud af skabsfryser og stå med armen derinde uden at det hjalp mere end 2-3 minutter . dagligt må jeg tage flg medicin ; 2x2 10 mg oxycontin , op til 6 x 10 mg oxynorm , 4 x 2 panodil , 4 x 2 ibuprofen , og som noget nyt er jeg startet på at tage saroten som et forsøg . der er sldrig 2 dage der er ens hvad smerter angår de flytter sig hele tiden og i skiftende styrke ,under operationen fik jeg 2 proteser sat ind og en efterfølgende mr scanning viste at de sad godt og der var god plads til nerverødder og derfor mener kirurgerne ikke at de kan gøre mere , jeg synes dog at jeg oplevede operationen og det efterfølgende dårligt i sær virkede det som om at de prøvede operation og ikke gav noget bagefter ,ingen optræning eller andre opfølgende ting ,det var som om at virkede operation ikke ja så er der ikke noget at gøre bare prøv at lev med det , jeg har dog en god læge der virkelig prøver på om hun kan hjælpe mig med noget og vi er nu på vej igennem at prøve forskellige mediciner der før har hjulpet nogen.
  for nuværende er min smertesituation som :
  altid smerter i venstre hånd og de 2 fingre , brændende ,stikkende , nogle gange som om at hånden er for stor til skindet og det hele spændt til bristepunkt, skiftende smerter i venstre arm og skulder ind imellem (flere gange om dagen) meget stærke smerter i armen nogle gange under og nogle gange over arm og til tider hele armen ,der er perioder der er bedre end andre , dog aftager smerter ved fysisk arbejde nogle gange kan jeg helt glemme smerterne hvis jeg går ud og flytter træet i min brændestak men så snart jeg har siddet i hvile i bare et minut er smerten tilbage.
  Håber ikke at jeg har gjort dig bange mit scenario er jo nok noget af det værste man kan opleve og heldigvis oplever de fleste at operation hjælper og mange oplever at smerten forsvinder af sig selv så jeg er åbenbart en af 10 % hvor det ikke har hjulpet

  mvh erik
 • Indstillinger
  Hej begge to

  Jeg er opereret i nakken for prolapser og jeg har oplevet det samme som jer.
  Operationen virkede som en afprøvning fra lægernes side, hvor de ikke rigtigt vidste hvad de gjorde, og der var heller ikke noget som virkede som det skulle bagefter. Ingen genoptræning eller noget andet. Kun medicin i store mængder.
  Beskeden: Du må bare lære at leve med smerterne der er ikke andet at gøre - fed besked at få når man ikke engang er fyldt 45.

  Smerterne er stadig ulidelige på trods af alt medicinen og nu har jeg "bare" fået smertestillende medicin siden 2003 nu er det ikke "bare" medicin men det er morfin og 3x40 mg. Oxycontin i døgnet og det gør stadig ondt.
  Det med at smerterne kan flytte sig er stadig helt normalt for mig.

  Så pas på jer selv og pas på med hvad i går med til af operationer på JERES KROP !

  Venlig hilsen Isabell
 • Indstillinger
  Jeg er spekulativ ... meeen...
  Det er interessant at se/høre andres oplevelser og udfra bl.a. disse at drage sine egne konklusioner.
  Jeg har ingen erfaring med operation endnu.
  I slutning af februar 2009 fik jeg en kraftig smerte i nakken og højre skulder og arm. Jeg er i den heldige situation at jeg er dækket af en firmasygesikring og blev mr-skannet primo marts. Det viser sig, at der er 2 prolapser C5/C6 og C6/C7. Efter denne konstatering blev jeg i samråd med kirugen enig om at se tiden an i 2-3 uger.
  Smerterne er ikke, som sådan, blevet ikke mindre, tror jeg, for den medicin jeg får, gør tilværelsen tålelig, men jeg kan ikke lave noget, har faktisk ikke rigtigt styr på h. arm/hånd bevægelser ligesom jeg er meget træt.
  Jeg holder meget af at cykle (racercykel), men det er totalt udlukket med den medicin jeg får. ligsom en tur på en "almindelig" cykel kan mærkes dagen efter.
  Jeg har besluttet at sige Ja Tak til en operation for begge prolapser, og håber at jeg kan blive rimelig smertefri. Kirugen der helt har ladet det være min afgørelse, siger dog at jo hurtigere efter en konstatering at der opereres desto større er succesraten.
  Min betænklighed (udover at det er i nakken og det er første gang der overhovedet bliver skåret i mig) at jeg IKKE føler jeg er så hårdt ramt som mange. Jeg får dagligt 2x2 panodil Zapp og 2x100mg Dolol Retard Uno kapsler.
 • Indstillinger
  Jeg har ingen erfaring, men har siden april 2008 haft smerter i nakke og skulder som i september ændrede sig til også at hve føleforstyrrelse ned i højre arm og som om der bliver lagt noget stramt om armen ved forsellige bevægelser, feks. foroverbøjning. Det hele startede med en arbejdsskade som er godkendt som dette, og har gået til masser af behandling og træning uden bedring. Er nu tilset af neurokirug som mener der er en prolabs i nakken, men skal MR scannes her d. 5 maj. så jeg ved ingenting om noget endnu. Jeg passer mit arbejde som Sosuassisent, men det er meget hårdt, og hvis jeg ikke hele tiden spiser smertestillende så går det ikke. Sover næsten ikke pga smerter og har svært ved at sidde stille da det gør ondt når armene hænger eller ligger på et bord. Jeg er lige startet på en ny arbejdsplads her d. 1 april og er rædselsslagen for at blive fyret. Jeg måtte dog sygemelde mig i går da jeg havde siddet oppe hele natten. Har lige fået et barnebarn som jeg ikke engang kan sidde med i armene uden at få ond t efterfølgende. Nu er det begyndt at gøre ondt i venstre arm også, er der nogen der har prøvet det også. Det er meget deprimerende, og jeg bliver ked af ikke at have overskud til familien. Håber neurokirugerne kan trylle.
 • Indstillinger
  Hej med Jer.

  Jeg blev helt ked af, at læse Jeres indlæg. Jeg har selv været sygemeldt siden januar 2008 og min historie er meget lig den Erik skrev. Jeg er ved at gå ud af mit gode skin, da min situation ikke har ændret sig i de ca. 1½ år der er gået. Har fået konstanteret en diskusprolaps i venstre side af nakken ved c5-c6, men da mine smerter sidder i højre nakke, skulder, ryg, arm og hånd, mener lægerne, at noget andet skyldes de stærke smerter. Det eneste der er problemet er, at de ikke kan finde andet. Har prøvet alle mulige former for behandling såsom, akpunktur, massage med varme, inforrød lys mm.. uden resultat. Det mærklige er nemlig også, at smerterne "flytter" sig rundt i det store område, som Jeg er plaget af og styrken af smerterne er nemlig heller ikke ens fra dag til dag. Der er heldigvis tålige dage, hvor man tænker, nå nu er jeg da vidst i bedring.... lige indtil man har lavet en masse herhjemme hele dagen, så er man ikke i tvivl om, at man stadig ikke er klar til at komme på arbejdsmarket. Det er frusterernde, at man nogle dage i træk, kan undvære smertestillende medicin og så kan en morgen starte med de kræftigste smerter og man må "dope" sig hele dagen, for at kunne være til.
  Jeg har kontakt med en klinik som hedder Alpha og ligger i Tyskland. Har læst om flere der har været dernede, med gode resultater af operation af diskusprolaps. Overvejer selv MEGET KRAFTIGT at prøve lykken dernede, da jeg har dårlig erfaring med det Danske system. Man kan netop også læse i andres indlæg, at de var opgivet herhjemme, men fik "livet" igen efter en operation i Tyskland. Det eneste som holder mig tilbage er, at jeg lige skal skaffe 80000 kr. for det vil Min operation koste:-(

  Til sidst vil Jeg sige, at det alligevel er "dejligt" at se, at man ikke er alene, for omverden kan godt have svært ved at forstå den situation man står i og at det tager SÅ lang tid uden fremgang.

  Held og lykke til Jer fremover
 • Indstillinger
  Jeg håber virkelig for dig at du får pengene til operationen i Tyskland - sælg alt hvad du ejer og har - hvis de kan gøre dig smertefri dernede i det tyske vil det være hele værd !!

  Hvis jeg kunne ombestemme min egen situation ville jeg have solgt alt hvad jeg har af materielle ting eller tage et lån i huset - TÆNK - hvis det kunne gøre DIG rask og FRI FOR SMERTER - jeg kan ikke engang huske hvordan det var at være smertefri mere.

  Jeg vil meget gerne høre om du kommer til Alpha i Tyskland, jeg har også hørt mange gode ting om netop den klinik.

  Et liv med disse forbandede smerter er ikke et liv :-/

  Jeg ønsker dig alt held og lykke og håber at de også kan gøre til dig smertefri som de har gjort for mange andre danskere.

  Knus fra Isabell
 • Indstillinger
  Hej..

  Jeg er helt ny herinde og er lige blevet opereret for en discus i c5/c6 for fjorten dage siden..

  Det var på Aalborg sygehus syd, lægen hedder Helga Gulisano og som det ser ud nu er det gået helt efter planen, mine føleforstyrrelser i højre arm/hånd forsvandt lige efter opvågningen, jeg har dog stadig nakkesmerter, men slet ikke på samme måde som før, mere som en afsindig trætheds/overbelastnings følelse, men det skulle være meget normalt efter en sådan O.P..

  Så vil bare sige at de kan nu også godt i lille DK, havde også læst om Tyskland og var klar til at sælge alt for at få råd, hvis ikke de herhjemme kunne hjælpe mig, men heldigvis kunne de se det med det samme imens jeg lagde i scanningen at det var en meget stor prolaps, som hurtigst muligt skulle fjernes, et par dage efter ringede lægen H.G med en O.P tid, så det er heldigvis gået forholdsvis hurtigt, jeg overgav mig og blev sygemeldt d. 13. maj og derefter gik alle undersøgelser igang, så håber virkelig det går i orden nu, så jeg kan komme igang med mit normale liv og job igen, har 3 børn som jeg håber snart jeg kan pøle med igen, så er jeg dagplejer og planen er at jeg starter op som dagplejer igen d. 1. oktober..

  Maria..
 • Indstillinger
  Hej Maria

  Jeg håber virkelig at din operation er lykkedes, hvis den er det vil jeg kalde det held - og ønske dig tillykke.

  Jeg vil aldrig selv turde lægge mig under kniven igen i Danmark ang. prolapser, jeg blev selv fejlopr. på Rigshospitalet hvor de før oprerationen også kunne det hele, men det kneb MEGET med de lovede resultater bagefter og de har heller aldrig indfundet sig !!

  Jeg håber virkelig for dig og dine 3 børn at du må få et godt og smertefrit liv.


  Knus fra Isabell
 • Indstillinger
  hej til alle jer med denne dumme ting. Jeg er selv en af dem. Jeg har haft dårlig nakke i tre år, og fik endelig en operation.Så troede jeg at alt blev godt. Jeg blev skåret foran på halsen, hvor de så gik ind og satte en protese i nakken. Det var den 2. juli 2009 så det er kun fem uger siden. men hold kæ.. for fem uger. Jeg kan knap dreje mit hoved, og spiser konstant meget stærkt medicin. Omkring 20 piller hver dag. Jeg tror aldrig det bliver godt igen og er meget langt nede. Græder meget og komunen presser også på. Man skulle tro at de ikke tror på en. Desværre tror jeg aldrig at jeg kommer til at arb. igen . For jeg har 4 diskuser mere andre steder i ryggen. Jeg takker for at jeg kunne få lidt af min fustration ud denne vej . Og håber for alle jer som lider af dette at i må få det godt. Undskyld hvis der er nogle stavefejl. men i forstår nok hvad der skal stå kh birthe
 • Indstillinger
  Hej igen allesammen
  jeg har tidligere beskrevet mit forløb og vil lige sende en positiv update .
  min situation er løbende blevet forværret og til sidst har jeg været oppe på 20-25 qxycontin/oxynorm udover det milde , jeg fik fra ålborg sygehus syd at vide at der ikke var noget at gøre kirurgisk og at jeg bare måtte lære at leve med det Tog det dog ikke for gode varer og fik af min egen læge lavet en henvisning til århus komune hospital hvor der blev fortaget en cervikal myelografi der viste dårlige pladsforhold i c6/c7 og efter flere undersøgelser blev jeg indstillet til ny operation hvilket jeg modtog med glæde da smerterne var uudholdelige desværre var der mindst 10 måneders ventetid på århus så fat i patientkontoret , startede som nr 78 i køen og ventede i telefonen i 3 timer men fik så en utrolig effektiv dame i røret som undersøgte min sag og allerede dagen efter ringede hun tilbage med besked om at jeg kunne blive henvist til Aros privat hospital i Skejby ,her kom der brev i løbet af en uge med en tid ugen efter til forundersøgelse hvor der blev aftalt operation som blev foretaget 10 dage senere.mødte så i torsdags kl 0745 fastende og blev opereret kl 0845 og har siden ikke haft nogen af de stærke smerter i hånd og arm det er godt nok kun 2 dage siden men jeg er ikke i tvivl om at det virkede det føles helt anderledes i armen.skal nok komme med en melding om nogle dage/uger med update
  mvh erik
Log in eller Registrér for at kommentere.