Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

1111213141517»

Kommentarer

  • Indstillinger

    I dag har jeg talt med fys, og har fået en tid til kontrol i næste uge, så jeg faktisk kan blive kigget på. De har endelig åbnet op for konsultationer. I morgen er det 7 uger siden jeg blev opereret.

  • Indstillinger
    stuen406stuen406
    Redigeret 24 april, 2020, 06:07

    7 uger siden min operation.
    Jeg har badet i Vejle Fjord hver aften de sidste 2 aftener, og det har været virkelig godt for knæet. Det har givet ro i knæet og benet om aftenen og til dels også om natten.

    Jeg føler jeg har fået opbygget mere styrke.
    Har færre smerter.
    Knæet er mindre hævet, og ikke så tit varmt.

    Jeg er begyndt at smøre mit ben med Glucosamine creme, og lokal smertedæmpende creme, for at undgå at spise ibuprofen, dem for jeg nemlig dårlig mave af.

  • Indstillinger

    Træningen, og sikkert tiden også, er begyndt at bære frugt. I dag kunne jeg gå 3,5 km, uden smerter. Har klart fået mere styrke i benet, og bliver ikke så hurtigt træt. Tror cyklingen har været rigtig god for mig, og det vil jeg bestemt fortsætte med.
    I nat har jeg sovet fantastisk! 8½ time og kun været oppe 1 gang fordi jeg skulle tisse. Det er virkelig en helt ny følelse at vågne op og føle sig udhvilet. Om 10 dage har jeg 2 måneders dag, og vi har snakket om at fejre det ved at gå 5 km.

  • Indstillinger

    well, der bliver bestemt ikke noget med 5 km om 1 dag. Det gav bagslag at gå de der 3,5 km, og jeg har fået problemer med at tåle smertestillende, så jeg er nødt til at prøve at finde en bedre balance. Jeg var ved fys d. 28. april og hun sagde jeg ikke måtte gå længere end til udtrætningspunktet, fordi ellers begynder jeg at få smerter på indersiden af knæet fordi mine musklerne endnu ikke kan holde til så meget, og så falder mit knæ en smule sammen. Derfor er målet ændret til at jeg i morgen, på min 2 måneders dag, vil gå 2 km. Måske skulle jeg som grundregel gøre det sådan? 3 måneder = gå 3 km. 4 måneder = gå 4 km. Fys sagde jeg måtte øge 10-15 % pr. uge.
    Fys var ellers nogenlunde tilfreds med mig. Hun blev begejstret over at jeg kunne cykle almindeligt på cykel, og mit knæ blev målt til en bøjning på 120 grader. Det var rigtig fint, sagde hun. Jeg mangler stadig meget styrke, så det er der jeg skal ha fokus. Cykling er godt, især fordi jeg cykler udendørs, for så er der automatisk modstand i vinden og bakkerne osv.
    Så lige nu består min træning af styrketræning, gåtur og cykling:

    Styrketræning:
    Op på trappetrin med vægt på opereret knæ x 10
    "Bro" x 15 gentagelser (Lig på ryggen, bøj knæene og løft rumpen op)
    "Bro", med vægt på kun det opereret knæ, mindst 5 gentagelser

  • Indstillinger

    Hej
    Jeg er 57 år og mand.
    Jeg fik en ny knæ protese den 26. Januar 21. På Hamlet.
    Selve operationen gik fint, tog ca. 1,5 time, da der var lidt komplikationer efter en tidligere korsbånd operation.
    Nu er der gået ca. tre uger og er så småt ved at vende mig til mit nyt knæ, jeg kan gå uden krykker og selve funktionen at knæet er fin, kan næsten bøje det helt sammen og strække det helt.
    Mht. smerte så gør det stædig ondt, mest i musklerne i lår og læg, det er kommet lidt bag på mig at mine muskler har været så medtaget, den første uge kunne jeg næsten ikke gennemføre de øvelser som jeg skulle, smerten var for stor i musklerne, det aftog en del i uge to. Nu er det rimeligt kan lave alle øvelser, tre gange om dagen.
    På 11 dagen kunne jeg køre helt rundt på min motionscykel, dog kun et par minutter, er oppe på 5 min. Nu et par gange om dagen.
    Jeg er trappet ud af depot morfin, så nu er det panodil og ibuprofen fire gange om dagen. De første dage uden depot morfin var hårde især om natten.
    Skal til genoptræning på tirsdag for første gang bliver spændende og se hvordan det går.

  • Indstillinger

    Hej
    Jeg er 64 år kvinde og blev opereret med nyt højre knæ for en uge siden. Jeg kan gå med en krykke, har ikke behøvet morfin, så smertestillende er ibuprofin og Panodil. Desuden får jeg muskelafslappende, som hjælper rigtig godt. Jeg er endnu ikke begyndt at cykle endnu, men jeg laver stræk og bøje øvelser og det går fint. Kan dog mærke agrafferne stramme og de skal først ud om 14 dage. Jeg skal starte på holdgenoptræning når agrafferne er ude.

Log in eller Registrér for at kommentere.