Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

18911131417

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej til jer med nye knæ.
    Savner flere der vil være med i debatten.
    Har fået et 1/2 knæ i marts og et helt i august. Det har været en rigtig slem omgang, knap så slemt med det halve som med det hele.
    Jeg har stadig mange smerter trods det at jeg har fået morfin under hele forløbet, men har efter eget valg valgt en udtrapning over 3 mrd. da jeg har rigtig mange bivirkninger (kan ikke tåle gigtmedicin). Jeg synes ikke smertebehandlingen på sygehuset eller efter jeg kom hjem var optimal. Jeg var til samtale på sygehuset inden jeg skulle have lavet mit andet knæ, hvor jeg blev lovet at der skulle laves en smerteplan, så de bedre kunne gå ind og dække smerterne noget bedre end sidst. Det forholdt sig bare ikke sådan da jeg vågnede efter narkosen, at de bare lige havde glemt det, jeg havde så stærke smerter at de efter 5 timer valgte at lægge et kateter i min lyske, hvor de så kunne smerte stille mig, den virkede 6 timer så var over, dvs. de tog den ud, det var en fejl, de havde også lagt et dræn i knæet, desværre virkede det heller ikke, det var knækket de opdagede de efter 2 dage. Hele mit 4 dages ophold på sygehuset var en rigtig grim oplevelse. Dårlig modtagelse, sad og ventede fra kl.7-9 var så bange at jeg græd, det gik flere sygeplejerske forbi ingen ænsede mig. Så blev jeg hentet ind på stuen, hvor jeg fik vist mit skab osv, jeg var så bange (huskede alt fra sidste operation) assistenten ænsede mig overhovedet ikke, gik efter 2 min, så sad jeg igen alene til kl.11 hvor lægen der skulle operere mig kom, fortalte at jeg skulle ned ved 12 tiden, så gik han. Kom ned lidt over 12, de stak 7 gange før de kunne lægge et drop, havde valgt fuld narkose denne gang p.g.a jeg gik to gange i chok ved sidste knæ operation. Den magtesløshed jeg oplevede og har oplevet før i systemet har givet mig nogle knæk.
    Nu sidder jeg 4 mrd efter operationen, færdig med genoptræning og stadig mange smerter, særlig om natten, HUSK ALLE HAR RET TIL GENOPTRÆNING, det er lovpligtig. Mit knæ fra marts smerter stadig, men ikke så slemt som det andet. Jeg savner nogen det har lidt længere erfaring med hvornår det går den anden vej. Kender flere hvor det ikke har taget så lang tid. Det er dog blevet bedre, kan gå små ture med mine krykker,men aldrig uden smerter.
    Er der nogen derude der er opereret på samme tid som mig.

    Venlig hilsen Anne Marie
  • Indstillinger
    Stakkels dig. Jeg havde trods alt en bedre oplevelse. Jeg stoppede alt medicin fra den ene dag til den anden. Jeg var alligevel ikke smertefri. Så fra 14 - 18 piller til 0.
    Jeg har haft mit nye nye knæ i et halvt år og har desværre fortsat store problemer med det. Skal til kontrol i det nye år.

    Jeg glæder mig til at kunne gå uden smerter.
  • Indstillinger
    Hej Dittemor.
    Så er jeg på igen.
    Ja det gør delme ondt at få nyt knæ. Kan følge dig. Sender dig varme tanker.

    Jeg havde ødelagt begge knæ ved et kraftig vrid. ja det lyder helt åndsvagt, men sådan var det og det er nu 4 1/2 år siden, har løbende fået lavet små operationer, men til sidst var der ingen vej udenom "nye knæ". Det har været en utrolig barsk oplevelse, men mine operationer skulle være i orden, så jeg ser fremad nu. Det er barsk for dig at du måtte have protesen udskiftet, jeg kan næsten ikke klare tanken , stakkels dig. håber det kommer til at gå hurtigt fremad. Jeg har fået det meget bedre, kan nu gå ture, køre bil og klare småting i hjemmet,lave mine øvelser uden problemer, smerter er der, men slet ikke som for bare 14 dage siden. Værst om natten, men bare det at det går fremad, ER GULD VÆRD .

    .Ang. medicin og operation: Kunne læse du klarede det selv.

    For 8 mrd. siden fik jeg i højre knæ 1/2 protese og i august en hel i venstre.
    Jeg har også prøvet selv at komme ud af mit morfin, det gik bare helt galt, så nu har min læge lavet en tre måneds udtrapningsplan, fra at være på 140mg depot morfin og løst Dak mofim ca. 30 mg om dagen, er jeg nu nede på 2x40 mg om dagen +panodil og todelac. Jeg glæder mig helt vildt til at blive fri for medicinen. 2 år på morfin er bare ikke sagen, men hvad gør man ikke når man har så mange smerter.

    Rigtig godt nytår til dig og de andre proteser.

    Kærlig hilsen
    Anne Marie.
  • Indstillinger
    Anne Marie. Skønt at læse at det går den rigtige vej for dig. Jeg var ikke på morfin så længe og kunne alligevel ikke mærke forskellen. Derfor blev det droppet.

    I nat værker det helt vildt. Helt op på låret. Den nederste protesedel har endnu ikke sat sig helt fast.

    Jeg blev nødt til at skifte bilen ud med automatgear. Så kunne jeg komme ud og køre

    2012 bliver et bedre år.
  • Indstillinger
    Hej Dittemor.
    Ja, 2012 skal blive et bedre år. Hved du hvorfor den nederste del af din protese ikke har sat sig fast, jeg har gået til genoptræning med 8 knæ opererede og har aldrig hørt om en løs protese. Det er dog forfærdeligt, stakkels dig hvor er du uheldig . Hvad gør man ved det? du har jo fået skiftet protese .Jeg har også haft en del smerter i nat, har ikke sovet mere end et par timer. men stadig er smerterne ikke så voldsomme som de har været, jeg kan læse at det er de samme stede vi har smerterne, dine er bare rigtig slemme, håber virkelig at du får det bedre . Spændt på at høre fra dig når du har været til undersøgelse her i januar.

    Venlig hilsen
    Anne Marie.
  • Indstillinger
    Anne Marie.

    Den nederste del var løs for den var ikke cementeret fast. Dette "klagede" jeg over allerede 3 uger efter operationen. Det føltes som om protesen var på vej "ud" og hvert skridt var et helvede i et halvt år. Den løftede sig for skridt jeg gik.
  • Indstillinger
    Ja, knæet driller stadige mere en 8 måneder efter. Tålmodighed er en dyd. Nu forsøges der med blokade ind under knæskallen. Der skal gå nogle dage inden der er fuld effekt.

    Jeg skal på bytur til London om 2 uger. Der kommer blokaden bare til at være på sit max.

    Jeg skal formentlig have en ny midt i næste måned.
  • Indstillinger
    Hej Dittemor

    Da min knæprotese-historie er næsten identisk med din, har jeg forsøgt at kontakte dig på den email-adresse, som du har oplyst tidligere i denne tråd.

    Hvis du har skiftet email-adresse eller bare ikke har modtaget min email, så må du hjertens gerne kontakte mig på: tbentzen@stofanet.dk hvis du har interesse i at udveksle erfaringer og giver hinanden støtte og gode råd.
  • Indstillinger
    5. dagen efter operation, hvor jeg har deltaget i dette forsøg:

    http://www.aalborgsygehus.rn.dk/Afdelin ... ration.htm

    Er foreløbig utrolig overrasket over hvor få smerter jeg har nu. Mærker ingen reelle smerter i selve knæet. Har dog ubehag ved meget hævet lår og øm lårmuskel.
  • Indstillinger
    Ok, lyder interessant. Den sidste operation tog 2,5 gang så lang tid som den første. Det var med manchet.

    Epiduralen virkede ikke som ønsket og blev lagt om dagen efter. Jeg var mere bedøvet i det raske ben end det opererede.

    Der gik måneder før det var helt væk.
Log in eller Registrér for at kommentere.