Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

11113151617

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvorfor bliver knæet ved med at drille? Jeg ved, at når der er åbnet tre gange inden for to år, så kræver det tid før tingene falder på plads igen.

    Nu er det 6 uger siden, jeg blev åbnet igen igen og en tykkere plastplade isat. Godt jeg er blevet mere stabil i knæet. Men underbenet smerter. Ved arrets slutningen er der en øm hævelse og det smerter derfra og ud til lægbenet. Nærmest som om det underste plateau nu er spændt for/ bliver presset.

    Kan ikke holde ud at holde benet nedad for længe af gangen. Ikke smart, da jeg gerne vil tilbage på kontorstolen.

    Jeg har svært ved at strække benet oh bukke det. Bukke er vist omkring 100 grader.
  • Indstillinger
    Kære Dittemor

    Jeg føler med dig, ved du.

    Du skriver selv at tålmodighed er nøgleordet. 6 uger er ikke nok når du har haft så mange operationer inden for så kort tid. Det lyder som om dine nerver er irriterede, der sidder en hel del i knoglen lige der hvor du beskriver du har smerter. Den slags tager tid, måneder, desværre.

    I mellemtiden skal du have smertestillende mod nervesmerter, det skal du sige til din egen læge at du vil have, for ellers er det svært at holde ud at være til.

    Om 2-3 uger er der gået lang tid nok fra din operation til at en læge vil turde give dig en sprøjte med binyrebarkhormon hvis det bliver nødvendigt for at få hævelsen til at lægge sig.

    For mig har det hjulpet rigtig meget, selv om indsprøjtningen og de første 2 dage selvfølgelig gjorde ondt når man får stukket en nål ind et sted der er byldeømt.

    Men det er alt sammen noget der bedst vurderes af dine ortopædkirurger.

    Husk også det jeg skrev til dig tidligere om Hoffa's fedtpude. Den kan også være en del af dit problem, men det skal nok blive bedre selv om det vil tage tid, bare dit ben nu er sat rigtigt sammen denne gang.

    Hvis jeg kan få det bedre (hvilket er sket, hurra) så kan du bestemt også, for jeg var faktisk det mest håbløse tilfælde de nogensinde havde set!

    Det er altid noget rod at skulle opereres samme sted flere gange, så jeg håber du har klaget over det første fjols du kom i nærheden af. Han skulle da end ikke få lov til at skrue en reol sammen hos mig :-)

    Godt nytår!
  • Indstillinger
    Hej

    Tålmodighed. Jo jo, men jeg vil gerne jobbe den 100% NU.

    Jeg kan holde til at stå op, mens jeg lavet mad i en halv time.

    Jeg har tidligere prøvet medicin for nervesmerter uden effekt.

    Har prøvet blokader et par gange uden den største effekt.

    Jeg skal ihvertfald have noget andet smertestillende. Har fået ca 75.000 mg ibuprofen og over 300 pamoler siden operationen. Glædet mig til genoptræning i morgen, selvom jeg er smadret bagefter.
  • Indstillinger
    Oh, arbejde 100% nu, den julegave ønskede jeg mig også. Men leveringen af dén pakke skal nok komme henad vejen.

    Tab nu ikke modet Dittemor. Din situation skulle meget gerne være en helt anden nu hvor dit ben og protese efter planen skulle sidde korrekt. Det lyder da i hvert fald som om at de har gjort noget rigtigt denne gang fordi du fortæller at du føler at benet er stabilt.

    Det er klart at medicin mod nervesmerter ikke har virket hvis en skrue har siddet og gnavet på en nerve. Og på samme måde er det klart at binyrebarkhormon ikke har hjulpet når protesen har siddet helt forkert. Dit knæ kunne jo slet ikke få lov at restituere men blev irriteret ved hver eneste bevægelse.

    Hvis de har lavet det så protesen ikke sidder forkert og ikke sidder og klemmer strukturer i knæet, så skulle du nu give både medicin mod nervesmerter og binyrebarkhormon en ny chance. Der findes flere forskellige slags medicin mod nervesmerter og nogle gange gælder det simpelthen om at finde det rette.

    Det er ikke kun fordi du ikke skal gå og have unødig ondt. Dit ben vil også komme sig hurtigere, fordi smertenerverne også udsender lokale inflammationsfremmende stoffer som altså hæmmes ved en god smertebehandling. Derudover er det umuligt at bruge knæets muskler korrekt ved træning hvis du har meget ondt.

    Nu er vi i et nyt år, og du skal nok komme til at få vind i håret igen på din cykel, men du må give din krop den tid den har brug for.

    Tro mig, jeg kender udemærket din frustration. Man har allermest lyst til at lyne sig ud af sin krop og tage en anden på -lige som i tegnefilm ;-)
  • Indstillinger
    Du har evig ret. Ting tager tid.

    Meget af mine smerter er også muskelspændninger.

    Forresten så har kirurgen ikke fået en næse, trods for stor protese, isat forkert og ikke cementeret fast. Imponerende.
  • Indstillinger
    Den del der er muskelsmerter er vigtigt at få væk, for det kan i sig selv vedligeholde dine andre smerter og forlænge ophelingen. Dette fordi at knæets strukturer inkl. de muskler der hæfter ved knæet udgør én samlet metabolisk enhed der sender cellesignaler til hinanden.

    Stræk ud det kun kan, det gør du sikkert allerede.

    Jeg har også haft utrolig meget glæde af at tage en ispose fra fysioteraputen med i seng og have det på de ømme muskler 10-15 minutter ad gangen.

    Føler du at der sidder myoser men at du slet ikke kan mærke at du strækker dem ud, kan det være fordi du som mig har fået en inflammation i selve musklen. Det kan ske når man har haft et så langt forløb som vi to har.

    Her har jeg haft rigtig god gang af shockbølgeterapi, men det er samtidig de mest smertefulde 12 uger jeg nogen sinde har været igennem, herefter blev det nemmere. Men jeg havde jo også gået med problemet i mange år og har desværre en genetik der gør at min krop har svært ved selv at dæmpe inflammation.

    Typisk at ham lægen ikke så meget som har fået en næse. Det er sørgeligt at man kan skade sine patienter pga. sjusk så meget uden konsekvens.
  • Indstillinger
    Et indlæg slettet, da jeg kom til at trykke fortryd og ikke send

    Genoptræning i går og flere smerter i knæet i dag. I weekenden skal jeg lave mange spænde og strække øvelser. Pr bukker jeg kun 100 grader. Skal ikke forvente meget mere. Vi gerne op på 110 grader.

    Min mand har længe kigget efter kortere pedalerne til min Kildemoes cykel. De koster omkring 2.500 kr. Igår fik jeg istedet en el-cykel med 2,5 cm kortere pedalerne. Hu Hej nu kan jeg komme langt omkring. Ps min søn blev også glad for at drømmer om at få min gamle cykel.

    Jeg har fortsat smerter under knæet og ud på ydersiden. Har overvejet at få en scintigrafi som kan vise om der er noget galt. Måske kunne jeg få sundhedsforsikringer til at stå inde for det, da der er mere end end tre uger til min næste akutte kontroltid.

    Jeg har de sidste 6 uger spist 60.000 mg ibuprofen. Jeg er ved at blive ætset op i mave og spiserør. Damn det er ubehageligt. Har kun lyst til kold vand og børste tænder. Jeg har fået ekstra piller hos lægen for jeg må ikke stoppe med mit smertestillende. Piller for bivirkninger, hvor yndigt.

    Jeg vil gerne snart være arbejdsklar, så jeg kan sidde på kontorstolen mere end en time af gangen.
  • Indstillinger
    Hej
    jeg har en far på 70 år som efter mange års knæbelastende arbejde har slidte knæ og deraf mange smerter og nedsat aktivitetsniveau. Han har tidligere været en meget aktiv og adræt mand og nu kan han kun gå korte afstande max 50 m. Min far har type 2 diabetes, og får derudobver medicin mod forhøjet blodtryk. Jeg er selv social og sundhedsassístent gennem 14 år og er nu igang med sygeplejeuddannelsen og min faglige viden siger jo at han på mange områder ville få det bedre i forhold til mange helbredsmæssige ting, hvis han vælger de knæoperationer han får tilbudt. Men hans argument er at det jo ikke nytter at have fine nye knæ hvis man dør at forhøjet blodtryk osv. Det kan ikke rigtig lykkes os ( min mor og søskende) at overbevise om at mange andre ting ville bedres hvis hans aktivitetsniveau øges.
    Jeg har læst her om jeres oplevelser efter operationer,og meget er positivt men savner indput fra nogle der har oplevet generelle forbedringer af helbredet, nedsat medicin forbrug, bedre livskavalitet osv som kunne bruges som argumenter for at han bør vælge at få disse nye knæ. Tænker det måske kunne hjælpe at få en eller flere gode historier fra "rigtige" mennnesker og ikke kun det som jeg forsøger at trække frem af eksempler og fra lærebøger.
  • Indstillinger
    Hej alle, håber stadig at der er liv i denne tråd :-)

    Jeg er en kvinde på 37 år :-)

    Mit spørgsmål til alle jer der har fået nyt knæ er, hvordan fik I trumfet igennem at I skulle have et nyt knæ??
    Jeg er opereret 3 gange inden for det sidste år (ødelagt menisk samt stor bruskskade på bagsiden af knæskallen) har gået hos fysioterapeut siden 1. operation men ingen bedring, tværtimod :-( Nu er min fysioterapeuts sidste skud i bøssen så at jeg skal prøve varmtvandsbassin! Jeg må indrømme at jeg er noget skeptisk, men giver det en chance :-)
    Jeg har googlet mulighederne for et nyt knæ, og der er meget forskellige synspunkter på hvem der skal have et nyt knæ! Jeg er meget begrænset af mit knæ i min hverdag og vågner ofte om natten pga. smerter i knæet, håber der er nogen der kan give mig de vise sten, så jeg kan få et nyt knæ, da lægerne har sagt til mig at det aldrig bliver bedre :-(
    Bedste hilsner til jer alle
  • Indstillinger
    Smerterne skal være så stærke og uudholdelig så man kun kan gå 40 m for så at holde pause .

    det fik jeg at vide . jeg fik nyt knæ 18 November 2013
    og er rigtig glad for det nu her 4 mdr efter jeg går på trapper og er smertefri


    held og lykke
Log in eller Registrér for at kommentere.