Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

11112131517

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er indstillet til nyt knæ og er meget i tvivl pga. frygten for om det bliver godt.
    Jeg har altid været aktiv idrætsudøver, men er blevet meget begrænset i sidste 3 år. Jeg har fået 2 minisk operationer, som ikke har bedret min tilstand. Mit største problem er at jeg ikke kan træne mine ben så meget mere og at jeg ikke kan gå el. cykle langt. Jeg har konstante smerter, men ikke så jeg tager smertestillende.
    Jeg er kvinde og 54 år.
    Jeg savner kontakt til nogen der har gode erfaringer med et nyt knæ, som kan fortælle mig om forløbet.
    Med venlig hilsen
    Gitte
  • Indstillinger
    Jeg fik nyt knæ (halvprotese) sidst i november 2015. Hvis det forløber som hos mig, vil du ikke fortryde det.

    Der har selvfølgelig været smerter, men ikke mange og ikke i ret lang tid. Nu seks uger efter, mærker jeg faktisk ikke meget til det. Jeg går til genoptræning én gang om ugen og træner selv 2 x 10 min. derhjemme hver dag.

    Et godt råd inden du skal opereres er, at træne musklerne omkring knæet op. Det vil gøre det noget lettere for dig efterfølgende. Hør en fysioterapeut af, hvilke øvelser, der vil være gode for dig med basis i, hvad du rent fysisk kan klare med dit knæ.

    Jeg skal have skiftet mit andet knæ (også halvprotese), og jeg tænker faktisk, at det skal ske her i løbet af foråret.

    Held og lykke med det.
  • Indstillinger
    Hej. Jeg fik to nye knæ for 4 uger siden . Træner flittigt og kan bøje og strække rimeligt. Jeg kan nu gå ca 1 km om dagen uden krykker. Hævelse og smerte er der stadig, men moderat. Jeg har bare en en bekymring. Mit højre ben klikker og hoppet lidt når jeg strækker og bøjer. Udløser ikke egentlig smerte, men det kan mærkes . Jeg er i tvivl om hvad det er og om jeg skal være bekymret. Har nogen af jer andre haft erfaring med dette?
  • Indstillinger
    Fik nyt knæ den 11/1 og har stadig mange smerter, kan bøje i 90 grader så stopper det pga. hævning i knæet, jeg føler også at mit ben er blevet " for langt" er der andre som har samme problem ? Har også svært ved at køre bil benet begynder at smerte og sove efter 5-10 minutter går til Fyns 1 gang om ugen og træner i vand 3 gange om ugen, da jeg har opdaget at det giver mest.
  • Indstillinger
    Aspe22
    2 måneder siden du fik nyt knæ og du har trænet flittig med øvelserne dagligt og har været til træning, så burde fu nu kun bukke lidt mere end 90 grader.
    Jeg hsr været igennem mange nye knæ og igen for en måned siden.
    Jeg presser mit knæ hver dag. Det smerter, hæver og gør av. Jeg kan nu bukke 98. Jeg kom højest til st bukke mit knæ på en god dag 105 grader. Desværre ikke nok til at cykle og gå på trapper.

    Hvad siger din fysioterapeut?
  • Indstillinger
    Tine0105. Mit knæ har altid klikket højlydt. Robo-Cop ville være misundelig. Det må gerne klikke så længe det er uden en smerte.
  • Indstillinger
    Til Dittemor12
    Hun siger at det nok skal komme når hævelsen fortager sig og at jeg bare er for utålmodig.
    Satser meget på at komme til at cykle og danse igen :-)
    Av for den, er det fordi at du ikke kunne bøje benet at du har været igennem igen, sikke da en omgang ?
    Kan godt gå op af trapper men ikke ned. Men det er godt at træne i vand har jeg opdaget, har også fået meget mere fri bevægelse i det efter at jeg er startet med det. Træner hver dag, øvelser fra fys. og sidder på cyklen også selv om at jeg ikke kan komme hele vejen rundt endnu. Det der også piner mig er at jeg ikke kan køre bil i længere tid. Har ca 45 minutter i bilen frem og tilbage på jobbet, men hvad hjælper det når benet smerter efter 10 minutter. Vil så gerne starte med at arbejde igen, men det ligger så langt ude at jeg ikke kan tage offentlig transport, bare mega surt.. Mangler en mirakkelkur :-)) kom frisk ;-)) god påske
  • Indstillinger
    Aspe22. Et dårligt knæ er ikke for tøsedrenge.

    Jeg har skiftet bil til bil med automatgear. Skiftet cyklen ud med en elcykel med kortere pedalarme og justerbar sadel. Købt en lille bil ekstra, da jeg pt ikke kan cykle og jeg har 2 km på arbejde.

    Jeg kan pt ikke sidde med benet nedad i særlig lang tid. Jeg kan ikke gå særlig langt. Jeg har også været igennem mange knæoperationer.

    Det lyder som du gør det helt rigtige. Jeg går ud fra, at du fortsat får smertestillende medicin.

    Har du hørt den opererende læge om alt er ok?
  • Indstillinger
    Jeg fik et halvt ny knæ og et helt for ca. 5 år siden, og hver dag er og har været et smerte helvede. Jeg kunne bøje det ret hurtig , så der har jeg ingen problemer haft. Bevægeligheden er fin, men smerterne barske, og det er hver dag. Jeg træner , går og cykler meget, intet hjælper mig, har været tilknyttet smerteklinikken. Hvor jeg fik redskaber til at takle min hverdag. Dvs. Lære at leve med smerterne. Det gør jeg så. Jeg går altid med to vandrestaver, da de aflaster lidt. Gudskelov er jeg et positivt og udadvendt menneske, som har lært at leve med smerterne. Jeg har været til mange undersøgelser , hvor man siger der ikke er noget i vejen. Mine knæ hæver meget, og jeg har også " klikken" i særlig helprotesen.... Jeg får smertestillende, men det dulmer kun lidt. Mit forløb, både operations mæssigt og bagefter har ikke været en succes. Så nu er ryggen belastet, fordi jeg går dårligt. Så ikke alle operationer går godt, men de fleste.. Held og lykke derude. Det skal nok gå.
    Jeg skrev et indslag et stykke tid efter operationen, så det kan I finde længere nede på siden.
    V.h Anne Marie.
  • Indstillinger
    Dag 5 efter endnu en kikkertoperation i venstre knæ.
    I 2000 fik jeg nyt korsbånd, fjernet menisk og repareret knæskallen efter et styrt på ski. Siden har jeg fået fikset "små" ting i knæet 6 gange og senest i mandags, hvor det endte med "oprydning" af brusk, tilretning af mange bruskskader, fjernelse af knoglevækst osteofytter tror jeg det hed. Operation viste også slidgigt i grad 3 på alle ledflader, så nyt knæ er vejen frem.
    Det var lidt af en bombe, men den lander lige så stille i mig og jeg ved godt det er den vej det skal gå.
    Min udfordring er at jeg samtidigt er super allergikere. Jeg tåler på ingen måde penicillin, morfin og NSAID medicin, og det kan jeg læse mig til er det alle får. Det betyder jeg slet ikke kan se mig ud af at skulle opereres og komme igennem det ...
    Jeg spiller golf, cykler, træner IPO med min hund og er i det hele taget meget aktiv, men er dog blevet særdeles begrænset i sær det sidste års tid, så golf er en kæmpeudfordring og jeg klare max 9 huller og kun hvis banen ikke er blød eller bakket.
    Jeg tror vist bare jeg er bange for operationen, bange for om jeg kan klare smerterne med min begrænsede evne til at tåle medicin..
    Bliver man opereret i fuld narkose eller kan det lade sig gøre i rygmarvsbedøvelse ?
    Jeg er i øvrigt 51 år, vejer som alle andre kvinder de berømte 5 kg for meget...
Log in eller Registrér for at kommentere.