Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nyt knæ ?

11112141617

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for svar :)

    Må man spørge hvor gammel du er? Min fysioterapeut fortalte at det er meget sjældent at så unge (som mig, 37 år) får et nyt knæ!
    Men syntes jo bare at man må tage hensyn til de smerter som jeg har!
  • Indstillinger
    Hej
    Der er vist forskellige indgangsvinkler og kriterier for at komme i betragtning ti let nyt knæ.
    Med din alder (38) tror jeg at du selv har størst interesse i at prøve ALLE alternativer først.
    At få et nyt knæ får dig ikke ti lat springe rundt som en vårhare igen.
    Du vil stadig være begrænset i et vist omfang.
    Jo yngre, og jo større aktivitetsniveau, jo stærkere vil begrænsningerne føles.
    Selv er Jeg en mand på 55 år, har udpræget slidgigt i det ene knæ,har smerter ved gang, og er i øvrigt begrænset af det dårlige knæ.
    Jeg var indstillet til et nyt knæ i 2011, og var så tæt på operationsbordet som man kan være, men valgte at springe fra. da jeg fornemmede at jeg ville blive mere begrænset, omend smertefri, af det nye knæ, end jeg er af mit dårlige knæ..
    Og som du kan se af denne tråd, er det ikke alle der kommer igennem operationen uden problemer..
    I øvrigt vil du , med din alder , kunne se frem ti lat skulle have knæet skifter 4-5 gange , da sådan et knæ har en beregnet levetid , afhængig af aktivitet, på ca 10 år.
    Jeg håber for dig at du vil kunne blive smertefri på anden måde
  • Indstillinger
    Hej Per
    Tak for dit svar :-)
    Syntes efterhånden at jeg har udtømt de muligheder der er ift. at træne knæet op igen, desværre.. Og ved at få et nyt knæ, eller delvist nyt knæ, har jeg læst at 90-95% bliver smertefri! og det er netop det jeg gerne vil være :-) begrænsningen ift. bevægelse har jeg efterhånden vænnet mig til ;-)
    Bedste hilsner
  • Indstillinger
    Jeg fik nyt knæ i 2006 og et i 2013 lever med 2 kunstige
    Og ja de skal sikkert skiftes på et tidspunkt
    Men det er det hele værd . Jeg er smertefri
    Og har fået et liv

    Bedste hilsner fra en som lever uden smerter
  • Indstillinger
    Jeg fik nyt knæ 6 januar. Jeg har fulgt alle træningsforeskrifter og og tilknyttet fysioterapeut to gange om ugen. Trænet seng og gulvøvelser, motionscykel, varmt vands bassin m. m. Det gik fint indtil jeg kunne bøje mit ben 90 grader. Så stoppede det og uanset hård træning kan det ikke mere. D.12.5 skal jeg ha lavet blissement ( bræk af knæet i narkose) er der nogen der har erfaring med det? Må sige jeg er noget bekymret.
  • Indstillinger
    Hej Annelise10. Jeg har gjort det selv 2 gange ved uheld og uden bedøvelse. Før første gang kunne jeg bøje ca. 90 grader derefter ca. 120 grader og efter anden gang næsten til bløddele. så nu har jeg fin bevægelighed i knæet. Jeg har ikke fået nyt knæ, men døjer med det på 3. år. Du skal ikke være bekymret og vær du glad for, det er i narkose.
  • Indstillinger
    Jeg har fået nyt knæ den 7/11. 2014, men for pokker hvor gør det undt, jeg håber hver dag det går bedre, 21/11 skal jeg have klamperne ud måske går det så bedre, mit ben er stiv som en pind, har jeres også været det? Og hvor længe skal man have ladt det medicin. Det værste er at når jeg har sovet kan jeg ikke stå på benene , uh ha hvor er der hårdt.
  • Indstillinger
    Hej. Jeg fik udskiftet metalprotesen for tredie gang sidste år. Du er igennemden hårdeste periode nu. Smerterne er vilde. Pas medicinen. Trap ikke for hurtig ud. Før du står ud af sengen, så anbefaler jeg at du bruger en halv time på at lave strækkeøvelser. Jeg lover, at det hjælper.
    Jeg har stadig ondt, ondt og ondt i mit knæ. Det er snart et år siden, at jeg fik det skiftet.
    Pas din genoptræning. Cykling er lykken. Held og lykke med det
  • Indstillinger
    Hej tusind tak for dine gode gåd, det skal jeg prøve i nat, håber det hjælper på mine kræfter i benene.
  • Indstillinger
    Hej Dittemor
    Tusind tak for dine gode råd, i morges efter øvelserne gik det fint ud på gulvet, meget bedre end det plejer. Det er da frygtelig for dig med alle de smerter efter flere oprationer, uh det er synd for dig, tænker på dig.
Log in eller Registrér for at kommentere.