Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp - stofskiftet kører agurk!!!

15681011

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Inge.
    Tusind tak for dit indslag. Det er virkeligt noget der varmer. Tænk at folk jeg ikke kender betænker én så meget.
    Ja, det bliver spændende hvad der sker. Om hun kan være tilfreds med at have mig som medarbejder som situationen nu ligger. Om der kunne være arbejdsopgaver der kunne tages fra - så dagen ikke bliver så stresset. Men hun skal jo også tænke på mine øvrige kollegaer. De skal selvfølgelig ikke løbe stærkere p.g.a. min situation. Det ville slet ikke være fair.
    Endnu er jeg ikke klar til at starte arbejde. Jeg kan lige overkomme, at komme tøj i vaskemaskine og tørretumbler. Hvordan skulle jeg så kunne hjælpe de ældre?
    Jeg er spændt på mine blodprøve svar. Jeg tror selv at jeg har et forhøjet stofskifte nu. Jeg vågner mange gange kl. 4 - 4.30, og så skal jeg bare op. Jeg er urolig og med hjertebanken og føler ikke rigtig den store fremgang som jeg havde håbet.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Annemarie.
    Jamen jeg tænker da tit på dig, jeg bruger stadig dine stofskifteskemaer, og de har været mig til stor hjælp.
    Det hele blev lidt mere struktureret og overkommeligt, selv om det var svært at "vride" tallene ud af min første praktiserende læge.
    Det var forøvrigt ham, der ikke kunne forstå, at jeg havde det dårligt med en TSH på 5,47!
    Når den nu havde været på 87,0 så MÅTTE jeg jo have det godt, det var jo næsten indenfor normalområdet!!!!!
    Henvisning til endokrinologisk afd. eller en endokrinolog var en by i Rusland, jeg var jo ikke syg, men han kunne tilbyde lykkepiller.
    Dengang var jeg utrolig glad for at jeg fandt "Netdoktor" og fik så mange gode og søde svar.
    Ellers var jeg nok også endt på "klappekagefabrikken.
    Krydser fingre for at det går godt i dag.
    Mange hilsner
    Inge
  • Indstillinger
    Kære Inge.
    Jeg bliver totalt gal på de læger som overhovedet ikke kender til stofskiftet og dets konsekvenser. Hvis de ikke ved bedre, så skulle de ikke have deres lægetitel, eller i det mindste må de indrømme, at det ikke lige er deres "område" og straks sende en henvisning til en endokrinolog. De aner jo overhovedet ikke hvad de er ude i - og hvilke konsekvenser det giver for vores fremtidige liv.
    Det er jo os der kan mærke, at vi har det elendigt. Og det skal de så sandelig være lydhøre overfor.
    Ja, dette forum er rigtigt godt. Så står vi ikke som "Palle alene i verden", og tror at det kun er én selv der er ved at blive fuldkommen skør. Og vi kan drage nytte af hinandens erfaringer.
    Jeg er glad for at stofskifteskemaerne kan være til nytte. Jeg brugte dem selv i starten som dokumentation overfor min endokrinolog og selvfølgelig mig selv. Og for, at jeg måske kunne se en "rød tråd" i hele sammenhængen. Jeg må så indrømme, at det er længe siden jeg selv har brugt dem. Jeg noterer for øjeblikket kun, hvornår jeg har fået taget blodprøver, dato for blodprøvesvar, blodprøve tallene og hvilken dosis jeg får.
    God bedring til jer alle.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Jeg kom i tanke om, at når jeg er til kontrol på endokrinologisk afd. - ja, så er der mange mange pjecer og hæfter at læse i - men altsammen drejer sig om diabetes.
    Så er det da forfærdentligt svært - især for dem som lige har fået konstateret stofskifteproblemer - at få oplysninger omkring deres sygdom. I starten tænker vi måske ikke så meget på det - jeg gjorde ikke - det kunne jo ordnes medicinsk!!! Så fik jeg da bekræftet hvorfor jeg gik med hjertebanken, svedeture, rysteture, vægttab o.lign.
    Men når vi så stadig ikke bliver velreguleret og får disse rutsjeture - og lægen ikke tager én alvorligt - ja, så bliver der sat nogle undersøgelser igang.
    Jeg syntes det er forfærdentligt, at vi næsten skal "uddanne" os til små læger, bare for at kunne forstå vores sygdomsforløb. Ved kontrol er der kun sat 15 min. af til samtale - og de kan gå rigtigt stærkt. Så står vi igen med en masse tvivl og undren.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Ja, nu har min endokrinolog ringet vedr. mine stofskiftetal. Han havde kun fået TSH som var på 6,45.
    Han kan se på mine sidste prøver at T3 reaktionen var lav (hvordan jeg optager medicinen).
    Det hele på trods af, at jeg har taget 25 mkg Eltroxin mere fra den 19.09.08 hvor TSH lå på 1,45 - T4 112 - T3 1,8.
    Så han sagde at der var sket nogle ændringer i, hvordan jeg optager stofskiftemedicinen. Jeg skulle nu øges med 25 mkg Eltroxin om ugen og øge Liothyroninen med 10 mkg hver anden dag.
    Jeg fortalte, at jeg altid har haft problemer med afføringen. Nogle dage kunne der gå op til 5 dage, hvor jeg så har taget afførende medicin. I den sidste uge er aff. blevet meget løs.
    Han sagde at et svingende afførings mønster kunne give ændringer i hvordan medicinen optages. Så han syntes, at jeg skulle kontakte min egen læge med henblik på en kikkertundersøgelse af tarmsystemet.
    Så nu er jeg spændt på, hvor jeg havner m.h.t. stofskiftet - og da der kan gå sin tid inden jeg er reguleret ind - ved jeg jo ikke endnu, hvornår jeg er i stand til at genopstarte arbejdet.
    Det var lige sidste nyt her fra fronten.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Kære alle.
    Ja, så var jeg til fraværssamtale idag.
    Idet jeg stadig er sygemeldt og ikke ved hvornår jeg kan genoptage mit arbejde, skulle jeg kontakte min egen læge for at få en varighedserklæring.
    - Hun var inde på, at jeg evt. kunne få taget mine assistentopgaver fra mig - idet det mange gange kunne være stressende. Men så vil der stadig være mange andre tunge opgaver at tage sig af - og lige travlt.
    - § 56 kunne hun ikke bruge til noget. Pengene betød ikke noget i den sammenhæng. Hun havde brug for det faste personale (som for det meste er raske).
    Jeg fandt også ud af, at der ikke var blevet kaldt andet personale ind mens jeg var sygemeldt - og der har tillige været andre syge.
    - M.h.t. flexjob var dette meget svært at få (dette var jeg blevet klar over) - og hun havde heller ingen flexjob stillinger.
    - Hun foreslog også, at jeg måske kunne arbejde 25 timer istedet for de 32 timer, hvis vores økonomi kunne holde til det.
    - Hun var så også inde på, at ved langvarig sygemelding kunne det ende med en fyring.
    Jeg talte med FOA - som aftalt - da jeg kom hjem. Han sagde, at jeg ikke selv skulle sige min stilling op - og først komme når jeg var helt rask igen. Hvis der blev tale om fyring skulle vi bare tage den derfra. Det er noget med partshøring - hvor én fra FOA er med. Og jeg har ret til løn i ca 5 md.(jeg har været ansat 7 år til maj), hvis jeg ikke bliver rask forinden. Der skal stå i min opsigelse, at hvis jeg kan genoptage mit arbejde i fuld omfang inden de 5 md, så er jeg genansat.
    Min mand overtog samtalen med FOA, da min koncentrationsevne svigtede. "Han sagde, at det hører jo med til sygdommen". Jeg sagde også til ham: Gud der en der forstår stofskifteproblemerne.
    Jeg aftalte med min gr. leder at jeg skulle til samtale igen om 14 dg - så hun vidste om jeg fik det bedre efter den nye medicinerinhg.
    Men det korte og lange er:
    Da jeg ankom til Plejecentret - så jeg det med helt andre øjne. Mine kollegaer havde/har drønende travlt, og oksede derudaf. Jeg tænkte: Hold da op - sådan har jeg det jo også på arbejdet. Ville jeg virkelig blive ved med at stresse/behandle mig på denne måde. Mine øvrige kollegaer kan sove når de kommer hjem p.g.a. arbejdspresset - og de har jo ingen kronisk sygdom. Nej, livet er mere værd. Plejecentret sagde mig pludselig ikke noget - og tænk - en fyring ville virkelig være velkommen. Dette var faktisk en dejlig fornemmelse at nå til. Nu kan jeg bare koncentrere mig om at blive rask og håbe på en fyring.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Anemone
    Stort tillykke med du er nået så vidt -hvor er det godt og dejligt ,at høre
    Jeg syntes nu nok 14 dage inden næste samtale er for kort tid -Husk medicinen er 3-4 uger om at virke optimalt -derfor får man ikke taget blodpr før efter 6-8 ugers ny medicin ændring-
    Nyd at være hjemme og glæd dig over dit syn på din arbejds situation
    Mange hilsener
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Kirsten.
    Ja, jeg ved at jeg ikke er klar om 14 dage, og at medicinen skal nå at virke på kroppen. Jeg skal kontakte egen læge i dag m.h.t. varighedserklæring - så kan jeg håbe, at han skriver 1 - 2 mdr. på, inden jeg forventes rask.
    Jeg ved jo heller ikke hvor jeg "havner" med den nye dosering.
    Jeg tænker igen på tallene og stesshormonet kortisol. Jeg var været utroligt stresset over min situation. Sygemelding, fyring etc. Dette kunne måske være medvirkende til at jeg pludselig ikke optager den fulde medicin. Ved stress situationer går iltet/blodet jo til de livsvigtige organer og væk fra maveregionerne. Det fik jeg ikke lige sagt til min endokrinolog i går.
    Jeg skal have taget blodprøver igen om 4 uger.
    Ja, det er dejligt at når dertil, at jeg nu kun behøver at sørge for at blive så rask som muligt. At jeg pludselig kan se - hvad pokker laver du her på denne arbejdsplads!!! Arbejde er ikke alt - ihvertfald ikke på sådant et stressende sted.
    Man bruger jo selv selv meget både fysik og psykisk. Mange ting skal hele tiden nåes. Ja, vi er på hele tiden. Og når mine kollegaer syntes det er hårdt og at de er trætte når de kommer hjem - ja, så hører jeg jo ikke til der!!!
    Jeg er uddannet kontorassistent - hjælper og assistent, så mon ikke dette kunne kombineres. Hvis jeg bliver fyret - hvilket jeg stadig håber, skal jeg under ingen omstændigheder arbejde på et Plejecenter. Så alt andet arbejde kan kun være bedre!!!
    Fra FOA sagde de, at jeg forløbigt ikke skulle gøre noget - og ikke foretage noget m.h.t. flexjob. Jeg skulle kun tænke på mit helbred.
    M.h.t. til Lio blev jeg ordineret 10-20-10-20 etc. For mig lyder det mere fornuftigt med 15 mkg dagligt - så bliver det mere jævnt fordelt. (De kan selvfølgelig være svære at "knække" - men det kan lade sig gøre.)
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Anemone
    Ja jeg får jo 40 Lio dagligt og har absolut ingen problemer -
    Man kan knække dem ,men et eller andet sted syntes jeg du skal følge hans råd ?
    Have en dejlig dag
    kirsten
  • Indstillinger
    Ja, i går fik jeg at vide fra min endokrinolog, at der er sket nogle ændringer, således at min krop ikke længere optager stofskiftemedicinen fuldt ud.
    Han kunne se fra mine sidste T3R tal, at de var lave. (T3 reaktionen fortæller hvordan jeg optager medicinen). I går havde han dog kun fået mit TSH tal på 6,45.
    Jeg har kontaktet sekretæren på sygehuset idag m.h.t. om mine sidste blodprøvesvar var kommet. De lå på: T4 120 - T3 1,74 og T3R på 1,31 (ref. værdier 0,77 - 1,33). Så nu ligger T3 reaktionen jo i øvre ende. Så må jeg jo optage medicinen godt nok!!!
    Jeg tror selv, at denne stressede situation som jeg har været i - gør at TSH - T4 samt T3 ligger lavt. Så tænker jeg: Hvad nu? Jeg skulle tage ekstra Eltroxin samt Liothyronin. Havner jeg så lige pludselig med for højt stofskifte, når stress situationen bliver "normal" igen?
    Sidste år hvor jeg var sygemeldt på grund af min brækkede ankel, lå mine stofskiftetal rigtigt pænt, og jeg havde det godt psykisk (trods sygemelding).
    Efter jeg starter arbejde, sker der en markant ændring igen, hvor TSH bliver højt - og øvrige tal nedadgående. Ja, jeg tror stadig, at stress situationen har gjort, at mine tal ikke ligger i niveau nu.
    Da jeg fik at vide, at TSH lå på 17,9 - var der jo en nedsættelse af Lio!!!
    Ja, jeg undrer mig bare.
    Kærlig hilsen Annemarie
Log in eller Registrér for at kommentere.