Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kløe kun på armene om natten ?

145791016

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg er endnu en lidelsesfælle. Suk! Jeg klør på armene og benene, og det er lige når jeg er gået i seng. Udover det er det også efter jeg har været i bad og jeg lige har tørret hele kroppen. Heldigvis står det kun på i højest en halv time efter bad. Men i sengen kan det stå på hele natten, og det er så belastende. Jeg har kløet i nogle år, og det er kommet i perioder.
    Jeg har ingen allergier og har heller ikke skiftet nogle produkter ud. Jeg bruger neutral i vaskemaskinen, og til 60 graders vask bruger jeg ikke skyllemiddel.

    Jeg har et enkelt tip, som jeg bruger. Det virker for mig, så jeg håber, det også virker for jer. Når det begynder at klø på benene, tager jeg et par satin-natbukser på (ved ikke om stoffet har en betydning), og så stopper det med at klø efter cirka ti minutter. Hvorfor, har jeg virkelig ingen anelse om! Men jeg har endnu ikke fundet noget der hjælper på armene.

    Min teori har hidtil været, at det måske er pga mug/fugt/skimmel/svamp i huset. Jeg har nemlig lagt mærke til, at de perioder hvor jeg har haft mest kløen er steder, hvor der er fugt/mug i huset. Jeg har inden for de sidste 5 år flyttet nogle gange, og jeg kan tydeligt mærke forskel. Jeg har boet på en gård, hvor der var fugt, og der kløede det rigtig meget. Så har jeg på et tidspunkt boet på et næsten nybygget kollegie, hvor jeg slet ikke kløede. Men nu bor jeg et sted, hvor der er nogle fugtpletter både på badeværelset og i soveværelse, og nu klør det rigtig meget igen. Derfor tænker jeg, at dette kan være årsagen. Har I andre lagt mærke til, om I har fugt i huset?
  • Indstillinger
    Ja, så er der en til - mig!

    Hvor er det dog befriende at læse, at jeg ikke er den eneste, men sørgeligt, at ingen rigtigt ved, hvad det her er for noget - åbenbart heller ikke lægerne.

    For mit vedkommende startede det i august sidste år. Jeg klippede hæk og blev stukket af et mærkeligt lille dyr, der bor i bøgehækken. Det var ikke en myg, men jeg fik nærmest et lille myggestik på venstre overarm - og det kløede, og kløede og blev ved med at klø i flere måneder. Over vinteren kløede min venstre overarm og skulder, og her til sommer blev det bare værre og værre.

    Hvis jeg klør igen, bliver det værre og føles nærmest som nåle, der stikker - det svider og brænder også. Om dagen kan jeg beherske mig, men er vågnet ved, at jer klør mig om natten.

    For en måned siden, efter en ferie til Spanien, begyndte det pludselig også at klø i nøjagtigt samme område på højre overarm og skulder. Jeg leder på Nettet efter symptomerne og falder over "helvedesild", som faktisk er beskrevet til at kunne være præcist dér på skulder/arm/armhule, hvor mit sidder, og det kan endda (dog sjældent) forekomme uden synligt udslet. Helvedesild er dog ensidigt - så der røg den teori nu, hvor det også klør/brænder på højre arm.

    Jeg nævner mine symptomer for min læge, der tester mig for Borrelia (flåt/tæge-bid). Testen er negativ.

    Falder så i dag over denne debat (tak!), men kan, selv efter at have læst alle indlæg, ikke udlede nogen rød tråd, idet vi hver især har mistanke til forskellige udløsende faktorer. Selv hælder jeg også til teorien om, at solen kan spille en rolle.
    Vil lige nævne nogle andre fakts om mig - så kan andre måske se en sammenhæng til andre af indlæggene:

    Kvinde
    i overgangsalderen
    depressionsmedicin 10mg/dag
    kolesteorolsænkende medicin 20mg/dag
    blev ledig 2 md før symptomer første gang
    tager ekstra D-vitamin
    går hele sommeren med bare arme i haven
    tåler ikke nikkel og penicillin

    En har lagt mærke til, at flest kvinder har skrevet, en anden nævner overgangsalderen. Så er der depressionsmedicinen og solen på armene, som jeg også har til fælles med nogle af jer - og krisefyringen, der sagtens kan have givet stress. Til gengæld mangler jeg ikke D-vitamin men har da spekuleret på, om det ekstra tilskud måske ligefrem var skyld i kløen.

    Venter i spænding på flere indlæg.

    Mvh
    Susanne
  • Indstillinger
    vedrørende kløe på armene, som er meget generende, smører jeg, når det er slemt, aloh vera 98% ,på. Det kan tage det værste om natten.

    ER der andre råd hører jeg det gerne.


    Thorkild Petersen
  • Indstillinger
    Hej Alle!

    Hvor er det bare på en måde befriende at læse alle jeres indlæg. Efter nu i godt 3 år at have kløet udelukkende på arme og skuldre, er det helt fantastisk at se at jeg ikke er alene med dette problem. Mine symptomer er som flere har skrevet kløe, stikkende og brændende, på begge arme, kun på oversiden af over og underarme og på skuldrene. Der er intet at se på huden - ud over resultatet af min kløen. Det klør helt ubeskriveligt føles som nåle i huden. Klør jeg igen, bliver det bare værrere og værrere. Jeg kan også afhjælpe det lidt med iskoldt vand eller is og dermed afkøle huden helt, det kan jeg se også andre har effekt af. Jeg har været ved min egen læge x flere, ved hudlæger og ved neurolog. Jeg er blevet allergiudredt, ingen allergier eller astma, og jeg har fået foretaget en MR-scanning - som var helt normal. Jeg har også forsøgt akupunktur, men svingende effekt. Det første sted jeg prøvede hjalp det intet. Det andet sted havde det faktisk en effekt, kløen forsvandt i ca 4 mdr men er nu kommet igen. Om det var akupunkturen der hjalp ved jeg ikke. For det har været sådan hele tiden at kløen er der i 3-4 mdr, forsvinder lige så lang tid og så kommer igen. Begyndende med let kløe og udvikler sig til mere eller mindre konstant kløe både dag og nat. Når min hud ikke kløer føles den "overfølsom", lidt som om at den er solskoldet, eller som hvis man har brændt sig på brændenælder. Jeg kan ikke se nogen forbindelse til sæson. Jeg er ikke i klimateriet som andre skriver. Jeg har normal D-vit status og jeg tager ikke medicin for depression. Men jeg er meget meget træt og frustreret over denne kløe. Jeg bliver træt og påvirket at den i min hverdag, hvilket går ud over mine nærmeste.
    Håber at en af jer derude har fundet en læge der vil interessere sig for problemet - det er ikke den store interesse jeg har mødt, så vi kan få hjælp og stoppe med at klø!!
  • Indstillinger
    Det forekommer mig, at det især er kvinder der har denne kløe, men jeg er mand.
    Min situation er identisk med det forrige indlæg (PIA1972) med undtagelse af, at min kløe starter hvert år i august måned, ret præcist endda, og varer hele vinteren. Kun sommeren er fri.
    Jeg er 63 år og har haft det fra jeg var 25. Boet forskellige steder, så enhver snak om tøj, sæbe og rengøringsmidler som årsag må jeg afvise.

    Jeg får bittesmå knopper på overarmene - de er usynlige men jeg kan mærke dem.

    Min eneste lindring er store mængder body lotion på armene, især efter bad.

    Jeg orker ikke forsøge med akupunktur, især efter hvad jeg har læst her.

    Vi er alle i samme båd!
  • Indstillinger
    Efter en klipning hos min herrefrisør begyndte det at klø og stikke lidt på min hø.skulder. Troede det var et par hår i huden som ville forsvinde efter et bad, men nej. Kløreriet bredte sig stille og roligt på skulderen, og senere til oversiden af begge underarme. Nu har det stået på i 4 måneder både nat og dag. Lægen mente det var for varme bade, og ja, jeg tager et varmt brusebad hver dag, men selv med lunkent vand kløede og stak det. Jeg har forsøgt med lidt af hvert bla. kopattesalve - aleo-vera - hvidløg - svampesalve - sprit.
    Men - men - så på apoteket var der en flink dame som solgte mig nogle piller som har hjulpet helt gevaldigt...... Cetirizin ratiopharm..... 10 små piller for 32 kr. En pille om dagen. Nu har det næsten ikke kløet i 14 dage - bare skønt.
  • Indstillinger
    osse mig...
    Hver sommer kommer min kløe kun på mine overarme og varer et par måneder.
    Jeg har ingen udslæt overhovedet, kun at jeg bliver rød fordi jeg klør i det.
    Jeg har også snakket med lægen som udleverede noget binyrebarkhormonsalve til mig.
    Det brød jeg mig ikke om at bruge.
    Når kløen kommer sprayer jeg mig med aloe vera - det virker kort.
    Jeg bruger også Antihistamin piller fra håndkøb til natten - det hjælper rigtigt meget.
    Men hvad det er og hvorfor er også en gåde for mig????
    Jeg er ikke den store solbader og har ikke alergi og symtomerne har været der de sidste 3 år.
  • Indstillinger
    Jeg har haft præcis det samme! Jeg var hos Allergikompagniet 3 gange, så var det fuldstændig væk. Jeg måtte så også igennem en sejg kur, som de sendte mig på. Men det var det værd, jeg kunne slet ikke holde det ud.
    Jeg er også kvinde i overgangsalderen, så jeg fik også nogle kostråd, som så også har fjernet mine hedeture.

    Min veninde havde eksem og kløe over hele kroppen, det har hun fået væk efter 6 behandlinger derinde og også den sejge kur.

    Nu er det 1½ år siden og ingen af os, har haft nogen som helst af de problemer siden.
  • Indstillinger
    Hej alle.
    Hold da op...vi er mange....
    Jeg har også har denne kløe på overarmene i snart 2 år.
    For 1 1/2 år siden kom jeg til hudlæge med problemet. Han mente med det samme han viste hvad det var, en hudsygdom. "Brachoi-radial prurius"
    Den viste sig ved kløe på overarmene, kunne udvikle sig til underarmene også, og der var intet at se.
    Han sagde man mente det havde noget med solen at gøre og der var ingen "kur" må den.
    Jeg havde fundet ud af at Benadryl virker på mig, efter 5-10 min virker det.
    Han sagde jeg skulle vende tilbage når/hvis det holdt op med at virke.
    Jeg klør mest når jeg går i seng, tror det har noget med at huden da rører ved sengetøj/lagen eller hvis/når jeg har noget på armene.
    Jeg er en kvinde der sveder meget (har altid gjort det, så det har intet med overgangsalder at gøre) Går derfor stort set kun i toppe og jeg kan være sikker på at det begynder at klø med det samme jeg tager langærmet på.
    I sommers var blev det helt galt og jeg var oppe på 5-6 Benadryl om dagen. Så havde jeg en måneds tid hvor jeg kun tog ind imellem og nu det er blevet vinter er jeg oppe på 5-6 stk igen.
    Der står at man kun må tage 2-3 om dagen, så det er nok nu jeg kontakte hudlægen igen og høre hvad han siger til det. Om han har nogen andre forslag ?
    Jeg vender tilbage på siden, med hvad han siger....
  • Indstillinger
    Har og haft de samme symptomer på kløen og svien på oversiden af armen, mellem håndled og albue.
    Det blev kun værre og værre.

    Det startede med at jeg fik ondt i albuen, eftersom jeg dyrker fitness, fik jeg af alle mine venner og familie af vide det var en tennis albue, men efter et ars tid, kom symptomerne på kløe og svien på overarmen mellem håndled og albue.

    Til sidst føltes det som om der var en milliard mider under huden, og jeg var tæt på enten selvmord eller hugge armen af, for det kunne jeg ikke leve med.

    Da jeg endelig ringede til lægen, sagde han i telefonen med det samme at det lød som en nerve i klemme.
    Ganske rigtigt da jeg kom til lægen var der ikke tvivl, fik noget som hedder Gabapentin Orifarm 300 mg, det har taget symptomerne, så jeg kan sove om natten.
    Skal på rigshospitalet den 13 januar i år og regner med at jeg skal opereres i albuen.
Log in eller Registrér for at kommentere.