Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kløe kun på armene om natten ?

1679111216

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg havde ogsaa kloe under armene og kloe i genitialerne. Jeg fandt ud af at min syrebalance var forkert. Det har jeg rettet ved ikke at spise appelsiner, citroner og spise en kalktablet hver dag.

    Mange er ikke opmaerksomme paa indholdet af syrer/baser i det man spiser og drikker.

    Jeg er sluppet ud af min kloe.

    Undskyld jeg har ikke ae, oe og aa paa min PC, da jeg bor i Sydamerika.
  • Indstillinger
    Hejsa!

    Jeg har de sidste 20 år haft hudkløe på mine arme (er pt. 46 år). Jeg har læst alle jeres indlæg og har nu for første gang fundet ud af, hvad der er, som bare er ved at gøre mig fuldstændig skør (og jeg mener det). Ingen læge har kunnet forstå eller hjælpe mig. Jeg kan forstå det hedder Brachioradial Pruritus. Er der nogen af jer som kan give mig råd til hvad jeg skal gøre. Jeg syntes det ser "sort ud", når man læser om lidelsen. Jeg bor i Viborg, og er begyndt at gå til akupunktur, han siger det handler om min dårlige fordøjelse (træg mave). Jeg klør lige nu så jeg næsten ikke kan skrive.... mit humør er helt i bund og gud hvor jeg mangler søvn. Skal jeg søge hudlæge og håbe på han kan hjælpe, og ved noget om denne lidelse. Jeg klør, om sommeren og i ca. 5 mdr., er det mon sol eller nakke problemer. Nogle gange klør det inden sommeren. Hjælp - skriv meget gerne tilbage
  • Indstillinger
    hej allesammen
    Jeg har haft dette i 2 år og har lige fundet ud af hvad det er og hvordan det skal behandles. Det er akut nældefeder og en anti histamin pille hjælper øjeblikkeligt. I mit tilfælde kommer det altid 4-6 uger efter sommeren hvor huden har fået sol, og det føles som små myrere der kryber rundt under huden, og at klø på det hjælper ikke...
  • Indstillinger
    Jeg er 56 år og vil også lige bidrage med mine erfaringer, med den skrækkelig kløe på armene, som jeg har været plaget af de sidste 6 år i perioden medio aug til nov. Jeg var i oktober 2009 hos hudlæge Henrik Egekvist i Århus. Han kunne straks konstatere det var Brachioradial pruritus, som mange amerikanske lastbilschauffører lider af på venstre arm, fordi de har den hængende ud af vinduet, og får meget sol. Jeg blev sendt til røntgen af min nakke, da det kunne skyldes at nogle nerver var i klemme. Røntgen af min nakke viste ikke noget unormalt. Det bliver som sagt, fremkaldt af solen og selvom jeg passer meget på og er bevidst om at bruge solcrem kommer det alligevel. Der findes ingen behandling, men han ordinerede nogle tabletter mod nældefeber Aerius, men jeg har ikke prøvet dem, da han også anbefalede afvaskninger flere gange daglig med rigelige mængder af koldt rindende vand og evt kolde omslag om natten. Det hjælper mig meget, og jeg undgår den onde cirkel, at når jeg klør i det, udløser det en reaktion, som giver endnu mere kløe. I løbet af dagen når det opstår har jeg en våd klud med, som lige kan køle og undgå jeg får kløet hul som tidligere.
    Henrik Egekvist fortalte også, at det ofte var koncentreret i familier, altså arveligt betinget. Vi er 5 søskende, og 3 af os har det hvert år i nogle måneder om efterårret.
    Det har betydet rigtig meget at få svar på hvad det var, og at det ikke var farligt. Jeg har lært at leve med det.
    Håber dette svar kan hjælpe andre.
    ibb1955
  • Indstillinger
    Redigeret 22 april, 2013, 08:36
    hej samme problem her men det kan klø på alle tider af døgnet, og hele året har haft det siden 1991 har også været forsøgsdyr mht afprøvning af forskellige shampoer og andre smøremidler alle lige nytteløse, har ofte kløet så der er gået hul i huden, når såret så er helet efter meget lang tid, så er huden helt hvid, som om at pigmentet i huden er væk, begge arme fra håndled op til nakken er fyldt med hvide pletter, har for nogle år siden fundet ud af at hvis jeg tager en vatrundel og gennemvædder godt med 3% brintoverilte som jeg gnider og skrubber på stedet hvor det klør så kommer der efter et par minutter en hel masse små hvide blærer i små klynger og efter endnu et par minutters gnubben holder kløen op, de hvide blærer forsvinder efter et stykke tid, og jeg undgår at klø hul på huden med efterfølgene sår, de små blærer danner nogle små fine sår som er væk efter nogle dage, det virker for mig, en hudspecialist sagde engang at det var et drilsk problem, hvilket fortalte mig at han ikke havde den fjerneste anelse omkring hvad det var. Og egentlig også virkede ret ligeglad.
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg lider af det samme problem, men mit sætter sig både under armene og på ankler og fødder. Jeg klør og klør, kradser hul og alt muligt.
    Lægen har givet mig nældefebermedicin men det hjælper ikke. Jeg selv smører lokalbedøvende creme på og det hjælper, men dog kortvarrigt.
    Nu er jeg uheldig og har fået en candidainfektion og i den forbindelse har jeg købt en masse helsemedicin (en dyr omgang). Det har ikke fjernet candidaen, men det har sørme fjernet kløen, så hvis nogen har lyst til at prøve, så får I listen her. Det kan jo være det bare er en af tingene der er skyld i det. Jeg kan se der var en i 2008 der skrev at de havde Reynaud, det har jeg også og deraf dårligt blodomløb. Men her kommer listen: (Jeg har købt store portioner)
    Vitamun (160 kr.)
    Dida spice recipe (249 kr.)
    Restora (329 kr.)
    Ipe Roxo 400 mg (384 kr.)
    Garcib Hvidløg (121 kr.)
    Symbioflor+ (89 kr.)

    Jeg har købt det ved Helseteket.dk
    herudover kunne jeg se der var en gruppe for Brachioradial pruritus på FB, den er på Engelsk, men her er den:
    https://www.facebook.com/groups/1153466 ... d_to_group
  • Indstillinger
    Jeg har haft kløe i armene i ca 10år kun efterår og vinter,får masser af sol om sommeren.Har taget a vitamin købt hos matas som ikke dur,har der imod købta vitamin hos puritan pride i usa indeholder 25000 enheder betacaroten,da jeg startede med at tage en pille om dagen forsvant kløen efter 3 dage.
  • Indstillinger
    Redigeret 11 april, 2012, 11:49
    Hej med jer alle kløende piger/mænd!

    Jer har fået konstateret Brachioradial kløe, som skyldes nerveskader i huden på armene og halsen. Det skyldes, at jeg har opholdt mig for meget i solen gennem livet. En sygdom, som på vores breddegrader ikke er i fokus hos lægerne.
    Det er på Allergi og videcenteret i Århus - P.P.Ørumsgade jeg har fået det konstateret.
    Jeg er sat i behandling med 900 mg. Gabapentin Orifarm om dagen. Samtidig har jeg taget mod til at bruge den meget stærke sviende chill creme Capsaisin. Den skal bestilles på apoteket, og bliver lavet på Sjælland. Den skulle efter 6 uger bedøve nervespidserne, så man kan leve et normalt liv igen.
    Jeg har igennem de sidste par år været hos hudlæger/speciallæger, som har udskrevet alverdens cremer, som bare er blevet skrottet - ingen virkning overhovedet, kun på pengepungen.

    Bruger isposer dag og nat, og har købt en kølepude her på nettet til natten. Må aldrig mere opholde mig i solen uden jeg har en langærmet bluse på samtidig med solcreme faktor 30, som hedder Levevis, som er testet for alverdens usunde ting til huden.

    HÅBER MIT INDLÆG KAN GIVE LIDT DEBAT OM DENNE GRUSOMME PLAGE.
    Hilsen Hylle fra Aalborg
  • Indstillinger
    Redigeret 20 april, 2012, 15:35
  • Indstillinger
    Jeg har ikke fået det konstateret, men tror at det er det. Jeg ligger aldrig i solen. Men jeg fik også godartet hudkræft, selvom det også kommer af solen, så det kan man nok ikke regne med. Men generelt tror jeg godt det kan komme af det
Log in eller Registrér for at kommentere.