Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1121315171826

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg startede med Champix for knap 14 dage siden, og skal stoppe helt imorgen.
    Jeg har røget 40 cigaretter om dagen i 50 år (dog ikke 40 styks i starten).

    Ingen symptomer, bortset fra lidt mavepine de sidste par dage.

    Nå man læser nogle af indlæggene får man indtryk af at det hele går af sig selv. DET GØR DET IKKE, bare til orientering.

    Jeg læser "Endelig røgfri", skriver dagbog om forløbet, leger med professor terning, løser kryds og tværs, alle nye vaner for at aflede opmærksomheden fra cigaretterne.

    Fra starten satte jeg mit forbrug ned til 20 styks om dagen, og jeg tænkte på cigaretter fra jeg slog øjnene op til jeg lukkede dem igen om aftenen. Drømte endda en nat om cigaretter.

    De senere dage er jeg dog begyndt at tænke på noget andet end cigaretter, så der kan spores en vis fremgang. Af gode grunde kan jeg ikke sige om Champix har gjort det nemmere - tror det dog, men tro ikke du kan undvære motivation og viljestyrke.

    Nu må vi så se imorgen om jeg er i besiddelse af begge dele. Jeg er MEGET spændt på om det lykkes.

    Jeg kommer tibage om en uge. Forhåbentlig med besked om at det lykkes.
    Held og lykke til alle. Torben
  • Indstillinger
    En uge er gået efter jeg stoppede helt med cigaretterne. Det er nu søndag aften, og netop søndagen har jeg frygtet fordi der ikke er så meget til at aflede tankerne fra smøgerne.

    Indrømmet - det er svært. Jeg har dog tænkt over at jeg på intet tidspunkt har overvejet at køre til købmanden og købe en pakke smøger.

    Men jer håber godt nok at jeg begynder at fokusere på andet end smøger, snart. Jeg har trods alt ikke tænkt mig at leve i afsavn, resten af mit liv.

    Lidt håb er der dog - langsomt er det ved at blive dagligdag ikke at få en smøg om morgenen - og der går længere tid imellem mine rygetanker resten af dagen.

    Jeg tror det lykkes. Torben
  • Indstillinger
    Hej,

    Efter lang tids mental modning fik jeg også champix lige inden ferien. Jeg har røget i henved 30 år, mellem 5 og 30 om dagen. De senere år har jeg tillige brugt nicorette tyggegummi. Jeg har aldrig røget på job. Jeg har ikke haft problemer med at undlade rygning i 3 uger - til gengæld har jeg så haft tyggegummiet! For dumt for dyrt og for usundt...
    Virkningen af CHampix var næsten øjeblikkelig, ikke købe flere. Har stadig 5-6 stk. nicorette tilbage, jeg bruger 1-2 om dagen, før var det måske op til 15 om dagen plus 10 smøger.
    Jeg er på dag 10 i dag! Synes det er lovende for forløbet.
    Jeg havde kvalme de første 2-3 dage, og har ind imellem mavepine; dog synes jeg det er til at holde ud, især da det virker. Det værste er at jeg er nødt til at rose mig selv idet ingen i min omgangskreds ved jeg røg. Så jeg har meldt mig på her, så kan jeg få afløb for nogen tanker, tænker jeg.

    Glade hilsner
    Sekhmet
  • Indstillinger
    Hej medkæmpere:)
    Jeg har i dag 1 mdr jubilæum og champix hjælper mig meget.
    Jeg har røget i 35 år 15-20 om dagen og har prøvet et utal af gange at stoppe uden det er lykkes.
    Har for det meste kvalme efter jeg har spist morgenpillen, men varer ca 20 min og så er det overstået. men det er altså ikke hver dag. Har også mange drømme, rigtig hyggelige og mange. Humøret går op og ned, men det gør det jo hos os kvinder og der er jo også en grund til at vi har røget, ikke kun vane men noget der kunne fylde vores 'tomme hul ud'. Måske derfor man bliver lidt deprimeret(er blevet det før ved rygestop uden pillerne) for pludselig kan man ikke ryge en smøg, når der er noget der er svært.
    De første dage jeg spiste pillerne var jeg lidt skæv, men det gik over. Sover lidt mere end jeg plejer 8-9 timer, men er også vildt aktiv indimellem:)
    Men det er 'nemt'. Vanen og trangen er væk nu, men mangler 'noget' og så har jeg drukket en kop kaffe eller spist en mad og gumler meget tyggegummi og så går jeg ture og trækker vejret helt ned i røveren:)

    Fortsæt der ude. Vi klarer det sgu denne gang!!!
  • Indstillinger
    Glemte lige at fortælle at jeg har tilmeldt mig sms service. Der kommer en sms hver dag og bakker op, rigtig fedt.) Gå ind på kræftens bekæmpelse og få yderligere info
  • Indstillinger
    Har taget Champex i 3 uger
    Blev utrolig "skæv" første gang jeg tog pillerne.
    Da jeg kom på uge 2 fik jeg kvalme når jeg tager pillerne. Jeg spiser godt inden jeg tager pillerne, men uden held.

    Jeg er begyndt at knække pillerne over så jeg har 4 halve jeg tager løbende i løbet af dagen. Konen administrerer dem da jeg nogle dag ikke kan huske om jeg har taget pillerne. Det tager det værste kvalme for mig at jeg deler piller over i 4 på en dag. Tænkte at det kunne hjælpe andre.

    Ellers oplever jeg her på 4 uge at jeg i går var helt ved siden af mig selv gik i en rus. Midt på dagen blev jeg så træt jeg troede jeg skulle falde om. Det var lidt ekstremt og jeg har i dag gjort mine overvejelser om at stoppe. Men klør på lidt endnu.

    Ellers er det kvalme, træthed, og som at gå en en bobbel jeg oplever som symptomer. Det er skiftende og tror det hænger sammen med søvn og maden der gør forskellene.

    Har taget dem i min ferie og er glad for dette, da der klart ville være dage hvor jeg ikke ville have kunnet passe mit arbejde pga nævnte symptomer.

    Ellers så er jeg gået fra 20 til 1 - 3 om dagen nogle dage slet ingen. Hænger sammen med hvis der sker for meget i dagen om jeg falder i. HVis en rolig dag kan jeg mentalt klare den.

    Bruger Vicks bolcher til at give mig det "sug" i halsen jeg mangler, feder men vil købe plastik cigaret og prøve med noget stækt mentol i dem for at spare på fedtet ;-)

    Held og lykke til jer alle uanset hvilken metoder der nu virker bedst for den enkelte.
  • Indstillinger
    Hej Pippi64

    Jeg kan ikke lade være med at sende dette link så du og andre ikke bagefter kan sige, at det vidste I ikke.

    http://www.business.dk/biotek/rygestop- ... virkninger

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    På lørdag er jeg færdig med startpakken, dvs. de første 4 uger på Chapmpix er gået. Jeg har været røgfri siden dag 5 og uden nikotintyggegummi siden dag 12.
    Jeg har ikke lyst til at ryge, og kan overhovedet ikke forestille mig at gøre det. Jeg tænker på det ind imellem nogen dage mere end andre; men jeg tror ikke jeg vil falde i.
    Min lugtesans er blevet helt fænomenal! Og jeg hoster ikke mere.
    Af bivirkninger har jeg oplevet kvalme de første par dage. Og mavesmerter - mest den første uge, nu kommer det kun en gang imellem lige efter morgenpillen. Og jeg tror at alle de drømme jeg har om natten også kan tilskrives pillerne.
    Jeg er meget meget positiv omkring dette rygestop, og går og overvejer at stoppe med pillerne nu; men er også lidt bange for om jeg så risikerer at falde i hvis jeg undlader at tage de næste 8 uger med. Hvad er jeres erfaring?

    Glade hilsner
    Sekhmet
  • Indstillinger
    Jeg stoppede helt med cigaretterne den 10.juli - dvs har ikke røget i 6 uger. Jeg spiser stadig Champix.
    Er det nemt ??? Svaret er et stort NEJ. Jeg er dybt forbavset over at jeg efter 6 uger stadig er optaget af cigaretter - faktisk hele dagen.

    Jeg har bestemt mig til at fortsætte ikke-rygningen indtil 10.oktober. Har jeg ikke halvvejs glemt cigaretterne til den tid, så overvejer jeg at starte igen. Der er jo også noget der hedder livskvalitet.
  • Indstillinger
    hejsa
    Det er dejligt med denne debat, jeg vil osse til at stoppe med rygningen, men er lidt alene om det. da jeg ikke kender nogen andre som er ved at stoppe. Så er det rart med nogle" lidelsesfæller".Det bliver jeg optimistisk af. Det er i dag min 4. dag på champix og jeg regner med at stoppe rygningen på 14. dagen.
    Anne K.
Log in eller Registrér for at kommentere.