Hjem Lunger Åben debat om rygestop

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1131416181926

Kommentarer

  • Mangler du lidt moralsk støtte og debat så skriv til: skrivtiltorben@hotmail.com og beklag dig alt det du har lyst til.
    Jeg er på uge 6 som ikke ryger - he he måske virker det gensidigt
  • Hej allesammen,

    Jeg er 27 år, har røget siden jeg var 12 og havde faktisk fuldstændig glemt hvordan det var at være ikke-ryger. Spurgte i mig for et par uger siden, havde jeg svaret, at der ikke var en eneste fordel for mig ved et rygestop. Sådan ændrer det sig jo ;)

    Jeg har været på champix i en måned og er igang med "slutpakken". Jeg har, MEGET inspireret af hele debatten her, lavet en blog hvor jeg beskriver mine følelser, bivirkninger og sådan nogle ting.
    Jeg håber meget, at den kan være god inspiration for andre der gerne vil holde op med at ryge.

    http://dropperrygning.tumblr.com/ - læs endelig! Jeg vil forsøge at få gjort det muligt at kommentere, såfremt nogen sku have lyst til det :)

    Rigtig mange hilsner fra Jens

    PS: Dem der siger champix er dyre piller..... I skal faktisk ikke ryge mere end 10 smøger om dagen før det er billigere at købe champix end det er at købe cigaretter. Tænk lidt over den ;)
  • Faktisk er der en del bivirkninger ved Champix (ved ikke om det står her i forvejen, hvis det gør, sorry). Muskelspasmer, besvimende folk og synstab er nogle af de ting, folk har prøvet med Champix. Det er ikke helt optimalt.. (kilde: http://rygestophjaelp.dk/rygestop-pille ... top-piller )
  • Hej med jer ikkerygere,

    Mange taler om bivirkninger ved Champix. Det er imidlertid lægens opgave at kontrollere, om man kan tåle behandlingen ved at undersøge for depression, diabetes, højt blodtryk etc. Er man ellers, eller føler sig, sund og rask burde der ikke være noget der antyder, at man ikke kan tåle midlet.

    Jeg startede i torsdags og er, i dag én uge senere, begyndt på 1mg. pillerne 2 gange dagligt. Har jeg et problem? Ja, der er ingen bivirkninger - men heller ingen VIRKNINGER! Jeg mærker intet ubehag ved at ryge... ryger som jeg plejer. Guderne skal vide, at jeg er motiveret - vi har ikke røget indendørs, siden vi for 4 år siden malede om i stuen... står på terressen i alt slags vejr og pulser!

    Er der nogen, der kan fortælle mig, hvornår virkningen indtræder - og hvordan de føles, når man tænder en smøg? Som beskrevet ovenfor er det jo ikke en dyr kur sammenlignet med prisen på tobak men det er sgu for dyrt, hvis man føler, at man indtager "dummy" medicin ;-)
  • Hej igen -

    Jeg mangler efterhånden kun 1,5 uge i at have gennemført hele forløbet. Jeg er stadig røgfri, og stadig helt sikker på at blive ved at være det. Har været lidt bekymret for hvordan det skal gå når jeg slippe pillerne. Men det er sket indtil flere gange at jeg har glemt at tage dem, og jeg kan overhovedet ikke mærke nogen ændring i lysten til at ryge uden. Så det er jeg ikke bekymret for mere.
    Jeg ser mig selv som ex-ryger, og selvom tanken om en smøg strejfer ind imellem så forsvinder den lige så hurtigt igen. Jeg savner det ikke. Jeg elsker ikke at hoste, og at kunne mærke at jeg går raskere til, ikke bliver så forpustet op af trapper osv osv :-)
    Ikke engang vilde drømmme har jeg mere, kun ind immellem lidt mavekneb om morgenen.

    Til Torkild kan jeg sige at virkningen for mit vedkommende allerede var at spore efter en 3-4 dage; men først kom op på max. efter den første uge. Jeg kunne hurtigt mærke at smagen af cigaretterne ændrede sig, og det blev langsomt forstærket. Held og lykke til dig :-)

    VH
    Sekhmet
  • Hej allesammen.

    For et år siden holdt jeg op med at ryge via Champix. Følte mig sådan ovenpå, så jeg stoppede kuren længe inden den var færdig - og resten er historie....

    Nu er jeg lige kommet hjem fra apoteket og starter igen i dag. Er sikker på det vil være lige så nemt som sidst, og denne gang skal jeg i hvert fald tage kuren HELT færdig! :-))

    Eva
  • I dette øjeblik har jeg været røgfri i, 1 uge, 18 timer og 21 minutter. Det går strålende. Ikke nogen bivirkninger af Champix, de forsvant i løbet af de første 10 dage.

    Eva :)
  • jeg har taget champix knap 3 uger jeg har intet røget imens. jeg er stoppet med champix før tid, da bivirkningerne er slemme på mig. kvalme, fornemmelse af at have indhaleret mentol. det sidder i lungerne og svælget hele tiden, sådan føles det. det har virket med mit rygestop. men bivirkningerne er slemme. hvor længe er champix i kroppen? er der nogen som ved det?
    mvh michael64
  • Hej Michael.

    Jeg tror ikke det er længe de sidder i kroppen. Jeg stoppede sidste år efter en 4-5 uger, og begyndte omgående at ryge igen. Nu er jeg atter på champix, og skal så absolutt gennemfører kuren. Synd du har bivirkninger. Det havde jeg også de første 10 dage, men nu er der næsten intet. Jeg er iøvrig indstillet på at godtage de bivirkninger som jo kan komme af og til - alt er bedre end at ryge!! :)

    Vh Eva
  • Michael, jeg er da frygtelig ked af at høre om dine problemer med bivirkninger. Som tidligere nævnt har jeg INGEN haft - men til gengæld heller ikke synderlig virkning. Så jeg havde måske foretrukket nogle mindre bivirkninger - om ikke for andet - så for at bevise over for mig selv, at det ikke var et blindprodukt, jeg indtager.

    OK, jeg har trappet noget ned... fra 1 pk. om dagen til ca. 5-6 stks. Jeg tror, det er viljen til at stoppe - mere end produktets virkning. Ja, jeg er skeptisk og heller ikke modtagelig for f.eks. hypnose. Men er det meningen, at man bare skal TRO at Champix virker - og så gør det det? Vil gerne stoppe "rigtigt" men har også næsten 2 mdr. tilbage i nr. 2 pakke.... så jeg tror videre ;-)
Log in eller Registrér for at kommentere.