Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1111214161726

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Alle

    Jeg er igang med champix på 7 dag, jeg får kvalme, sover ikke godt, bliver ked af det, skælder ud, skal tisse hele tiden, får tynd mave, jeg er holdt med den , men har det træls med at være stoppet, for det hjælper, kan jeg starte igen, da jeg kun holdt en dag
  • Indstillinger
    Til Carina1
    Jeg synes du under alle omstændigheder skal tale med din læge om pillerne. Især hvis din kedafdethed og skælden-ud først er begyndt efter, du er begyndt at tage pillerne.
    Og så skal du med lægens vejledning in mente tage en beslutning om du vil tage dem eller ej. Og holde fast i den.

    Jeg har selv taget Champix nu i 12 dage og har sidste rygedag i dag. Jeg synes altså stadig at det er en smule angstprovokerende at tænke tanken om at fra i morgen skal jeg aldrig mere ryge.
    Jeg har sådan set ok effekt af pillerne, tror jeg - allerede fra dag 1 eller 2 begyndte cigaretterne at smage dårligere. Jeg ryger sjældent en hel smøg af gangen mere. Og jeg kan godt undlade at tænde alligevel, når jeg tager mig i at række ud efter pakken.
    Bivirkninger har jeg ikke mange af - de første dage havde jeg lidt forvirrede drømme. Men når jeg vågnede op kunne jeg sige til mig selv at det bare var bivirkninger fra pillerne og faldt nemt i søvn igen. Jeg får lidt kvalme, når jeg tager dem, men ikke voldsomt.
    Jeg har læst Allen Carr og var topmotiveret, da jeg gik til lægen og fik pillerne. Jeg har stadig den gode motivation, men må vist også se i øjnene at pillerne ikke er det 'tryllestøv', jeg måske forventede. I skrivende stund har jeg 6 cigaretter tilbage i pakken - OG JEG KØBER IKKE FLERE! Det er første gang i over 30 år, jeg prøver at løbe tør for smøger... Lidt spændende. Men jeg VIL bare ikke ryge mere.
    Tror jeg skal have fundet bogen frem igen :-)

    God søndag.
  • Indstillinger
    Jeg tog Champix for at gøre mit rygestop nemmere. Efter en uges tid kunne jeg mærke de virkede - mindre trang til at ryge og cigaretternes smag blev forringet. Men jeg blev depressiv, meget svimmel og fik kvalme af pillerne og stoppede derfor efter kun 10 dage. Min kæreste bruger dem nu og mærker kun kvalmen i en kort periode (har afsluttet startpakken og begyndt på anden pakke). Han føler de virker. Jeg har taget en kold tyrker i stedet og har langt flere bivirkninger fra rygestoppet end min kæreste har, der er på Champix.

    Jeg er dog glad for at jeg valgte at afbryde Champix-kuren!
  • Indstillinger
    Mig og min Sut!

    Jeg er just stoppet med at ryge idag efter 10 dage med champix. Det er svært, ikke fordi jeg egentlig savner nikotinen for jeg tror egentlig, at pillen dækker "fixet", men fordi cigaretten har været min SUT lige siden jeg var teenager. Idag er jeg 52.

    Jeg har forsøgt at stoppe en hel del gange med masser af forskellige tiltag (nikotin erstatningsprodukter) og hver gang jeg er startet igen har det handlet om savnet af SUTTEN. Røgen der glider ned i halsen, den korte påvirkning den første cigaret om morgenen giver...., forestillingen om at jeg efter en periode Sagtens kan være fest-ryger, etc. Der er mange undskyldninger for at starte igen med at ryge, ingen af dem er i virkeligheden holdbare, hvis man ønsker muligheden for en god alderdom tænker jeg.

    Ser vi på hvordan rygepolitiken udvikler sig i vores del af verden, viser det sig at vi faktisk ikke må ryge på vores arbejdspladser længere. Nogen steder er det stadig akcepteret til en vis grad, men inden længe bliver det helt umuligt.

    Det der gjorde forskellen for mig, var da min bedste ven en dag, hvor vi talte om pension, efterløn etc., pludselig siger; Det er jo ligemeget med at indbetale til pension og efterløn, hvis vi fortsætter med at ryge når vi sansynligvis ikke at få gavn af det særlig længe !!!! Og dét var skræmmende at tænke og gav god mening. Derfor kontaktede jeg min læge og fik tilbudt Champix.

    Her til slut vil jeg lige nævne at jeg vil kæmpe med næb og klør for at få cigaretten ud af mit liv, i tide forhåbentlig. Ups mangler lige at fortælle at jeg gennem de sidste 20 år har røget 40 smøger om dagen - ulækkert hva?

    I dag - første dag i mit nye røgfri liv - er ved at være gået. Jeg kan gå glad i seng velvidende at jeg vandt første runde mod fjenden. Slaget er ikke vundet endnu. Når jeg nu er sprunget ind i "ringen" må jeg spørge mig selv: Vil jeg være kriger - eller vil jeg være offer ?

    Pøj pøj der ude og som Peter Plys siger; du kan meget mere end du tror du kan.

    Ciao.
  • Indstillinger
    HVIS DU IKKE HAR PRØVET CHAMPIX, ER DER STADIG HÅB FOR DIG!
    Jeg er en kvinde på 49 år som har røget siden gymnasietiden, 15-20 stk. pr. dag og jeg har nydt det i alle årerne. Jeg vil betegne mig selv som en håbløst, fortabt sjæl uden karakterstyrke mht. afhængighed, MEN jeg syntes alligevel tiden var inde til at stoppe nu inden jeg fylder 50 fordi det er blevet så besværligt, jeg stinker, mit hjem stinker, jeg bliver hurtigt forpustet, det er pinligt at man er eneste ryger i et selskab på 46 gæster og det er totalt taber-agtigt, svagt og slet ikke trendy! Alligevel var jeg i tvivl om, om jeg var motiveret nok og om jeg ville det inderligt nok. Men heldigvis vandt fornuften over fordelene ved at fortsætte med at ryge.
    Så jeg gik til min søde læge (der selv er ryger) og hun anbefalede Champix som hun selv havde prøvet - dog måtte hun stoppe pga. kvalme, men vil prøve igen.
    Mit håb var stort men min fidus til præparatet var meget lille. Efter 4-5 dages indtagelse af pillerne var jeg sikker på at jeg havde fået et placebo-produkt!!!Jeg kunne ikke mærke en pind til forskel på noget. Dog fik jeg en smule kvalme i ca. 15 min, men det tillagde jeg, at jeg ikke havde spist morgenmad endnu...
    Men så efter 1 uge kom virkningen, som der også står i brochuren! Cigaretterne smagte kedeligt - som at suge i enden af en blyant - det var bare ikke så fedt mere. Jeg røg helt automatisk mindre fordi det var blevet en flad fornemmelse, og snart var jeg nede på 6 stk. om dagen. Jeg havde bestemt mig for at stoppe på 11. dagen og på 10. dagen røg jeg kun 1½ selvom jeg bare kunne have røget som en skorsten! Det var ikke for at være sej at jeg røg så lidt til sidst. Det var udelukkende fordi det ikke rigtigt sagde mig noget mere. Jeg vil komme med et råd: STOP IKKE FØR TIDEN, FOR SÅ NÅR DU IKKE AT OPLEVE HVOR KEDELIGT OG UINTERESSANT DET BLIVER AT RYGE og det har du brug for at huske tilbage på, når der opstår situationer, hvor du godt kunne savne en smøg!
    Jeg er nu røgfri på 3. døgn og tænker da stadig på cigaretter, men husker så tilbage på hvor kedeligt det i grunden var til sidst. Jeg kan godt savne et eller andet, men det er ikke cigaretterne som de smagte til sidst og tanken er derfor hurtigt væk igen. Der ligger stadig en halv pakke i skuffen, men prøv lige at stikke næsen ned i dem før du tænder!!!!
    Jeg har aftalt med min læge, at jeg - efter de 12 uger - snupper en startpakke mere og spiser den bagfra for at trappe ud igen og for at være endnu mere sikker på at det holder ;o)
    Rundt omkring i huset hænger post-it's med grimme komentarer til min samvittighed for hele tiden at minde mig om hvor rådden jeg er, hvis jeg begynder igen.
    Så jeg er godt igang med at opfylde min datters ønske, som hun fremsagde i sin konfirmationstale:" Bare du ikke røg, mor..." Så om ikke andet så for hendes skyld <3
    Held og lykke til dig, som allerede er nået langt ved at læse denne blog! GØR DET!
  • Indstillinger
    hej alle....
    Champix på 6 dag nu, mærker ingen forandringer udover at jeg er blevet mere hidsig og nemmere til tåre, drømmer underligt sover ikke så tungt. ellers INTET ryger stadigvæk 20-25 om dagen, ind i mellem kan de kortvarrigt smage underligt men føler ikke lysten er mindre/forandret... Hvornår oplevede i forandringer?? Kan det skyldes motivationen ikke er høj nok?? læser allen carr samtidigt....
  • Indstillinger
    Hej med Jer

    Uha jeg kan dårligt få armene ned, det har været den helt rette løsning for mig. Jeg har røget siden 7 klasse, og er idag 33 år uden de store pauser. Ikke fordi ønsket ikke har været der, for det har det bestemt!!!

    Men har desværre ikke haft glæde af nogle andre midler.

    Jeg har dog som flere andre beskriver haft en del gener med pillerne bl.a. i form af kvalme. Fandt dog ud af at jeg blot skulle spise før jeg tog pillerne også var det ikke et problem.

    Efter jeg er stoppet behandlingen, føler jeg stadig ikke trang til cigaretterne, men føler at jeg mangler noget. Følsen af og være lidt dep., men glæden ved endelig at være røgfri overskygger KLART de negative sider.

    Jeg kan kun anbefale denne løsning, for gud hvor har det været let.

    Mvh. Maria
  • Indstillinger
    Jeg er nu ½-vejs gennem startparken. Har været røgfri i 4 dage. De første 3 dage var lidt svære at komme igennem. 3. dag om aftenen var jeg pludselig abstinensfri, hele 4. dag er gået forrygende. Ingen nævneværdig rygetrang, har nærmest måttet tage mig selv i slet ikke at tænke på cigaretter. Meget underligt men skønt. Bare det holder ved og bliver endnu bedre.

    Under alle omstændigheder har jeg, siden jeg begyndte at ryge, ikke været uden en cigaret så længe som ved dette rygestop. Andre forsøg har jeg røget en lille smule. Det har jeg også haft lyst til de første 3 dage, men tror jeg nu høster frugten af ikke at gøre det.

    Jeg er fuld af optimisme og vil nu samle røgfrie dage som andre samler på tændstiksæsker

    Held og lykke til jer andre.
    Niel s
  • Indstillinger
    Har været røgfri i 108 dage nu :-)
    Det har været lidt som at køre op og ned i en elevator. Lidt trist, så glad, så trist og så heldigvis nu rigtig glad :-) Det tager tid at slippe års afhængighed - og hvor lang tid der skal til er helt individuelt. Der har været dage hvor jeg var meget ked af det, men opmuntring fra tidligere rygere der kunne fortælle at tiden tager det, hjalp gevaldigt.
    Nu vågner jeg ikke mere med en følelse af savn hver morgen, og det er fedt. Troede nemlig at det ville fortsætte sådan :-(
    Og når vi står i svære situationer, hvor cigaretterne før var vores tro trøstesvende, så husk at stå fast og tænk på at hvis du tænder bare en cigaret, så står du måske stadigvæk i den svære situation men du er også blevet ryger igen. Det må godt "gøre ondt" at stoppe med at ryge. Bare husk på at det går over med tiden :-) Held og lykke til alle på den seje rejse imod ikke ryger livet :-)
  • Indstillinger
    Røgfri nu på 12. dag, mangler en uge af startpakken. Har allerede en recept til fortsættelsen. Jeg har stadig ingen bivirkninger ved pillen. Så jeg er ikke presset på det område.
    Jeg oplever Champix som et rigtigt godt hjælpemiddel i mit rygestop projekt. Jeg har ikke de store problemer med at holde rygestoppet. Selv vanesmøgerne synes ikke at banke så tit på som før. Og de er utroligt lette at afvise.
    Fysisk er rygerhosten væk, ingen slim i lungerne, pulsen er faldet med 10 - 15 slag i minuttet. Mon ikke også blodtrykket falder lidt. Når jeg løber mærker jeg en stor forandering.
    Jeg har været i flere situationer hvor jeg normalt belønnede mig selv med en smøg, f.eks. klippe hæk, sønnens fodboldkampe, tur til stranden. Det har ikke været et problem at afvise rygetrangen. Jeg har stadig min første fest tilgode, men tror ikke det vil være et problem.
    Hvis der er andre der læser dette og er på samme stadie som jeg, så skriv lidt om jeres rygestop.
    Held og lykke
    Niels
Log in eller Registrér for at kommentere.