Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

191012141526

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er virkelig flot, at du kan nedtrappe til halv dosis Gitte! Det er bare med at finde ens egen løsning på bivirkningerne.

    Jeg har gået 51 dage uden røg nu, og jeg måtte desværre stoppe helt med pillerne for nogle dage siden! Kvalmen tog til i styrke, hvilket gjorde, at jeg simpelthen ikke følte lyst til at fortsætte med dem.
    Jeg må indrømme, at jeg var lidt skeptisk omkring, hvorledes det ville føles uden de piller, men jeg er positiv overrasket! Der er dog ingen tvivl om, at trangen til nikotin melder sig oftere nu, end den gjorde før, men jeg kan sagtens klare det uden pillerne og især uden kvalmen, som er HELT væk nu :-)

    Der skal kæmpes! Det er desuden for koldt til at gå ud og ryge nu :-)

    Hvordan går det ellers med jer derude? Hilbert.... stadig røgfri?

    Mvh
    Allan
  • Indstillinger
    Jeg har været røgfri i over en uge nu, og synes godt nok det har været let! Jeg har de sidste par dage opdaget at jeg har glamt at ta enten min morgen tbl eller den om aftenen, og jeg har ikke mærket ændringer!
    Overvejer allerede nu at halvere min dosis, da den har haft stor indvirkning på min depression, hvilket ikke er så rart. - Andre bivirkninger har jeg slet ikke haft!
  • Indstillinger
    Hej Allan, Gitte og øvrige X-rygere:-)
    Jeg er stadig med på vognen og har helt nøjagtigt været røgfri 1 måned og 5 dage. Det er dejligt og jeg er glad.
    Skrev sidst om en kraftig hovedpine lokaliseret til baghovedet - Det viste sig at dette slet ikke havde noget med Champix at gøre, men at jeg havde lavet en forstrækning i nakkemusklen....., i fitness centeret! Jep, er begyndt at træne lidt løbebånd, ro-maskine, og også lidt styrketræning for jeg har taget ca. 3-4 kg. på og det meste har sat sig på maven:-) Har været i gang med træning nu i ca. 14 dage og det giver, sammen med fraværet af tobakken, et rigtig dejligt velvære. Herhjemme er vi også, (uden at være decideret på kur) begyndt at spise bedre og sundere mad: Grønt, Groft, magert og mindre. Råkost-salater er det helt store hit.
    Kvalmen af Champix er også begyndt at kunne mærkes her, men hvis jeg husker at spise før jeg ta´r pillen er det minimalt. Har prøvet at tage pillen 1 time før at jeg skulle spise aftensmad og da var kvalmen ret mærkbar...!
    Champix har stadig den gode effekt, men mentalt og psykologisk kan jeg mærke at jeg er et sted hvor at jeg skal "fornye kontrakten" og beslutningen med mig selv. Vedligeholde motiverne kunne man sige.
    Jeg ELSKER mit liv og det jeg gør for min krop uden tobaksrøg, men ja - som flere har nævnt, der skal kæmpes ind imellem - og helt klart på det mentale plan. Der kommer jo faktisk på ingen måde, (for mig i alle tilfælde) trang efter cigaretter og røg, som ikke er til at håndtere uden særlig meget besvær - men tankerne om tobak og hvad smøger ER, eller IKKE er, skal jeg lige huske at have godt styr på. Gi´r det mening...:-)
    Hold kursen alle mand derude! - og lad ikke skibets sejl fyldes af kvælende røg, men af den friske, kølige, stærke og smukke brise der suser fra dine nyfødte lunger...! Hej fra Hilbert.
  • Indstillinger
    Har ikke røget i 26 dage og jeg savner det helt utroligt meget lige nu...Mangler virkelig den motivation jeg havde da jeg kom hjem fra apoteket med pillerne den første dag.
    Jeg bliver så frustreret over djævlen på min skulder der lokker med at ta en smøg - én smøg kan da ikke skade - men jeg puffer i stedet løs på min plastic cigaret med mentol jeg har købt på apoteket...
    Jeg føler mig utrolig oppustet og forpustet, sur, træt, sulten og jeg glæder mig ikke til imorgen hvor den næste pille skal sluges og jeg kan se frem til en time med voldsom kvalme og koldsved.

    I dag har jeg været nede og købe min anden pakke Champix - min læge, som aldrig har røget (første=sidste gang jeg så hende i forbindelse med mit rygestop sammenlignede hun trangen til en smøg med trangen til at tisse!!??) har skrevet recepten på endnu en startpakke. Den har jeg købt, og tænker at jeg alligevel vil trappe ned på pillerne, så det nok lige meget...

    Jeg håber at jeg i morgen, efter endnu en nat med de vildeste drømme, vågner op med fornyet overskud, optimisme og troen på at det her kan jeg sagtens klare....død over smøgerne!
  • Indstillinger
    Jeg tog Champix Januar 2008 og har været røgfri siden.
    Men, jeg fik og har en del bivirkninger da jeg tog dem.
    Jeg havde meget kvalme,
    følte mig mærkelig tilpas,
    fik en kraftig tinitus
    og fik noget der lignede en depresion.
    Det blev karakteriseret som stress af lægen, men jeg ved ikke hvor det kom fra, jeg havde faktisk en roligere periode jobmæssigt og privat.
    Jeg regnede med det gik over, men i dag, 2 år efter, har jeg stadig en kraftig tinitus, og jeg er ikke så stærk psykisk som jeg var før jeg tog pillerne.
    Jeg er sikker på at det er Champix der har udløst dette.
    Mit råd er at lade være med at tage disse piller.
    Det er simpelt hen ikke det værd.
  • Indstillinger
    Hej Anne35, Koelli og andre.
    Først Anne, hold da op hvor jeg føler med dig, det er virkelig synd du skal alt det igennem, jeg håber du stadigvæk er røgfri.
    Koelle1, vildt at du stadigvæk ind imellem har noget med humøret, håber bestemt ikke det er pillerne der stadigvæk er skyld i det. Jeg har også et meget dårligt humør ind imellem, især her de sidste uger af behandlingen med pillerne, jeg stoppede med pillerne for en uge siden, en uge før tid, fordi mit humør var og stadigvæk er meget dårligt, jeg var også sikker på det var pillerne der var skyld i det, men jeg syntes desværrer ikke humøret er blevet meget bedre, så jeg var begyndt at regne med, det var de manglende smøger, men efter det du nu har skrevet, er jeg da bange for det måske stadigvæk er pillerne, sådan noget skidt, jeg håber da så sandelig snart at blive i godt humør igen.
  • Indstillinger
    Hejsa
    Jeg Har røget i 25 år og de sidste mange år ca 25 cigaretter om dagen. Søndag d 2 januar tog jeg den første pille og det første døgn røg jeg 6 cigaretter, tirsdag d 4 januar røg jeg 4 hvæs af en cigaret og har været røgfri uden problemer siden. Jeg tror bare det er vigtigt man tænker over det hver gang man griber ud efter pakken med cigaretter. Jeg tænkte om det virkelig var en smøg jeg havde lyst til, og nej for jeg lagde pakken tilbage igen. For mig var det vanen der gjorde jeg greb ud efter pakken med cigaretterne.
    Jeg elskede mine cigaretter, men pga dårlig helbred har jeg taget den beslutning at stoppe.
    Jeg har under 14 dage tilbage på pillerne, men overvejer at halvere dosis nu, og hvis trangen kommer igen må jeg vel bare sætte dosis op til norman igen. Mht til bivirkninger har jeg haft ondt i maven og er meget oppustet, luft i maven og lidt forstoppelse, jeg er meget træt hele tiden. Men det overlever jeg jo da det kun er en periode. Jeg har god erfaring med champix trods bivirkninger. Jeg har været røgfri i 10 dage nu og syntes det er en skøn følelse.
  • Indstillinger
    Hejsa.

    Jeg starter på Champix i morgen... Er smadder spændt og en smule nervøs ved tanken om at det er nu det skal ske!

    Jeg har med stor interesse læst jeres indlæg, men kan se at tråden her desværre ikke er så aktiv længere. Kunne ellers virkelig godt tænke mig at skrive med andre i samme situation som mig, lidt støtte kan vel kun være godt :-)

    Tillykke til alle jer som rygestoppet er lykkes for :-)
  • Indstillinger
    Hej ryger og stopper

    Jeg glædede mig sådan og var helt mentalt forberedet på kuren med Champix. Første dag og uge gik fint, men så kom det. kvalme, søvnløshed og værst af alt manglen på lyst til livet. Jeg har prøvet at stoppe før kendet godt det med at mangle noget og blive lettere deprimeret, så holdt det stangen og kæmpede. først da min mand sagde at min puls var frygtelig høj. . . oven i det med ikke at kunne sove, kvalme og da mine tanker blev så mørke at jeg nærmest håbede på at få en blodprop og at mine unger forsvandt i mine tanker, blev jeg bange og begyndte at undersøge sagen.

    Jeg læste brugsanvisningen/bivirkningerne, det var en bekræftigelse og stoppede omgående. Nu er der gået tre dag og glæden, søvnen og mine dejlige unger er vendt tilbage, men det er cigaretterne også.

    Jeg er sat op på at stoppe og få alle goderne ved det. Bedre luftveje, hud, tænder og penge på bogen.
    Jeg skal nok takle de fandens smøger og når jeg finder metoden der virker for mig så skriver jeg igen.

    Det skal siges at der er nogle der har meget gavn af Champix, men til jer der overvejer at bruge dem, vær meget opmærksom på jeres helbred og humør.
  • Indstillinger
    Min nabo fik det på samme måde som dig.

    Jeg selv har taget nicotintyggegummi i ca. 1 år og det går fint , --jeg holder også snart med det da man jo ikke skal tage det for længe,---det vil nogle sige at det allerede er men under alle omstændigheder er det bedre end at ryge og jeg venter til jeg føler mig tryg ved at stoppe med det og savner overhovedet ikke cigaretterne selv om jeg tit har siddet tæt på rygere.
    Mvh
Log in eller Registrér for at kommentere.