Hjem Lunger Åben debat om rygestop

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1141517192026

Kommentarer

  • Jeg tog champix i 4 uger de første uge røg jeg da jeg startede med 2 piller om dagen røg jeg første dag 3 og anden dag 2 siden har jeg ikke røget og det er nu 5 mdr. siden, jeg må indrømme at jeg godt kunne tænke mig en cigaret i ny og næ men tør ikke for så er jeg sikker på jeg starter igen, man skal både være motiveret og være stædig tror jeg for at det kan lykkes men jeg er glad for min beslutning og ønsker alle held og lykke med rygestop. Jeg vil lige tilføje at jeg ikke tog fortsættelsespakken pga. meget kvalme jeg måtte have piller for at få stoppet den igen.
  • Jeg startede med Champix den 2. november og første dag uden røg, var den 8. november. Jeg har det fint.
    Man kommer aldrig til at holde med at ryge hvis man går og venter på at Champix, ved magi, pludselig gør at man holder op - man skal ville det og være klar til at holde.

    Forskellen er at man slipper for det uhyrer, der plejer at gnave løs både i maven og i hjernen.

    Jeg har røget i 30 år, 20 om dagen, i en periode 40 om dagen. Selv om jeg kun er på dag 4, er jeg nu eks-ryger og kommer aldrig i nærheden af det lort igen.

    Jeg siger ikke det er legende let, men hvis man vil det, så virker det fint. Faktisk har det haft en meget positiv effekt på mit humør og sind.

    Hvis der er nogen, der er interesseret, skriver jeg daglig om mine erfaringer og oplevelser med Champix. Jeg ved andre også har gjort det, men det er vigtigt at kunne finde materiale på nettet fra brugerne, både de der sejrer og de, der ikke gør, med og uden bivirkninger.

    Kig omkring: http://www.topping.dk . I menuen til højre, finder du Champix.
  • Hejsa

    Jeg er også stoppet med at ryge med champix.

    Eller dvs. jeg nåede at tage startpakken og starte på 1. uge af den næste pakke.

    Pludselig torsdag i forrige uge sad jeg i sofaen og ville sige et eller andet til min kone men HMMM det kunne jeg så ikke, jeg fattede intet af hvad der pludseligt skete og kom på den ide at jeg ville skride en besked på min tlf at den var helt gal, men det jeg skrev gav INGEN mening, og prøvede jeg at sige noget var det bare noget volapyk.

    Efter ca 1 time var alt ok igen og jeg ringede straks til min læge dagen efter og fik en akut tid.

    Jeg blev bedt om at stoppe med pillerne og om at vende tilbage hvis ikke det var blevet bedre weekenden over hvilket det ikke blev og derfor skulle jeg så bestille tid hos den neurolog som hun sendte en henvisning til ( fik at vide der kunne være 14 dages ventetid). Det viste sig der var lukket mandag og derfor ringede jeg først tirsdag og fik en tid 12 efter, allerede en time efter ringede sekretæren og spurgte om jeg kunne møde op dagen efter fordi de havde fået et afbud.

    Så skal jeg love for det gik stærkt for da jeg havde været hos neurologen i 5 min. var jeg allerede på vej ud af døren igen og på vej til indlæggelse på sygehuset, det viser sig nu at jeg har fået en hjerneblødning.

    Jeg har ikke de store besværligheder efter hjerneblødningen ( endnu) og håber da heller ikke jeg får det MEN jeg kan ikke lade være med at tænke på om det er pga, pillerne, der dog har fået mig HELT til at stoppe med at ryge (selvom jeg kun har taget startpakke + 1 uge ) og jeg har INGEN abstinenser haft eller nogen som helst trang haft til at prøve at tage en smøg.

    Er der nogen som er igang med pillerne og kun har købt startpakken så skriv lige til mig for jeg har en del piller i overskud fra pakke nr 2. og da de jo er ret dyre kunne det være vi kunne hjælpe hinanden lidt på den ene eller anden måde :o)
  • Hej, jeg overvejer at prøve de piller, jeg vil gerne stoppe med at ruge, specielt fordi at jeg dyrker meget sport,. Hvor ofte er der bivirkninger og er det muligt fortsat at dyrke sport imens man tager dem :)
  • de eneste bivirkninger jeg havde var kvalme som jeg fik piller for at komme af med da jeg stoppede med pillerne efter startpakken jeg har ikke røget siden og ja man kan godt dyrke idræt selvom man tager pillerne, jeg har nu været røgfri i over 5 mdr. og savner det slet ikke - held go lykke
  • Jeg stoppede den 11. juli i år og nu har vi den 27.11.11 - dvs jeg har ikke røget i næsten 5 måneder.
    Jeg må tilstå at jeg stadig tænker på at ryge, ind imellem. Der kan dog gå flere timer hvor jeg ikke tænker på det.

    Jeg gad vide hvornår jeg kan opleve en hel dag hvor jeg har glemt rygningen.
    Champix virker, men uden motivation går det ikke.
  • Hej Storrygeren1

    Det er flot at du er holdt så længe!

    Når du siger at du stadig tænker på at ryge hver dag, hvordan er så din egen indstilling til det at du ikke ryger? Er du holdt fordi du føler at du bør eller er du holdt fordi du virkelig vil og er der et lille sted i dig der gerne vil have en smøg, eller har du givet slip?

    Jeg kan mærke på mig selv at jeg har givet slip og "set lyset". Jeg skal bare af med vanen og være fri for abstinenser, det hjælper Champix med i stor stil. Uden dem var det aldrig lykkes.

    Held og lykke med det. Husk på at når man har røget i utrolig mange år, så tager det også lang tid at sige helt farvel til den grimme følgesvend.

    Vi kan godt - vi fortjener det :o)
  • Hej Tullemomsemor - my god. What a name. *GG*

    Du rammer sagen lige præcist, når man skal vurdere om man er en fremtidig ikke-ryger.

    Jeg savner nemlig stadig at tage en smøg, især efter et af de småjobs dagligdagen består af - en lille belønning, lækkert med en kop kaffe of en smøg -men inderst inde ved jeg godt, at jeg ikke skal ryge mere.

    Jeg har ikke negative følelser overfor andre rygere - jeg har bare en følelse af at det ikke længere er noget jeg skal beskæftige mig med. Spørg mig ikke hvorfor eller hvordan den følelse er kommet.

    I starten drømte jeg at jeg røg, og jeg vågnede næste dag, fuld af ærgelse over at jeg ikke kunne modstå fristelsen. Jeg har endda drømt at Kronprinsesse Mary foretrak mig fremfor Frederik, fordi jeg ikke røg. Altså i mine drømme *GG*.

    Og ja - vi fortjener ikke at skulle tabe pusten. Vi klarer den.
  • Ja vi fortjener det og jeg er nu kommet så langt at jeg ikke tænker på rygning hver dag men der er da situationer hvor jeg godt kunne bruge en smøg, men jeg begynder ikke igen om det er snart 1/2 år siden jeg røg den sidste og for sanrt 1 md. siden forærede jeg cigaretter, rulletobak,filtre og rullemaskine væk og det generede mig ikke, når vi har gæster der ryger må de gerne ryge der er dog nogle der ikke vil når jeg er holdt op, men det generer mig ikke og ellers skal jeg jo holde op med at de de venner og familie der ryger og det vil jeg ikke. Held og lykke til alle der prøver
  • Hej Storrygeren1

    Ja, ikke :o)

    Jeg har haft det lidt svært nogle morgener men jeg ved nu at det går over, jeg skal bare lige i gang. Også oplevelser af "nå-nej" og så "videre". Jeg er måske lidt nørdet med det her, men det er voldsomt stort for mig at det er lykkes og jeg analyserer meget undervejs.

    Faktisk er det lidt sjovt nogen gange og jeg forsøger at lade "fornemmelser" i kroppen kanalisere andre steder hen og laver dem til noget positivt. Min familie er ved at være vant til at jeg pludselig råber juhuu eller begynder at danse - og de er så glade og stolte af mig - specielt mine 2 store børn. DET betyder ALT og at jeg fik mit første barnebarn i oktober var dråben for mig.

    Holder så fast at det gør ondt og vil så gerne stå foran jer alle sammen og råbe opmuntrende tilråb så at I hele tiden får at vide hvor seje I er - DET ER VIGTIGT ;o)

    Røgfrit kram fra Marianne
Log in eller Registrér for at kommentere.