Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

18911131426

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hel Helle!
    Tillykke!!! Det er flot gået!!!
    Hvordan oplevede du selve rygestoppet? Havde du problemer med selve vanen med at tænde en cigaret?
  • Indstillinger
    Hej Benjamor
    Jeg var meget bevist over, når jeg tændte en cigaret så det blev færre og færre for hver dag det gik. den dag jeg havde planlagt at stoppe, var jeg ikke klar og satte en ny 3 dage efter, så var jeg klar men har været på vej ud på terassen flere gange, men det er vanen. det er vigtig du tror på dig selv og du VIL stoppe ellers tror jeg ikke de har den helt store effekt. jeg har da haft dage hvor det kun er cigaretter jeg har kunne tænke på, men har bare besluttet nu skal det være. Min søn på 10 år kom en dag og sagde han var stolt over jeg ikke havde røget i 2 uger, det varmede bare så meget:) børnene kan selvfølgelig også mærke der er meget bedre tid til dem, når mor ikke skal på terassen for at ryge. Det er et helt nyt liv der er startet. nu skal jeg igang med noget motion ellers er jeg bange for der vil ryge formange kilo på.
    Held og lykke med dit ryge stop (det er ikke så slemt og hold ud:))
    mvh
    Helle
  • Indstillinger
    Det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år, var at starte på Champix.
    Jeg har lige 'rundet' 1 ÅRS dagen som RØGFRI d. 8/11-2010 som for min familie og jeg har været et år med flere dejlige røgfri oplevelser.Min datter blev så motiveret for også at blive røgfri og startede på champix og har d.d. været røgfri i et 1/2 år.
    Stoppede f.eks. ikke efter det angivne antal dage som ang. fra Champix; men havde set en af mine arbejdskollegaer nedsætte sit forbrug med 5 stk om ugen samtidig med at hun tog pillerne, og tænkte DET er sådanne jeg også vil gøre, og det Lykkedes for mig Denne gang.(røg tidligere 30-40 prince om dagen igennem mange år)
    Havde undervejs også lidt problemer især i starten med kvalme (hjalp med at spise morgenmad først) og megen luft i maven, som hurtig aftog under forløbet.
    Så kan kun ønske dig/jer held og lykke med opstarten, og TRO på at DU kan gennemføre det.
  • Indstillinger
    Er idag inde på 9:e uge i min forhåbentlige lange rygestop-pause.
    Og mine erfaringer med champix er ikke gode.

    Jeg har nok haft samtlige bivirkninger der står på pakken.
    Og det gik rigtigt galt efter at jeg gik op på 2 piller om dagen.
    Prøvede det med at spise før indtagelse men havde alligevel kvalme i op til 3 timer efter indtagelse.
    Havde halsbrand 24 timer i døgnetog det er ikke rart at skull op 3-4 gange hver dat pga af det.
    Og den konstate hovedpine der gnavede var til at blive småskør af.

    Så jeg stoppede efter startpakken på de 28 dage, og så kom alle abstineserne.

    Champix er jo med til at frigive dopamin i hjernen på samme måde som nikotinet gør, så derfor, ingen piller ingen dopamin !

    Derfor vil jeg mene at den psykologiske effekt i disse piller er store.
    Og jeg tror at meget af effekten er i den at man tæller de dage man ikke har haft en cig i hånden.

    For mig var abstinenserne der kom på samme måde som hvis man tager en "kold tyrker"

    Jeg prøvede i stedet på at bryde mit sedvanlige rygemøster, når rygetrangen blev for slem så var det om at give sig til at lave noget, så jeg har stået og skrællet kartoffler kl 06.15 en lørdag morgen bare fordi jeg vågnede af at jeg bare skulle have en cig.
    Jeg har også presteret at stå og vaske vinuder ude og inde tæt på midnat bare for at lave noget der tog tankerne fra cig. :)

    Så jeg vil anbefale at i stedet for bare at google på champix og læse alle solstråle historier, så prøv tillige at google på champix bivirkninger.

    Men held og lykke til alle der vil holde med at ryge, med eller uden champix :)
  • Indstillinger
    Så er det 37 dage siden, at jeg røg en cigaret, og det er bare så skønt!

    Det lyder jo smukt, når man siger det sådan, men det har da heller ikke været uden bivirkninger. Derfor vil jeg gerne lige knytte en kommentar til brugeren, som her beskriver, hvor slemt det har været. Jeg kan sagtens følge dig i, at det bestemt ikke er sjovt, men "bivirkningen" ved at fortsætte med at ryge, er vidst uden tvivl værre!
    Et rygestop kommer ikke let. Det tror jeg, alle kan skrive under på. Man skal ikke gå i gang med Champix og tro, at her er et vidundermiddel, som gør det hele for en!! Man skal gå ind i kampen mod rygningen med en stærk vilje, en støttende familie og Champix som en "hjælpende hånd".

    Personligt har jeg oplevet alle de bivirkninger, der er nævnt tidligere. Værst har kvalmen været, og jeg må indrømme, at jeg på et tidspunkt overvejede at stoppe med Champix, men uden dem havde jeg ikke klaret det så let, som jeg har. Derfor er målet naturligvis at fortsætte så længe projektet løber. Kvalme eller ej! De pokkers cigaretter skal da ikke vinde over min styrke!!

    Til Benjamor2010 kan jeg fortælle, at det er vigtigt, at du sætter dig en dag for dit rygestop, som du holder. Dette er med til at bygge din vilje op, så du er helt klar på netop denne dag. Derefter skal du blot nyde, at du kan kalde dig for ikke-ryger. Fra dag 1!!!! ;-) Smid alle cigaretter ud og kig forbi siden her, når det er værst. Det tror jeg, har hjulpet mange af os :-)

    Indtil videre skal du i hvert fald ha' et Velkommen" i ikke-ryger klubben!

    Hilsen
    Allan
  • Indstillinger
    Hej Alle.

    3 uger røgfri nu, og jeg er en lykkelig mand.
    Dejligt at høre du stadig klarer den flot Allan - håber dine bivirkninger forsvinder igen!
    Jeg har egentlig ikke haft så mange bivirkninger indtil nu, og så JO alligevel.
    Hele vejen igennem har jeg dagligt haft en "let" hovedpine, som har været lokaliseret i bag-hovedet, omme i "knolden" om man vil. Det har dog været så lidt at jeg, som Allan nævner det, ikke har kunnet sætte dette op mod de bivirkninger jeg oplevede som ryger.
    De sidste 2 dage har jeg dog haft dét jeg vil kalde århundredets hovedpine og været meget tæt på at måtte sygemelde mig på jobbet grundet dette. Almindeligt smertestillende medicin har absolut ingen virkning ell. lindring på denne hovedpine, som stadig sidder fra det øverste af nakken og op i baghovedet. Det gør afsindigt ondt....!
    Det har dog på ingen måde fået mig til at vakle, eller holde mindre af min nye status som X-ryger.
    Jeg tror at jeg vil dele 12. uge´s piller i halve doser, så at jeg strækker denne uges ration til 2 uger, altså kun tager én blå pille dagligt - for derved at lave en slags nedtrapning på Champix. Derefter kan abstinenserne bare komme an, (men jeg tror ikke de bliver særligt mærkbare) for jeg er overordentlig glad for at være ikke ryger - og vil fortsætte med at være dette, med eller uden champix. De har, som Allan også nævner det, været en god støtte - men hvis jeg flytter ind i den overbevisning at det er pillerne alene der holder mig røgfri, kunne jeg ligeså godt helt droppe projektet. JEG er røgfri, med lidt hjælp fra medicinen....
    De bedste ønsker for alle derude og Jeres rygestop.
    Mange venlige hilsener - Hilbert.
  • Indstillinger
    Jeg har været rygefri siden maj 2010 efter 6 uger med Champix. Jeg røg ca. 30 dagligt og har gjort det gennem 20 år. Havde ingen synderlige bivirkninger med Champix og kan kun varmt anbefale det. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv i lang, lang tid.
  • Indstillinger
    Er nu på dag 10 i startpakken.
    Igår var jeg ved at gå lidt i panik, fordi jeg ikke syntes pillerne havde den store effekt, og jeg ikke anede hvornår jeg skulle stoppe.
    Idag vågnede jeg, og havde ikke den mindste lyst til at ryge!! Har nu ikke røget siden i aftes, og det er gået forbavsende let (indtil nu). Har tænkt på cigaretterne, men selve trangen har kun været der i små, korte øjeblikke. Håber det fortsætter sådan.
    Nu vil jeg istedet kaste mig over det glas med bolcher, som vi har haft stående i et års tid - de sidder fast, og kræver en del arbejde at få ud, og så er jeg da aktiveret så længe ;)
  • Indstillinger
    Hej.
    Har af nysgerrighed siddet og læst rigtig mange af jeres indlæg. Jeg stoppede for 5 mdr. siden v.h.a. Champix - mange efterspørger hvornår og hvordan de virker - (jeg har røget i 43 år ca. 20 i døgnet) - tænke at de virker nok ikke - men pludselig på 9' ende dagen - "smagte" smøgen ikke godt - tændte et par gange i løbet af dagen med samme resultat - holdt så med at ryge - af bivirkninger oplevede jeg, at det gav søvnløshed -så tog kun pillerne i 14 dage - jeg tænker da stadig på cigaretteren men har ikke trangen - nu er det de overflødige kg der fylder - mangler at tabe 10 kg så er jeg både røgfri og normalvægtig :-).
    God vind til jer derude der har gang i projekt RØGFRI.
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Virkelig flot Molvi (var det sådan ??) virkelig flot du kunne stoppe med pillerne så hurtigt og så alligevel holde dit rygestop, flot flot, og tillykke med 5 mdr. Jeg har i dag været røgfri i 7 uger, hold da op hvor tiden flyver. Jeg har hele tiden haft meget svært ved at falde i søvn og at sove natten igennem, men ellers ingen bivirkninger, men det med den manglende søvn blev for meget for mig, så jeg satte pillerne ned til en havl både morgen og aften, for en uge siden, jeg har ikke kunne mærke forskel, det er bare så skønt, for jeg må sige, at jeg har været lidt bange for den dag hvor jeg skulle stoppe med pillerne, men det er jeg slet ikke mere, da det var så nemt at gå fra hele til halve piller, bliver det sikkert lige så nemt at stoppe med dem om 4 uger.
    Igen held og lykke til jer alle, varme hilsner fra Gitte.
Log in eller Registrér for at kommentere.