Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1679111226

Kommentarer

  • Hej Gitte og andre

    Tusind tak og det varmer.
    Det er så godt, at du har haft en dag uden større hang til cigaretter og dem
    får du mange flere af. Du skal bare kæmpe alt det du kan. For hver dag
    bliver du stærkere og stærkere til at stå imod.
    Klap dig selv på skulderen og beløn dig selv med små ting engang imellem.
    :-)

    Mange hilsner

    Anne
  • Det var utrolig opmuntrende at læse Anne, at du har været røgfri i 8,5 måned, hjertelig tillykke med det. Vil bare spørge dig hvor mange uger du sammenlagt tog Champix? Trappede du ned de sidste uger?

    Og mit tips til alle der kan have nogle svære sekunder ind i mellem. Tænk på alle de skønne fordele du har opnået allerede (og vil få). På mine 16 røgfrie dage, har jeg haft et svært sekund her og der (vel max 5 gange). Så tænker jeg på alle goderne, og tager en dyb indånding i stuen - som IKKE LÆNGERE LUGTER AF RØG. Jeg går rundt og lugter til alle mine gardiner (som ER vasket) og fryder mig over den gode duft. Ehh, behøver jeg at sige at jeg for længst er kureret!!

    Eva :-))
  • Hvor er det dejligt at kunne læse om jeres erfaringer her, jeg er nu på 6 dagen, har haft en smule kvalme men føler allerede også min rygetrang er blevet formindset, jeg har besluttet mig for at stoppe helt på mandag.

    Til jer der er stoppet har i taget mange kilo på ? .

    Rigtig god weekend til alle.

    Fra Sanne
  • Hej med jer

    Super godt gået til jer;-)
    Jeg tog champix i 12 uger, hvoraf jeg de sidste 2 uger kun tog en halv pille,
    fordi jeg blev dårlig af dem. Det var også grunden til, at jeg helt stoppede.
    Jeg har ikke savnet pillerne siden og trangen til cigaretterne blev slet ikke værre efter at jeg stoppede med pillerne..... det var bare det samme med
    perioder, hvor det var slemt med nikotintrang.

    Jeg har taget 3 kilo på og de sidder lige på maven.:-)
    Men jeg skal passe meget på, med at tilgive mig selv med flere kiloer.

    Ser frem til at høre fra jer allesammen.

    Mange hilsner

    Anne
  • I dag har jeg været HELT røgfri i 3 uger, og det er SÅ fantastisk dejligt. I dag ryddede jeg op på mit skrivebord, og fandt et langt skod under nogle papirer. Der gik selvfølgelig en million tanker gennem hovedet, men et øjeblik efter stod jeg og knækkede skoddet i små stykker ned i WC-et, men et stort smil om munden. Skøn følelse!!

    Jeg har TABT 1 kg på de tre uger. Jeg lovede mig selv IKKE at trøstespise, og det har jeg holdt. Jeg havde i begyndelsen lyst til at spise mere, men måtte spørge mig selv hver gang - "hvorfor har du lyst til at spise nu?" Hver gang fik jeg svaret; "fordi jeg keder mig". Da var det oplagt at finde på noget andet, og "sulten" var væk med det samme.

    Det skal tilføjes at jeg siden marts har lagt min livsstil helt om, har droppet alt af mælk, sukker og gluten i min kost, og har tabt 13 kg. Dette ville jeg ikke ødelægge, og dette har selvfølgelig også stimuleret mig til at overholde min aftale med mig selv.

    Held og lykke videre alle sammen! ♥
  • Hej Liste.
    Godt at jeg lige kom herind en tur. Det har hjulpet at læse Jeres seneste indlæg, og tror at jeg vil have gavn af at skrive lidt om de sidste par dage.
    Jeg udskød mit rygestop til allersidste "tilladte" dag ifølge instrukserne på Champix, og jeg har dermed 2. røgfrie dag i dag. JUBIEEE &..... ØV...! Jeg har det på tidspunkter af dagen rigtig vanskeligt og må indrømme at jeg føler mig skuffet over pillernes virkning, eller mangel på samme...? Jeg har haft en forventning om at de ville afhjælpe trang og abstinens mærkbart bedre end dét jeg oplever. Det gør mig ked af det, lidt bange, føler mig en smule "LOST" i mit rygestop.
    På dag 1. gik det faktisk godt indtil omkring kl. 14. Da fik jeg voldsom rygetrang, uro, rastløshed og tvivlstanker. Måtte HELE tiden hive mig selv i land i mine tanker, og bruge en del krudt på at aflive dumme tanker. Skal nævne at jeg var på job og at jeg var beskæftiget mens det stod på. Ca. hvert 10. minut frem til kl. 18 boksede jeg med rygetrang.
    Efter kl. 18 forsvandt det, (spiste aftenpillen kl. 17) og jeg mærkede intet yderligere besvær resten af dagen i går.
    Nu er kl. 11:45 på dag 2 og hele morgenen/formiddagen har jeg været plaget af rygetrang og abstinens. Det kommer i bølger ca. hvert 10. minut og varer 1-2 minutter ad gangen. Jeg sveder meget i hænder, ansigt, ryg, under arme og fødder. Jeg er klar over at det er nikotin-afhængigheden/nikotin-forgiftningen der er på vej ud af kroppen, og det er en god tanke. jeg bliver ved at sige til mig selv, at dette nikotinmonster skal fordrives fra min krop Men fysisk/psykisk har jeg det skidt. Jeg har også en knaldende hovedpine, og mærkværdigvis en vedvarende kløe i næseborene som udløser den ene nysetur efter den anden. (smil) Jeg har i korte øjeblikke overvejet om jeg skulle tage nogle nikotinprodukter, tyggegummi ell. plasticsmøg med patron, men synes det ville være en fallit-erklæring at begynde med disse igen, igen, da jeg ikke har haft succés med at blive røgfri på de produkter tidligere.
    Jeg er røgfri "på knoerne", har grædt i formiddags fordi at jeg bare IKKE VIL ryge mere, så jeg holder ud - om jeg så skal rive hovedet af katten undervejs:-) (rolig derude, det mener jeg naturligvis ikke)

    Har nogle af JER haft det ligeså svært på de første røgfrie dage, ligeså LIDT effekt af champix pillerne, og vigtigst: hvordan kom I igennem og hvornår blev det bedre...?
    Kærligst: En lettere fortvivlet X-ryger.
  • Hej Hilbert

    Du må ikke give op!!! Det du oplever er helt normalt, og det forsvinder igen. Det er blot et spørgsmål om tid. Sæt dig et kortsigtet mål, som virker overskueligt. Sig til dig selv, at i morgen bliver det hele bedre. Du skal bare overvinde denne dag!

    En god ide ville være at gå en tur. Find en boghandler og køb "Endelig ikke-ryger" af Allen Carr. Den giver dig noget at lave samt viser dig, hvorfor du IKKE skal tage den smøg, som du sikkert har haft i tankerne flere gange i dag. Personligt fandt jeg bogen i Bilka til 49 kr.

    Mht. kløen fra næseborende. Meget pudsigt! Jeg havde faktisk fuldstændig samme irriterende oplevelse, men den forsvandt efter to dage. Til orientering har jeg ikke røget i 20 dage nu, og kan glæde dig med, at det bliver LANGT lettere, som dagene går :-)

    Kæmp videre!!! :-)

    Mvh Allan
  • Champix er fantastisk ! Jeg havde røget i næsten 30 år og forsøgt at stoppe et utal af gange. Det lykkedes med Champix for snart 3 år siden, og næsten hver dag glæder jeg mig over at være røgfri.
    Allerede den første dag kunne jeg mærke, at de tog rygetrangen, og så vidste jeg, at det var nu eller aldrig. Der skulle nogen viljestyrke til, men ikke mere end jeg kunne klare. Held og lykke med dit rygestop.
  • Hej.
    Jeg vil gerne fortælle om min oplevelse med Champix.
    For 6 måneder siden, røg jeg 20 / 30 cigaretter om dagen. Ville gerne stoppe, men vidste at det var umuligt og at jeg ville være en pest for mine omgivelser. Da jeg begyndte at planlægge min 40 års fødselsdag, da tog jeg beslutningen - jeg ville være røgfri - eller prøve...
    Jeg læste meget på nettet omkring Champix - mest negativt omkring bivirkninger. Jeg læste samtlige indlæg her på siden, samt andre sider. Jeg var meget nervøs og turde ikke prøve, hellere ryge end at få blodpropper og hjerteproblemer osv :o).
    Min søn blev pludselig syg - vi tog til lægen og jeg snakkede med hende omkring at få en recept. Som hun sagde "I er sunde og normale mennesker, de birvirkninger der er, kan ikke være skadelige, så bliver det ikke godkendt". Ok - afsted med recept - på Apteket - 850 KR for startpakken. Læse side op og side ned på indlægsseddelen. Havde besluttet at begynde på pakken mandag morgen.
    MEN - jeg turde ikke, jeg ventede til jeg kom på kontoret, informerede kollegaerne, at hvis jeg faldt om eller besvimede, så havde jeg taget en af disse piller :o).
    Jeg havde det lidt underligt de første dage. Jeg spiste pillen sammen med morgenmad og 2 store glas vand " Det havde jeg læst, at det skulle være godt mod bivirkningerne og kvalme.
    Jeg gik fra 25 til 5 cigaretter om dagen, jeg røg kun når jeg virkelig havde lyst. Når jeg så røg morgensmøgen, havde jeg en flad fornemmelse - manglede suset og glæden...
    Da jeg nåede til dag 11 - Stopdag - da røg jeg 10 cigaretter - den sidste dag, smed resten af pakken ud - jeg var klar. Jeg ville ha' svoret at jeg aldrig ville ha' stoppet uden at ha' cigaretter i huset, men jeg følte mig overbevist om at det kunne jeg klare.
    Jeg havde naturligvis lyst / Trang til at ryge. Men efter 30 sek. så gik det igen. Jeg spiste en million gajol de første 2 dage - så lidt tyggegummi. Men følelsen af at kunne hoppe ud af bilen om morgenen, gå på kontoret uden at havde røget - den var fed.
    Skulle i byen i weekenden efter stoppet. Det var hårdt - men overlevede uden de store problemer.
    Ud at spise med kollegaer osv - svært / underligt, men fedt at komme igennem den første - det var kun vanen der skulle overvindes - ikke trangen.
    Efter 14 dage - eller da jeg skulle starte på opfølgningspakken, gik det stadigvæk nemt. Nogen trang om morgenen og efter aftensmaden.
    Her til sidst, glemte jeg tit aftenpillen og sprang den over. Den sidste pakke til den sidste uge, da tog jeg kun en pille om dagen, så den holdte over 2 uger.

    Bivirkninger: Lidt uro i maven, Søvnproblemer - lidt mere opfarende, lidt smådeprimeret...
    Uro i maven - ingen problem, tror også at det er mangel på nikotin, der giver hård mave osv. Havde røget i 22 år...
    Søvnproblemer : Vågnede efter 5-6 timers søvn - var frisk og kunne ikke sove mere. Jeg valgte at gå i seng ved 24 tiden, vågnede kl 5 - de første dage læste jeg bøger og gloede tv, besvarede mails osv. Men købte løbesko og tøj ... og begyndte at gå / løbe en tur om morgenen :o) Jeg har ikke taget på, men fået en bedre kondi... Søvnproblemerne startede efter 3 uger og stoppede efter 6 uger ... Træls - men det værd.
    Depri og opfarende ... Tanken om aldrig at skulle ryge mere var hård - jeg syntes det var trist... men det var bare strøtanker ... de kom og gik. Jeg var noget opfarende om morgenen den første tid, men sammen med løbeturen og tiden, da blev det bedre og når jeg spørger ungerne - det var mest dem det gik ud over - så ville de ikke bytte med cigaretterne.

    Jeg ved at jeg aldrig nogen sinde ... ALDRIG må putte en smøg i munden. Jeg har været til utallige fester, Indbrud i huset, min egen 40 års fødselsdag - med det stress det nu giver - uden at ryge. Du kan sagtens komme igennem disse situationer uden din ven - cigaretterne.

    Jeg har prøvet tyggegummi, Hypnose, Samtaler og jeg ved ikke hvad. Har stoppet max 2-3 dage.
    CHAMPIX - DET VIRKER.
    De ryger, jeg møder, fortæller jeg min historie, de fleste af mine venner vil prøve at stoppe med pillerne, for når jeg kan - "dig der har røget så meget og er så stresset - kan - så kan jeg også"

    Tøv ikke - kom til lægen - det virker.
    Det er meget nemmere end du tror.
    Vær ikke bange for bivirkningerne - det kommer du igennem.

    Held og lykke til dig der læser dette.
    Hilsen Thomas

    PS. har lige købt en Iphone 4 for de penge jeg har sparet - godt legetøj - når fingerne mangler noget. Så føler jeg også at jeg har fået mere end, et bedre liv, helbred, pænere tænder og meget lettere liv. Har du tænkt på hvor meget tid du bruger på, at stå udenfor og ryge ?
  • Hej Hilbert (og andre som evt har det svært)

    Hold ud! Du skal nok klare det. Det er så vidunderligt at være røgfri, det er bare at læse alle de dejlige indlæg herinde, så ser du det.

    Denne video kan på det varmeste anbefales. Det er en kort opsumering af alt det Allen Carr siger i sin bog - Endelig røgfri. Den video var en stor AHA-oplevelse for mig.

    http://www.youtube.com/watch?v=nwefFbdR ... re=related

    Eva :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.