Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

17810121326

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Thomas og alle andre.
    Tusinde tak for dit vidunderlige indlæg Thomas, det var dejlig læsning. Til dig Hilbert hold ud, jeg havde også mange mange dårlige dage i begyndelsen, men efter 3 uger som røgfri er der ingen ting længere, helt fantastisk. Dejligt med denne liste. Held og lykke alle sammen. Hilsen Gitte.
  • Indstillinger
    Hej skønne x-rygere, (og de der er på vej til at blive det:-)
    Så er min 5. røgfrie dag vel overstået, og da klokken er 01:05 er jeg jo godt i gang med mit 6. døgn - og det HELT sikkert uden røg. Jeg havde, som beskrevet for få dage siden, en ret så vanskelig 2. dag uden tobakken, rigtig meget abstinens og trang. 3. dagen havde også "sine skarpe hjørner", men slet ikke at sammenligne med dag 2.
    I går (dag 4) og i dag (dag 5) har faktisk været ret gnidningsløse/smertefrie/overkommelige eller hvad ord jeg nu skal bruge. En ganske let forbigående tanke, (eller minimalt sug i maven) om cigaretter ca. hver 2. eller hver 3. time, kun en bitte smule sved i håndfladerne. Det føler jeg er helt luksuriøst, altså at være i en situation NU, hvor at det næsten føles let - hvor at det for bare få dage siden var rigtig stygt at komme igennem. Jeg har fået sådan en varm og dejligt og rar fornemmelse inden i mig selv der siger: "Det her,-... det klarer jeg, jeg bliver sgu røgfri - Jeg får et liv som ikke-ryger". Jeg er virkelig glad for at være her lige nu, og skulle der komme lidt fornyet krise, (tror dog IKKE det kan hamle op med dét jeg mærkede på dag 2) Ja, så er jeg sikker på jeg kommer igennem. HOLD K... det er dejligt at ha´ troen på det og jeg glæder mig bare helt enormt til at give mine lunger og mit hjerte en masse omsorg uden tobak. Var i Bilka i går og købte mig et par løbesko, har lyst til at begynde lidt let motion.
    Tusind Tak til alle som skriver her på listen - Det er en meget stor hjælp for mig.
  • Indstillinger
    "Still going strong" på dag 9:-)
    Nu synes jeg virkelig at jeg mærker en god effekt at pillerne, og har desuden så godt som ingen bivirkninger. Livet er virkelig dejligt uden røg...!
    Hej fra Hilbert.
  • Indstillinger
    Hej Hilbert

    Det er virkelig fedt af høre, at det bare kører så godt! :-)

    Personligt har jeg ikke røget i 26 dage nu, men jeg er godt nok også blevet ramt af den værste kvalme nu! Det er faktisk så slemt, at jeg har kastet pillen op de sidste dage om morgenen efter kun ti minutter. Det virker den jo ikke ligefrem bedre af :-) Men men men det bliver nok bedre. Det er trods alt bedre end at lugte af røg!

    Vi skal bare hænge i :-)

    Mvh
    Allan
  • Indstillinger
    Hej Allesammen

    Fedt at følge med i alle jeres historier!

    I morgen har jeg været røgfri i en måned! Og det er da bare for fedt. Jeg er begyndt at udfordre mig selv mere i forhold til hvem jeg er sammen med og i hvilke situationer hvor jeg før ville have røget! Og det troede jeg så ville være udfordrende men nej....det er blot fedt at vide at jeg nu kan skrive x-ryger og blot gøre som jeg ellers plejer.

    Pudsigt Allan, at du skriver det med kvalmen. Jeg synes også min kvalme er kommet retur - har dog været syg de sidste par dage, men har især døjet med kvalmen!
    Jeg er begyndt at cykle hver dag - også nyt for mig! Men det må være min nye afhængighed - for det er godt nok en lækker følelse at kunne trække vejret - nu mangler kondien bare ;-)

    Håber det går godt for jer alle!

    Hilsen M
  • Indstillinger
    Jeg har prøvet champix, men uden virkning, kun bivirkninger.En høj pris 2300 kr uden garanti.
    Jeg kan foreslå BIOFEEDBACK 1095 kr, og det virker med garanti, i det øjeblik behandlingen er overstået, ca 45 min. Held og lykke med dit liv som IKKE ryger.
  • Indstillinger
    Hej frynse og andre.
    Hvad er Biofeedbak, ikke fordi jeg skal bruge det, men mere fordi jeg er nysgerrig. Tror mange af disse mennesker på denne liste, har det ok med vores piller.
    Til jer andre, jeg havde også lige som, bla. Hilbert, nogle rigtig dumme dage ind i mellem, men det er for længst over, og i går d.6, havde jeg været røgfri i 1 mdr. det er bare SÅ skønt, ved jeg ALDRIG kommer til at ryge mere. Igen held og lykke til alle jer super dygtige ekx-rygere på denne liste. Varme hilsner fra Gitte.
  • Indstillinger
    Hej igen på listen.
    Jeg har det rigtig godt og er en glad X-ryger på 16. dag røgfri i dag.
    Jeg mærker faktisk ingen lyst til at ryge, men kan smile lidt ad mig selv over hvor fastgroede gamle vaner kan være. I går skulle vi køre til Kbh, og som noget af det sidste inden afgang er det så mig der låser huset af. Alt mens jeg drejer nøglen rundt tænker jeg flygtigt: "Der er NOGET jeg har glemt at få med". Med nøglen siddende i låsen står jeg så lige dér i 3-4 sekunder og tænker over hvad det kunne være jeg havde glemt....,
    Tobak! Selvfølgelig! (smil) I gamle dage var det ALTID noget jeg lige dobbeltcheckede inden jeg startede bilen og kørte hjemmefra.
    Nå, men jeg måtte jo bare smile af mig selv - for selvfølgelig skulle jeg ikke ha´tobak med,(Har ej heller noget tobak nogetsteds) men vaner sidder godt fast - især "tanke-vanerne" synes jeg.
    Lidt samme historie lørdag aften. Gode venner til middag, og da middagen er overstået sidder de "stakler" og rykker lidt uroligt rundt på stolen, for de ved godt at jeg ikke ryger længere. Jeg fik da også tanken: "Nå ja, her plejer jeg jo at tænde en cigaret", havde dog slet ingen lyst, kun vane-tanken. Måtte jo forbarme mig over mine gode rygende venner - og sendte dem derfor i kælderen....:-)
    Jeg er super glad for at være foruden røg, og er begyndt at tænke meget på hvordan jeg yderligere kan give min krop omsorg og kærlighed.
    Så jeg spiser på en helt ny måde, eller rettere: Jeg spiser...! både morgenmad og frokost, hvilket er meget nyt og henmod 15 år siden. (Før blev jeg mættet af tonsvis af kaffe og tobaksrøg) Motionerer/styrketræner ca. 20 min. - ½ time, 3-4 gange om ugen og går nogle skønne lange ture med hundene ved stranden. Der ER jo pludseligt mere tid til rådighed, så jeg har også gjort lidt ekstra rent i hytten og har planer om at male lidt på nogle gamle møbler i uge 46 hvor at jeg har ferie.
    Hvordan udfylder I den nye tid? - er I stadig kaffedrikkere? hvordan oplever I dét at ændre vaner? Spiser I mere end før? Tager I på? osv osv osv.
    Håber alle holder den gode kurs "derude" og nyder en hverdag uden røg.
    KH - Hilbert9
  • Indstillinger
    Hej med jer!
    Så melder jeg mig osse under fanerne. Jeg er nu på dag 5 i startpakken.
    Har tænkt lidt på hvordan i andre oplevede rygestoppet, og hvad i gjorde? Kan ikke rigtig finde ud af om jeg skal forvente at cigaretterne begynder at smage grimt, når jeg når op på fuld dosis - om jeg automatisk vil sætte forbruget ned - om jeg måske allerede nu skal flytte cigaretterne væk fra hvor jeg opholder mig, så jeg ikke automatisk tænder den næste osv osv. Hvad gjorde i helt konkret, og hvordan oplevede i rygestopet? Når jeg læser herinde lyder det ret let, når man ikke tænker på bivirkningerne, men jeg er bare så bekymret for at de ikke vil virke på mig.
    Pt synes jeg ikke jeg kan mærke nogen ændring, andet end at det engang imellem "brænder" lidt på tungen, når jeg ryger, og jeg af og til kan synes at røgen lugter afskyeligt! Faktisk synes jeg næsten at jeg ryger mere nu, end før jeg startede på pillerne...
    Håber på lidt gode tips & tricks :)
  • Indstillinger
    Jeg startet på Champix Lørdag i uge 41 og er idag røgfri på 13 dag efter at have røget i over 30 år. Jeg kan kun anbefale dem, har ikke haft de store bivirkninger, kun hvis jeg tager pillen på tom mave, kan jeg få kvalme som fortager sig i løbet af 10-20 min.
    Held og lykke, alle som vil være røg fri som jeg:)
Log in eller Registrér for at kommentere.