Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Champix. Hvad er jeres erfaring ?

1568101126

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Hilbert

    Tillykke med din beslutning om at stoppe ved hjælp af Champix!

    Dine symptomer er meget normale. Jeg har nu taget Champix i 11 dage og været stoppet med at ryge i fire. Jeg valgte at stoppe på 8'ende dagen.
    Jeg får desværre en lidt irriterende kvalme, hvis jeg ikke sørger for at spise et godt måltid med pillerne, så det kan varmt anbefales.

    Lad mig høre hvordan det går dig!

    Mvh
    Allan
  • Indstillinger
    Hej Allan.

    Tak for dit svar. De lettere bivirkninger jeg beskrev jeg havde i formiddags forsvandt ret hurtigt igen. Efter middag og indtil nu (kl. 19:40) har jeg ikke haft gener på nogen måde. Jeg vil, (som du anbefaler det) bestræbe mig på at spise pillen i forbindelse med et måltid.
    STORT tillykke med at du allerede har 4 dage røgfri, hvor er det flot...!
    Hej fra Hilbert.
  • Indstillinger
    Hej

    Så er jeg tilbage! I dag er min sjette røgfri dag! JUHUU..... Det er bare SÅ vigtigt.
    Jeg må sige at de piller gør hvad de skal - savner ikke nikotinen, men skal da lige minde mig selv om at jeg har nogen rutiner der skal laves om! Og sikke al den tid man har.... ;.)
    Det lyder helt frelst, men det er jo blot en god følelse at være nået hertil.

    Mht til bivirkninger var de klart værst i starten - som jeg skrev, sikkert også pga mit tankespin, men jeg havde det virkelig ikke godt. Det var faktisk først da der var gået nogle dage med 1mg/x2 at det var overstået.
    Nu har jeg knap kvalmen mere - dejligt!

    Skal til lægen fredag til kontrol og for at få den efterfølgende recept!

    Håber alt er vel for jer andre! Glæder mig til at følge jer!

    Hilsen fra Miki76
  • Indstillinger
    Hej igen.
    Tillykke Miki med at det går så godt og at du er røgfri, flot flot.
    Håber også det forløber som det skal for dig Allan, - og øvrige her på listen.
    Jeg er på 2. dag med 0,5 mg. x 2, (altså de hvide piller i uge 1) og bokser med en del bivirkninger...., rimelig stærk hovedpine dagen igennem, lettere svimmelhed, og har en smule svært ved at falde i søvn. Går rundt med en lidt mærkelig og "uforklarlig" fornemmelse i hovedet, øv.
    Jeg ta´r pillen lige efter min morgenmad og skyller den ned med masser af vand. Samme procedure aften.
    Jeg røg før opstart med champix ca. 17-18 cigaretter dagligt. Jeg har fra dag 1 med pillerne røget ca. det halve - dette uden at gøre mig nogle anstrengelser. Ofte slukker jeg mine smøger når de kun er røget halvt ned - og jeg synes at de dels smager lidt underligt, og at de er med til at forstærke min hovedpine..
    Håber meget at bivirkningerne aftager når jeg i næste uge skal begynde på stærkere dosis. Jeg har valgt at stoppe helt med at ryge d. 20. Oktober, (vistnok den 4. dag i uge 2) Hvordan går det med Jer derude...?
    KH - Hilbert.
  • Indstillinger
    Hej Hilbert9

    Du skal bare holde ud overfor de bivirkninger og det er så godt, at du
    har bestemt dato for dit rygestop.
    De bivirkninger du har nu, når du ryger de sidste smøger, vil du blive ved
    med at huske, når du stopper med at ryge efter den 20. oktober og du får lyst til en cigaret. ;;o))

    Grunden til at jeg skriver på denne "rygestop" er :
    Det er så super godt og vigtigt, at i bliver ved med at skrive indlæg på denne
    side til jer, som stopper med at ryge.

    For tiden er det Hibert9 og Allan og Miki76 og måske flere kommer til.

    Bliv ved med at rose hinanden for det betyder så meget.

    Alt held og lykke til jer.

    mvh Anne
  • Indstillinger
    Hej kære X-rygere!

    Anne har helt ret, vigtig at vi holder hindanden opdateret og roser i vilden sky. Jeg vil tage hatten af for mig selv - som er inde i det 14. helt røgfrie døgn, og til alle herinde som har været så superdygtige. Og når det er sagt, må jeg spørge om jeg selv har været så dygtig, for jeg føler dette har været så utrolig let og uden noget som helst besvær. De første par aftener rakte jeg ud efter en cigaret, men det var bare vanen. Intet som helst rygesug.

    Lige nu har jeg kun én bekymring, og det er at jeg gruer mig til at stoppe med pillerne. Jeg skal i hvert tage dem mange uger til (er i min 4. uge), og trappe laaangsomt ned. Vil blive glad for at høre fra folk som er stoppet med Champix, og høre hvordan det er gået.

    Lykke til videre til alle jer X-er! ♥
    Eva
  • Indstillinger
    Hvor er det godt at se, at i stadig holder fast i beslutningen :-)

    Her kører det også bare, som det skal. Jeg har nu været ikke-ryger i 12 dage, og der har ikke været nogen lyst til at ryge. Tværtimod! Jeg havde en oplevelse i dag, hvor jeg var på besøg i et hjem fyldt med rygere, som røg indendørs. Det rørte mig kun på een måde.... ALT tøj røg i vaskemaskinen, da jeg kom hjem. Jeg fik det simpelthen så dårligt over lugten af røg i mit tøj!! En ting er sikkert. Jeg kommer aldrig til at ryge igen.

    Mht. bevirkningerne fra Champix. Jeg har faktisk oplevet en ret slem kvalme den sidste uges tid, men tror jeg har løst den nu. Førhen tog jeg pillerne lige efter maden, hvilket førte til kvalmen. Nu tager jeg pillen ca. 10 minutter inden, jeg spiser. Det lader til at virke :-) Der er i hvert fald næsten ingen kvalme at spore.

    Til Miki, Hilbert og resten kan jeg kun sige... Lad os blive ved med at kæmpe! :-)

    PS: Jeg talte i øvrigt med min læge om, hvad der sker, når pillen lægges på hylden. Det er selvfølgelig svært at svare på for den enkelte, men umiddelbart skulle der ikke være noget særligt at mærke. Pillen lukker af for nikotintrangen og så længe, man ikke ryger, så skulle alt gå vel.
  • Indstillinger
    Hej.
    Ja så må det vist være nu jeg skal på banen, for jeg må godt nok sige jeg har haft nogle dumme dage ind imellem, og ikke som flere af jer der overhovede ikke mærker i mangler jeres smøger. Ikke fordi jeg på nogen måde mener det ikke kan lade sig gøre, for det går jo, men jeg syntes der er dage ind imellem, hvor jeg har været meget anspændt i hele kroppen, fordi jeg tænker på mine manglene smøger. Det skal lige tilføjes at jeg har være STOR ryger i 43 år, jeg har de sidste 15 år røget 30 lange Prince om dagen som jeg altid har skoder, så jeg har i alt tændt smøger ca. 60 gange om dagen, så der er måske ikke noget at sige til det går lidt trægt, men når det er sagt, så skal jeg love for det er MEGET nemmere at stoppe på disse piller, end det er på Nikotin præperater, som jeg har prøvet et par gange og har måtte opgive, men denne gang er jeg helt sikker på jeg har røget min sidste smøg for 13 dage siden, for jeg vil ALDRIG ryge mere. Skal lige fortælle at jeg overhovede ikke har haft nogen bivirkninger af pillerne.
  • Indstillinger
    Hej med jer

    Når man slutter med pillen er psyken så trænet, at håndtering af ryge trangen
    er blevet meget nemmere. Så lad værre med at bruge så meget krudt på den
    dag, men klap dig selv på skulderen når dagen er sluttet uden røg. ;-)
    Hver dag er en stor sejr og uden grim lugt på tøjet.

    Til dig Gitte:-)
    Jeg havde også mange dumme dage... for mange... men når jeg så gik ind
    på denne side og læste om, hvor nemt det gik de andre, sagde jeg til mig
    selv. "SÅ TAG DIG SAMMEN; NÅR DE ANDRE KAN, KAN DU OGSÅ".
    Det bedste var mine samtaler med doktor for de gav mig selvtillid.
    Det er nu 8 1/2 måned siden og det er en stor glæde og en kæmpe sejr for mig, at kunne nå så langt.

    FORDI:

    Jeg er nemlig altid blevet geneneret af familien i mange år, fordi jeg røg, og de har underholdt med min svaghed til fester og sammenkomster. Dumme bemærkninger hele tiden. Nogen har også haft overhængt deres opslagstavle med hele avissider om følge sygedomme ved passiv rygning, når de vidste at jeg skulle komme. Dette på trods af, at jeg aldrig røg, når jeg var sammen med dem.

    På mit job blev rygere altid nævnt og der blev brugt meget tid til personale møderne fordi "ikke rygerne" ville jo have de samme pauser.

    Pludselig er der blevet så stille rundt omkring, efter at jeg er stoppet.

    Derfor har det været godt at kunne gå på denne side. ;;o))

    Held og lykke alle sammen

    hilsen
    Anne
  • Indstillinger
    Hej Anne og andre.
    Først vil jeg siger dig Anne, mange tak for dit indlæg, det har hjulpet mig meget, jeg har været tilbage og set alle dine indlæg, tror du har været en stor støtte for mange, dejligt du stadigvæk deltager i indlægene, og hjertelig tillykke med at du har været røgfri så længe. Vil også lige benytte lejligheden til at lykønske alle jer andre med jeres røgfrihed, skønt skønt er det for os. Dejligt med denne liste, så må kan hjælpe hianden. Vil lige sige at dagen i dag er en af de nemmeste jeg har haft, tænker næsten ikke på røg.
    Kærlige tanker til jer alle og god vind frem over.
    Gitte.
Log in eller Registrér for at kommentere.