Hjem Muskler, led og knogler Diskusprolaps

så skal jeg opereres

1234568»

Kommentarer

 • Hej alle,

  Dejligt, det går fremad for dig, Olivia. Da jeg læste det med din fod, tænkte jeg på min egen fod - det skete jo også under operationen. Jeg er nu begyndt at lave venepumpe-øvelser, for at se, om det hjælper.

  Min fod har det heldigvis bedre - og kan nu gå uden krykker, og næsten uden at halte - hvis jeg gør det, er det mere smerterne bag på benet, det gør så ondt, når jeg flytter benet frem.

  Min ryg er bedre - men får stadig smertestillende. Jeg skal have disse klemmer fjernet på mandag - og holda op, hvor det klør - og så kan man ikke klø i det :( - men helingen er da igang :). Jeg glæder mig til at få dem af, så jeg kan begynde at køre bil igen.

  Det er godt, du er kommet i afklaring mht. hvor meget din ryg kan klare. Kan godt forstå, du er træt af at gå hjemme - du har også gået i lang tid hjemme nu. Jeg er ikke kommet dertil endnu - men har også kun gået hjemme 2 mdr. og med 3 børn, kan jeg godt få tiden til at gå - og nyder også stilheden om formiddagen, hvor jeg er alene.

  Har du evt. prøvet at invitere nogle veninder? Jeg har dog heller ikke lyst til at gå hjemme alt for længe.

  Du må ikke overanstrenge dig Evagras63 - pas godt på digselv :)
  Jeg håber snart, du kan få det bedre - det var ikke en rar oplevelse, du var igennem. Måske kunne du ringe til OUH, og høre om du har fået tildelt en tid. Nogen gange er man registreret, men brevet er ikke sendt ud endnu. Jeg håber, du snart får en tid.

  Jeg kan godt følge jeres angst, Skytte36 og Evagras63.

  Sidst jeg blev opereret, gik jeg til genoptræning med nogle, som var opereret for spinalstenose. En af dem fortalte, at de ikke kunne finde ud af, hvad hun fejlede. Hun havde smerter i venstre side af brystet og ud i armen.
  De troede det var hjertet, så der kan åbenbart også komme symptomer andre steder fra i nervesystemet, når der er problemer med dem andet steds.

  Jeg måtte selv på psyk. skadestue forleden dag. I min journal kan jeg se, de har undersøgt mig (overfladisk) for andre ting. Så jeg gik fuldstændig i panik over evt. at have Sclerose. Det var så voldsomt, at jeg måtte have akut hjælp.

  Jeg "lider" af social-fobi, men har fået kanon hjælp af Rigshospitalet :). Nu ved jeg ikke om det kan hjælpe jer. Vi udfyldte nogle skemaer med hvilke tanker, vi havde, hvad vi følte omkring det (oftest angst), hvad talte for, om antagelsen var rigtig, og hvad i mod. Tilsidst erstatte tankerne med, hvad kunne det også være (andre tanker - mere realistiske/positive tanker - omkring det). Håber det evt. kan hjælpe jer lidt - når det bliver svært?

  Men godt du tog på hospitalet, skytte36, og fik det afkræftet - hellere en gang for meget. Man skal også tage sine symptomer alvorligt. Og det er også godt at få sat ord på sin angst, Evagras63.

  De dage, hvor du har det af h. til, Evagras63 - læg mærke til ,hvad det det drejer sig om. Det er måske en masse tanker, smerterne i sigselv el. andet.
  Skil tingene ad. Drag omsorg for digselv - og prøv at gøre nogle ting, som du ved, du bliver glad for.

  Jeg håber ikke, jeg lyder bedrevidende - men jeg vil gerne hjælpe jer, hvis jeg kan. Jeg har haft rigtig megen glæde af de teknikker, jeg har lært - men kan stadig ryge ned - og gør det også.

  Så er det også dejligt at kunne dele sine sorger og bekymringer med andre, som forstår det :)

  Mange tanker

  Anita
 • Hej alle. Min operation tog godt 4 timer.Pyh !! lang tid .Den plastikskive som jeg har fået sat ind skal ikke fjernes, men hvis de 4 skruer, begynder at genere kan de fjernes efter et år.Det tager ca.10 min.Agående medicin.Jeg kom jo op på det dobbelte medicin efter operationen,men beyndte på 5 dagen at trappe ned og det har jeg fortsat med siden. De lavede et skema til mig. Jeg var indlagt fra onsdag morgen,til søndag.Da ville jeg gerne hjem.Man skal være indlagt 5 til 6 dage.Jeg har ikke klemmer i .Er syet indvendig og en masse små plastre udenpå. Dejligt ikke at skulle ha fjernet noget.Så Evagra63 hvis det samme operation du får tilbudt,så gå bare til den.Oxicontin er gode ,men ikke en løsning,man bliver afhængig af dem,så kroppen kræver mere.Da jeg fik dem første gang syntes jeg ogå at det var helt fantastisk,men det varer ikke evigt .Efter denne operation skal der gå 3 måneder, før man må starte genoptræning.Så jeg søger om at komme til Monte Bello igen.Det er rigtigt godt,hård intensiv træning i 3 uger.Så er man et nyt menneske.Lige nu må jeg kun lave få øvelser og gå ture. Anita !! jeg kunne ingenting,ikke gå, havde dropfod,gik med rolator efter min første operation.Jeg trænede og lavede øvelser HVER ENESTE DAG.Det hjalp ,men det var hårdt.Så tab ikke modet.Jeg var til stor fest i går,med 2 puder,så jeg kunne sidde.Jeg tog lidt ekstra oxcontin,og klarede godt 6 timer.I dag er jeg noget smadret, men jeg havde en dejlig aften, med gode oplevelser.Det kan man jo leve længe på,og det er jo meget længe siden at jeg har været nogen steder overhovedet.Så jeg tror at det går den rigtige vej. Mange hilsener fra den positive:0)
 • Hej Anita.

  Jeg ville bare høre hvordan det går, og om det er blevet bedre med din fod og ryg.

  Håber du har det bedre.

  Olivia : Hvordan går det med dig, efter din operation, håber du har det godt.


  Jeg er begyndt på arbejdsprøvning, er kommet ud for at se hvor meget min ryg kan klare, jeg er meget glad for at komme ud og tale med nogle mennesker, og er sat til 4 timer om dagen, og det er hårdt, når jeg stadig har mange smerter, jeg syntes det går ok de 4 timer, men prisen kommer om aften/nat, og har så mange smerter om morgen, er i tvivl om det nogle sinde bliver bedre, el. om de mener det er kronisk. ØV ØV

  Hilsen Skytten
 • Hej skytte36,

  Det går rigtig godt for tiden. Jeg er ikke smertefri, men har det godt. Underligt, som ens grænse flytter sig. Før jeg blev ryg-patient, ville jeg have sagt, det ikke så var godt - men nu sætter jeg pris på de gode dage.
  Jeg har fået fjernet klemmerne, så nu klør det ikke så meget mere, og kan køre bil igen :)

  Min fod sover stadig - men heldigvis meget mindre end de første 14 dage efter operationen. Jeg er stadig følelsesløs fra knæ og ned efter, men det tror jeg ikke fortager sig - sådan lige med det samme. Efter 4 år med mere eller mindre følelse i foden, har jeg vænnet mig til det.

  Jeg starter genoptræning her i starten af april, og så skal jeg til at finde ud af, hvad der skal ske mht. arbejde.

  Nu må du passe på dig selv. Jeg kender det godt, det med at arbejde, og så om aftenene betale prisen.

  De er dygtige på RH - der blev jeg opereret første gang. Så når du er opereret, skal det nok blive bedre :)

  Er du stoppet med fys?

  Hej Olivia.

  Dejligt, det fortsat går fremad med dig. Jeg håber du får en tur til Monte Bello - varme skulle være godt, har jeg hørt.

  På hospitalet, hvor jeg blev opereret, gav man epilepsi-medicin mod nervesmerter - og ketogan. De var dog noget bekymrede, da jeg har epilepsi og i forvejen, og får 3 forskellige præparater mod det. Der skal så lidt til at vælte balancen, så man får anfald igen.

  Det synes jeg hjalp godt. Det tog en uges tid efter jeg var kommet hjem, så var jeg ude af det, og tager nogle dolol og lidt gigt medicin nu.

  Mange hilsener

  Anita

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej Anita.

  Det er længe siden, godt at høre det gåt bedre og operationen er gået godt !!!

  Jeg går stadig til fys. og det er ikke blevet meget bedre, men nu skal jeg snart på rigshospitalet og så må vi se hvad de siger.

  Men har mere eller mindre fået besked på det nok ikke bliver meget berdre, og skal nok forvente jeg ikke bliver helt rygrask igen.

  jeg må bare forvente jeg skal tage mine piller og sætte pris på de gode dage, og nogle dage som idag, er jeg lige ned og vende, kan næsten ikke gå og har rigtig mange smerter.

  Men jeg er kommet i arbejdsprøvning for at se hvor meget jeg kan klare i ryggen, og det er dejligt men hårdt.

  Olivia: er det stadig godt og positivt :o)


  Hilsen Skytten 36
 • Hej alle mine lidelsesfælder !
  Her går det stille og roligt fremad,langsooomt.ØV. Det er hårdt og min tålmodighed er ikke så god i øjeblikket.Jeg kan lave lidt i huset og haven, men ikke nok. Smerterne er der, øv. Mit ben er stadig noget rigtig møj,men jeg er lige netop blevet færdig med nedtrapning af oxycontin.For pokker et helvede.Pillerne er gode ,men men de er vanedannene.Nu er jeg i gang med at prøve smerteplaster Norspan.Jeg er endnu ikke vildt begejstret,men det er kun få dage og det skal jo ha´tid
  .Jeg er blevet bevilliget 3 uger på Monte Bello igen.Det ser jeg frem til og håber at det måske kan hjælpe lidt på smerterne.Jeg håber i alle har det godt med genoptræning og arbejdsprøvning.Hvis man kan komme i flexjob er det godt.Det er altid rart med lidt arbejde og gode kollegaer og at komme afsted hjemmefra, ligemeget hvor hårdt det er at komme op og afsted, hjælper det som regel når man først er der.Det altid godt at få nogle oplevelser, så glemmer man smerten for en kort stund.
  Mange hilsener fra olivia
 • Hej Anita olivia og Eva.

  En lille hilsén fra mig, håber i alle har det lidt bedre en sidst :o)

  Hører gerne gra jer  Knus Skytte36
Log in eller Registrér for at kommentere.