Hjem Muskler, led og knogler Diskusprolaps

så skal jeg opereres

245678

Kommentarer

 • Hej Christina,

  Godt, det er overstået - og det gik godt :)

  Du vil nok være øm i et stykke tid - men forhåbentlig har det mildnet/taget dine bensmerter.

  Det med tæerne kommer måske, måske ikke. Mit vendte aldrig tilbage - men jeg har lært at leve med det. Hvis det kommer er det godt.

  Giv dig tid til at blive rask, og lyt til din krop.
  Du skal vel på rygskole om en 2 - 3 ugers tid?

  Hilsener herfra

  :)

  Anita
 • hej jeg har ikke hørt noget om rygskole skal træne efter et pogram og begynde til fys om 4-6 uger !
  men har det faktisk ok er ikke den store forskel på smerterne før og nu har ret ondt i benet kan mærke nerverne arbejder men de havde også været helt mast så de ville nok tage lidt tid !
  men ømheden er beder idag og har faktisk ikke spist flere smertestillene end jeg gjorde før operationen så håber det bliver beder ! sneg mig ud og gå en lille tur bare 5 min trængte bare til frisk luft idag så det var skønt
 • Hej Alle sammen.

  Nu kan jeg læse at både Anita og Christina, at i begge har fået lavet en operation, må jeg sørge hvad i har fået lavet ?

  Jeg skal selv have fortaget en operation, hvor jeg skal have sat nogle diskus proteser ind, har i nogle erfaringer med dette ? har man meget ondt bagefter ?

  Jeg har haft mine siden juni 2008, og fik at vide de nok skulle gå i sig selv, men det er ikke sket, så nu mener de jeg skal under kniven.

  Skulle have været på rigshospitalet, men kan først komme til i maj 2009, så jeg tager på privathospital, er træt af man ikke for sovet ordenligt om nattet, har svært ved at rette mig ud, når jeg har siddet ned, og det går nogle gange ned i mit h/ben.

  Det har bare været så langt et forløb, med ventetid , og undersøgelser !!!! :0(

  Håber der er nogle der vil fortælle hvad i har fået lavet, og hvad jeres erfaringer er med det.

  Jer der har fået en operation, har i haft lige så ondt som da det startede ?

  Det svinger rigtig meget, hvor ondt jeg har , jeg har en del rygsmerter om morgen, og når jeg har siddet ned, har jeg svært ved at rette mig ud, det gør bare så ondt og skal op og stå, det er som om hele lænden låser sig fast !!! og når jeg skal vende mig om natten så vågner jeg, og kan vågne af smerter i min lænd og mine hofter, men hvis jeg så tager nogle af mine piller om morgen og lige tager det med ro de første par timer, så går det noglelunde i løbet af dagen, men så snart man skal gøre rent eller bare skal bære noget så gør det ondt, i starten kunne jeg slet ikke gå, jeg lå stille det 1 mdr, og når jeg skulle op, måtte jeg have krykker til at gå med.

  Er bare så træt af at have smerter i ryggen, og ned i hofter og ben.

  Hilsen Skytten36
 • Hej Skytten36,

  Jeg blev opereret akut for en stor diskusprolaps i 2005 pga. dorsalfleksionsparese.

  Så jeg har ingen erfaring med diskusproteser.

  Min ryg er siden operationen blevet mere og mere degenereret. Sidste scanning (feb 2008) viste 2 diskusprolapser og 1 protusion på de 3 nederste led. Jeg har siden dengang prøvet fysioterapi og rygskole, og nu træning i vandbassin. Jeg er netop i dag blevet henvist til Rigshospitalet, for at få vurderet om en operation kan hjælpe, så nu er det bare at vente. (og hvilken slags)

  Det skræmmer mig lidt, at du først kan komme til i maj. :(

  Jeg har også ondt i hofterne (og underlivet) - og både foran og bagpå begge ben. Min venstrefod er efterhånden helt følelsesløs - og ingen tå/hæl-gang.
  Mine symptomer ligner meget dine.

  Jeg gør slet ikke rent, eller bærer på tunge ting - det kan jeg slet ikke.

  Må jeg spørge, hvorfor du skal have proteser?

  Jeg har erfaringen inden for operation for diskusprolaps, men det er jo ikke det samme som proteser? Hvis du alligevel vil høre om dem, vil jeg gerne fortælle om dem - så giv et prej. Men jeg kan da fortælle at operationen fjernede bensmerterne, og lammelsen - er dog aldrig blevet helt rask - og blev heller aldrig helt smertefri.

  Det sidste kan jeg godt forstå (og tilslutte mig)

  Pøj, pøj - lad høre, hvordan det går.

  Anita
 • Hej Anita.

  Mange tak for dit svar, det er dejligt at høre fra andre der er i samme båd.

  Ja jeg vil meget geren høre hvad du har fået lavet el. sat ind og gerne høre om dine erfaringer med operationer.

  jeg har også meget ondt i hofterne og underlivet, og det er ikke hele tiden jeg har ondt i benet, men det er som om der bliver hevet i nogle elastiker og uro i mit h/ben.
  og ellers er det hver gang jeg har siddet ned, så låser ryggen sig fast, så jeg ikke kan rette mig ud, det gør bare så ondt :o(

  Jeg fik at vide fra køge syghus at der var 2 operationer de kunne tilbyde, da det ikke vil blive bedre uden operation.

  Køge kunne lave den hvor der skulle sættes noget metal ind i ryggen og den anden er på rigshospitalet hvor de laver den med proteserne !

  Jeg har 2 diskusprolapser i L4/L5 og L5/S1, hvor der ses degenerative forandringer på de 2 nedre lumbale niveauer, hvor disci ses med nedsat vandindhold, der er også en lile endepladedefekt osv.

  Har du ondt hele tiden, eller bliver dit også bedre op af dagen, når du er kommet igang.

  Jeg har det skidt om natten og om morgen, så står jeg op og tager mne piller
  efter nogle timer og når jeg er kommet lidt igang, så går det nogenlunde.

  Jeg har fået tid på et privat hospital den 21 januar til undersøgelse, og der efter får jeg en dato på en operation, jeg kan ikke vente til maj, har gået hjemme længe nu, og er godt træt af og vente og vente hele tiden, man følger man er gået helt i stå.

  Har du fået tid på rigshospialet, til undersøgelse ?


  Hilsen Skytten 36
 • Hej skytte36,

  Din syge-historie ligner meget min.

  Jeg har ikke fået sat noget ind (endnu?). Da jeg blev opereret, fjernede de en stor prolaps samt noget, der hedder processus articularis (jeg mener det er en tværtap). Det gjorde de, for at få hele prolapsen ud (Den var kæmpe stor jvn. kiurgen).

  Forløbet er at jeg ca. 4 mdr, før operationen, havde ondt i ryggen. Ikke meget, men nok til at det var irriterende. Heller ingen ben-smerter. jeg fik så en henvisning til en fysioterapeut, som jeg tror, var uerfaren. Han sagde, jeg havde en lille protusion. jeg lavede de øvelser, han satte mig til - og så gik det stærkt. Nogle dage efter havde jeg afsindig ondt i ryggen og nu i ned i venstre ben. Blev indlagt via lægevagt. Blev sat i smertebehandling og CT-scannet. Den viste en stor prolpaps (L4/L5). Blev sendt hjem med smertestillende. En 4 - 5 dage senere fik jeg flere smerter, som blev værre og værre time for time. Dagen før jeg blev opereret fik jeg lammelser, så jeg om aftenen ikke kunne gå. Jeg fik en akut tid på ambulatoriet dagen efter. Da jeg mødte op, sendte de mig med ambulance ud på Rigshospitalet, hvor jeg blev opereret et par timer senere.

  Operationen tog de kraftige smerter i benet (fik 21 piller om dagen bla. morfin) - dog ikke helt, samt jeg kunne igen gå. Jeg havde selvfølgelig ondt i ryggen, hvor jeg var syet - men ingenting at sammenligne med før operationen.

  Der gik nok ca 9 mdr., hvor jeg havde det OK. Så begyndte jeg igen med at få smerter i ryg/ben. Jeg valgte selv at lade mig MR-scanne, da lægerne sagde, det var pga. arvæv, jeg nu havde smerter. Men det var en prolaps i L5/S1. Jeg valgte dengang at give det tid, samt prøve at træne ryggen rask.

  Den sidste scanning viser nu 3-leds degeneration, prolaps i L5/S1, L4/L5 (i den anden side) og protusion i L3/L4. Jeg har højde- og signal nedsættelse i L5/S1 samt fissur (jeg har læst mig til, at det er noget med en revne) i øvre dækplade 1/3 ind i diskus på L4/L5. Der er forsnævringer i L3/L4 pga. degenerationen.

  Ja, jeg har ondt hele tiden, men det er bedre oppe af dagen, for så sidst på aftenen at tiltage. Jeg har lidt mindre ondt, nu jeg går hjemme, da jeg er blevet fyret fra arbejdet - men skulle jo gerne på arbejde igen :). Jeg kan også opleve det med at ikke kunne rette ryggen helt op, når jeg rejser mig - men ikke hver gang. Jeg kan også opleve, at når jeg går, så ligepludselig får jeg så ondt i ryggen, at jeg må gå meget langsomt. At stå op mere end 10 min. kan jeg ikke. At ligge ned medfører smerter i benene/fødderne/hofterne.
  Nogen gange har jeg svært ved at trække vejret pga. smerterne i hofterne. (Det gør ondt, når jeg trækker vejret). Nervesmerterne i benene og fødderne er der hele tiden, men nogen gange lidt mindre.

  Jeg har problemer med at falde i søvn pga. smerterne i benene/hoften forøges, når jeg ligger ned - nogen gange kan det tage 3 timer at falde i søvn. Jeg kan også vågne med smerter i ryggen.

  Nej, jeg har endnu ikke fået en tid. Jeg har været ved lægen idag, og hun sender en henvisning, så jeg regner med at få et brev med en tid i.

  Godt, du har fået en tid allerede 21. januar, så du kan komme af med smerterne. Jeg vil meget gerne høre, hvordan det går dig.

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej Anita :o)

  Jeg kan også mærke min ryg hele tiden, men er som sagt værst om natten og morgen, og når jeg har siddet ned og skal op, rart at høre jeg ikke er den eneste der har ondt ned i hofterne, det går også lige i ryggen på mig hvis jeg har stået el. gået for meget.

  Nogle gange kan jeg ikke løfte mine ben ind i bilen, så ramer det et pukt i ryggen der gør mega ondt.

  Ja det ligner meget, jeg har også højde og sinalændringer i knoglemarven og degeneration af discus L4/L5 og L5/S1 med diskret porlapskonfiguration mediant, ikke fordi jeg ved hvad alt sammen betyder.

  Men håber at blive lidt kloger på det hele den 21 januar, når jeg skal til undersøgelse. :O)

  Jeg er også blevet opsagt fra mit arbejde pga. min ryg, og jeg kan også mærke at jeg går hjemme og for slappet mere af i ryggen,

  Jeg var meget bange for, at de bare ville lave en operation, bare for at gøre det.

  Men som kirugen sage, hvis der ikke er grundlag for et indgreb, så havde han ikke denne snak med mig.

  Men det er nok bare mig, der er piv bange for et indgreb i ryggen, og går og bilder mig selv ind, at det godt kan blive godt uden et indgreb, men nu har jeg gået sådan siden juni sidste år, uden større fremskridt :O(

  Jeg får også depot piller, som holder smerterne godt nede i perioder.
  Men så prøver jeg at stoppe med dem, når jeg har haft en god periode fordi så er jeg sikker på det er gået væk, men nej jeg bliver så kloger et par dage efter, hvor jeg får mega ondt igen. ØV ØV.

  Men som jeg kan læse herinde er det meget normalt med gode og dårlige dage.

  Rart at få talt med en der ved hvordan det er ,at gå med ondt i ryggen, det er ikke alle der kan sætte sige ind i det :O)

  Håber at høre fra dig, når du har hørt noget nyt i din sag og pøj-pøj

  Hilsen Skytten36
 • Til alle jer

  Hvor er det synd alt det I skal igennem. Kender det desværre selv...det kunne såmænd ha`været min historie den Anita beretter om.

  Ligger nu sansynligvis med tredie prolaps og venter påny på indkaldelse til rygcenter.

  Men vi rygpaienter er seje. Tror kun de der har prøvet det kan sætte sig ind i hvor ondt det kan gøre, og hvor begrænsende den slag er for et alm aktivt liv.

  Pøj pøj til jer alle.

  Eva
 • Hej skytte 36.
  Jeg er i nogen lunde samme situation som dig.Jeg blev opereret feb.08 og igen
  sep 08, diskus S1. Jeg fik en nerveskade, som gør livet til et smertehelvede.Jeg har været meget igennem i det her sidste år.Nu er jeg blevet tibudt stivgørende operation, her i februar.Jeg er meget nervøs for det, og vil meget gerne høre hvordan det er gået dig.Det sidste stykke tid, har jegdog haft det ledt bedre, for jeg har fået større dosis piller.Men kan arvævet fortage sig så det ikke trykker på den forbandede nerve.Jeg har smerter i hele benet,og foden. Har svært ved at sidde , stå og gå.ØV ØV.Vil gøre alt for at slippe de smerter og alle de forbistrede piller og deres bivirkninger.Hvis der er nogen andre som har gode råd og erfaringer , ville jeg blive glad.
 • Hopper lige ind med en kommentar til Olivia.

  Jeg danner også meget arvæv, og jeg fik at vide, at det desværre ikke forsvinder igen. Ved min anden operation fjernede de en del arvæv, men har sansynligvis bare dannet nyt. Har også haft periodevise nervesmerter siden. (2006).

  Nu skal jeg på rygcenter på mandag. Går ud fra jeg skal scannes på et tidspunkt. Så kan man se hvor meget arvæv der er igen.

  Held og lykke Olivia.

  Eva
Log in eller Registrér for at kommentere.