Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

så skal jeg opereres

123578

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Eva,

  Det er kedeligt, du går og får det dårligere og dårligere. Kan godt følge dig i, at det er hårdt, at ligge på ryggen i scanneren, når det netop er der, det gør ondt. Jeg var hos tandlægen i dag - det havde nær taget livet af mig.

  Er det meningen, du skal op. igen?

  Jeg har det lige som dig. Kroniske smerter giver dårligt humør og angst for fremtiden.

  Jeg er dog noget optimistisk i dag. Har været hos kirurgen idag, og skal scannes igen. Han mente en operation kan fjerne nervesmerterne. Såfremt, det bliver operation, bliver det allerede få dage efter. Han mente dog, at jeg altid vil have en eller anden form for rygsmerter - men bare det er mindre end nu - så er det ok :).

  Han sagde, for i øvrigt, at man også kan træne for meget. Det troede jeg ikke. Jeg ved godt man ikke skal tage for hårdt fat, men at man stædigt bliver ved med træning gennem lang tid, kan medføre forværring - der blev jeg overrasket.

  X'er fingre for, at din scanning viser noget, man kan gøre noget ved.

  Tanker

  Anita
 • Indstillinger
  Hej Olivia.

  Jeg har læst at du er blevet tilbudt den operation med proteser, den er jeg jo også blevet tilbudt, nu hved jeg ikke hvor du så evt. skal have det gjort.

  Jeg fik at vide at den operation med proteser, har de rigtig gode erfaringer med.

  Da jeg var inde og tale med en kirug her i januar mdr. fik jeg besked på jeg lige skal pårøve rygtræning igen, jeg har kun gået med smerter i 8 mdr, og de vil helst have man har haft ondt i mindst 12 mdr.
  Så jeg skal ind igen om 3 mdr. til en ny undersøgelse iggen igen !!!!

  Anita:

  Held og lykke med din undersøgelse i dag, må gerne give lyd fra dig.

  Var det så det privathospital du skal på ?

  Jeg er som sagt begyndt på rygtræning, og har haft mange smerter alle de gange jeg har været der, har næsten ikke kunne gå !

  jeg har været der i går, og der sage hun mit bækken også sad helt forkert, så det har hun rykket i og sat på plads, og jeg skal bare sige det har været en lorte nat og dårlig morgen, så jeg har igen mega ondt, skal til behandling igen på torsdag, så må vi se hvordan det går !!!!!.

  Anita havde du også ondt hver gang du har været til rygtræning ?

  Har talt med kommunen om hvad der skal ske med mig, er så træt af at gå hjemme, vil gerne igang med noget, men min ryg bliver ved med at drille, og jeg syntes det hele er sat på pause.

  Glæder mig til at høre hvad der skal ske med dig, og hvad de kan tilbyde pøj-pøj.


  Skytte 36
 • Indstillinger
  Hej skytte36,

  Prøv at snakke med din fysioterapeut med, om du skal have så ondt. Det lyder ikke rigtigt, det skal vaære sådan, at du næsten ikke kan gå. (Men jeg er ikke fysiterapeut), hvad siger din egen fornemmelse? Ved din fysioterapeut, hvordan din tilstand er? Dvs. har hun læst scanningsrapport?
  Når de tilbyder dig protese operationer, kan det ikke kun være prolapser, men også fordi de mener, der er noget mere galt. Det lyder hos mig, som det er lidt mere alvorligt, en det "bare" at have prolapser.


  Jeg har også haft ondt, hver gang, jeg har været til træning, for så at holde op igen. Efter pauserne (1-2 mdr)., har jeg så prøvet igen - men det er gået galt igen. Første gang var jo helt fatalt, da jeg blev opereret akut 14 dage efter. Lyt godt til din krop. Jeg ved godt, jeg har sagt det før - men det kan ikke siges for tit. Han fejlbehandlede mig - det skal ikke ske for andre (Det er derfor jeg spørger om ovenstående)

  Jeg vil dog sige, at hos nogle hjælper det.

  Kiurgen sagde til mig, at jeg skulle holde en pause.

  Ja, jeg var på Furesø Privathospital igår. Jeg fik en god snak, og vi blev eninge om, at jeg skal scannes først. Det gør de ikke der, men på et privathospital i nærheden. Han sagde, der ville gå et par ugers tid. Jeg blev så ringet op her til formiddags, at jeg skal scannes på fredag kl. 10. Der er pokkers til forskel på, at jeg var sat til forsamtale d. 27/5 og så allerede nu bliver scannet, jeg vil muligvis også få besked på scanningen på fredag. :)

  Det er dumt, at ikke flere bliver henvist til det private, når de kan gøre det så hurtigt. Jeg kender flere, som er blevet fyret fra deres arbejde pga. ventetider.

  Jeg kan godt føle dig i, at du føler dit liv sat på pause - det føler jeg også. Men pga. sidste gang, har jeg ikke så travlt. Jeg vil gerne igang igen, men vil gerne være så rask, jeg kan blive først. Hvis du tænker på det, som omsorg for dig selv og hensyn til dit helbred - hjælper det så ikke lidt. :)

  Giv også gerne lyd fra dig igen.

  Hilsener og tanker

  Anita
 • Indstillinger
  Hej Anita

  Det lyder godt at du er kommet i gang med forløbet. Håber de kan hjælpe dig . Det er hurtigt du bliver scannet. Dejligt.

  Hvad er det for en operation som måske kan fjerne dine nervesmerter? Er det en alm. diskusoperation? Kikkert? Opfræsning af rygmarvskanalen?

  Jeg er nysgerrig, for jeg vil gerne vide så meget som muligt, da jeg måske er nød til at træffe en vigtig beslutning når jeg får besked. Det er jo trods alt ens førlighed der står på spil.

  Jeg skal til samtale med lægen på rygcentere den 17/2.. Så har de vurderet scanningsbillederne.

  Mine nervesmerter er tiltaget meget og min fod sover næsten konstant. Er det noget du har prøvet?

  M.v.h Eva
 • Indstillinger
  Hej Eva,

  Ja - det er dejligt at der sker noget nu. Det går bare så stærkt lige pludselig :)

  Jeg ved ikke, hvilken operation, der er tale om. Vi kiggede på de billeder, som er 1 år gamle, og ud fra dem, ville han fjerne prolapserne. Han ville dog have nogle nye billeder, så der ikke er nogle overraskelser (sagde han :))

  Mine smerter er også tiltaget meget, og min fod sover. Den ene hele tiden, den anden ind i mellem. Nu har jeg også været følelsesløs i det meste af den ene fod siden operationen, så det har jeg vænnet mig til - bare det ikke gør ondt. Jeg kan godt vågne om natten med mega smerter - specielt i selv samme fod.

  Hvor har du nervesmerter henne (Hvilket niveau er det på? (L5/S1, L4/L5)?

  Jeg kan godt lægge mig ned, og så få det bedre - men i det samme øjeblik, jeg rejser mig op, begynder det igen - har du det også sådan?


  Mange hilsener

  Anita
 • Indstillinger
  Hej skytte36. Jeg har så været til forundersøgelse på Hørsholm i dag.Jeg fik også talt med min læge igen og set på mine scanningsbilleder.Jeg har ikke nogen ny diskus ,men de to led ,hvor jeg har haft en prolaps ,har det ikke godt.Derfor vil det hjælpe på mine smerter med en dese opr.Han mener at jeg kan slippe af med mine smerte stillene piller, og det er et stort ønske,fra min side.Jeg hader at være styret af medicin.Jeg har at tro på ham og sagt ja. Jeg ved at det bliver en hård omgang,men hvis det hjælper på smerterne er det jo det vær.

  Det med at træne har jeg jo også prøvet.Jeg har blandt andet været på Monte Bello.Hvis det gør meget ondt efter træning, skal man holde lidt igen. Lave alle øvelserne men lidt færre, husk at strække ud meget grundigt bagefter.Det utroligt vigtigt og hvis det gør ondt ,så læg is på .

  Lige nu sidder jeg og prøver at fordøje at jeg har sagt ja.Puha!!!! der er kun 14 dage til.
 • Indstillinger
  Hej Anita

  Ja mit sidder i venstre L5/S1..det har det ihvertfald gjort de 2 andre gange. Jeg synes det er frygtelig irriterende at min ene fod sover næsten konstant når jeg er oppe eller sidder. Og jeg har ondt i hælen, så jeg halte rimelig meget efterhånden.

  Jeg har det bedst når jeg ligger på højre side (på venstre kan jeg slet ikke ligge) og bøjer benene, men ikke for meget. Om dagen halvvejs ligger jeg i min stol i stuen. Der får jeg en let bøjning i lænden. Sætter jeg mig op, kommer nerven i klemme med det samme, og det gør ret ondt.

  Om morgnen kan jeg slet intet. Især hvis jeg har fået vendt mig så jeg ligger på ryggen. Det tager ca en time hvor jeg så lægger mig på siden, inden jeg kan komme op og klare bad og påklædning.

  Det er et besværligt liv. Håber du får noget kvalificeret hjælp nu. Det bliver spændende hvad din nye scannng viser.

  Håber du fortsat vil dele dine erfaringer med os andre.

  m.v.h Eva
 • Indstillinger
  Hej Olivia.

  Det er godt, hvis det kan hjælpe dig, de proteser du skal have sat ind hvor skal du have gjort det hende ??

  Er det fordi du ikke har væske i mere.

  Jeg har også 2 mindre prolapser, og så har jeg 2 skiver hvor der ikke er væske i mere, de laver jo protese operationen igennem maven !!!

  Det er jo fedt hvis det gør så du ikke skal have de smerter mere :o)

  Vil meget gerne høre om det og hvornår du skal til !


  Pøj-Pøj og held og lykke  Hilsen Skytte 36
 • Indstillinger
  Hej Anita.

  Held og lykke med din scanning i dag, håber du måske får besked med det samme, det ville da være rart.

  Jeg har haft fat i min fysioterapeut, og sagt jeg har så ondt hver gang jeg har været der.

  Jeg har en gang før gået til fysioterapi, hvor jeg måtte stoppe, da jeg fik mega ondt, hvor efter køge syghus sage jeg så skulle stoppe.

  Og nu prøver jeg så igen, og må se om det kan løsne lidt op, så jeg kan få styrket mine muskler, så det evt. kan holde lidt på ryggen.

  Jeg har 3 mdr. til jeg skal ind og tale med ham rygkirugen igen, og så skal han tage stilling til om han vil lave den operation med proterne !!!

  Ja jeg har 2 mindre diskusprolapser, og 2 skiver hvor der ikke er væske i mere, og noget påbegyndt slidegigt.

  Men er begyndt at få mere ondt i mit h/ben,

  Har fået besked på jeg ikke må sidde så meget ned, hver gang jeg skal op låser min ryg sig, jeg går i 45 grader det er så irriterende, og alle de smerter.

  Men har fået besked på at jeg skal ligge el. gå i steden for, men det er sku svært, jeg kan jo ikke ligge ned hele tiden, når man har gæster så kan man jo ikke lægge sig ned og drikke kaffe :O(

  Jeg er så træt af at gå som en gamel kone om morgen, jeg syntes bare det er for tidligt at have de problemer med ryggen.

  Er sændt på at høre fra dig vedr. din scanning !!! pøj-pøj


  Hilsen Skytten 36
 • Indstillinger
  Hej skytten36,

  Ja, det er tidligt at føle sig gammel. Du har også været uheldig i så ung en alder, at have så store problemer i ryggen.

  Så er scanningen overstået, og jeg vil give Eva ret. Det var godt nok hårdt at ligge i den, og den ene serie måtte de tage om, da mine ben spjætter en gang i mellem. Det er første gang, jeg har prøvet en åben scanner - og med musik (i stedet for ørepropper) i ørene :)

  Jeg får svar på tirsdag, hvor jeg er indkaldt til samtale. Det er OK - der er ikke så lang tid til.

  Hvad sagde din fys., da du fortalte, at du har meget ondt, hver gang, du har været der?

  Det er svært, at ligge ned og drikke :) - ellers har jeg haft gæster, hvor jeg har ligget på sofaen. De vidste, hvordan jeg havde det, så det var OK. Det kommer jo an på, hvem det er :) - Det var ikke sviger-familien - højst et par gode veninder, jeg kunne "smide" ud, når jeg ikke kunne mere. Efter X antal måneder hjemme, var det rart med besøg :)

  Mange hilsener

  Anita
Log in eller Registrér for at kommentere.